pondělí 20. července 2015

Knižní novinky - srpen 2015

Ráda bych vás navnadila na několik knižních lahůdek, které vyjdou druhý prázdninový měsíc. Doufám, že se inspirujete, že vás nějaká kniha zaujme a pořídíte si ji.

Jako první tady mám nové vydání Milénia od švédského autora Stiega Larssona. Mně se tedy více líbí to původní vydání, mám ho momentálně objednané. Spolu se třemi předchozími díly vychází také úplně nový, čtvrtý díl s názvem Dívka v pavoučí síti. Autorem je David Lagercrantz. Knihy vydává nakladatelství HOST.


Dívka v pavoučí síti
... anotace
Časopis Milénium má nové majitele a jeho kritici tvrdí, že Mikael Blomkvist je vyhořelý a že uvažuje o změně zaměstnání.
Pozdě v noci Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Balder mu tvrdí, že pro něj má důležité informace o americké zpravodajské službě a že byl v kontaktu s výbornou mladou hackerkou, která se podobá někomu, koho Blomkvist velice dobře zná.
Mikael Blomkvist doufá v exkluzivní reportáž, kterou on i Milénium tak zoufale potřebuje. Lisbeth Salanderová má jako obvykle své vlastní plány. Ale nadešel čas, aby se jejich cesty ještě jednou zkřížily. 

Dívka v pavoučí síti vychází v českém překladu dvacátého sedmého srpna zároveň se švédským originálem a anglickým překladem. Čtvrtý díl Milénia vyjde k desátému výročí švédského vydání prvního románu Muži, kteří nenávidí ženy (česky Host 2008).

Práva na čtvrtý díl Milénia byla prodána do čtyřiceti zemí. Dosavadní trilogie vychází v padesáti zemích světa a prodalo se jí přes osmdesát milionů výtisků. Jen v České republice se čísla prodejů vyšplhala na čtyři sta tisíc.


Další srpnovou novinkou je třetí díl francouzské erotické trilogie Hotel v Paříži, která je považována za francouzskou odpověď na Fifty Shades. Tedy Hotel v Paříži: Pokoj č.3 od Emmy Mars.

... anotace:
Paříž v prvních červnových dnech roku 2010, hotelový pokoj dopoledne... Annabelle a Louis jsou svoji. Jejich objetí zůstávají stejně vášnivá a v žilách jim proudí stejná smyslnost, která je přivádí do důvěrně známých pokojů v Hotelu des Charmes. Dokázali by se spolu milovat dny, měsíce, roky. I na místech, které patří pouze jim, je ale dohánějí intriky Louisova bratra Davida a strhávají je do ničivé temnoty... 

Román vydává nakladatelství XYZ.


V srpnu také vychází druhé vydání psychothrilleru od autorky nových příběhů Hercula Poirota Sophie Hannah. Má název Ztráty a lži. Tato kniha mě docela dost zaujala a ráda bych si ji přečetla.

... anotace
Před třemi lety se Naomi Jenkinsové stalo něco hrozného - tak hrozného, že o tom nikomu neřekla. Teď má další tajemství - milence. Když Robert zmizí, Naomi je jasné, že se mu muselo něco stát. Policie už o tom tak přesvědčená není, zvláště když Robertova žena tvrdí opak. Naomi je zoufalá; proto označí Roberta za společensky nebezpečného devianta - pak už ho policie bude muset začít hledat...

Knihu vydává nakladatelství IKAR.


A pokračujeme další knihou, kterou je novinka americké spisovatelky Jodi Picoult s názvem Čas odejít. Tato kniha je pro mne také velkým lákadlem. Delší dobu už si dělám zálusk i na autorčinu Vypravěčku.

... anotace:
Jenna se nikdy nevzdala naděje, že jednou najde svoji mámu Alici. Ta totiž zmizela, když její kolegyni v rezervaci udupal slon. Anebo to bylo celé jinak? 
Alice studovala chování slonů v Africe, když však poznala Jennina otce, vrátila se s ním do Ameriky, kde společně vedli sloní rezervaci. A jednoho dne, když zemřela za záhadných okolností jejich kolegyně, Alice zmizela. Jenna byla tehdy ještě maličká, přesto celé ty roky touží matku najít. Nevěří totiž, že by ji jenom tak opustila. Jde za vědmou, najme si soukromého detektiva, zkouší cokoliv, jen aby celé záhadě přišla na kloub. Někdy se však i zdánlivě jasné odpovědi mohou docela zamotat a svět nemusí být takový, jaký se zdá.

Vydává nakladatelství IKAR.


Dále tady mám detektivku od slovenského spisovatele Dominika Dána Rudý kapitán. Na Dominika Dána se také jednou chystám ve svých čtecích plánech, láká mě hodně.

... anotace:
Při rekonstrukci starého hřbitova objevili dělníci v jedné z rakví lebku, do níž byl vražen velký hřeb. Bylo jasné, že nebožtík zemřel násilnou smrtí. Na místo hrůzného nálezu byli přivolání detektivové z oddělení vražd - začínající Richard Krauz a zkušený Eduard Burger. Kolotoč vyšetřování se roztočil. Detektivové záhy zjišťují, že nebožtíkem je bývalý kostelník z kostela svaté Barbory. Vyšetřování však probíhá k nelibosti všech - vyšších míst i církve samé. Proč? Krauz s Burgerem i přesto pokračují v pátrání...

Knihu vydává nakladatelství SLOVART.


A pokračujeme v krasojízdě srpnových novinek. Další v pořadí je kniha s výraznou, barevnou obálkou a nese název Divotání. Je to druhý díl série Splintered od americké spisovatelky A. G. Howard. První díl s názvem Šepotání, taktéž s pestrobarevnou obálkou, vám jistě neunikl.

... anotace:
Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně.
Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko!
Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Knihu vydává nakladatelství COOBOO.


V srpnu vychází také kniha povídek s detektivní zápletkou Krev na lopuchu, jejíž autorem je Vlastimil Vondruška.

... anotace:
Výběr povídek z tvorby Vlastimila Vondrušky. Obsahuje dva tucty příběhů s detektivními zápletkami, které se odehrávají v různých dobách od středověku až do 18. století. Zavedou čtenáře do zajímavě vykresleného prostředí hradů, měst i vesnic s dokonalou historickou atmosférou, živými dialogy a překvapivými zápletkami.
Výběr obsahuje nejlepší povídky publikované v letech 1986–2006 a řadu dosud nevydaných příběhů.

Vlastimila Vondrušku vydává nakladatelství MOBA.


Jako další knihu jsem pro vás vybrala třetí díl trilogie Slabost Victorie Bergmanové Pýthiiny rady. Autorem knihy je severská dvojice spisovatelů, která se skrývá pod jménem Erik Axl Sund. První díl, který vyšel pod názvem Vraní dívka, jsem četla. Bylo to trošku jiné, než jsem očekávala, ale líbilo se mi to. Druhý díl jsem si koupila také, ale zatím čeká na přečtení. Pokud budu spokojená, půjdu i do Pýthiiných rad.

... anotace: 
Závěrečný díl temného psychothrilleru Vraní dívka. Victoria podrobí samu sebe terapii a snaží se scelit svoje rozštěpené nitro. Zbývá už jen sedmá, nejsilnější z jejích podosobností. Záhadná Madeleine i nadále s úspěchem uniká kriminální komisařce Jeanette Kihlbergové. Ta za pomoci Sofie podniká hon na muže, který nenávratně zničil život nejen Victorii, ale i její dceři. Stopa vede k tajnému spolku pedofilů Sihtunum, k obskurní náboženské sektě a do ukrajinského Babího Jara, na jedno z nejpříšernějších popravišť nacistů. A mstitelka opět bere právo do vlastních rukou…

Knihu vydává nakladatelství KNIŽNÍ KLUB.


Pokud jste si dosud nevybrali, možná vás zaujme poslední novinka, kterou vám chci představit. Rozhodně hned svým názvem :)

Román od spisovatelky Katherine Pancol, pocházející z Maroka, s názvem Muchachas 2, je pro mne velkou neznámou. Objevila jsem ho vlastně až při vyhledávání těchto knižních novinek. Jedná se o pokračování románu Muchachas 1. Knížky mě i docela zaujaly, takže si je určitě přidám na seznam. Líbí se mi i obálky.

... anotace:
Muchachas jsou zpět! A s nimi i známé postavy z minulé trilogie, jejichž osudy se odehrávají v New Yorku, Londýně i Paříži.

Po krátkém představení v prvním díle se na scénu vrací Hortense Cortesová s ambiciózním projektem: založit vlastní návrhářskou firmu. Podaří se jí uspět?
Její přítel, klavírista Gary, se vrhá do vzrušujícího dobrodružství se spolužačkou Calypso Munezovou, dívkou nevzhledného zevnějšku, která je však virtuózní houslistkou vyzařující vnitřní krásu. Budou mít při společném vystoupení úspěch?
Na druhé straně Atlantiku čelí Joséphine Cortesová svým úzkostem: na popud mladší dcery se vrátila z Londýna do Paříže, prožívá citové zklamání a při přednáškách v Lyonu ji sleduje neznámý muž…

Román vydává nakladatelství JOTA.


Doufám, že jste si každý vybral tu svou favoritku, a že se třeba i pochlubíte v komentáři. Uděláte mi radost.

Krásné léto :)

2 komentáře:

  1. Veľa zaujímavých kníh, Dánovky mám prečítané asi všetky, Červený kapitán bol výborný :-) Divotání by som si rada prečítala, ale najskôr sa musím dostať k prvému dielu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dánovky mě taky lákají, tak doufám, že se k nim brzy dostanu :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥