sobota 5. ledna 2019

Poprvé jsem otevřela – Obětina

Krásný sobotní večer :)

Opět vám jdu představit knihu, kterou mám právě rozečtenou. Paradoxně první knihu autorky čtu jako poslední, ale tak to nevadí, prostě to tak vyšlo. Pustila jsem se do Obětiny od S. J. Bolton. Hodně mě překvapilo, když jsem narazila na Danu Tullochovou, myslela jsem, že ji čtenář najde pouze v sérii s Lacey Flintovou.


Anotace:
Pro Toru Hamiltonovou bylo už samotné přestěhování do shetlandských končin dosti skličující. Nemohla tušit, že prvotní rozmrzelost brzy vystřídá děs.
Za jednoho deštivého nedělního odpoledne nalezne v rašeliništi dokonale konzervovanou mrtvolu mladé ženy, v jejíž hrudi zeje díra po brutálně vyrvaném srdci. Tři runové znaky na
kůži zemřelé připomínají tajemná vyřezávaná znamení, která Tora vídá rozesetá po celých Shetlandách, dokonce i na krbové římse tchánova domu.
V pátrání po původu run zabředá až ke středověkým legendám a usilovně se snaží nalézt jejich spojitost s mrtvou ženou. Čím více poznatků se jí daří shromáždit, tím silněji na ni manžel, šéf a dokonce i nevrlý detektiv naléhají, aby věci nechala, jak jsou. Opravdu jim jde jen o její duševní klid? Snad by tomu Tora uvěřila, kdyby ji ovšem najednou nezačaly děsit ty výhrůžky. Valí se na ni jako studené shetlandské mlhy a obalují ji hrůznou jistotou: někdo si přeje, aby pátrání okamžitě a jednou provždy nechala. Za každou cenu.



Nejsem zatím ještě ani v polovině, protože mám zrovna pracovní víkend a čtu po chvilkách, což mě pěkně štve, jelikož mě kniha samozřejmě baví a jsem napnutá. Zpočátku mi trošku neseděla Dana, protože už jsem na ni byla zvyklá ze série, a tam vystupovala už více rázněji, sebevědoměji, nebo alespoň zatím se mi to tak zdá. Třeba dále v příběhu už na mě bude působit jinak. No těším se na volné pondělí, až budu moct číst a číst.


Pokud o této autorce čtete právě u mě na blogu poprvé, rozhodně vám ji doporučuji, četla jsem vše. Najdete ji u nakladatelství Domino.

Mějte krásný večer.

Vaše Šárka ♥
 

2 komentáře:

  1. To zní opravdu zajímavě! Hlavně to prostředí Shetlandských ostrovů vypadá hodně lákavě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pro mě taky něco nového, jsem moc zvědavá, jak se to bude vyvíjet :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥