sobota 5. září 2015

Knižní přírůstky 14

V týdnu jsem se zastavila v Levných knihách a nemohla jsem odejít s prázdnou. Na porodní bábu jsem koukala už i na buxu. Nakonec jsem ji koupila právě v Levných knihách, i když dávám přednost vázané vazbě. Je to totiž žánr, který normálně nečtu, tak se mi nechtělo dávat tolik peněz za pevnou vazbu a vzala jsem tuto brožovanou. 

Měli i druhý díl, zatím nevybalený, ale paní se sama nabídla a přinesla mi ho ze skladu. Tak uvidím, jak se mi historický příběh bude líbit. Anotace mě zaujaly... uvidíme, uvidíme :-)



Tajemství porodní báby: Sabine Ebertová

Anotace:
Hradní pán Wulfhart chce dát mladé porodní bábě Martě useknout ruce a nohy, protože se jeho syn narodil mrtvý. Na poslední chvíli se dívce podaří uprchnout z rodné vesnice. Aby na útěku přežila, přidá se k výpravě kolonistů směřující na východ země, do dnešního Saska. Osadníci si tam chtějí zúrodnit půdu a vybudovat nový, svobodný život. Vede je statečný a čestný rytíř Christian, kterého Marta okamžitě okouzlí. Ale její krása a léčitelské schopnosti vzbudí pozornost také proradného rytíře Randolfa, Christianova úhlavního nepřítele. V Christianově vesnici jsou navíc objevena bohatá naleziště stříbra.



Osudy porodní báby: Sabine Ebertová

Anotace:
Sasko v roce 1173 Porodní bába Marta a její manžel Christian by mohli žít šťastně a spokojeně, ale přichází špatná zpráva: Randolf, Christianův úhlavní nepřítel, se vrátil z cesty do Svaté země. A navíc se ve vesnici objeví medikus, jemuž je Marta se svou schopností léčit lidi už dávno trnem v oku. Okamžitě se chopí příležitosti, aby porodní bábu udal. Christian chce manželku odvést do bezpečí, ale je pozdě. Marta se musí před církevním soudem zodpovídat z nařčení, že je čarodějnice.



Doufám, že v levných knihách objevím časem i další díly a hlavně, že se mi romány budou líbit.

Četli jste někdo? Chystáte se číst? Budu se těšit na vaše komentáře :)


4 komentáře:

  1. Taktiež vždy rada využijem zľavy a poväčšine práve na knihy, ktoré by som si možno inak nevybrala. O týchto som zatiaľ nepočula a myslím že do slovenčiny ani nie sú preložené, čo je škoda, lebo anotácia znie celkom zaujímavo. ( http://www.abookbae.blogspot.sk/ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě nevím, jak se mi budou líbit, tak jsem využila příznivé ceny :)

      Vymazat
  2. I když sérii znám pod jinými obálkami, tyhle se mi líbí asi více. Pořídila jsi moc dobře! ;) Sama jsem zvědavá, kdy se do téhle série pustím, protože těch knížek, které si chci přečíst, je tolik... Však to znáš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, knih nádherných je spoustu a času snad čím dál míň. Taky vůbec nevím, kdy se k nim dostanu :-)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥