úterý 21. července 2015

Můj knižní tip #2

Máme tady druhý knižní tip :)

Knížku, kterou vám dnes představím jako první, je thriller od Joy Fieldingové Ještě mě nezabíjej. Kniha se četla výborně, zhltla jsem ji skoro za den. Je napínavá, máte u ní vztek, cítíte lítost, je zkrátka plná emocí. Byla to má první od této autorky a momentálně je pro mne druhá nejlepší od ní. Určitě si ji ještě někdy přečtu. Jen mě mrzí, že si ji budu muset asi kupovat znovu. Nebo si ji půjčím v knihovně.

Anotace:
Casey Marshallová je pohádkově bohatá dědička a spokojená manželka pohledného a milujícího Warrena. Její dokonalý svět je rozbit na kusy ve chvíli, kdy do ní plnou rychlostí narazí auto a vážně ji zraní. Casey leží v kómatu na nemocničním lůžku a postupně si uvědomuje, že sice slyší, ale nevidí, nemůže komunikovat ani se hýbat. Zmocňuje se jí neskutečný děs, že do konce života zůstane živou mrtvolou, odsouzenou k čekání na chvíli, kdy se pro své blízké stane jen věcí na obtíž. Ani někteří z jejích přátel, kteří ji navštěvují, nejsou takoví, za jaké je považovala. A od detektiva náhodně zaslechne, že její nehoda byla nejspíš dobře naplánovaným pokusem o vraždu... Casey se všemožně snaží vymanit ze svého umírání zaživa, ale během pobytu v nemocnici si nakonec musí položit otázku, zda to, co ji v blízké budoucnosti čeká, není mnohem horší než kóma.






Druhou dnešní knihou je novinka nakladatelství Ikar, na kterou mám opravdu zálusk. Napsala ji americká spisovatelka Claire Kendal a jmenuje se Deník mého stínu. Má to být mrazivý thriller o posedlosti, pronásledování. Anotace je velmi lákavá, takže do ní určitě půjdu.



Anotace:

Víte, kde končí láska a začíná nebezpečná posedlost?
„Jsi to ty. Samozřejmě že jsi to ty. Někdo mě dohání, a když se otočím, vidím tebe. Věděla jsem, že to budeš ty…“ Ten muž se objeví všude, kam se jen Clarissa pohne. Čeká na ni v parku, na železniční zastávce, před jejím bytem. Bombarduje ji telefonáty a esemeskami. Posílá jí dárky. A zatímco jeho posedlost mladou ženou každým dnem narůstá, Clarissa má čím dál tím větší strach, protože pomoci policie se dovolává marně. Zbývá jí jediné – trpělivě sbírat důkazy a doufat, že se jí podaří muže usvědčit dřív, než se stane něco hrozného… Mrazivý thriller o posedlosti a debut, který vychází ve více než 25 zemích po celém světě.




Doufám, že jsem vás zase trošku inspirovala a že po knihách třeba taky sáhnete :)

2 komentáře:

  1. Deník mého stínu mě také zaujal. A jak víš, moc na to nejsem:D. Takže - to už je co říct..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to vím, že nejsi na thrillery. :) Ale tohle téma je fakt zajímavé. Jen doufám, že je zpracované trošku jinak než v knize TY, na kterou jsem se hodně těšila a trochu byla zklamaná.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥