středa 21. listopadu 2018

Knihy z nakladatelství Formal Group aneb knižní přírůstky – listopad #2

Krásný večer, přátelé :)

Dnes bych vám ráda ukázala tři knihy, které mi dorazily minulý týden. Vydalo je nakladatelství Formal Group. Jestli můžu soudit dle jejich stránek, toto nakladatelství vydává pouze či převážně nové, neznámé autory. Můžete tak narazit na knihy, které jinde nenajdete.


První kniha je hodně velkého formátu, jmenuje se Zvláštní znamení a autorkami jsou Blanka Vávrová a Yvona Horáková.

Anotace:
Kniha Zvláštní znamení nás přenese do světa, který v naší každodennosti míjíme často bez povšimnutí. Znamení všedního dne, nedělního rána, odvahy, naděje; Znamení něhy, dotyku, ticha, úžasu a mnohých dalších – to všechno jsou zázraky, na něž můžeme prostřednictvím knihy pohlédnout zcela jinýma očima.
Průvodci a zároveň i nositeli jednotlivých Znamení jsou handicapovaní umělci divadelního souboru Slunovrat z Hradce Králo-vé. Vizuálně srozumitelné sdělení nám prostřednictvím fotografií připomene, co je pro náš život podstatné. Eseje, povídky, příběhové cykly, deníkové zápisy i apokryfy se niterně dotýkají základních potřeb člověka – hledání smyslu života, touhy po lásce a po blízkosti. 
Unikátnost publikace spočívá v mimořádném propojení uměleckého textu, poezie a fotografie.




Další kniha má název Selected a autorem je Jakub Pachol. Obálka je opravdu působivá.

Anotace:
Svět, ve kterém žijeme, se řítí k jistému konci. Všichni to víme. Proto se politický systém rozhodl zavést radikální řešení. Zrušení všech hlavních měst, vybudování jediného a systém vybírání se zdá být jako nejlepší možnost. Co se ale děje hluboko pod zemí? Tam, kde se ukrývá 6 malých dětí, naprosto separovaných od okolního světa, rodiny a běžného života? Kam až je schopna zajít lidská představivost a bezohlednost? Kolik dětí musí ještě VYBRAT, aby se nasytili? Kolik lidí se dívá? A poslední otázka. Proč se vždy všichni bojí svých narozenin?


A posledním kouskem je maličká knížečka do kapsy s názvem Štěně jménem Mikeš. Autorkou je Kateřina Lefebvre. A troufnu si říct, že toto bude must have pro všechny pejskaře 🐶

Anotace:
Příběhy Mikeše jsou mnohdy tak neuvěřitelné, že Vás musí napadnout: to snad nemůže být pravda! Jenže pokud jde o, řekněme, svéhlavější miláčky, neexistuje snad lepší tvrzení než "To nevymyslíš". Situace, ve kterých byste své čtyřnohé miláčky snad ani raději neznali, se však po čase stávají těmi nejlepšími zážitky, kterými nepřestanete bavit nejen sebe a své okolí.

O autorce (tohle se mi moc líbí): Jsem Češka, manžel je Francouz, náš pes je Rumun. Žijeme napůl v České republice a napůl v Německu. Doma mluvíme anglicky, Mikeš poslouchá v němčině. Zpočátku jsme byli všichni z Mikeše okouzlení. Později jsme si začali s hrůzou uvědomovat, že náš pes je démon.




Zaujala vás některá z knih? Mrkněte na stránky nakladatelství Formal Group.

Vaše Šárka ♥


8 komentářů:

  1. Za Formal Group se pokud vím skrývá jeden z bývalých majitelů Beletrisu, poté, co Beletris zkrachoval, protože dluží autorům honoráře. 🤔

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aha, tak o tom vůbec nic nevím, ani jsem neslyšela nebo nečetla.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Jak jsem psala Evičce, asi se jednou dostane do soutěže :)

      Vymazat
  3. Ahoj. Celkem mě překvapilo, že máš Mikeše. 😊 Také mám tuto knížečku v knihovně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme doma pejska, takže mě zaujme každá psí knížka :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥