pátek 2. prosince 2016

Recenze – Exotický prales

Autoři:                    Becky Boltonová, Louise Chappellová
Nakladatelství:   Noxi
Rok vydání:          2016
Počet stran:          80
Formát:                 231 x 241mm
Hmotnost:            439g

Anotace: 
Zelené oceány rostlin, pestrobarevné květy a exotická zvířata – tyto omalovánky vás provedou tajuplnými pralesy naší planety. Brazílie, Japonsko, Kostarika nebo Austrálie – barvami podle své volby probuďte k životu netknutý ráj. Dejte tvořivosti volný průchod a dopřejte si malý únik z každodenního života. Odměnou vám bude uvolnění, bdělost, vnitřní klid a vyrovnanost. Neváhejte a s barevnými tužkami v ruce zastavte čas! Kniha obsahuje vyjímatelné obrázky a pohlednice.


Omalovánky Exotický prales jsem si hodně dlouho přála. Je to krásná, brožovaná kniha plná roztodivných obrázků z exotických krajin. Na své si přijdou milovníci květin a zvířátek. Rozhodně při vybarvování popusťte uzdu fantazii, jako jsem to udělala já. Obrázky z Exotického pralesa si přímo žádají bláznivou pestrobarevnost.


Jak jsem již psala, kniha omalovánek má vazbu brožovanou. Některé obrázky jsou jednodušší na jednu stránku, ale najdete také obrázky na dvoustrany anebo obrázky s černým předtištěným pozadím. Obrázky jsou oboustranné, papír středně silný. Omalovánky obsahují navíc také několik jednostranných obrázků, které můžete po vybarvení vyjmout a zarámovat. V knize najdete rovněž vyjímatelné pohlednice.



Já osobně jsem z omalovánek nadšená. Všichni, kteří rádi vybarvujete přírodu, určitě po této knize, plné úžasných obrázků sáhněte. Nebudete litovat. Určitě také doporučuji jako parádní vánoční dárek.

Hodnocení: 100%

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji nakladatelství Noxi a Lucii van Koten.
Omalovánky koupíte například na bux.cz.

13 komentářů:

  1. Nádhera :-) Mě by hlavně zajímalo, čím jsi vybarvovala, že máš ty obrázky takové krásné, syté... Přítel chce na uklidnění pod stromeček omalovánky, tak že bych mu je nadělila i s pastelkama :-) Předpokládám, že klasické z obchoďáku to nejsou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc :) Pastelky mám všelijak namíchané, ale asi největší prostor dostaly Marco Raffiné a Polycolor. Polycolor běžně dostupné, Marco Raffiné na eshopech - Sbohem nudo, Radost pro maminku a nebo Aliexpres. Jinak si kupuju třeba na Radosti kusovky, takže je to potom opravdu mix :)) Hlavně nekupovat školní pastelky, jsou tvrdé a mají špatný pigment. Myslím, že Polycolorky jsou skvělý základ :)

      Vymazat
    2. Skvělé, mnohokrát děkuji za radu :-)

      Vymazat
  2. Wau.. šikulka :-) to je nádherné. K Vánocům dát do rámečku a krásný originální dárek je hned :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Šári, Ty máš ty omalovánky tak nádherné! <3 Krása krása krása!

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezky to mas vybarveno Sarko :-)Krasne kombinujes barvy a ty barvicky jsou nadherne. Asi se budu muset kouknout po tech polycolorkach :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuji :) Jani, Polycolorky jsou fajn, mám je ráda. Pokud by jsi chtěla však zainvestovat víc, doporučím Faber Castel Polychromos. Mám několik kusovek a jsou skvělé. Ale už je to jiná cenová kategorie než třeba Polycolor a nebo Marco Raffine. Chystám se na ně šetřit, tak snad se zadaří časem :)))

      Vymazat
  5. Nádherné! :) Tvoje omalovánky mám strašně ráda a jsem vždy zvědavá, s čím dalším přijdeš :) Krása ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Teď vymalovávám Magickou džungli, taky bude recenze, ale asi později, momentálně v tom předvánočním shonu na pastelky asi nebude čas.

      Vymazat
  6. Obdivuji, jak to mas vsechno krasne barevne, vyrazne a stinovane. No mas opravdu talent :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Mám ráda výrazné barvy a tak trošku „ryju“ :)) Ale s tím stínováním bojuju, hra světla a stínu je pro mě ještě velká výzva :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥