úterý 26. ledna 2016

Můj knižní tip #4

Všechny vás zdravím u mého nového knižního tipu.
Dnešní knižní tip bude malinko jiný. Mám tady pomyslnou skupinku knížek, mých knižních tipů, které jsem ulovila na vašich blozích nebo na stránkách e-shopů. Knížky mě hodně lákají, ale jsou určeny spíš pro nižší věkovou kategorii. Pořád přemýšlím, zda do nich jít a některé si přečíst, jestli můj věk a jiný pohled na život nebude překážkou v tom, vnímat knihu tak, jak by vnímána být asi měla. Ale kdo nezkusí, tak to nezjistí, že? :-D 

A musím říct, že dost velkou inspirací je Adriena z Adris Books. Vždy přijde s nějakou novinkou z Young Adult žánru a já si ji musím připsat na seznam a přemýšlet, jestli ano nebo ne :-D A také Míša z Knižního deníčku někdy čte knihy podobného žánru. Jak má potom člověk odolávat, když má stále kde čerpat tipy :)

A jelikož těch knih je docela dost, tak si dnes dáme polovinu a další zase v příštím knižním tipu. A příští týden přidám ještě tipy ze žánru, který mi je doslova cizí, ale některé knihy ve mě přece jen vzbuzují zájem a zvědavost.

Jako první je knížka Všechny malé zázraky od Jennifer Niven. Nad touto knihou přemýšlím už od té doby, co vyšla. Téma je pro mě hodně zajímavé, a tak jsem si ji konečně objednala.

Anotace:
Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce.
Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.
Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba při tom učiní zajímavé objevy...

Na další knížku mě navnadila před pár měsíci právě Míša a je to Hranice nevinnosti od Abbi Glines. Stále váhám :)

Anotace:
Chceš to co bys neměl mít…
Je jí teprve devatenáct.
Je to dcera jeho nového otčíma.
Je stále naivní a nevinná, protože uplynulé tři roky strávila pečováním o nemocnou matku.
Ale pro dvaceti čtyřletého Rushe Finlaye je ona ta jediná věc, která je tabu. Peníze slavného otce, matčino zoufalství vyhrát jeho lásku a jeho šarm jsou tři důvody proč mu nikdy nikdo neřekl ne.
Blaire Wynn opustila malý farmářský domek v Alabamě poté co jí zemřela máma, aby se přestěhovala k otci a jeho nové ženě do rozlehlého domu na pláži na Floridě. Není připravená na změnu životního stylu a ví, že do tohohle světa nikdy nezapadne. A pak je tu její nevlastní bratr, se kterým jí táta přes léto nechal, zatímco se ženou utekl do Paříže. Rush je stejně tak zkažený jako je úžasný. Dostal se jí pod kůži. Blaire ví, že pro ní není dobrý a že nikdy nikomu nebude věrný. Je znuděný a má tajemství, které by Blaire neměla nikdy odhalit, ale i když tohle všechno ví…
Blaire do toho možná spadne příliš hluboko.

Kniha Všechno, úplně všechno od Nicoly Yoon mě svou anotací velmi zaujala a myslím, že do ní, jako do zázraků. také brzy půjdu.

Anotace:
Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.
Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Carla.
Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho. Byl vysoký, štíhlý a celý v černém – černé triko, černé džíny, černé tenisky a černá pletená čepice, která mu zakrývala vlasy. Zachytil můj pohled a upřeně se na mě zadíval. Já jeho upřený pohled opětovala. Jmenuje se Olly.
Možná že nemůžeme předvídat budoucnost, ale některé věci přesto předpovědět můžeme. Například to, že se do Ollyho zamiluju, je jisté. A téměř jisté taky je, že to bude katastrofa.
Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).

Další knihou v pořadí je Deset malých nadechnutí K. A. Tucker. Tuto knížku mám už doma. Tak jsem zvědavá, jak mi sedne.

Anotace:
Po tragické autohavárii, která ji připravila najednou o rodiče, přítele a nejlepší kamarádku, prchá Kacey se svou mladší sestrou Livií z Michiganu do Miami, aby tam začala nový život. Podaří se jí vybudovat novou existenci? Zbaví se trýznivých vzpomínek, které ji nepřestávají pronásledovat? A dokáže odolat záhadnému sousedovi z bytu 1D? Už sama skutečnost, že autorka K. A. Tucker vydala první knihu jako šestiletá, je zárukou poutavého a zajímavého čtenářského zážitku.

Pátou knížkou je Nocte od Courtney Cole. Už jenom ta obálka je nádherná. Ale anotace je samozřejmě lákavá, jinak bych nad knihou neuvažovala.

Anotace:
Jmenuju se Calla Priceová. Je mi osmnáct a je mě jen půl. Moje druhá polovina – moje dvojče, můj bratr Finn – je blázen. Miluju ho. Víc než život, víc než cokoli. A i když se děsím toho, že mě stáhne s sebou dolů, jsem jediná, kdo ho může zachránit. Dělám, co můžu, abych si udržela zdravý rozum, ale topím se v tom čím dál víc. Takže se chytám stébla. Dare DuBray. Je můj zachránce a můj antikrist. V jeho náruči se cítím v bezpečí. Ale taky se v ní bojím, že nevím, kam patřím. Bojím se, že jsem ztracená. Uzdraví mě, zlomí mě, bude mě milovat i nenávidět. Má moc mě zničit. Možná je to v pořádku. Protože to vypadá, že Finna zachránit nedokážu, a nemůžu milovat Darea, aniž bych všem ublížila. Proč? To kvůli tomu tajemství. Tajemství, které se tak moc snažím rozlousknout, že jsem vůbec nečekala, že to přijde. Taky vás to překvapí.

A poslední knihou dnešního tipu je Kdybychom se neviděli od Cynthie Hand

Anotace:
Lex byla šťastná. Měla kompletní rodinu. Kluka, co milovala. Kamarády, kteří se na ni nedívali, jako by se měla každou chvíli zhroutit.
Teď je z ní holka, jejíž bratr spáchal sebevraždu. A vypadá to, že už taková bude navždycky.
Lex se teď pokouší poskládat si život dohromady a snaží se vytěsnit, co se stalo té noci, kdy Tyler zemřel. Ale je tu tajemství, které nikomu neprozradila, esemeska, kterou Tyler poslal, co mohla změnit všechno.
Lexin bratr je pryč. A ona zjišťuje, že duchové nemusí být skuteční, aby vám nedovolili jít dál.

Nevím, jestli je ještě možné, že byste tyto knihy neznali, ale pokud ano, budu ráda, pokud jsem někoho z vás inspirovala a můj tip na knihu se stal i vaším :)

Napište mi, jestli jste některou z knih četli, jak se vám líbila a nebo nelíbila. Těším se na vaše komentáře.

Ahoj Noel ♥

12 komentářů:

  1. Nocte,Kdybychom se neviděli a Všechny malé zázraky mám na svém nekonečném wishlistů,tak snad se mi podaří je někdy přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hranice nevinnosti a Deset malých nadechnutí určitě zvažuje, když ne pro sebe, tak třeba pro Natálku. 😊
    Nebudete litovat. VŠECHNY MALÉ ZÁZRAKY si určitě přečti, to je opravdu velmi silný příběh.
    Na ty ostatní už koukám, nalákala jsi mě. 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deset malých nadechnutí už mám doma a na zázraky se moc těším :) A jak říkáš, u nás se Young Adult neztratí :) Když knihu nepřečtu já, tak určitě Natálka. Díky bohu je po mně a čte, ne sice jednu knížku za druhou, ale čte :) Synáček je pro změnu po tatínkovi :-D Přečte si maximálně výpis z účtu :-D

      Vymazat
  3. Já poslední dobou taky pozoruju, že už mi tento žánr pomalu přestává sedět... Ale jak říkáš, občas není špatné si přečíst i něco takového, takže z tvého seznamu mám zálusk hlavně na Nocte, Deset malých nadechnutí a Všechno, úplně všechno :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, změna vůbec nezaškodí. Já mám obecně asi nejradši thrillery, ale musím to prokládat, aby se neomrzely. A prokládám ráda :)

      Vymazat
  4. Jsem zvědavá, pro kterou Young Adultovku se nakonec někdy rozhodneš ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak určitě Deset malých nadechnutí, ty už mám doma, sehnala jsem v antíku Bohumín a Všechny malé zázraky mám objednané na buxu a v pátek si jdu vyzvednout. Takže tyto dvě už na 100% :)

      Vymazat
  5. Zajímavé tipy :-). Všechny malé zázraky jsem četla a napsané je to pěkně. Ale ten konec, to je hrůza :D. ALe Tobě se to třeba bude líbit, jen já na takovéhle konce nejsem :).

    OdpovědětVymazat
  6. Knihy nevyzerajú zle, avšak nie je to práve moja šálka kávy. Najviac ma zaujala kniha Nocte, tú by som si chcela prečítať :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky zvědavá, jak se mi budou líbit, které už jsem si vybrala. A Nocte je taky hodně lákavá :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥