pondělí 1. ledna 2018

Knižní novinky – leden 2018

Krásný večer vám všem :)

Opět se vracím k oblíbené rubrice o knižních novinkách a jdeme hned na ně. I v lednu vyjdou velmi zajímavé a lákavé kousky. Takže tady máte můj výběr.

Bílá těla – Jane Robinsová
nakladatel: Ikar
thriller

Od narození jsou dvě – sice dvojčata, ale každá jiná. Tilda je citlivá a labilní, přesto se jí podaří prosadit ve světě filmu jako herečka. Callie je nenápadná a nejistá a cítí potřebu dávat na sestru pozor. Callie zaskočí, když začne Tilda chodit s bohatým Američanem. Nejdřív je nadšená, ale postupně v ní narůstá podezření, že by Felix mohl být pro sestru nebezpečný. Se svými obavami se svěří na internetovém fóru zaměřeném na problematické vztahy s muži se sklony s násilí. Tilda se za Felixe vdá, ale podezření Callie stále narůstá. Potom je však Felix nalezen v hotelovém pokoji mrtvý. Policie vylučuje cizí zavinění, ale Callie, která celý život pozoruje okolí, je jiného názoru…

Nightingale Way – Samantha Youngová
nakladatel: Ikar
Young Adult, New Adult

Závěrečný díl populární romantické série ze současného Edinburghu, kde je možné najít lásku, vášeň i odpuštění na těch nejméně očekávaných místech. Logan se kdysi dopustil chyby a strávil kvůli ní dva roky ve vězení. Teď chce začít znovu a dohnat vše, co zameškal. A to především co se týče žen. Jeho nová sousedka, půvabná a cílevědomá Grace, je tak nucená každou noc poslouchat, jak se Logan v ložnici činí, a napětí mezi nimi se brzy vyostří. Jenže pak se Loganův životní styl ze dne na den změní kvůli někomu, kdo je mu blízký, a Grace musí uznat, že ten nesnesitelný děvkař se mění přesně v takového muže, jakého vždycky chtěla mít.

Mizející rok – Kate Moretti
nakladatel: Ikar
thriller

Zoe měla jako malá štěstí. Její biologická matka ji sice nechala v porodnici, nicméně Evelyn, která ji adoptovala, ji lepší dětství zajistit ani nemohla. Když však Evelyn podlehne rakovině, mladé dívce se sesype svět. A sesype se i ona sama. Zanechá školy, propadne pití a drogám, jejichž prodejem se také živí, dokonce se zaplete do obchodu s bílým masem… Pak ale dostane v životě další šanci. Přestěhuje se na druhý konec Států do New Yorku, najde si práci v aranžérském salónu a snaží se zapomenout na vše, co se stalo v Kalifornii. A co víc – seznámí se se zámožným a vlivným Henrym, který před dvěma lety ovdověl, když jeho ženu srazilo auto. K překvapení všech se do sebe tihle dva zamilují. Jenomže pak se začnou dít podivné věci, které nemohou být jen náhoda – a které jsou čím dál tím děsivější… Dostihla Zoe její minulost? A kolik toho vlastně ví o Henrym?

Prožila jsem si peklo – A. C. Hoffmannová, Patience Ibrahim
nakladatel: Ikar
biografie

UNESENA ISLAMISTICKÝMI POVSTALCI Z BOKO HARAM
Mladá Nigerijka Patience si prožila skutečné peklo. V okamžiku, kdy se ve svých sedmnácti letech dostává do područí teroristické skupiny Boko Haram, začíná pro těhotnou ženu boj o život. 
V listopadu 2015 se s Patience setkává německá novinářka Andrea C. Hoffmannová, která přicestovala do Nigérie, aby získala o činnosti Boko Haram co nejvíce informací. Obě ženy se shodnou na tom, že neuvěřitelné krutosti této fanatické islamistické organizace musí být zdokumentovány. 
A tak Patience novinářce vypráví svůj traumatický příběh...

Tvář mojí dcery – Kathryn Croftová
nakladatel: Ikar
společenský román

Televizní reportérce Simone Porterové byla před osmnácti lety unesená půlroční dcerka Helena. Byť si Simone i její manžel Matt po této obrovské ráně dokázali postupně znovu vybudovat společný život, bolest z utrpěné ztráty je nikdy neopustila. Pak se však po všech těch letech zničehonic objeví mladá žena jménem Grace a tvrdí, že má o Heleně informace. Může jí Simone důvěřovat? A kdo vůbec Grace jet? Dívka zmizí stejně nečekaně, jako se objevila – a Simone se pouští do zoufalého pátrání. Čím více se přibližuje k pravdě, tím větší nebezpečí jí hrozí. Před osmnácti lety přišla o dítě. Přijde při jeho hledání i o život?

Milovala jsem život – Abby Fabiaschi
nakladatel: Ikar
společenský román

Maddy byla perfektní mámou a manželkou, zábavnou kamarádkou, prima sousedkou. Nikdo by si nepomyslel, že by se mohla něčím trápit. Tedy až do chvíle, než spáchala sebevraždu a zanechala za sebou šokovaného manžela a dospívající dceru. Jak je to mohla udělat? ptají se všichni. A na tuhle otázku čtenáři odpoví sama Maddy, která ze života své rodiny tak docela neodešla. Než se vytratí navždy, musí ještě pár věcí zařídit. Například najít novou ženu pro svého muže.

Všichni naši ex – Eva Woodsová
nakladatel: Ikar
humor, satira

Je možné recyklovat lásku? Čtyři kamarádky zklamané ze svých vztahů to zkusí. Už jsou unavené ze schůzek přes online seznamky, které jim dohazují samé ztroskotance, lháře, nerdy a chlápky, kteří ve čtyřiceti bydlí se svou matkou. Marnie, Helen, Rosa a Ani mají za sebou vztahy s muži, kteří nebyli zdaleka tak hrozní, jen jim to z různých důvodů nevyšlo. Co je špatného na tom, přehrát svého ex kamarádce a dát jí k němu návod k použití?

Stín větru – Carlos Ruiz Zafón
nakladatel: Knižní klub – 5. vydání
světová současná literatura

Stín větru, literární thriller s prvky historického, gotického i detektivního románu, se stal kultovním knižním fenoménem a celosvětovým bestsellerem vydaným ve 45 zemích. Carlos Ruiz Zafón v něm poprvé uvedl čtenáře do magického světa Pohřebiště zapomenutých knih – a k jejich radosti tak učinil ještě třikrát, v prózách Andělská hra, Nebeský vězeň a Labyrint duchů.
Ukryté hluboko v srdci starobylé Barcelony leží pohřebiště tisíců ztracených či odložených svazků. Sem je jednoho chladného rána roku 1945 přiveden desetiletý Daniel Sempere, aby si vybral jeden titul. Daniel zvolí román Stín větru záhadného autora Juliána Caraxe – a nastoupí spletitou a nebezpečnou cestu iniciace do světa literatury i dospívání. Životní osudy Daniela a Juliána se začnou protínat, až nakonec vytvoří složitý mnohavrstevný propletenec…

Sestry z Versailles – Christie Sally
nakladatel: Knižní klub
historický román

Velkolepý zámek ve Versailles byl za svou dlouhou existenci svědkem mnoha milostných dobrodružství, jejichž aktéry byly často i korunované hlavy, zejména však Ludvík XV., který za svůj život proslul mimořádnou zálibou v hezkých ženách. Ve výčtu jeho milenek sice většinou figurují slavné osobnosti jako markýza de Pompadour či Jeanne du Barry, avšak ještě před jejich příchodem uchvátila královo srdce pětice sester ze zchudlé aristokratické rodiny de Mailly. Tento strhující román, v jehož vyprávění se střídá všech pět sester, nabízí nejen historická fakta, ale i mnohdy šokující vhled do nevázaného života na francouzském královském dvoře 18. století.

Bretaňský příliv – Jean-Luc Bannalec
nakladatel: Knižní klub
krimi, detektivky

RYBÁŘI, VĚDCI, PAŠERÁCI A LEGENDAMI OPŘEDENÝ OSTROV UPROSTŘED ATLANTSKÉHO OCEÁNU
Komisař Dupin nechtěl už nikdy vyšetřovat na moři. Nicméně tento nový případ ho nutí vydat se až před poslední výběžky západního pobřeží Bretaně. Na svérázný ostrov de Sein, na němž žije víc králíků než lidí a kdysi ho obývaly mocné čarodějnice. Před úchvatnou kulisou, mezi ostrovy Molene a Ouessant a zátokou Douarnenez, vyšetřují komisař a jeho inspektoři záhadný případ, který je donutí překročit vlastní hranice.

Hotel Sacher – Rodica Doehnertová
nakladatel: Knižní klub
historický román

Vídeň 1892
Anna Sacherová chce po nenadálé manželově smrti pokračovat ve vedení hotelu. Mladá vdova si rezolutně a navzdory všem překážkám vydobývá pozici principálky. 
A zatímco Anna Sacherová s neodmyslitelným doutníkem, v doprovodu smečky bulteriérů a společně se svým personálem povyšuje hotel na legendu, setkávají se v jeho foyer dva nesourodé manželské páry: princ a princezna von Traunstein a berlínští nakladatelé Marta a Maxmilian Aderholdovi. Mezi suitami a chambres séparées Hotelu Sacher ve Vídni se rodí milostné drama lásky, nevěry a žárlivosti.

Talent na vraždu – Andrew Wilson
nakladatel: Knižní klub
krimi, detektivky

„Vy, Agatho Christie, spácháte vraždu. Ale ještě předtím zmizíte.“

Slavná spisovatelka se vydává do Londýna za svým literárním agentem. Blíží se konec roku a krize mezi ní a jejím manželem Archibaldem vrcholí. Na nástupišti ztratí Agatha rovnováhu a někdo ji zachrání před pádem do kolejí. Zprvu je tomu muži vděčná, ale pak zjistí, že se octla v rukou rafinovaného a nebezpečného vyděrače, který po ní chce spáchat to, čím se ve světě detektivek tak proslavila: vraždu. Jenže tohle je reálný svět a Christie se ničeho takového dopustiti nechce. Proto bude muset využít svého talentu tak, aby naopak zločinu zabránila…
Fanoušci Agathy Christie dodnes neznají pravdu ohledně jejího nevysvětlitelného zmizení v prosinci 1926. Odhalila nevěru svého muže, pohádala se s ním a pak se na deset dní ztratila. Nikomu neprozradila, co se během té doby událo, a stále je možno o tom spekulovat – nebo vytvořit strhující a mimořádně přesvědčivý fiktivní příběh, jako to udělal Andrew Wilson.

Konec léta – Anders de la Motte
nakladatel: Knižní klub
thriller

Strhující krimidrama z pera oceňovaného švédského bestselleristy Anderse de la Motte.
Za soumraku na konci léta roku 1983 prolezl pětiletý Billy Nilsson dírou v plotě ze zahrady do kukuřičného pole – a nevrátil se domů. V poli našli jen jednu jeho botu. Příbuzní, policie i sousedé po něm několik dní marně pátrali. Příběh ze zapadlé jihošvédské vesnice obletěl celou zemi, zdevastoval rodinu Nilssonových a po čase se na něj zapomnělo. A pak, dvacet let poté, potká Billyho starší sestra Veronica na skupinové terapii ve Stockholmu mladíka, který začne vyprávět o svém zmizelém kamarádovi. O tom, jak si s ním hrál v zahradě. O skrýších, které důvěrně znala i Veronica… a které měly zůstat neodhaleny. Stejně jako pravda o tom, co se stalo onoho horkého večera.

Izabela a její lásky – Eva Ava Šranková
nakladatel: Brána
historický román

Intriky na královském dvoře, hrdinské činy odvážných rytířů, věrné i zrádné lásky urozených dam... to je vzrušující příběh pestrého života krásné Izabely, odhodlané bojovat s osudem. Mezi Anglií a Francií zuří stoletá válka. Lásku mladé šlechtičny Anny de Moselle a Filipa de Vosgues neúprosně zmaří otec dívky, ale z vášnivého vztahu se narodí děvčátko. Ale ani je osud v dospělosti nešetří. Krásná Izabela se musí rozhodnout mezi charismatickým vévodou lotrinským, který se o ni vytrvale uchází, nebo mezi mužem, který jí zcela nečekaně vstoupí do života. Pochopí hlavní hrdinka, že k opravdovému vztahu pouze vášeň nestačí? Historický román plný lásky, zrady i nenávisti, zasazený do krutého období evropských dějin, nešetří emocemi a na Slovensku se stal bestsellerem.

Tajemství třech žen – Mária Ďuranová
nakladatel: Brána
světová současná literatura

Libuše je žena v produktivním věku, která statečně celé roky snáší manželovu přílišnou šetrnost a jeho sobectví. Ale když jejich děti vyletí z rodného hnízda, dodá jí to ten potřebný impulz a rozhodne se začít nový život. V ženském světě, jehož je najednou součástí, se ale nečekaně vyhrotí vztah jejích dvou dcer. Podaří se obětavé mámě postavit most mezi vlastními dětmi? A nedojde při tom k odhalení utajované minulosti?

Kde příběh končí – Alessandro Piperno
nakladatel: Omega
světová současná literatura

Když Matteo Zevi náhle odešel do Kalifornie, aby se zbavil dotěrného lichváře, jeho život byl vzhůru nohama. O dvacet let později se vrací do Říma stejně nečekaně, jako před lety odešel. Ale jeho návrat zatřese životy blízkých ještě víc, než když utekl.
Během života v Los Angeles měl Matteo několik pochybných „zaměstnání“: zajišťoval catering pro filmovou společnost produkující porno nebo se ženil a rozváděl s ženami, které potřebovaly zelenou kartu.
Opuštěná první manželka a děti se zatím snažily jít dál. Jeho nejstarší syn Giorgio otevřel Orient Express, nejpopulárnější klub v Římě, a nyní se těší na prvního potomka. Jeho dcera Martina si vzala povaleče, ale problémy jí začaly v momentu, kdy políbila Benedettu, sestru jejího manžela. Matteova druhá žena Federica je jediná, která na něj nezapomněla, a úzkostlivě čekala na jeho návrat.
A zatímco každý má starosti s rozmotáváním nitek svých vlastních životů, historie se náhle přihlásí a všední každodenní rutinu všech zúčastněných převrátí vzhůru nohama hrozným způsobem...

Skrytá píseň – Valentina Nazarova
nakladatel: Omega
thriller

Fanoušky Dívky ve vlaku pohltí tento záhadami naplněný thriller v rytmu kytar. Atmosféra rostoucího neklidu, ponuré prostředí nudného předměstí v Anglii rozhýbe zápletka plná zvratů. Ponořte se do zákulisí rock-n-rollu a prozkoumejte pokrevní pouta, talent, fanatické fandovství a zradu.
Jednadvacetiletá Nika Lukina studuje v Londýně. Je krásná, temperamentní a má vše, co chce, nebo to alespoň dokonale předstírá. Nika má tajemství. Když jí bylo třináct, její milovaná starší sestra Jenya zmizela v malém městečku ve střední Anglii. Jediná věc, která Nika má, je sbírka ikonických rockových alb. Podle nich utvořila svou osobnost: vnímání krásy, lásky, života a svého vlastního já.
Snaží se nemyslet na to, co se stalo. Až jednoho dne, těsně před Velikonocemi, ji minulost dostihne strašným způsobem, takže jí nezbývá než zjistit, co se vlastně tehdy stalo. Nika zveřejní sestřinu starou fotku na Facebooku v naději, že by ji někdo mohl poznat. Téměř okamžitě obdrží odpověď od ženy, která tvrdí, že byla nejlepší kamarádkou Jeniy, a Nika se vydává vlakem do Notownu, města, kde její sestra žila...

Bohyně osudu v salonu d´Amour – Anna Jansson
nakladatel: Omega
společenský román

Tady, kousek od starého jižního náměstí, mám kadeřnictví. Pokud jste kolemjdoucí, prosím vstupte. Nabízím mátový a bezinkový čas ze své zahrádky, když budete muset chvíli čekat. Dívám se na vás do zrcadla a přemýšlím, jak nejlépe vám mohu pomoci. Mé nůžky jsou jako kouzelnická hůlka. Mé barvy vás dokážou změnit k nepoznání, pokud chcete.
Když sedíte v křesle a já vás zakryju pláštěm, moje první otázka je vždy stejná: Co pro vás mohu udělat? A tím nemyslím jen vaše vlasy. Mám na mysli: Co mohu udělat pro váš život? K dispozici mám dvě otočné židle a nikdy není náhoda, že vedle vás sedí právě konkrétní člověk.
Při čtení tohoto romantického románu se budete smát i plakat dojetím. Anna Jansson, jež je dobře známá díky sérii detektivek, se pustila na zcela neznámé pole románů pro ženy.
Seznamte se s Angelikou, bohyní osudu, která má už sedm let zavedené kadeřnictví a která se snaží dodat vašemu životu víc, než je pěkný účes. Ale možná pro samé pomáhání nevidí, že je na obzoru velká láska...

Umírající detektiv – Leif G. V. Persson
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

Lars Martin Johansson, bývalý šéf Národní kriminální policie a legendární vyšetřovatel, mezi kolegy známý jako „muž, který vidí za roh“, je už v důchodu. Jednoho dne je stižen mozkovou příhodou, ale naštěstí je do nemocnice dopraven včas. O tři dny později se probere z kómatu, částečně ochrnutý. Během konzultace s neuroložkou přijde řeč na pětadvacet let starý případ vraždy devítileté dívenky, který byl krátce předtím prohlášen za promlčený. Starý dobrý Johansson znovu začne s vyšetřováním, které vede přímo z nemocničního lůžka. Touží po tom, aby bylo spravedlnosti konečně učiněno zadost, ale zároveň tuší, že právě řeší poslední případ svého života.

Noční hlasy – Virginia C. Andrewsová
nakladatel: Moba
rodinná sága

V dalším, již předposledním díle veleúspěšné ságy popisující osud rodiny Cutlerů, Virginia C. Andrewsová čtenáři představuje Kristýnku, dceru Dawn, šestnáctiletou krásku něžné duše a kromobyčejného hudebního nadání. Zdá se, že svět jí otevře širokou náruč, Kristýnka však cítí na duši stín - nad rodinou Cutlerů jako by viselo prokletí.
Kristýnka se konečně dozví, za jakých okolností byla počata a kdo je její vlastní otec. Záhy se musí vyrovnat s velkou životní tragédií: při požáru hotelu na virginském pobřeží zahynou oba Kristýnčini rodiče. Do domu se nastěhuje chlípný strýček Filip a panovačná teta Bet s dětmi a společná domácnost se pro Kristýnku a jejího bratra stává utrpením. Oba prchají do New Yorku, kde se ocitají zcela osamocení a bez prostředků. Kristýnka za poslední peníze přivolává telefonicky Gavina, bratra svého nevlastního otce, k němuž chová něžný cit a s nimž poznává konečně lásku a štěstí. Zde však příběh nekončí - Kristýnka bude muset ještě přestát nejednu životní zkoušku.

Bez slitování – K. S. Danielsson, R. Voosen
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

Pod ledovou krustou jezera Toftasjön je nalezeno brutálně zohavené ženské tělo padesátileté kariéristky s konexemi na växjoské radnici. Tým vyšetřovatelů kolem Ingrid Nyströmové a Stiny Forssové rozjíždí pátrání na plné obrátky. Krátce nato se na scéně objevuje další oběť: tentokrát je v zasněžených lesích zavražděn mladý otec rodiny. Zpočátku se zdá, že násilné činy nemají nic společného. Tým však záhy naráží na stopy, které oba případy spojují víc, než se na první pohled zdálo.

Osud Tearlingu – Erika Johansenová
nakladatel: YOLI
fantasy

Neuplynul ani rok a Kelsea se proměnila z obyčejné teenagerky v mocnou panovnici. Ale její boj proti korupci a snahy o nastolení řádu v sužované zemi jí přivedly do cesty nemalou řádku nepřátel. V čele s obávanou Rudou královnou, jejíž armáda se právě chystá napadnout Tearling… 
Aby svůj lid ochránila, obětuje Kelsea to nejcennější, co má, sebe samu. Odevzdá zlé královně své safíry a spolu s nimi i svou moc, a alespoň na čas tak odvrací nevyhnutelný útok nepřátelských armád. Zatímco je právoplatná vládkyně vězněm v sousední zemi, Palcát – vládnoucí regent a jediný, komu Kelsea skutečně věří – shromažďuje své muže a plánuje velkolepou záchrannou akci. Země si totiž neporadí bez své královny. Začíná tak poslední souboj, poslední hra, v níž se Kelsein osud definitivně zpečetí. Stejně jako osud celého Tearlingu…

Dítě Stasi – David Young
nakladatel: Jota
thriller

U berlínské zdi je nalezeno tělo mrtvé dívky. S udanou příčinou smrti však není něco v pořádku.
Východní Berlín, 1975. Nadporučici Karin Müllerové je přiděleno vyšetřování smrti náctileté dívky, která se podle všeho snažila prchnout přes zeď – ale ze Západu.
Vyšetřování smrdí od počátku. Karin má jako členka Lidové policie z Východu omezené pravomoce, Stasi chce znát identitu mrtvé dívky, ale nepřeje si, aby vyšetřovatelka znala příliš mnoho odpovědí. Brzy je jasné, že místo činu někdo kompromitoval. Müllerová navzdory doporučením sleduje stopu, která překvapivě souvisí s někým jí velmi blízkým…
Dítě Stasi Davida Younga vyhlásily The Times krimi knihou měsíce a The Telegraph tipem týdne. Jde o poutavý příběh, který kombinuje napínavé vyšetřování s retrospektivním vyprávěním, které mu předchází. Jde o thriller z pozadí Berlínské zdi, od kterého se nebudete moct odtrhnout.

Ve svitu plynových lamp – Steven Price
nakladatel: Host
světová současná literatura

Hluboce atmosférický, strašidelný román o nekonečném pátrání, které formuje lidský život.
William Pinkerton, syn notoricky známého detektiva, má už za sebou mnoho úspěchů. Nyní se vydává do podsvětí viktoriánského Londýna v honbě za legendárním podvodníkem Edwardem Shadem. Williamův otec zemřel, aniž Shadea kdy našel, ale William je rozhodnutý vytáhnout zloděje na světlo.
Adam Foole je gentleman bez minulosti pronásledovaný deset let starým milostným vztahem. Když jednoho dne dostane od své ztracené lásky dopis, vydá se do Londýna, aby ji našel. To, co se dozví o jejím osudu a napojení na muže známého jako Shade, ho donutí čelit dlouho ukrývanému žalu.
Během lovu v londýnských stokách zahalených mlhou, opiových doupatech a spiritistických salonech vznikne velmi nepravděpodobné pouto: přátelství mezi velkým detektivem Pinkertonem a Foolem, jenž by mohl být klíčem k nalezení Edwarda Shadea.
Oslňující, strhující román, jehož děj se přesouvá z diamantových dolů v jižní Africe na bojiště občanské války, zavede čtenáře do spletitých uliček smutku, důvěry a její ztráty, kde k sobě dva lidi může připoutat to, co mají společného, navzdory jejich temnotě.

Můžeme si vykat? – Luisa Binder
nakladatel: Alpress
humor, satira

Ellen po pětatřiceti letech manželství přestalo bavit skákat, jak muž píská. Jen mu to neměla říkat na dovolené ve Skandinávii, protože teď musí nějak dopravit nenáviděný karavan do vzdáleného domova. Jejím zachráncem je floutek Ronny, co se protlouká jak povoláními, tak vztahy. Jak asi dokáže s vynervovanou a poněkud úzkoprsou starší dámou vyjít?


Nezavírej oči – M. H. Clarková, Alafair Burke
nakladatel: Alpress
krimi, detektivky

Casey propustili z vězení, kde si odpykávala patnáctiletý trest za vraždu svého snoubence, třebaže tvrdila, že zločin nespáchala. Nyní hodlá své jméno očistit, proto požádá Laurie Moranovou a její tým, aby vypátrala skutečného vraha. Jenže někdo chce za každou cenu zabránit novému vyšetřování, jinak ...



Můj psí život 2 – Martin Čáp
nakladatel: Grada
humor, satira

„Dovolte, abych se představil: Jsem bígl a mé celé jméno zní Alberto z Rododendronu. Jméno začínající na A znamená, že pocházím z prvního vrhu naší mámy, a onen šlechticky znějící přídomek je pojmenování chovatelské stanice. Ale to už víte z mé první knížky, která se vám tolik líbila. Od vydání se mi stalo spoustu dalších veselých příhod, tak jsem je pro vás znovu sepsal. Vlastní tlapkou.“
Pokračování úspěšného psího „deníčku“. Náš oblíbený psí hrdina Bertík se stane otcem, což je situace, která přináší další humorné i dojemné příběhy.

Relikvie – Lebbon Tim 
nakladatel: Baronet
horor

Londýn – rozlehlé, spletité a anonymní město, v jehož útrobách se skrývají netušená tajemství… Angela Goughová, studující kriminologii, k jeho temným stránkám poprvé doopravdy přičichne v den, kdy se její přítel Vincent nevrátí z práce. Vydává se po jeho stopě, odhodlaná přijít záhadě na kloub. Navzdory nebezpečí vrstvu po vrstvě odhaluje tajný život člověka, kterého považovala za tolik blízkého, postupně proniká do úplně nového, neznámého světa a zaplétá se do mystéria, jaké by si nedovedla představit ani v těch nedivočejších snech…
První díl nové trilogie z pera Tima Lebbona, renomovaného spisovatele hororů a dark fantasy, autora desítek románů a nositele řady literárních ocenění.

Nokturno – Ed McBain
nakladatel: Baronet
krimi, detektivky

Steve Carella spolu s kolegy z 87. revíru vyšetřují dvě naprosto odlišné vraždy, které se během noci odehrály v různých částech města. První obětí je osamělá stará dáma, bývalá koncertní klavíristka a ruská emigrantka. Druhou je mladá prostitutka, která zoufale potřebuje peníze na obživu a na drogy.
Ed McBain svůj příběh odvíjí výlučně v noci ve dvou dějových liniích plných vražd, násilí a msty.

Pán hor III. – Hana Marie Körnerová
nakladatel: Baronet
historický román

Sebastian odjíždí do Itálie, aby našel zmizelou schovanku Olivii. Ani on sám netuší, jakou lavinu událostí tím spustí. Rodinu čekají intriky, podivné sňatky, rozkol mezi sourozenci, únos, souboje i soudní proces. Nejstarší syn Christian potkává osudovou lásku, která je pro něj za daných okolností nedosažitelná. Rodinné vazby jsou však silnější než intriky i zákon, rodina se opět semkne a podá mu pomocnou ruku…

Chrastění kostí – Fiona Cummis
nakladatel: Baronet
thriller

Sériový vrah až do morku kostí. Psychopat mnohem děsivější než Hannibal Lecter.
Plánoval dobře. Vede dva životy. V jednom je stejný jako kdokoli jiný. Ale v tom druhém je správcem morbidního muzea své rodiny.
Nyní nastal čas na rozšíření sbírky. Je připraven nasytit svou posedlost, je na lovu.
Jakey Frith a Clara Foyleová mají něco společného. Mají něco, co on potřebuje.
Začíná děsivá hra na kočku a myš mezi hrozivým sběratelem, Jakeyho otcem a Ettou Fitzroyovou, detektivní seržantkou, která únos dětí vyšetřuje.
Příběh knihy Chrastění kostí Fiony Cummins je zasazen do londýnské čtvrti Blackheath a zkoumá ten šev temnoty, který prochází námi všemi. Zápas mezi světlem a stínem, vykoupením a pomstou.

Kdo mi jde po krku – Michael Koryta
nakladatel: Plus
thriller

Čtrnáctiletý Jace se stane svědkem brutální vraždy. Aby ho zabijáci, chladnokrevní a vyšinutí bratři Blackwellové, nedokázali vypátrat, dostane chlapec novou identitu a je umístěn do výukového programu pro přežití v přírodě v hlubokých lesích kdesi v Montaně. Instruktor Ethan Serbin a jeho žena doufají, že Jacovi dokážou pomoci a i s přispěním osobní strážkyně Jamie Bennettové ochránit chlapce před hrozícím nebezpečím. Blackwellové mu jsou ale na stopě a metodicky odstraňují každého, kdo se jim připlete do cesty. V nehostinné montanské divočině tak začíná boj o přežití. Když navíc začne zuřit lesní požár, všichni se ocitnou v ohnivé pasti. Jakou šanci má teenager proti dvěma nemilosrdným vrahům? Michael Koryta je úspěšný americký autor s českými kořeny, jeho thriller Kdo mi jde po krku byl několikrát zařazen do výběru nejlepších knih roku 2014. Filmová práva ke knize koupilo studio 20th Century Fox.

Lúzři – Stále spolu – Sophie Hénaff
nakladatel: XYZ
humor, satira

DALŠÍ AKCE POLICEJNÍHO TÝMU V ČELE S KOMISAŘKOU CAPESTANOVOU!
Týmu policistů v nemilosti se ani zdaleka nepodařilo znovu získat svou zašlou slávu. Jsou pokleslí na duchu jako nikdy a ani příchod nového, bláznivého kolegy, který si myslí, že je mušketýr, nestačí k povznesení týmové nálady. Jediná Anne Capestanová neztrácí víru. Raději by se však vyhnula vyšetřování, které jim zrovna přistálo na stole: vražda superintendanta Sergeho Rufuse, otce jejího exmanžela a člověka, kterého z duše nenáviděla. Jeho syna přitom stále ještě nedostala z hlavy.

Pokud jste dostali k vánocům málo knih, anebo máte prostě jen potřebu zase sáhnout po nějaké novince, určitě si vyberete.

Mějte se krásně a čtěte :) Ať máte v novém roce 2018 šťastnou ruku na samé krásné, knižní příběhy.

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Takže jsem tu :D :-) Jsem ráda, že jenom jedna, o které vím už delší dobu :-) A to Bohyně osudu... Měla vyjít už v listopadu, takže konečně. A jsem fakt ráda, že je to jenom tahle jedna :D Protože ty víš proč Šári, vid :-) Děkuju moc za skvělý článek, papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Veru, leden je vždy slabší, ale aspoň trošku ušetříme :))Měj se krásně, Verunko :)

      Vymazat
  2. Všechny thrillery beru! :D Ve svitu plynových lamp vychází až v květnu..taky mě to zmátlo, na host stránkách je datum vydání květen, tuhle knížku jsem původně taky chtěla zařadit do svého výběru knižních novinek...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak to mi uniklo ta kniha Ve svitu plyn. lamp, na KK je datum vydání 28. 1. 2018. Díky za upozornění :)

      Vymazat
  3. Hm...tak tri bych brala. Ale hlavne Hotel Sacher. Doufam, ze bude lepsi, nez ta co ted vysla u Moby. Ta se neda cist...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já od Moby pořád čekám kdy vyjde další díl z pera Lesley Pearse - knihy Společnice a Nezlomná. Bylo to skvělé a třetí pokračování Bojovnice pořád nikde. Bylo už avízováno a nic. Teď se zas píše, že snad koncem března, no nevím. Za chvíli zapomenu, o čem ty předešlé díly byly :( Tak mě to docela štve.

      Vymazat
  4. Brousím si zuby hlavně na Mizející rok a Dítě Stasi, nicméně i zbytek je lákavý :) Máš nějakého favorita Ty, Šári? Jsem zvědavá :) A také přeji krásný rok 2018 plný samých skvělých příběhů a knih :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemám přímo nějaký must have tentokrát, ale třeba Bílá těla vypadají dobře a Dítě Stasi mě taky zaujalo :) Měj se krásně, Kristý :)

      Vymazat
  5. Docela mě překvapuje, že toho v lednu vychází tolik, čekala jsem po Vánocích tak trochu okurkovou sezónu :) Nicméně... lákají mě snad všechny thrillery, ale jak už jsem někde psala, ráda bych letos primárně zaměřila na starší kousky ze své knihovnya teprve druhotně sahala po novinkách. Tak schválně, jak dlouho mi to vydrží :)
    Stejně jako Týnku by mě zajímal tvůj favorit? :)
    Měj se krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je toho méně, ale vybrat se rozhodně dá, to je fakt :) A mluvíš mi z duše, Haničko, já také hodlám letos brázdit ve své knihovně ponejvíce a k tomu přidám nějaké novinky :) A jak jsem psala u Týnky, nemám must have, ale v thrilleru bych si určitě vybrala a ještě si tak říkám, že bych ráda zkusila tu rodinnou ságu od paní Körnerové :)
      Měj se krásně, Hani :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥