úterý 16. června 2015

Knižní přírůstky 1

Včera jsem si ze Zásilkovny vyzvedla několik nových knížek. 

Nevydržím a musím se pochlubit. Už se na ně celá třesu, i když budou muset chvíli počkat ve frontě za ostatními kráskami.


Kniha od Laini TaylorDcera kostí a dýmu je pro dceru, ale moc se mi líbí obálka, takže jsem  ji také zařadila k úlovkům.


Doufám, že se dceři knížka bude líbit, z obálky byla také nadšená :-)

Anotace:

  Karou je nadaná, krásná a tak trochu záhadná sedmnáctiletá studentka na pražské umělecké škole. Její tajemství nezná ani její nejlepší přítelkyně Zuzana. Ráda kreslí chiméry, fantastické bytosti, a nikdo netuší, že tato mytická stvoření jsou její rodinou. Přichází a odchází skrze portál za svým zvláštním posláním, kterým ji pověřil čaroděj, který ji vychoval. Neví, že ji sleduje smrtelně nebezpečný a mrazivě krásný anděl, a válka mezi světy dobra a zla brzy vypukne...




Druhou v pořadí je kniha od S. J. Watson: Dřív než půjdu spát
Na tuto knížku se moc těším a moc se mi líbí obálka. Měla jsem ji už v brožové variantě, ale toužila jsem po vázané. Takže z ní mám teď velikou radost.

Anotace: 
   Vzpomínky: právě ty definují, kým jsme. Bez paměti člověk přestává existovat. A právě takto žije Christine, která po autonehodě ztrácí paměť pokaždé, když usne. Každý nový den je pro ni první a zároveň poslední. Její manžel Ben jí každé ráno trpělivě vypráví její vlastní život a obětavě se o ni stará… Anebo je vše trochu jinak? Christine se podaří za pomoci mladého doktora začít psát deník, a jeho stránky jí jednoho dne prozradí: Nevěř svému muži. Napsala to však vůbec sama? Jak se lze dopátrat pravdy o minulosti, když jediné, co znáte, je dnešek?


Další knížkou je kniha Emilly Giffin: Kam patříme 
Toto dílo mě hned zaujalo svou anotací a věřím a doufám, že se bude číst jedním dechem.

Anotace: 
   Zrovna když si začneme myslet, že život držíme pevně v rukou, nás dozajista něco vyvede z omylu…
   Marian může bez zaváhání prohlásit, že ve svých šestatřiceti letech dosáhla úplně všeho, o čem kdy snila. Má úspěšnou kariéru, krásný byt a úžasný vztah s mužem, kterého miluje. K úplnému štěstí jí chybí už jen maličkost: aby ji ten muž navlékl snubní prsten a založil s ní rodinu. Peter se ovšem k ničemu nemá a Marian cítí, že její biologické hodiny tikají stále hlasitěji. 
   To je ovšem jen jeden ze dvou problémů, které ji trápí. Už dlouhých osmnáct let skrývá před celým světem tajemství – a to tajemství se jednoho večera objeví u jejích dveří. Je to zlomový okamžik, kdy se Marianin perfektní život začne hroutit jako domeček z karet.
   Osmnáctiletá Kirby vždy věděla, že je adoptovaná a nijak ji to netrápilo. Své rodiče i sestru Charlottu měla vždy upřímně ráda, ale zároveň v ní hlodal pocit, že se od nich liší. Že zkrátka nezapadá. Sotva dosáhla plnoletosti, vydala se do New Yorku najít svou pokrevní matku – a teď tedy stojí na jejím prahu…




Od Tess Stimson jsem četla dvě knihy. Hra na lež, z té jsem byla nadšená a Otevřené manželství, ta mě až tak nezaujala. Tentokrát tedy do třetice... Kdo miluje nejvíc


Anotace: 
   Jsou ženy, které zvládnou cokoliv. Až na pár věcí. Těch nejdůležitějších.
Clare Eliasová od začátku těhotenství ani na vteřinu nepochybovala, že bude dobrou matkou. Vždycky přece všechno zvládla: je majitelkou prosperující sítě květinových síní, má hezkého (a o deset let mladšího) manžela Marka, který je jí po všech stránkách oporou. Clare se zkrátka vždy vydařilo vše, na co sáhla. Proč by se tudíž měla obávat něčeho tak přirozeného, jako je mateřství. 
Pak ale dvojčata přijdou na svět a Clare najednou zjišťuje, že nezvládá vůbec nic. Zoufale sedí na posteli a snaží se nevnímat, že má kruhy pod očima, neumyté vlasy a pobryndané tričko. Odjakživa tvrdila, že chůva nikdy nepřekročí práh jejího domu, ale teď ví, že pokud nevyhledá pomoc, zhroutí se. 
   A tak do života Eliasových vstoupí mladá a půvabná Jenna, která péči o děti zvládá s profesionální nonšalancí. Její příchod však nepřinese pouze příjemné změny: Marc se najednou začne chovat odtažitě, pak vážně onemocní jedno z dětí… a následná smršť událostí postaví Clare – a vlastně i Jennu – do situace, v níž by se nechtěla ocitnout žádná žena na světě.


Jeffery Deaver je pro mě zatím velká neznámá. Mám od něj čtyři knihy a moc se na ně těším. Určitě se mi jeho styl bude líbit. Alespoň v to pevně doufám.


Anotace: 
   V dalším thrilleru Jefferyho Deavera: Příští oběti se nesetkáte ani s Lincolnem Rhymem, ani s Kathryn Danceovou. Tento příběh je poněkud jiný…
   Tentokrát vás autor pozve ke sledování drásajícího příběhu, na jehož začátku jsou dvě zkrvavené mrtvoly. Přibudou na konci dvě další? 
   Noční telefonát na tísňovou linku byl náhle přerušen. Šlo o omyl? Anebo se v odlehlé rekreační chatě stal zločin, který už nemohl být nahlášen? Policistka Brynn McKenzieová není sice zrovna ve službě, ale profesionální čest jí velí, aby se pokusila přijít věci na kloub. Za dveřmi chaty na ni čeká scéna jako z hororu. Dvě zkrvavené mrtvoly a k smrti vyděšená dívka, která Brynn oznámí, že vrazi jsou ještě stále v domě. Pokud chtějí přežít, musí okamžitě utéct. Ne, nemají dost času na to, aby se vrátily pro služební pistoli a telefon, kterým by se daly přivolat posily. Každá promarněná vteřina může být osudná, a tak se Brynn s Michelle vydávají na zběsilý úprk do temného hvozdu, který by jim za normálních okolností naháněl strach, ale nyní v něm doufají nalézt bezpečí… V patách mají dva profesionální zabijáky, kteří se v lese sice také nevyznají, ale mají zbraň a velmi dobrý důvod, proč ty dvě ženské zabít: jsou totiž jediné, kdo by je mohl usvědčit z dvojnásobné vraždy. 

Doufám, že se vám moje nové úlovky líbí, třeba vás také inspirují k přečtení, budu ráda, když mi napíšete komentář :-)

Všech pět knih je zakoupeno na bux.cz

5 komentářů:

  1. super,krásné knížky :-) přeji příjemné chvíle v jejich společnosti :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy vyzerajú veľmi zaujímavo. Dcéru dymu a kostí mám doma, je to dobrá kniha a páči sa mi aj pokračovanie, vyvinie sa z toho prekvapivý príbeh :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. Doufám, že dceři se také bude líbit. :-)

      Vymazat
  3. Dcéra dymu a kosti je úžasná kniha, aspoň pre našu generáciu. Ja budem mať onedlho osemnásť a začala som to čítať tuším v šestnástich a je to naozaj úžasné! :)
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥