neděle 22. července 2018

Můj knižní tip #6

Krásnou neděli, přátelé :)

Letos to s knižními tipy pěkně flákám, to je fakt. Ale zas jich máte spoustu i v rámci přírůstků, tak budiž mi odpuštěno.

Ale dnes jsem si tak brouzdala stránkami Knižního klubu, dívala jsem se, jaké knihy nás čekají příští měsíc a na podzim, a vážně bych měla zrychlit ve čtení, protože zásoby mám obrovské, ale ty krásné novinky, co nás zas zavalí... Je to nekonečný kolotoč :))

Alespoň některé vám sem dneska vložím, ať se máte také na co těšit.

V srpnu vychází ve 2. vydání kniha, na kterou mám už dlouho zálusk a sice Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů. Knihu napsaly dvě autorky M. A. Shaffer a A. Barrows. Nalákala mě na ni i Narciska, takže tuto krásku bych si chtěla pořídit. I když první vydání mělo hezčí (pro mě) obálku. Ale tak co nadělám... Knihu vydává Ikar.

Anotace:
Půvabný román, který se během let stal legendou mezi čtenáři a v roce 2018 podle něj vznikl hvězdně obsazený film. Je krátce po druhé světové válce a Juliet Ashtonová, úspěšná autorka humoristických esejů vydaných pod názvem Izzy Bickerstaff rukuje, se rozhlíží po námětu na novou knihu. Shodou okolností se prostřednictvím korespondence se dozvídá o podivuhodném Spolku přátel krásné literatury a koláče z bramborových slupek, který během války založili obyvatelé okupovaného ostrova Guernsey, a jejich osudy ji natolik zaujmou, že se je rozhodne navštívit osobně. Guernsey má, tak jako celý svět, svoje podvodníčky, opilce a podivíny, dobráky, závistivce i hrdiny, a z jejich humorného i dojemného vyprávění začíná před Juliet vyvstávat živý obrázek společenství, kde v těžkých dobách krystalizují lidské povahy a osudy se proplétají zcela nečekaným způsobem. Juliet se na ostrově dostane víc než srdečného přijetí a brzy se ukáže, že v novém prostředí dost možná najde víc než inspiraci pro svoji další knihu.


Také v srpnu vyjde kniha Devátý hrob od S. Ahnhema. Slyšela jsem, že první díl série Oběť bez tváře je skvělý, takže po autorovi pokukuji. Vydává Knižní klub.

Anotace:
Další temný případ Fabiana Riska, bestsellerové série, která oslovila čtenáře po celém světě.
DVĚ ZEMĚ V SEVŘENÍ ZIMY. Nejchladnějšího dne roku se švédský ministr spravedlnosti vydal do sněhové bouře – a zmizel. Téže noci objevila manželka dánské celebrity a televizní hvězdy ve svém domě neznámého muže – a setkání s ním nepřežila. DVA VRAZI KRÁČÍ PO ULICÍCH.
Jeden je chirurg a své oběti pečlivě rozpitvává. Druhý je brutální lovec zaměřující se na ženy. Stockholmské a kodaňské policejní pátrání se k sobě brzy přiblíží. Ale jak obloha temní a mrtvol přibývá, jejich vyšetřování se čím dál víc zamotává. NĚKDY JE VRAŽDA TEPRVE ZAČÁTEK…

Ze zářijové nabídky mě zaujala kniha nakladatelství Host Strážci světla. Autorkou je A. Geniová. Anotace zní zajímavě a tajemně.

Anotace:
Ne nadarmo se Farallonským ostrovům říká „ostrovy mrtvých“ — každý, kdo na ně zavítá, se musí smířit s tím, že už se možná nevrátí.
Fotografka přírodních scenerií Miranda se rozhodne strávit rok na Farallonských ostrovech, proslulých svou krásou, ale i nebezpečností. Na neobydlené ostrovy je vstup možný jen na zvláštní povolení, a tak jedinými Mirandinými společníky jsou biologové, kteří v drsných podmínkách zkoumají pozoruhodnou místní faunu — početnou rybí populaci, žraločí hejna, velryby i přemnožené ptactvo.
Miranda je svým novým působištěm uchvácena, ale zároveň jí začíná docházet, že strávit rok mimo civilizaci bude náročnější, než si představovala. Zdá se, že každý na ostrovy před něčím utíká a že před ostatními skrývá nějaké tajemství. Když pak jeden z vědců nečekaně zemře, vyvstává otázka, jestli padl za oběť pouze nehostinným „ostrovům mrtvých“, nebo některému z jejich dočasných obyvatel. Z ostrovů ovšem není kam utéct a nezbývá než s neustálou hrozbou smrti pokračovat den za dnem dál…

Zadívala jsem se i na říjen a objevila zajímavou knihu z nakladatelství Domino. Jmenuje se Ztichlý dům a autorkou je Jenny Blackhurst. Zaujala mě už hned v edičním plánu nakladatelství. A po přečtení první věty z anotace mi bylo jasné, že tu knížku budu chtít.

Anotace:
Jmenuji se Emma Cartwrightová. Ještě před třemi lety jsem byla Susan Websterová a zabila jsem svého dvouměsíčního syna Dylana.
Vůbec si nepamatuji, co se tehdy stalo. Ale když vám něco tvrdí policie, váš lékař i všichni blízcí, tak jim začnete věřit, ne?
Ovšem na druhou stranu... Když si nevzpomínáte, co se stalo, můžete si být opravdu jisti, že vám říkají pravdu?
Co kdyby se objevila malá naděje, že je váš syn naživu? Neudělali byste všechno pro to, abyste s ním zase mohli být?

A nakonec taky trošku humoru. V září vychází u Ikaru další kniha od F. Scheunemannové s názvem Jezevčíkovy trable. Mám doma první knihu od autorky, tak už bych si ji měla taky konečně přečíst. A moc se mi líbí obálky.

Anotace:
Jaká báječná rodina!
Carolin žije společně se zvěrolékařem Markem a jeho dcerou Luisou. S nimi je přirozeně jezevčík Herkules, pro něhož je štěstí jeho smečky to nejdůležitější na světě.
Konečně se u Carolin a Marka ohlásí jejich společný potomek a nastávají problémy.
Volné pokračování série Z pohledu jezevčíka a Jezevčíkova kocovina.

Zaujala vás některá z nadcházejících novinek? Určitě mi napište.

Mějte se krásně...

Vaše Šárka ♥

4 komentáře:

  1. Musím se až divit, ale žádná z nich mě nijak extra nezaujala. Hned první kniha nevypadá vůbec špatně, ale nutně jí nepotřebuju. :)) Jsem si ale jistá, že brzy něco zajímavého objevím. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě po té první toužím, spoustu lidí mě na ni už nalákalo :) A určitě se objeví nějaký kousek, který tě časem uchvátí :)

      Vymazat
  2. Přidávám se k nezaujatým :) ale to neznamená, že jakkoliv ušetřím. Blíží se měsíce knižního nebe a nakupovacího pekla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že když člověk jednou ušetří, desetkrát si to pak vynahradí :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥