pátek 28. srpna 2015

Knižní přírůstky 13

A zase tady mám rozbalování. Opět jsem nakupovala na svém oblíbeném buxu, protože cena kompletu byla bezkonkurenční. Na tuto sérii se neskutečně těším. Téměř všichni, kteří ji čtou, jsou z knih nadšení, takže jsem ji prostě musela mít. A už se třesu, až se do nich budu moct pustit.

Takže jaké krasavice nám dnes vlastně balíček odtajní?


Vypadá to, že je tam nejen vysněná série...


Koupila jsem si také knihu od německého autora Hanse Fallady Každý umírá sám. Viděla jsem filmové zpracování pod vedením Dušana Kleina - trilogii s názvem I ve smrti sami. Tak se také jmenuje vydání z roku 1954. Hlavních rolí se bravurně zhostili Jana Hlaváčová a Alois Švehlík.

A pokračujeme v odtajňování...


Anotace:
Manželé středního věku se ve válečném Berlíně odvážně pustili do beznadějného odboje proti nacistům a v roce 1943 byli popraveni. Hans Fallada se o jejich osudu dozvěděl po válce ze spisu gestapa a na základě skutečných událostí napsal na podzim roku 1946 za necelé čtyři týdny svůj poslední román. Vytvořil tak jedinečné panorama života „obyčejných“ lidí z Berlína v období nacismu. Dojímavé zobrazení odboje prostých lidí se stalo víc jak šedesát let po svém vzniku bestsellerem v mezinárodním měřítku. V tomto vydání vychází román poprvé v nezkráceném originálním znění.





A teď už tady máme zmíněnou pentalogii od Virginie C. Andrews Květy z půdy.
Knihy vypadají nádherně, no jsem z nich prostě unesená. :)


Anotace:
Květy z půdy:
Po smrti otce zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami. Ta ovšem nemá peníze a tak se rozhodne pro riskantní návrat k velmi bohatým rodičům, kteří ji ale vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje a s pomocí své zlé matky jim nosí potřebné věci k přežití. Dětem vlastně nic neschází, kromě čerstvého vzduchu, živých květin a pocitu volnosti. Na půdě, kam je přístup jen z onoho pokoje si vybudují papírovou "zahradu" kde si můžou pětiletá dvojčata hrát. Postihne je ale nejedno úskalí, největším problémem začíná být dospívání Christophera a Cathy kteří se do sebe bezhlavě zamilují...


Lístky ve větru:
Druhý díl rodinné ságy dále sleduje spletité osudy dětí, ke kterým se vlastní rodina zachovala neuvěřitelně krutě a nelítostně. Po čtyřech letech nelidského věznění se Chrisovi, Cathy a Carii podaří utéct. Definitivně za sebou zanechávají své dětství, ale také mrtvého bratra a nejpřirozenější lidský cit- lásku k matce, kterou kdysi tak velice milovali, ale která je svou neodpustitelnou zradou hruboce zranila. Zejména Cathy zachvátí hořká nenávist a touha po pomstě. Co čeká sourozence ve světě, před kterým byli tak dlouho skryti? Dokážou uskutečnit svá předsevzetí a dosáhnou cílů, o nichž snili v prachu, tmě a špíně půdy?





Vykoupení ohněm:
Cathy a Chris žijí tajně v nezákonném svazku a vychovávají Joryho a Barta, syny z prvního Catherinina manželství, a adoptivní dcerku Cindy. Zdá se, že v jejich životě konečně zavládla pohoda a štěstí, avšak jen do chvíle, kdy se do nedalekého opuštěného domu přistěhují záhadní obyvatelé.


Setba minulosti:
Chris a Cathy se po letech vracejí do starého rodinného sídla, kde prožili nejkrutější období svého života. Jejich mladší syn Bart, který dal požárem zcela zničený Foxworth Hall znovu postavit, zdědil nejen obrovský majetek, ale bohužel i povahu svého praděda Malcolma Naela Foxwortha, nelítostného a krutého vládce. Zlo, které se v něm i bez jeho přičinění soustřeďuje, způsobuje další a další rodinné tragédie...


Zahrada stínů:
Děj se vrací na samý začátek, do doby mládí babičky Olivie a jejího muže – ctižádostivého, chamtivého a krutého finančníka Malcolma Foxwortha. Pod jeho nadvládou se Foxworth Hall, kde se vše měřilo jen penězi a majetkem, změnil v sídlo ovládané obludnými vášněmi, v zrcadlo neodpustitelných provinění proti lidskému citu, po rozumění a opravdové, nezištné lásce...


Kdo jste četli ať už Hanse Falladu nebo Květy z půdy, budu ráda, když mi napíšete své dojmy do komentářů a kdo prozatím knihy neznáte, třeba se inspirujete :)

20 komentářů:

  1. Květy z půdy si musím také koupit a přečíst. Moc ti ty knihy závidím. Tak ať se ti líbí. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, strašně se těším, až se do nich pustím. zatím mám ve frontě ještě nějaké recenzní výtisky a Na co Alice zapomněla, ale pak už budou na řadě Květy z půdy :)

      Vymazat
  2. To Každý umírá sám bych si ráda přečetla :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na to zvědavá, protože to filmové zpracování se mi moc líbilo. :)

      Vymazat
  3. Páni, tak to sú krásne prírastky do knižnice! :-) Naozaj veľmi pekné knihy, gratulujem a prajem príjemné čítanie :D

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkně přírůstky :)

    http://staymind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Wau, opäť krásne prírastky :) Kedy tie knihy stíhaš čítať? Celá séria Kvetov z pôdy pokope vyzerá luxusne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Právě že syslím a nestíhám tolik číst, kolik bych chtěla. Ale člověk nemůže celé dny jen číst, i když by chtěl :)

      Vymazat
  6. Od Andrewsové jsem kdysi četla všechny její ságy ... je to úžasná autorka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám doma ještě Tklivou melodii, první díl ságy Logan Family, tak uvidím, jestli se mi bude líbit, pak bych si třeba pořídila sérii také celou :)

      Vymazat
  7. Tú pentalógiu ti celkom závidím, vyzerá naozaj dobre. Škoda len, že ja som minula svoj biedny dvojmesačný rozpočet za šesť nových kníh, a teda sa k tomuto tak skoro nedostanem. Kniha Každý umíra sám vyzerá byť tiež veľmi dobrá. Prajem príjemné čítanie! :)
    Charlotte z blogu http://faylotte.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tu pentalogii jsem si plánovala už dlouho, tak jsem byla ráda, že ji bux měl za krásnou cenu :-)

      Vymazat
  8. Každý umírá sám zní zajímavě. Miluju Remarqua a vlastně obecně knihy z války, takže bych mohla zkusit dalšího autora s touto tématikou.... uvidím. Ale zní fakt super! Jenom když je to takhle podle události, tak vím, že na konci zemřou, což je fakt strašný spoiler. -.-

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že člověk ví, jak to celé dopadne, ale i tak doufám, že kniha bude stát za to.

      Vymazat
  9. To je paráda! :) Tak ať se knížky líbí! (Ale myslím, že určitě budou :) )

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥