čtvrtek 30. července 2015

Můj knižní tip #3

Mám pro vás třetí knižní tip, tentokrát výjimečně ve čtvrtek, nastoupila jsem totiž na brigádu a vůbec jsem to v úterý nestihla. Takže už vím, že si příští týden příspěvek předpřipravím a bude opět v úterý :)

Z přečtených knih vám tentokrát nabídnu vynikající psychothriller Nikdy nevíš od autorky asi známější knihy Nezvěstná Chevy Stevens
Knížka má možná malinko pomalejší rozjezd, ale potom už se do vás zakousne a nepustí. Možná bych měla ještě trochu výhradu ke konci, mě se zdál trošku překombinovaný, ale je to jen můj pocit a rozhodně tuto knihu můžu doporučit k přečtení. Kromě pomalejšího začátku, ale zase vy se mnou taky nemusíte souhlasit a pro vás třeba pomalý nebude, má kniha spád a hlavně je napsaná tak, že se opravdu dokážete vžít do role hlavní postavy. Občas jsem měla pocit, že také nemůžu dýchat stejně jako ona. Knížka se líbila i mamce. Přečtěte si, myslím, že určitě litovat nebudete.

Anotace:
Po úspěchu psychologického thrilleru Stále nezvěstná přichází jeho autorka s dalším mrazivým příběhem. Sára Gallagherová touží celý život po jediném – dozvědět se něco o svých biologických rodičích. Po letech se jí konečně podaří dostat se jim na stopu, to, co zjistí, však nečekala ani v nejhorších snech. Matka jako jediná oběť sériového vraha, která mu dokázala uniknout. A otec? Co když v Sářiných žilách koluje krev zločince? Zločince, který o existenci své dcery, potažmo vnučky, dosud neměl ani tušení? Od toho okamžiku už Sara nepátrá, ale utíká – před minulostí, zvědavostí veřejnosti i senzacechtivými novináři…




S knížek, po kterých pokukuji a mám na svém seznamu k přečtení, který se každým dnem rozšiřuje a rozšiřuje, bych zmínila knihu Hranice nevinnosti od Abbi Glines. Zaujala mě anotace, hodnocení má také výborné a hlavně ji doporučují i známí, takže do ní bych určitě chtěla jít. Jen mě mrzí, že je pouze v brožované vazbě.

Anotace:
Chceš to co bys neměl mít…
Je jí teprve devatenáct.
Je to dcera jeho nového otčíma.
Je stále naivní a nevinná, protože uplynulé tři roky strávila pečováním o nemocnou matku.

Ale pro dvaceti čtyřletého Rushe Finlaye je ona ta jediná věc, která je tabu. Peníze slavného otce, matčino zoufalství vyhrát jeho lásku a jeho šarm jsou tři důvody proč mu nikdy nikdo neřekl ne.

Blaire Wynn opustila malý farmářský domek v Alabamě poté co jí zemřela máma, aby se přestěhovala k otci a jeho nové ženě do rozlehlého domu na pláži na Floridě. Není připravená na změnu životního stylu a ví, že do tohohle světa nikdy nezapadne. A pak je tu její nevlastní bratr, se kterým jí táta přes léto nechal, zatímco se ženou utekl do Paříže. Rush je stejně tak zkažený jako je úžasný. Dostal se jí pod kůži. Blaire ví, že pro ní není dobrý a že nikdy nikomu nebude věrný. Je znuděný a má tajemství, které by Blaire neměla nikdy odhalit, ale i když tohle všechno ví…

Blaire do toho možná spadne příliš hluboko.



Tak to je pro dnešek vše. Napište mi do komentářů, jestli knížky znáte, jestli jste četli a nebo byste si rádi přečetli. Za každý názor nebo jakoukoli radu, poznámku, doporučení budu ráda :)

4 komentáře:

  1. Ahoj Šárko, můj názor na Hranice nevinnosti už jistě znáš ;-), takže není třeba to tu opakovat. Nesnáším škatulkování knih, které nás mohou odradit tím, že se hodí spíše pro mladší. Já jsem si její četbu vskutku užila ;-).
    A musím ti opět poděkovat, Nikdy nevíš je na seznamu přání :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, tak to mě těší :) Jinak Hranice nevinnosti jsem si zase já zapsala hlavně díky Tobě :) A je to pravda s tím škatulkováním, člověk občas přijde o pěkné kousky, protože si řekne, na to jsem moc stará a nebo román pro ženy... to ne, přece nečtu červenou knihovnu. Takže je fajn, když se takhle můžeme i podělit o názory a dojmy :)

      Vymazat
  2. Hranice nevinnosti znám a chci si přečíst, vypadá to na suprovou knihu... :)
    Levandulová komnata

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥