úterý 16. května 2017

Svět knihy 2017 – nemohla jsem přece chybět v ráji knihomolů...

Zdravím vás, milí knihomolové :)

V sobotu jsem si udělala výlet do Prahy na veletrh Svět knihy a samozřejmě vám o tom musím také poreferovat. Letos jsem jela podruhé, a tak jsem si myslela, že to bude méně hektické než loni, ale opak byl nakonec pravdou :)



Vyrazila jsem v osm hodin z naší vísky. Dorazila jsem do Prahy Holešovic o půl desáté s přestupem v Kolíně a Libni. Samozřejmě jsem byla celou cestu nervní, aby se neobjevilo zpoždění a neujely mi přípoje, hlavně v Kolíně, kde jsem na přestup měla dvě minuty. Ale vše zdárně dopadlo, v Praze na nádraží jsme se sešly s Kačenkou z Knižního večírku, která dorazila z Roudnice, a vydaly se na výstaviště. Vystály jsme si asi pětačtyřicetiminutovou obří frontu u pokladen a v jedenáct konečně zapluly do areálu. Očekávaly jsme setkání s Míšou z Knižního deníčku, Verunkou a Jančou z Knih na cestách a Týnkou z Hranatého šitíčka. Hned po vstupu na výstaviště jsme narazily na Irenku z Knihánkova, tak jsme se alespoň v rychlosti pozdravily a dostaly bonbon a placku. Poté jsme zapluly do stánku Euromedia, protože nás tam lákaly obrovské slevy. Samozřejmě jsme nakoupily. A tam nás našly Verunka s Janou. Moc mě setkání s holkama potěšilo, jsou obě úžasné ♥ Dál se uskutečnil narychlo svolaný sraz s Danou Konvičkovou z mého oblíbeného nakladatelství Domino. Poseděly jsme všechny venku a moc příjemně si popovídaly. Od Dany jsme dostaly krásné dárečky, byla jsem moc překvapená a děkuji ještě jednou. Seznámila jsem se také s Hankou z blogu Hanka the bookworm. Takže další milé setkání a Hani, moc mě těšilo, a doufám, že jsme se neviděly naposledy. A to už jsme se sešly i s Míšou, kterou jsem poznala loni, jen letos nějak vůbec nevyzbyl čas na nějaké větší popovídání, což mě mrzí, ale tak příští rok to určitě doženeme :) A poznala jsem Týnku z Hranatého šitíčka a Soňu z blogu Čtení pro radost.


dáreček od Dany z Domina
Po rozloučení s Danou jsme si s Kačenkou daly kávičku a cookies a vyrazily do víru knih. Díky Verunce z Bichliččina blogu jsem si u info stánku koupila látkovou tašku, já vůbec nevěděla, že tam nějaké mají ☻ A samozřejmě jsem ráda Verunku potkala. Potom jsme s Káťou tedy obcházely stánky a nakupovaly a okukovaly a kochaly se krásnými knihami. U stánku nakladatelství Grada jsme se pozdravily s Barunkou. Právě tam probíhala autogramiáda pana Zdeňka Svěráka. Musím říct, že vypadá skvěle, ochotně se se čtenáři fotografoval.











V Mystery Press jsem si vyzvedla u sympatické paní Němcové výhru – Mrtvý klíč a poté jsem se ještě zastavila u stánku Presco Group, abych pozdravila paní (slečnu) Luciu a poděkovala za vstupenku na veletrh. Ano, píšu jen Luciu, protože jsem si za boha nemohla vzpomenout na příjmení, jen jsem věděla, že se jmenuje Lucia. No trapas. Lucka byla ovšem moc milá a také od ní jsem dostala krásný balíček s dárečky, který jsem vůbec nečekala.



A hodiny utíkaly a utíkaly a ani jsem nějak nestihla autogramiádu paní Körnerové, která probíhala dokonce na dvou místech a na kterou jsem chtěla zajít. Tak snad konečně za rok :) Ještě než jsme odešly z veletrhu, zahlédla Káťa v jedné skupince Kamilu z Hlavy plné knih. Kamču moc ráda sleduji na YouTube, takže jsem byla moc ráda, že jsme si mohly chvíli popovídat. Je to velká sympaťanda. Přesně jak jsem předpokládala z videí :)

Před čtvrtou hodinou jsme se ještě sešly s Míšou, Verunkou a Jančou, abychom se rozloučily, a v lijáku, který se spustil, jsme s Kačkou vyrazily na nádraží. Samozřejmě, jak jsme došly dovnitř pod střechu, za chvíli vylezlo sluníčko, haha. Ale knihy újmu neutrpěly, chránily bychom je i vlastním tělem ☻☻☻

A shrnutí dne? Úžasná setkání, vedro, chaos, zmatek, knihy, knihy, knihy, nepřipravenost (moje). Ano, opět zjišťuji, kolik jsem toho prošvihla a neviděla, ach joooo :( Těch pár hodin je prostě málo. Chtělo by to vážně strávit na veletrhu alespoň ty dva dny nebo prostě den a půl a vychutnat si to vše trošku v klidu. Užít si kamarádky, knihy, besedy :) Míša to napsala naprosto výstižně pod jeden příspěvek... Jsme z různých koutů republiky, známe se jen přes knihy, ale máme pocit, jako bychom se znaly už strašně dlouho. A je to strašně krásný pocit ♥

Domů jsem dorazila v šest hodin uondaná z toho šíleného dusna, co panovalo v jedné části veletržního paláce, hladová a servaná z narvaných tašek. A to jsem letos nesbírala žádné edičáky, prospekty jako loni, pouze u Hostu a Moby jsem si vzala ediční program, a něco jsem dostala hned při vstupu.


A tady vidíte, co jsem si pořídila. Moje předsevzetí, že nebudu moc nakupovat, abych to nemusela vláčet vlakem, se ukázalo jako trošku pošetilé ☻ Koupila jsem si devět knih. Tedy více než loni. Jednu jsem přivezla dceři – Gayle Formanovou. Lež jsem dostala v rámci dárkového balíčku od Domina a touto knihou mě Dana vážně moc potěšila. A Mrtvý klíč jsem vyhrála u Mystery Press. Tudíž jsem vláčela dvanáct knih a jako se to vážně proneslo, protože třeba Barbara Woodová je pořádná bichle.

Lež z Domina


Tento zápisníček jsem dostala také od Domina. Ono se řekne zápisník, ale...


... koukněte... Ten je dobrý, že?


Dáreček od Presco Group... Deníček s motivem z Malého prince je úžasný.


A nádherná záložka s prasátkem od Kačenky, moc děkuji ♥


Nákup z Euromedia...


Alpress


Moba


Host


Argo


Jota


A co dodat na úplný závěr? Vyšetřit si příští rok víc času by bylo ideální. Alespoň vyjet ráno dřív, pokud se nepoštěstí strávit v Praze rovnou dva dny, to bych brala jako ideální. Fotit s bleskem, haha. Loni jsem si zapomněla foťák, fotila jsem tedy mobilem. Letos jsem si ho vzala a když jsem si vzpomněla, že bych tedy mohla začít fotit, zase mě nenapadlo použít blesk. Je to normální? Asi se mi tím vedrem zavařil mozek nebo co.

Ale jinak to bylo naprosto supéééér. Báječná atmosféra, spousty nádherných knih, velice příjemná setkání, takže i přesto, že mi toho spoustu uteklo, jsem spokojená a těším se na další rok :) Mé srdce introverta se brání hromadným setkáním a tak podobně, ovšem když na ně dojde, jsem moc ráda, že jsem se s někým pozdravila, s někým popovídala a tak. Ale dokopejte se k tomu, že jo :)) Kdo má podobnou povahu, ví, o čem mluvím :) Přála jsem si potkat i Irči maminku, protože ji obdivuju za to, že natáčí. Já bych se v životě neodhodlala. Navíc moc krásně o knihách mluví. Bohužel se nepoštěstilo, ale třeba někdy příště :)


Taky jste si užily Svět knihy a servaly záda od hromady nakoupených knih? Určitě mi napište :) Já se dneska pěkně rozepsala, ale odpusťte mi to. Musela jsem vám přece všechno vylíčit, to jinak nešlo. Jsem toho plná a muselo to ven ☻

Vaše Šárka ♥

P. S. Přemýšlím, jestli jsem na něco nezapomněla :)) No, jelikož si článek předepisuju už v neděli, ale zveřejním ho až v úterý, kdy nebudu v práci, potřebuji totiž ještě dodělat fotky, tak třeba si ještě na něco vzpomenu případně. (... a vzpomněla ☻)

30 komentářů:

  1. Paráda, fakt mě mrzí, že jsem tě nepotkala. Příští rok musíme vymyslet pořádný sraz, at se sejdem všichni. A teda pobavil mě zápisník od Domina. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě to mrzí, takže doufám, že příští rok se uvidíme :) Jinak ten zápisníček mě taky pobavil, když jsem ho otevřela :)

      Vymazat
  2. Krásný článek, Šárko. Přepadla mě z něho trošku melancholie, protože se uvidíme až zase za rok :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Míšo ♥ Musím říct, že mě se ta melancholie taky pořád drží :)

      Vymazat
  3. Krása, krása, krása :-) Šári já se taky rozepíšu, jinak to ani nejde, že. Tolik zážitků :-) Krásný článek a hlavně ty fotky z interieru, které nemám :-)) :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, těším se na článek :) No ty moje fotky uvnitř nic moc, spoustu nepoužitelných, no když jsem zazdila blesk :)))

      Vymazat
  4. Taky doufám, že příští rok se na Svět knihy už dostanu a srazíme se. Jinak super report.

    OdpovědětVymazat
  5. Krasny clanek. Doufam, ze pristi rok uz se s vami vsemi sejdu taky. A dr. Samantha je sice bichle, ale je to nadherny pribeh. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, děkuju a taky doufám, že se za rok konečně osobně poznáme :)

      Vymazat
  6. Krásné přírůstky :) Na mě tam taky bylo honě lidí a málo vzduchu, ale stejně se těším, až to příští rok absolvuji zas :) Devět knih je dobrý, já si jich přivezla dvanáct :)
    Ohnivý ostrov jsem četla, mohl by se ti líbit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Leni :) Jojo, lidi, vedro, chaos, ale stejně super :) Tak já s výhrama jedenáct a na to pronesení to úplně stačilo :))

      Vymazat
  7. Je vidět, že i přes dusno a chaos jsis to užila! Trochu mě mrzí, že jsem tebe a ostatní holky, které jsi v článku zmínila, nemohla potkat a poznat. Ale v sobotu jsme měli rodinou akci, proto jsem zavítala na veletrh v pátek :)
    A přeji ať se přivezete knihy hezky čtou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moni, bylo to super :) Třeba nám to vyjde za rok a uvidíme se :) A děkuji :)

      Vymazat
  8. pekny clanek :-) taky jsem urcite nevidela to nejlepsi, klasika... :-D kazdopadne pristi rok bude muset nekdo se mnou nebo beru kufr na koleckach :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě je to chaotické a nedá se to opravdu za necelý den, spíš půl dne. A kufr by nebyl od věci :D

      Vymazat
    2. Albatros Media měli na svém stánku akci, že když si koupíš knihy nad 3 000,- dostaneš kufr zdarma :D Měli ji letos i loni, tudíž předpokládám, že příští rok bude zas. :) (Příště ji fakt využiju! :D Kdo to má tahat v taškách...)

      Vymazat
    3. No tak to je pěkná akce, budu si to pamatovat :)))

      Vymazat
  9. Super článek, já se sice na Svět knihy nedostala, ale dělá mi radost jak čtu všechny články, jak to tam bylo super :D Samozřejmě i trochu závidím. Je super že sis to tam užila a pořídila sis opravdu super kousky! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Páni skvělé knihy jsi si pořídila! Ulovila jsi i krásné množství letáčků a edičáků. Já letos byla poprvé také na SK a neskutečně jsem si to užila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já letos právě edičáky vůbec nevyhledávala, aby mi moc netěžkla taška. I když mě mrzí, že jsem si nevzala u Arga. Ale tak juknu na net :) Věřím, že jsi byla poprvé nadšená a budeš určo i podruhé a potřetí :)))

      Vymazat
  11. Perfektní ohlédnutí :-) Snad se příští rok konečně na veletrh taky podívám :-) Jinak ta záložka s prasátkem je úžasná ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě za rok vyraž, i přes ten zmatek, lidi, vedro to stojí za to :) A prasátko je boží, to máš pravdu :)

      Vymazat
  12. Nádherná setkání! Letos jsem šla až v neděli odpoledne, nebylo vedro, lidí méně, knih hodně :-) Nic konkrétního jsme koupit nechtěli, přitáhli jsem toho domů hafo. A to jsem zdaleka nestihla obejít všechny stánky a do pravého křídla jsem ani nezašla. Domů to máme naštěstí z konečné na konečné, ale i tak se knihy pronesly :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, děkuji :) Já myslím, že i kdyby si člověk udělal perfektní plán, nemůže stihnout vše. Leda tam vážně trávit všechny dny od rána do večera :)) I tak mám nezapomenutelné zážitky a těším se na další ročník :) Jen mě mrzí, že mi unikl ten antikvariát, noooo :))

      Vymazat
  13. Moc pěkné shrnutí a jde vidět, že jste si to pěkně užily :) Já jsem se kvůli dceři dostala až v neděli, ale zase tam nebylo tolik lidí... Tak doufám, že příští rok se s vámi také setkám osobně :) Já jsem se krotila a pořídila si jen tři knihy, manželovi audioknihu a dětem každému dvě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tě určitě ráda poznám :) je pravda, že ta sobota je na množství lidí asi nejhorší :)

      Vymazat
  14. Senzační reportáž, jen mě samozřejmě mrzí, že mi to nevyšlo a že jsem tam nemohla být taky. Doufám,, že to příští rok už konečně napravím a že se poznáme osobně, Šári :) Jinak nádherné knižní úlovky, jeden hezčí než druhý, přeji skvělé čtení a těším se na recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, taky mě to mrzelo a budeme doufat, že příští rok se poznáme a popovídáme :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥