sobota 27. června 2015

Knižní přírůstky 3

Tak jsem si opět udělala radost. Dva výborné thrillery Mesiáše a Triptych jsem ukořistila v knihkupectví Dobrovský za úžasnou cenu a román Odveď mě domů v Levných knihách.



Thriller Mesiáš je téměř pětisetstránková bichle. Jsem opravdu zvědavá, jaká bude.



Anotace:
Tento nervy drásající příběh je všeobecně považován za nejlepší thriller od Mlčení jehňátek – a je napsán tak, že se před usnutím budete ujišťovat, jestli vám nehrozí žádné nezbezpečí. Čtenáři i kritika v zahraničí se shodují, že Mesiáš se brzy zařadí mezi klasiku tohoto žánru, a objevil se dokonce názor, že jde o jeden z pěti nejlepších thrillerů všech dob!
První oběť byla nalezena oběšená na provaze. Druhá ubitá k smrti v kaluži krve. Třetí chyběla hlava. Jejich minulost i zázemí se lišily stejně výrazně jako metoda, jakou je bestiální vrah sprovodil ze světa. Všechny tři zločiny spojoval pouze jeden hrůzyplný detail, který ovšem policisty dovedl ke znepokojivému závěru, že se stávají nedobrovolnými svědky přeměny člověka v sériového vraha… Nálezy dalších zmasakrovaných mrtvol jen potvrzují, že se nemýlili.
Detektiv Red Metcalfe si získal reputaci díky svému kriminalistickému talentu a neomylné intuici. Odhalil již spoustu vrahů, umí se vcítit do jejich myšlení. Vyslýchal jich už celou řadu a až doposud vždy věděl, co je žene vpřed. Ale tentokrát je Red v koncích. Motivy a metody tohoto vraha jsou tak neuchopitelné a zároveň tak geniální, že je Red nucen probádat nejtemnější hlubiny své vlastní duše, aby poznal pravdu. Život, který tím zachrání, je totiž život jeho samého…


Na Karin Slaughter jsem slyšela samou chválu, takže nad Triptychem jsem ani moc dlouho nepřemýšlela. Určitě bude výborný.


Anotace:
Nikdo nechápal, podle jakých kritérií vrah své oběti vybíral. Jisté bylo jen jedno: že všechny mladé ženy se udusily vlastní krví, protože je vrah připravil o jazyk. Má to snad být pachatelův zrůdný podpis? Chce tím policii něco vzkázat, nebo je tak šílený, že si prostě nemůže pomoct?
Sérii brutálních vražd vyšetřuje policejní veterán Michael Ormewood, který neproslul ani tak svými detektivními schopnostmi, jako spíše arogancí a záchvaty vzteku. Své by o tom mohla vyprávět jeho zdeptaná manželka, každý policajt z města a teď také mladý agent Will Trent, který byl k případu nasazen.
Ormewood možná nezkušeným kolegou pohrdá, ale spolupracovat s ním musí. Vrah totiž udeřil znovu. A když se na scéně objeví John Shelly, který byl před lety neprávem odsouzen za vraždu a nyní je odhodlán najít na vlastní pěst skutečného viníka, začne se rozvíjet drama, které drsně zasáhne do života všech zúčastněných.


Okolo románu Odveď mě domů jsem dost dlouho chodila, přemýšlela, zda koupit nebo ne. Anotace je krátká a jen nastiňuje, že půjde o vzpomínky jedné staré dámy. Doufám, že si padneme do noty.


Anotace:
Vlastní rodinnou historií inspirovaný debut americké autorky, vyprávějící neobyčejně srdceryvný příběh osudové, ale zapovězené lásky, předsudků a hanby. Osmdesátiletá Isabel poprosí svou oblíbenou kadeřnici, aby ji odvezla do Texasu na pohřeb. Po cestě začne vzpomínat na život, který prožila. Všechno hezké začalo v roce 1939, kdy se šestnáctiletá dcera zámožného lékaře na večírku seznamuje s bratrem své černošské služebné…

Jakou knížku jste si koupili v poslední době vy?

Potěší mě, když se mi pochlubíte do komentářů :-)

2 komentáře:

  1. Hezké přírůstky, hlavně Odveď mě domů mě láká, musím se podívat u nás v Levných knihách, jestli ji ještě mají :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za komentík. Taky jsem na ni zvědavá... vlastně na všechny tři :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥