středa 2. ledna 2019

RECENZE – Už teď jsi mrtvá

Autorka: Sharon J. Bolton
Překlad: Květa Palowská
Nakladatelství: Domino
Rok vydání v ČR: 2018
Počet stran: 424
ISBN: 978-80-7498-280-4

Anotace:
Krátce před rozbřeskem se pasažéři vyhlídkového letu balónem stanou svědky brutální vraždy. Necelou hodinu poté se balón zřítí. Katastrofu přežije jediná členka osádky.
Spatřila vrahovu tvář – ale také on spatřil ji. A je odhodlán udělat vše pro to, aby jedinou očitou svědkyni svého činu zlikvidoval.
Žena prchá neosídlenou krajinou, osamělá a vyděšená, a snaží se co nejdříve dostat na místo, kde se bude znovu cítit v bezpečí. Netuší, že právě tam bude muset čelit největší hrozbě...

Měl to být klidný vyhlídkový let. Omyl. To by nesměl být v režii S. J. Bolton. Vyhlídkový let se pro všechny pasažéry stal cestou na smrt. Vlastně téměř pro všechny. Jedna žena přežije. Proč vlastně museli všichni zemřít? Bohužel se neúmyslně stali svědky něčeho, co jejich osud zpečetil, a sice brutální vraždy mladé ženy. Pachatel věděl, že ho posádka balónu sledovala, fotografovala, a tudíž se musel všech zbavit. Po zřícení balónu však vrah zjistil, že jedna žena zůstala na živu. Neúnavně ji pronásleduje, aby umlčel posledního svědka svého krvavého řádění. Jessica začíná svůj boj o život.


Dámy a pánové, tohle byla jízda. Ano, začalo to letem, ale dál to byla grandiózní jízda. Autorka se do toho opřela hned s první stránkou. Takový strhující začátek příběhu jsem hodně dlouho nezažila. Kniha mě vcucla a já musela hltat stránku za stránkou. Opravdu začátek byl tak nabušený napětím, akcí, že jste se od příběhu těžko odpoutávali. Později možná autorka malinko zvolnila, nicméně pro mě byla tato kniha excelentní. O něco méně mě bavily návraty do minulosti, které se v knize objevovaly, ale jinak nemám nic, co bych knize vytkla. S. J. Bolton je prostě záruka vynikajícího čtení pro milovníky thrillerů. 

O autorce:
Sharon Bolton vyrůstala v hrabství Lancashire a její raná kariéra zahrnovala příliš mnoho aktivit, z nichž některé jí dnes uvádějí do rozpaků. Všech svých mladistvých aktivit se ráda vzdala, aby se mohla stát matkou a spisovatelkou (v tomto pořadí).
Její knihy byly nominovány na všechny významné literární ceny, určené pro autory detektivek a thrillerů. Mnohé z těchto nominací proměnila ve vítězství, včetně mety nejvyšší, zisku prestižní ceny Dagger in the Library. Kolegové ze spisovatelské branže o Sharon Bolton hovoří bez výjimky s velkou úctou – za všechny ocitujme Tess Gerritsen: "S. J. Bolton mění tvář krimi románu, jak jsme ho znali doposud."

Hodnocení: 98%

Za poskytnutí recenzního výtisku velmi děkuji nakladatelství Domino. Knihu zakoupíte zde.

6 komentářů:

  1. Už ji mám připravenou ke čtení

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tuhle knížku vidím poprvé! :-O Ale vypadá skvěle! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Brzy se na ni chystám a věřím že ji, stejně jako její předchozí knihy, naprosto zhltnu :)
    Měj se krásně, Šári a ať se v roce 2019 daří <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, určitě zhltneš. Tobě také jen vše nej v novém roce ♥

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥