úterý 29. září 2015

Knižní novinky - říjen 2015 - 3.část

A jdeme do finále!!! :)

DÍVKA, JIŽ JSI TU ZANECHAL - Jojo Moyesová 
nakladatel Ikar
1. vydání - pevná vazba
román pro ženy

Anotace:
Píše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže... O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději...


DÍVKA VE VLAKU - Paula Hawkins 
nakladatel Ikar
1. vydání - pevná vazba
román, thriller

Anotace:
Kniha roku 2015. 
Román, který si podmanil všechny žebříčky bestsellerů na obou stranách Atlantiku, trhá rekordy v rychlosti prodeje a je kritikou označován za letošní Zmizelou.
Potřebujete vědět víc? 
Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…


ÚTĚKY - LÍDA BAAROVÁ - Josef Škvorecký 
nakladatel Ikar
3. vydání - pevná vazba
biografie a memoáry

Anotace:
Čtenářsky vděčné vzpomínky talentované, obdivované, ale i nenáviděné české herečky, která se proslavila nejen svou krásou a filmovými rolemi, ale i vztahem s nacistickým ministrem propagandy Josephem Goebbelsem. Kniha se čte jako napínavý román a Lída Baarová popisuje zákulisí barrandovských ateliérů, zajímavosti z natáčení v předválečném Berlíně a vyznává se i ze své naivity a lehkomyslnosti, která stála u zrodu jejího uměleckého i osobního pádu. Kdysi obletovaná herečka se po válce dočkala obvinění z kolaborace a ocitla se na čas v pankrácké věznici. Po únoru 1948 se jí za dramatických okolností podařilo uprchnout do zahraničí a v Itálii zahájila novou uměleckou kariéru.


SE ŠARMEM PAŘÍŽANKY - Ines de la Fressange, Sophie Gachetová 
nakladatel Knižní klub
2. vydání - paperback
populárně-naučná literatura

Anotace:
Se šarmem Pařížanky je dokonalý průvodce světem francouzské elegance, typického šarmu a joie de vivre. Ines de la Fressange v něm nabízí nejen módní tipy a rady, jak se oblékat, líčit, nakupovat či bavit jako Pařížanka, ale také píše o zajímavých místech, obchůdcích, parcích, muzeích, které město na Seině před turisty tak trochu skrývá. Kniha poslouží jako inspirace nejen těm, kdo se do Paříže chystají, ale i těm, které hodlají zapracovat na svém pařížském šarmu doma.


KDO CHYTÁ V ŽITĚ - J. D. Salinger 
nakladatel Knižní klub
3. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Jeden z nejpopulárnějších amerických poválečných románů od klasika moderní literatury. Příběh vyprávěný sedmnáctiletým Holdenem Caulfieldem je vlastně popisem necelých tří dnů jeho cesty domů (po opuštění přípravky v Pencey) předvánočním New Yorkem, kdy se Holden konfrontuje s řadou lidí (spolužáci, venkovanky ze Seattlu, prostitutka a její pasák, rodiče, učitel...). Více než putováním prostorem je tato cesta však spíše putováním od nevinnosti k vědoucnosti, od sebeneznalosti k sebeuvědomění, od izolace k pocitu sounáležitosti s okolním světem. Černý humor, jímž je tento svět nazírán, je jednou ze zbraní proti němu: člověka, který není schopen se světu smát, brzy jeho zoufalství zahubí.


KABINET MILOSTNÝCH DOPISŮ - Alyson Richmanová 
nakladatel Knižní klub
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Píše se rok 1943 a v Itálii jsou u moci fašisté. Elodie, která se dosud věnovala pouze milované hudbě a své mimořádné nadání uplatnila jako nadějná violoncellistka, se po otcově smrti zapojí do italského hnutí odporu. Poznává zde svou první velkou lásku, ale když Němci obsadí severní Itálii, musí z rodné Verony uprchnout. Vydává se na pouť, která jí pomůže nalézt nejen bezpečí, ale i nový smysl života.

A. Richmanová je autorkou knihy Ztracená manželka.


1813 - VÁLEČNÝ POŽÁR - Sabine Ebertová 
nakladatel Knižní klub
1. vydání - pevná vazba
historický román

Anotace:
Bitva národů u Lipska v roce 1813, která zásadně změnila tvář Evropy.
Evropa sténá pod Napoleonovou vládou. Po dramatické porážce Grande Armée v Rusku přecházejí Prusko a carská říše do protiútoku.
Ve vykrváceném, válkou zdeptaném Sasku čeká mnoho lidí rozhodování, které neodvolatelně změní jejich životy. Je uzavřeno příměří a lidé čerpají naději. Ale v zákulisí si vládcové už dávno rozdělili Evropu mezi sebou, a vyvolali tak ohromnou bitvu u Lipska – do té doby největší válku na světě.

Autorka také napsala známou sérii příběhů o porodní bábě.


CHLAPEC, KTERÝ ROZDÁVAL SNY - Luca di Fulvio 
nakladatel Knižní klub
1. vydání - pevná vazba
historický román

Anotace:
New York, 1909. Zaoceánským parníkem přijíždí z Itálie mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili svůj sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačelém ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa, diktují pravidla brutální gangsteři a jejich poskokové. Pokud tu chce člověk přežít, nesmí měnit zavedená pravidla. Ledaže by měl charisma a neuvěřitelný dar fantazie.
Román, jenž nás zavádí do prostředí rodícího se filmového průmyslu, rádia, Brodwaye, reklamy, mrakodrapů a luxusních automobilů, vypráví o velké lásce a houževnatosti snu, který zvítězí nad tvrdou realitou.

Autor napsal také knihu Dívka, která se dotkla nebe.


HARRY POTTER A KÁMEN MUDRCŮ - J. K. Rowlingová 
nakladatel Albatros
8. vydání - pevná vazba
knihy pro děti a mládež, fantasy

Anotace:
Nové vydání příběhů čarodějnického učně Harryho, tentokrát bohatě vypravené ilustracemi Jima Kaye.
Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem...


LÁSKOMINY DENISY BARTOŠOVÉ - Denisa Bartošová 
nakladatel Smart Press
1. vydání - pevná vazba
kuchařky, kreativita

Anotace:
Knihu Láska prochází kuchyní Vám Denisa uvařila, zabalila a věnovala v podobě tvořivé kuchařky jedlých dárků na celý rok. A protože měla Láska úspěch u nás i ve světě – vysloužila si na mezinárodní soutěži titul Nejkrásnější kuchařka světa, rozhodla se Denisa vytvořit knihu v pořadí druhou. A když říkáme vytvořit, myslíme tím skutečně, že si k tomu ta ženská s nenechavýma rukama sedla a vařila, balila, pletla, zaplétala, vyráběla, až vznikla kniha plná skvělých jedlých dárků k nejrůznějším příležitostem, kniha plná inspirativních nápadů na dárky pro vaše blízké, a to z lásky i z přátelství, pro radost i pro vzpruhu, do domu i na zahradu. (Obdarovat můžete ale i sami sebe. Je to žádoucí!) Nemůžeme nezmínit i tzv. last minut tvořivé a jedlé dárky, které se hodí ve chvílích, kdy na poslední chvíli zjistíte, že jste zazdili dědečkovy narozeniny nebo výročí s drahou polovinou. A perlička nakonec – prostor pro vaše poznámky, recepty, tipy, vychytávky nebo fotky v každé kapitole.


TRHLINA V ČASE - Jeanette Wintersonová 
nakladatel Práh
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Pozdní hra Williama Shakespeara Zimní pohádka je proslulá mimo jiné umístěním Čech na břeh moře. Líčí chorobnou žárlivost sicilského vladaře Leonta, který choť Hermionu podezírá z toho, že otěhotněla s jeho nejlepším přítelem Polixenem.
V úvodním svazku cyklu shakespearovských adaptací pro třetí tisíciletí přenáší autorova krajanka Jeanette Wintersonová motivy tohoto divadelního evergreenu do soudobého vystresovaného Londýna a do města New Bohemia na neklidném americkém Jihu. Její verze příběhu nazvaná TRHLINA V ČASE proplétá klukovské přátelství s mamonem a snobismus s výdobytky počítačových technologií, díky nimž se i sám Čas stává právoplatným hráčem a vysílá na scénu třeba divotvorný automobil z filmu Návrat do budoucnosti. Zásluhou autorčina dlouholetého zájmu o poetiku cestování časoprostorem zvýrazňuje nové uchopení látky nejen devastující účinky zaslepené zloby, ale i kouzlo lásky a ctnost trpělivosti.


SAMEC - Alice Claytonová 
nakladatel Mladá fronta
1. vydání - vazba polotuhá flexo
román, erotika

Anotace:
Koktejl romantiky s kapkou humoru a jiskření
V přímořském městečku Monterey kolují řeči o Chloe Pattersonové, která se právě přistěhovala a chystá se otevřít útulek pro opuštěné pitbully. Šušká se, že je bývalou královnou krásy (pravda) a že dala takřka před oltářem košem svému snoubenci (také pravda). A že se sice po nikom novém nerozhlíží, nicméně prý padla do oka místnímu fešnému veterináři (naprostá pravda). Když Lucas Campbell zrovna neslouží na rodinné veterinární klinice, brázdí vody zálivu na surfu. Je poměrně čerstvě single a rozhodně se hned nemíní vrhat do nového vztahu. Slečna Miss Zlatý stát ovšem zaujme jeho pozornost a Lucas jí věnuje ne jeden, ale rovnou dva až tři obdivné pohledy.
Ani Lucas ani Chloe nestojí o závazky. Mít ale někoho, s kým lze trávit noci a víkendy, není k zahození. Bude několik sklenek Mai Tai, měsíční svit a broukání Franka Sinatry stačit k tomu, aby oba hrdinové zapomněli na svou minulost?
Smíchejte kapku polynéské chuti se špetkou nestoudnosti a přilijte trochu starého dobrého kouzla dohazování – nastal čas na Samce.

Jedná se o 4. díl série Coctail - Nabíječ, Roštěnka, Hřebec.


VYPADNI Z MÝHO ŽIVOTA! - Marta Davouze 
nakladatele Mladá fronta
1. vydání - pevná vazba
biografický román

Anotace:
Otevřená životní zpověď...
Román vychází ze stejnojmenné novely vydané v roce 2004. Spisovatelka se tu s nadhledem vrací k událostem, které ji přiměly učinit zásadní životní rozhodnutí a ukončit v pozdním věku několik desetiletí trvající manželství. Kromě závěrečných částí se děj románu odehrává v Praze. Začíná nostalgickými vzpomínkami na dětství a na romantické dívčí sny, které se pak překvapivě naplnily ve druhém manželství. Přínosem tohoto románu je jeho existenciální rozměr. Mistrná líčení každodennosti v době normalizace, sarkastický přístup k listopadovému vítězství i vlastní příběh lásky, přátelství a zrady jako by tvořily pouhou kulisu. Přes veškerou upřímnost jdoucí až do detailů milostného života zůstává totiž podstatná snaha o překonání lidské osamělosti, o nalezení smyslu životní pouti. Mnohé se tu dovídáme i o známých osobnostech. Kniha je stejně výjimečná jako autorka sama.

Autorka vydala také Zrcadlení, Dům v Bretani.


ZNESVĚCENÝ HROB - Zuzana Koubková 
nakladatel Moba
1. vydání - pevná vazba
historický román

Anotace:
Bratr Zdislav, někdejší templář, nyní člen řádu johanitů, se zabydlel v Uhříněvsi a právě se usilovně zabývá jejími opravami, když jej osloví rychtář blízkého města Kostelce nad Černými lesy. Tentokrát jej nesužují obávaní lupiči, kteří se ukrývají v okolních hvozdech, nýbrž záhadná vražda, k níž došlo na místním hřbitově. Kdo rozkopal hroby nepokřtěných dětí, pohřbených za hřbitovní zdí? A proč je vjednom z nich nalezen zavražděný hrobník? Kostelecký rychtář se obává nejhoršího – totiž řádění pekelných sil, a i proto se obrátí na zbožného rytíře johanitu.

Zuzana Koubková napsala další historické knihy: Ztracený templářský poklad, Boleslav - příběh bratrovraha, Invisible, Kníže Václav a další...


DOTEK ZLA - František Niedl 
nakladatel Moba
1. vydání - pevná vazba
napětí, thriller

Anotace:
Podaří se i tentokrát Michaelu Dabertovi – někdejšímu příslušníkovi Francouzské cizinecké legie, pozdějšímu zaměstnanci nadnárodní bezpečnostní agentury SIA a nyní pětačtyřicetiletému člověku na odpočinku, který se chce odstřihnout od svého předešlého života, ale pořád se mu to nedaří – odhalit zlo, které se plíží nad Huronským jezerem a přilehlými vilami místních boháčů? Nebo bude tentokrát tímto zlem pohlcen i on? Dabertova přítelkyně, herečka Joan Hartingová, odjíždí za dalším natáčením do Hollywoodu a Dabert uzavírá dvouměsíční smlouvu na ochranu soudce, který je původně pozval jen na návštěvu...

Autor vydal také Čekání na nekonečno, Skleněný vrch, Hráč, Světla na pobřeží, Útěk do pekel a jiné...


DARINGHAM HALL - DĚDICTVÍ - Kathryn Taylor 
nakladatel Moba
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Poklidný život na panství Daringham Hall v malebné Východní Anglii naruší příjezd Bena Sterlinga. Ben je totiž skutečným dědicem panství a hodlá se pomstít rodině, která se k jeho matce zachovala velmi nelítostně. Jeho plány však naruší zvěrolékařka Kate, do níž se vášnivě zamiluje. Má smysl žít pouze pro pomstu, nebo je důležitější odpustit a začít nový život?

Autorka vydala také komplet Barvy lásky.

Moc se mi líbí obálka :)


SAMETOVÝ ANDĚL - Jude Deveraux 
nakladatel Baronet
4. vydání - pevná vazba
román pro ženy, romantika

Anotace:
Ve čtvrtém a posledním dílu se uzavírá rozsáhlá historická sága vyprávějící životní osudy čtyř bratrů z rodu Montgomeryů. Příběh se odehrává v Anglii šestnáctého století za vlády Jindřicha VII., zakladatele slavné dynastie Tudorovců. Hrdinkou románu je Elizabeth Chatworthová ze znepřáteleného rodu Chatworthů. Je unesena a předána nahá a zabalená do koberce jako dar Milesovi Motgmomerymu. Počáteční vzájemná nenávist mezi Elizabeth a Milesem se postupně mění ve vášnivou lásku. Oba mladí lidé musí překonat řadu těžkých zkoušek a vyrovnat se s mnoha dramatickými situacemi, než konečně jejich láska dojde naplnění.


LÁSKA POD PAROU - J. Lynn 
nakladatel Baronet
1. vydání - pevná vazba
Young Adult

Anotace:
Někdy na vás život zanechá stopu.
Vysokoškolačka Andrea většinu času neví, jestli chce Tannera políbit, nebo mu jednu vrazit. Je vážně sexy, s tím svým svůdným pohledem a vypracovaným tělem, ale je to především velký hráč a jeden druhého nedokážou vystát déle než pár minut. Až doteď. 
Tanner si je vědom, že mají s Andreou dlouhý vztah plný lásky i nenávisti, ale on chce od ní mnohem víc té lásky. Chce ji. Dnes i zítra. Čím víc ji však poznává, tím je mu jasnější, že Andrea má problém. Balancuje na hraně, a kdykoli se ji Tanner pokusí zachytit, proklouzne mu mezi prsty. 
Andree se život vymkl z rukou a nezáleží na tom, že jí chce Tanner pomoci, protože jakmile se vše rozpadne na kusy a ona se řítí ke dnu, jedině ona sama se může zachránit.
Někdy vás život donutí pro lásku těžce bojovat...


ROSS POLDARK 1 - NÁVRAT DOMŮ - Winston Graham 
nakladatel Baronet
1. vydání - pevná vazba
historický román

Anotace:
Kapitán Ross Poldark se vrací roku 1783 z americké války za nezávislost do rodného Cornwallu a těší se, že po několika letech zase začne vést normální život, bude spravovat rodový majetek a ožení se s dívkou, kterou už léta miluje. Po příjezdu domů však zjišťuje, že otec je mrtvý, šlechtické sídlo i veškeré hospodářství zchátralé a že služebnictvo rozprodává všechny zbývající cennosti. Největší bolest však zažívá po zjištění, že se krásná Elizabeth zasnoubila s jeho bratrancem Francisem, protože se domnívala, že Ross ve válce zahynul. Zklamaný důstojník se ale navzdory všemu pouští do práce a snaží se dát do pořádku rodinný majetek a znovu otevřít otcův měděný důl. A také zapomenout na svou životní lásku a zvyknout si, že patří jinému. Pomáhá mu v tom jeho sestřenice Verity a především mladičká Demelza, vlastně ještě dítě, kterou najal jako pomocnici do kuchyně, aby ji vytrhl z neutěšeného prostředí, v němž dosud žila. Vděčná dívka v něm vidí svého zachránce a odměňuje se mu hlubokým obdivem a oddaností, ale zároveň usiluje o jistou míru samostatnosti. Vedle ní se Ross znovu vrací do života…


LEO - Mia Sheridan 
nakladatel Baronet
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Evie a Leo spolu vyrůstali v pěstounské rodině a jen jejich přátelství jim pomáhalo přežít těžké období. Jejich pouto během let přerostlo v lásku a oba doufají, že až v osmnácti odejdou z domova, čeká je společná budoucnost.
Leo je však nečekaně adoptován a musí se přestěhovat na druhou stranu země. Společně si s Evie slíbí, že zůstanou v kontaktu a že se pro ni vrátí. Evie však o něm už nikdy neuslyší.
Uplynulo osm let. Evie má dobrou práci. Má přátele. Je spokojená. Pak se však objeví cizí muž a prohlašuje, že jej Leo poslal, aby na ni dohlédl. Evie je Jake sympatický a ani ona jemu není lhostejná. Může však tomuto přitažlivému cizinci důvěřovat? A říká jí o Leovi celou pravdu?

Autorka napsala Archerův hlas, který vyšel teď v září.


SAMETOVÁ PÍSEŇ - Jude Deveraux 
nakladatel Baronet
4. vydání - pevná vazba
román pro ženy, romantika

Anotace:
Historický příběh o čtyřech bratrech Montgomeryových, který se odehrává v šestnáctém století za vlády Jindřicha VII. pokračuje třetím dílem. Jeho ústřední hrdinkou je Alyxandria Blackettová, která musí uprchnout v přestrojení za chlapce k psancům vedeným Rainem Montgomerym. Alyxandria je zajata, obviněna z čarodějnictví a odvedena na hranici, kde má být upálena. V posledním okamžiku ji zachrání Raine Montgomery se svými statečnými a věrnými muži. Láska Alyx a Raina Montgomeryho pak musí podstoupit ještě mnoho dalších a těžkých zkoušek, než konečně dojde naplnění. Sametová píseň je strhující drama o skvělých mužích, ale především o ženách - o ženách krásných a chytrých, které statečně vzdorují osudu.

Jedná se o 3. díl série Samety.


NOČNÍ PACIENT - Jan Cimický 
nakladatel Baronet
1. vydání - pevná vazba
román

Anotace:
Na zpola zasněženém předjarním poli je objeven strážníky těžce poraněný starý muž. V nemocnici, kam ho dovezli, krátce poté umírá. A kriminalisté se snaží objevit pachatele krutého mučení a násilí, které na něm někdo spáchal. Před námi se postupně objevuje série brutální agresivity, potencované drogou. I druhý případ, který v následujících dnech musí kriminalisté mordparty vrchního kriminálního rady Hladíka řešit, má podobné znaky primitivní bezcitné hrubosti. 
Významnou roli tu bude opět hrát Hladíkův přítel, psychiatr Petr Dvořák, a také mladá posila kriminalistického týmu, magistra psychologie Jiřina. Vnese do jejich pátrání nějaké světlo „soví prsten“, který se v domě první oběti ztratil? Je to originál a nebo replika perského prstenového hlavolamu, co údajně ve středověku sloužil i jako schránka pro prudký jed, pro slavnou Lukretii Borgii? Stane se klíčem k celé události a nebo zůstane jen náhodnou souvislostí, která se ukáže jako málo důležitá? Příběh je citlivou autorovou exkurzí do světa dospívajících mladých lidí, závislých na drogách, a zároveň přesvědčivým obrazem současné společnosti.


KRÁL BEZ SRDCE - Barbara Cartland 
nakladatel Baronet
1. vydání - pevná vazba
román pro ženy, romantika

Anotace:
Když lord Rupert Brooke a jeho žena zahynou při nehodě, jejich jediné dítě, Titania, musí žít s rodinou svého strýce. Vévoda ze Starbrooke však svému bratrovi nikdy neodpustil, pro jakou se rozhodl manželku, a ani Titanii nepovažuje za dostatečně vznešenou, aby mohla žít v rodině Starbrookových. Ve svém domě ji sice trpí, ve skutečnosti je však Titania spíš komornou své sestřenice Sophie. Ta se má provdat za prince z Velidosu, malého jihoevropského státečku, a Titania odjede na cestu s ní, aby jí plnila každý rozmar. 
Titania si může oči vyplakat – v Anglii nechává milovaného koně a chůvu, jedinou osobu, která ji má ráda. Ve Velidosu se setkává s králem, nevlastním bratrem prince Fredericka, a postupně si získá jeho důvěru. Přeroste důvěra v náklonnost? Dokáže Titania projevit odvahu a zachránit krále před úkladnou vraždou? A nalezne na konci dlouhé cesty své vlastní štěstí?


MIGHTY STORM 1 - BOUŘLIVÁK - Towle Samantha 
nakladatel Baronet
1. vydání - pevná vazba
Young Adult

Anotace:
Rokenrolový milostný trojúhelník… životní příběh novinářky Tru Bennettové… a lídra rockové skupiny Mighty Storm Jakea, který jí kdysi zlomil srdce.
Tru bylo pouhých čtrnáct let, když její nejlepší kamarád - a první dětská láska - Jake odjel z Anglie a zanechal ji se zlomeným srdcem. Dnes, o dvanáct let později, je Jake světoznámou rockovou hvězdou a snem mnoha žen. Kromě jediné: Tru Bennettové. 
Úspěšná hudební recenzentka a novinářka Tru moc dobře ví, že míchat práci se soukromím se nevyplácí. Nyní má před sebou úkol: udělat s Jakem interview, než se jeho kapela vydá na dlouho očekávané turné. A taková příležitost se neodmítá. Tru je rozhodnutá chovat se jako profesionálka, ale přitažlivost, která ani po dvanácti letech nepozbyla na síle, ji zaskočí. 
Jakeova nabídka zdokumentovat celé jejich turné je lákavá, avšak má jeden háček: Truina přítele Willa. Je Tru natolik silná, aby odolala atraktivnímu bouřlivákovi, který jí už jednou ukradl srdce? Přežije její vztah s Willem, když teď bude trávit dny v přítomnosti neodolatelného Jakea?

Autorka také vydala knihu Trable.


I SLUNCE VYCHÁZÍ - Ernest Hemingway 
nakladatel Odeon
1. vydání - pevná vazba
světová klasika, román

Anotace:
Autorova románová prvotina (1926), vycházející také pod názvem Fiesta, bývá považována za jedno z jeho nejdůležitějších děl. Začíná jako nekonečný tah po pařížských barech, jako večírek, který začne už ráno a nikdy neskončí… Jenže nejde o výraz nevázaného života, ale spíše o náplast na děsivou minulost. Hemingwayovi „ztracení hrdinové“ tu prožívají možná horší věci než v zákopech. Jejich život je poznamenán deziluzí, smutkem a depresí. Ani všechny bary od Paříže po Madrid nemůžou utišit palčivost ztrát a neustálý neklid.


ZABIJÁKOVA VÝBAVA - Gianni Biondillo 
nakladatel Panteon
1. vydání - paperback
thriller

Anotace:
Temný thriller a zároveň divoká road movie o pronásledování zločinu v současné Itálii.
Inspektor Ferraro se vrátil z Říma. Za sebou zanechal komisařku Elenu Rinaldiovou, další nevydařený románek. Vrátil se osamělý a poražený na komisařství do milánského Quarta Oggiara a po třech letech musí začínat zase od začátku. S šedivějícím vousem, novým bytem, dospívající dcerou Giulií a kamarádem Lanzou v Bruselu.
A čeká ho práce: přepadení ve vile s tragickou dohrou. Mrtvý jsou lupič i domácí pán. Pěkná otrava. A nechybí ani kolega Comaschi se svými nejapnými žerty. V témže okamžiku končí jeden krkolomný útěk z věznice v krvavé lázni. Uprchlík je bezvýznamný černoch. Jak si vysvětlit, že ho přišlo osvobodit mafiánské komando? Kdo skutečně je Towongo Haile Moundou? Ironií osudu má na tuto otázku odpovědět právě Elena Rinaldiová…
Gianni Biondillo, mistr thrilleru, nás bere na divokou road movie při pronásledování zločinu napříč Itálií. Líčí současný detektivní příběh, který loví v těch nejtemnějších vodách strachů, jež sužují dnešní Itálii, a nabízí nám přesný a podrobný obrázek země. Nikdy ale neztrácí naději.

Tak to máme pro měsíc říjen vše. Myslík, že nabídka je víc než bohatá, sama nevím, kterou knížku upřednostnit, favoritů je více :)

Napište mi, jaké knihy vás zaujaly :) Budu se těšit...

Noel...


2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář ♥