čtvrtek 13. září 2018

Poprvé jsem otevřela – Ještě můžu vzlétnout – Laskavý průvodce ženy středního věku

Krásný den, milí přátelé :)

Je čas vám opět představit knížku, kterou si poslední dny pročítám. Tentokrát nejde o beletrii, ale o žánr populárně naučné literatury. Podobné motivační knížky jsem nikdy nečetla, ale dostala jsem chuť to zkusit. Vybrala jsem si knížku české autorky Moniky Hodáčové Ještě můžu vzlétnout – Laskavý průvodce ženy středního věku. Nejsem ještě tedy ani v polovině, ale docela mě to baví. Kniha obsahuje zajímavé poznatky, pasáže, týkající se rodiny, vztahů, ale také relaxace a určitě i dalších oblastí života žen, kterým už dávno není dvacet (jako mně), a ke kterým jsem se tedy zatím ještě nepročetla.


Anotace:
Pamatujete si, o čem jste snila, když vám bylo dvacet? Stále ještě sníte nebo jste se už se všemi sny rozloučila? Možná by stálo za to některé z nich oprášit. A jestli už je na něco příliš pozdě, neznamená to, že nemůžete mít sny úplně nové, a možná dokonce i takové, o kterých se vám kdysi dávno ani nesnilo…
Tato knížka je laskavým průvodcem pro ženy, které přemýšlejí, jak naloží s druhou polovinou svého života. Autorka, zkušená psycholožka, která na vlastní životní cestě řešila stejné otázky jako vy, vám pomůže zamyslet se nad vlastní minulostí, která ovlivňuje váš život. Otázkami, zajímavými příběhy a podnětnými myšlenkami vás podpoří při vstupu do nové životní etapy, která může být plná velkých příležitostí, radosti z práce na sobě, na vztazích, na tom, co nás těší a dává našemu životu smysl.
Oproti dřívějším dobám máme mnohem více možností, můžeme více. Ale nemusíme. Nemusíme spasit svět ani být dokonalé. Možná by stačilo být k sobě laskavější a zkusit plnit si své sny. Nikdy není pozdě vzlétnout!






V recenzi se potom dozvíte víc. Momentálně si k této knize ještě rozečtu něco z beletrie, protože mě tohle baví číst po chvilkách, ne nad tím třeba strávit dvě hodiny. Je to knížka na zamyšlení, takže to opravdu není na bezmyšlenkovité zhltnutí za dva večery.


Čtete motivační knihy? Dávají vám něco, posunují vás někam nebo je to pro vás naopak ztráta času? Napište mi, zajímalo by mě to.

Vaše Šárka ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář ♥