pátek 25. září 2015

Měsíční shrnutí - srpen

Poslední dobou jsem měla hodně málo času, takže teď, jelikož jsem nemocná, doháním restíky. 

Se zpožděním dnes vkládám měsíční shrnutí za druhý prázdninový měsíc, tedy za srpen.

V srpnu jsem byla na dovolené, kde jsem nepřečetla ani řádek. Času bylo dost, ale vůbec jsem se nemohla soustředit a začíst. Nelámala jsem to vůbec přes koleno a začala číst až po návratu domů. To zase ovšem nebylo času nazbyt, protože mi začaly v práci dlouhé směny. Takže přečtených knih není mnoho.

Dočetla jsem rozečtenou knihu od Emily Giffin Kam patříme. Dále jsem přečetla knihu Hany Marie Körnerové Nevěsta ze zámoří, Běsni a zuř od Becky Masterman a rozečetla román Jodi Picoult Čas odejít.


Z těchto knih se mi nejvíce líbila Nevěsta ze zámoří. Mile mě překvapila, je velmi chytlavě psaná a už mám v hledáčku další autorčiny knihy.

Na knihy jsem napsala recenze, můžete se podívat.

Na nové knihy byl ovšem měsíc srpen velmi bohatý, měla jsem narozeniny, takže jsem si opravdu dopřála :) Knižní dárky jsou přece nejlepší a co na tom, že si je pořídíte sami. Alespoň nedostanete nic, co potom odložíte na neurčito :) V nových přírůstcích samozřejmě nechybí výhry a recenzní výtisky.

Uf... tak jsem sama překvapená, že těch knih je opravdu tolik. Nekecám, je jich vážně 29. Databáze knih nelže :)

Jako vždy vám k některým knihám přidám anotace.

Takže se pustím do představování. Nejdřív vám je ukážu všechny pohromadě...


Největší nadílka je jak jinak než z oblíbeného buxu. 
Tolik krásných kousků ve výprodeji jsem přece nemohla nechat. A že to jsou opravdu výborné knihy, uvidíte sami...

Trilogii Milénium jsem si koupila ještě ve starém vydání, líbí se mi víc. Navíc nevím, jestli budu kupovat nový čtvrtý díl, takže jsem zkrátka do tohoto vydání šla. Knihy byly navíc za skvělou cenu.


Po sérii Květy z půdy od Virginie Cleo Andrewsové jsem hodně dlouho toužila. Potom je bux nabídl jako komplet za velmi výhodnou cenu, takže jsem neváhala.

Anotace:
Květy z půdy - 1. díl série
Po smrti otce zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami. Ta ovšem nemá peníze a tak se rozhodne pro riskantní návrat k velmi bohatým rodičům, kteří ji ale vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje a s pomocí své zlé matky jim nosí potřebné věci k přežití. Dětem vlastně nic neschází, kromě čerstvého vzduchu, živých květin a pocitu volnosti. Na půdě, kam je přístup jen z onoho pokoje si vybudují papírovou "zahradu" kde si můžou pětiletá dvojčata hrát. Postihne je ale nejedno úskalí, největším problémem začíná být dospívání Christophera a Cathy kteří se do sebe bezhlavě zamilují.



Další jsou knihy od Karin Slaughter ze série Will Trent, pouze Zběsilost je první díl série Grant County. Byly také ve výprodeji, takže jsem je tam prostě nemohla nechat. První díl Willa Trenta Triptych mám již doma a z celé série mi tedy chybí pouze Hřbitov nadějí a Démoni.

Anotace:
Zběsilost:
Kriminální thriller získal celou řadu literárních cen a dobyl všechny významné žebříčky. Prvotina mladé americké autorky. V poklidném městečku Heartsdale dochází k události, která vyvolá obrovskou vlnu strachu: na dámské toaletě bistra je objeveno tělo brutálně zavražděné mladé ženy. Smrt nastala vykrvácením ze dvou ran do tvaru kříže, které jí vrah vyřízl do břicha. Soudní lékařka Sára Lintonová při ohledání těla zjišťuje, že před smrtí došlo k znásilnění. Teprve pitva však odhalí celkovou zrůdnost vrahova činu. Policie okamžitě zahájí intenzivní pátrání, ale když je o několik dnů objeveno tělo další mladé ženy, rozprostřené do tvaru kříže na kapotě Sářina auta, začíná vycházet najevo, že se nejedná o "obyčejnou" vraždu. Městečko zachvátí děs z přítomnosti sadistického sexuálního vraha, jehož další obětí se může stát kterákoliv další žena…

Nic nebude jako dřív:
V té čtvrti žili nejzámožnější a nejvlivnější lidé z celé Atlanty. Velmi jim záleželo na tom, aby k jejich honosným domům neměl přístup nikdo cizí. Teď se ale ukázalo, že opatrnosti opravdu není nikdy dost…
Když Abigail Campanová jednoho odpoledne nečekaně přijde domů, ocitne se uprostřed svých nejděsivějších snů: na podestě leží její dospívající dcera a nad ní kymácí muž se zakrváceným nožem. Hrůznost toho výjevu dá Abigail dost sil na to, aby vetřelce zabila holýma rukama. A od té chvíle už v jejím životě nic nebude takové, jako dřív.
Místní policie udělá hned zkraje několik nepochopitelných chyb, které nejenže ohrožují vyšetřování, ale vystavují nebezpečí další mladou dívku. Případu se proto ujme zvláštní agent Will Trent, který má k dispozici jen mlhavé stopy a kolegyni, která ho od prvního okamžiku nepokrytě nesnáší. Sotva se mohl ocitnout v méně výhodné pozici, ale on ví, že se musí obrnit a pátrat dál, protože v tomto případu má zlo vskutku ďábelskou podobu – a také velký časový náskok.



Několik dalších knih je taktéž z buxu. Nemilované jsem už četla, potom jsem je na bazaru poslala dál, abych si je opět ve výprodeji koupila... no blázen, že. Prostě jsem najednou měla pocit, že bych si je třeba ještě někdy mohla přečíst.

Knihu Každý umírá sám od německého autora Hanse Fallady znám zfilmovanou pod názvem I ve smrti sami. tak se také jmenuje první vydání této knihy. Hlavní role ztvárnili Alois Švehlík a Jana Hlaváčová. Skvělá i když velmi smutná podívaná.

Anotace:
Manželé středního věku se ve válečném Berlíně odvážně pustili do beznadějného odboje proti nacistům a v roce 1943 byli popraveni. Hans Fallada se o jejich osudu dozvěděl po válce ze spisu gestapa a na základě skutečných událostí napsal na podzim roku 1946 za necelé čtyři týdny svůj poslední román. Vytvořil tak jedinečné panorama života „obyčejných“ lidí z Berlína v období nacismu. Dojímavé zobrazení odboje prostých lidí se stalo víc jak šedesát let po svém vzniku bestsellerem v mezinárodním měřítku. V tomto vydání vychází román poprvé v nezkráceném originálním znění.


Kniha Oběti od Jonathana Kellermana je již sedmadvacátý díl série Alex Delaware. Tuto sérii určitě dokupovat nebudu... i když... „nikdy neříkej nikdy“... že :) Takže doufám, že se příběhy dají číst samostatně.

Anotace:
Tak hrůzyplný výjev ještě detektiv Milo Sturgis nespatřil: zavražděná oběť měla zlomený vaz a kolem krku omotané vlastní vnitřnosti. Vita Berlinová si sice agresivním chováním nadělala spoustu nepřátel, ale co musela provést, aby vraha přiměla k tak příšernému činu?
Než Milo s psychiatrem Alexem Delawarem rozpletou první poznatky z pátrání, je objevena další, podobně zohavená mrtvola. Tentokrát je obětí laskavý, naprosto nekonfliktní muž, pravý opak arogantní Vity. Jediným pojítkem mezi oběma brutálními činy je list papíru s velkým černým otazníkem, který vrah zanechal na obou místech činu. A pak i na třetím… a na čtvrtém…
Zatímco město svírá strach, Milo s Alexem postupně pronikají do temných zákrutů pachatelovy mysli, protože jedině tam mohou nalézt klíč k motivu. Vše nasvědčuje tomu, že vraha k činu ponouká krajně zvrhlá záliba, jejíž projevy dokáží otřást i nejotrlejšími policisty. Otázkou zůstává, kolik zohavených mrtvol ještě za sebou zanechá, než se ho policistům podaří zarazit.


Anotace:
Dívka z přístavu
Když se v čilém přístavním městečku Morwellham usadí světaznalý námořní kapitán Adam Bradley, získá si rychle všeobecný respekt. Pouze mladičká Rebecca Westbrooková jím pohrdá a nelibě nese pozornost, kterou jí prokazuje. Miluje svého kamaráda z dětství Toma Masona a chce se za něho provdat. Napadne ji, že kdyby otěhotněla, otec by dal k sňatku souhlas. Brzy však zjistí, že její cesta ke štěstí bude mnohem delší a strastiplnější.

Anotace:
Dcery Štěstěny
Jméno Melville ztrácí lesk luxusní módní značky už delší dobu, teď se však společnost ocitá na samé hraně propasti. Tři dcery jejího ředitele a pokračovatelem rodinné tradice Williama Melvilla, Elizabeth, Caitlin a Amber, spojuje snad jedině snaha vymanit se z područí otcova vlivu. Nyní však musí spojit své síly, aby odvrátily propukající krizi, jejíž příčiny tkví v dlouho ukrývaných rodinných tajemstvích, a očistily dobré jméno návrhářské dynastie. To jméno, které se všechny, byť každá rozdílným způsobem, snaží zapřít.

Na další fotografii je jedna kniha z antikvariátu a sice Joy Fieldingová a její Dobré úmysly. Stejný případ jako s Nemilovanými, přečetla, poslala dál, ale zase jsem měla pocit, že bych ji mohla mít doma. A za 29Kč... no nekupte to :) Ostatní knihy jsou z Levných knih. Z porodní báby mám trochu strach, protože nečtu historickou literaturu, nebo přesněji řečeno, nečetla jsem, tak nevím, jak mi sedne. 

Anotace:
Žulové město
Mrtví se kupí v márnici.
Blíží se Vánoce, studené, temné a vlhké a s nimi přichází smrt.
Detektiv seržant Logan McRae je první den v práci po roční nemocenské a horší směnu snad zažít nemohl. V zatopeném kanálu se našlo tělo čtyřletého Davida Reida; je uškrcený, zohavený a hodně dlouho mrtvý. Ale tím to teprve začíná. V Žulovém městě řádí sériový vrah a místní média prahnou po krvi. Mrtvých v pitevně přibývá skoro stejně rychle jako čerstvě napadaného sněhu v ulicích a Logan ví, že čas letí. Přibudou další mrtví. Když si nedá pozor, mohl by být jedním z nich.


Další dvě knihy jsou recenzní výtisky. Čas odejít mi poslalo knihkupectví Knihy Dobrovský a Dobrý manžel... který nemlsá mi přišel z nakladatelství Moba. Čas odejít je moc pěkná kniha, Dobrý manžel... mě moc nenadchl, průměrná oddechovka.

Anotace:
Čas odejít
Jenna se nikdy nevzdala naděje, že jednou najde svoji mámu Alici. Ta totiž zmizela, když její kolegyni v rezervaci udupal slon. Anebo to bylo celé jinak? 
Alice studovala chování slonů v Africe, když však poznala Jennina otce, vrátila se s ním do Ameriky, kde společně vedli sloní rezervaci. A jednoho dne, když zemřela za záhadných okolností jejich kolegyně, Alice zmizela. Jenna byla tehdy ještě maličká, přesto celé ty roky touží matku najít. Nevěří totiž, že by ji jenom tak opustila. Jde za vědmou, najme si soukromého detektiva, zkouší cokoliv, jen aby celé záhadě přišla na kloub. Někdy se však i zdánlivě jasné odpovědi mohou docela zamotat a svět nemusí být takový, jaký se zdá.


Na předposlední  fotografii mám dvě knížky, po kterých jsem dlouho toužila. Ale protože nebyly a nejsou zrovna nejlevnější, stále jsem kolem nich jen chodila. Nakonec jsem knihu Liane Moriarty Na co Alice zapomněla dostala od své dcery k narozeninám, z čehož jsem měla obrovskou radost. A Obuvníkovu ženu jsem nakonec získala zadarmo jako odměnu za nasbírané iBody. Do obálky této knihy jsem se zamilovala hned po jejím vydání. Zrovna já, která upřednostňuji obálky spíše strohé. No, stalo se a za knihu jsem moc ráda.

Anotace:
Obuvníkova žena
Příběh dvou lidí, kteří si byli od první chvíle souzeni, začíná krátce po roce 1900 v italské Lombardii. Malý Ciro prakticky osiřel poté, co mu důlní neštěstí vzalo otce, matka se duševně zhroutila a spolu s bratrem Eduardem jej ponechala v péči řádových sester. Enza naopak žije uprostřed početné rodiny. Jejich cesty se krátce, ale osudově protnou nad hrobem Enziny sestřičky Stelly: zralejší Enza ihned tuší, že poznala toho pravého, a i lehkovážnější Ciro má od té chvíle Enzu zapsánu hluboko v srdci. Shodou nečekaných zvratů se ale jejich vztah rozvine až po mnoha letech a na druhé straně zeměkoule – znovu se potkávají až v New Yorku, kde se Ciro učí obuvníkem, a Enza se uchytí jako kostýmní švadlena v Metropolitní opeře...
Opojné, pestré a romantické vyprávění je prodchnuto vším, co činí Itálii Itálií a co si utečenci z vlasti brali s sebou i do Nového světa: prostým labužnictvím i upřímnou zbožností, lehkovážným přátelstvím i hloubkou citu, řemeslnou dovedností i rodinnou láskou.



Poslední fotografuje zobrazuje moje dvě výhry. Už ani přesně nevím, ve kterých soutěžích to bylo... někde na fb :) Samozřejmě mám z knih velikou radost a hlavně na pana Březinu jsem moc zvědavá.

Anotace:
Promlčení
Mladý policista Tomáš Volf narazí při zkoumání promlčených vražd na podivné úmrtí, k němuž došlo v roce 1991 v zastrčené osadě Pasečky u rakouských hranic. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se Tomáš vyzpovídat člověka, který se tehdejšího vyšetřování přímo účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra Ondřeje Novotného. Prostřednictvím jeho vzpomínek se Tomáš snaží získat informace, které ze spisů záhadně zmizely. Může ale věřit muži, ze kterého se stal politik s nevalnou pověstí? Jakou roli hrají v případu dějiny zapomenutého kraje? A jak hluboko do minulosti se musí Tomáš ponořit, aby odhalil, komu kdysi prošla nikoli jedna, ale dvě vraždy?


Takže to je pro dnešek vše, měsíční shrnutí za měsíc srpen je u konce. 

Budu strašně ráda, když mi napíšete, které knihy jste četly, jestli se vám líbily a nebo jestli vás třeba příspěvek inspiroval.

Přeji krásný den s krásnou knihou :)
Noelia ☺

8 komentářů:

  1. Skvelý článok ! :) Ja som naposledy čítala knižku Boh cestuje vždy inkognito a poslednú časť zo série knižiek Divergencia - Štyri. Obe boli skvelé, Divergenciu milujem aj ako film a všetky 4 knihy boli super :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den,
    můžete prosím napsat, jak jdou za sebou knihy od Karin Slaughter. Děkuji Lada

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím vás, pokud myslíte sérii Will Trent, pak jdou knihy za sebou takto: Triptych, Nic nebude jako dřív, Genesis, Hřbitov nadějí, Podlost, Kriminálník, Démoni. :)
    Noel...

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tomu se říká pěkných pár knížek ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥