středa 30. září 2015

Přečtené knihy za měsíc září

Máme poslední zářijový den... to to ale utíká, před chvílí byly prázdniny a už je najednou konec září...

Takže k věci :)

Kolik knih jsem za uplynulý měsíc přečetla? 

Dočetla jsem rozečtenou knihu Jodi Picoult Čas odejít. Následoval Dobrý manžel... který nemlsá od Aleny Jakoubkové, dále Myši od Gordona Reece, Poslední nádech od Lucy Clarkeové, e-kniha Nataša napsaná Matějem Novobilským a rozečetla jsem Vyšinutí od M. K. Krefelda.


I přestože jsem se nejprve nemohla do knihy Čas odejít začíst, nakonec to pro mne byl moc příjemný příběh. Určitě můžu doporučit k přečtení. 

Anotace:
Jenna se nikdy nevzdala naděje, že jednou najde svoji mámu Alici. Ta totiž zmizela, když její kolegyni v rezervaci udupal slon. Anebo to bylo celé jinak? 
Alice studovala chování slonů v Africe, když však poznala Jennina otce, vrátila se s ním do Ameriky, kde společně vedli sloní rezervaci. A jednoho dne, když zemřela za záhadných okolností jejich kolegyně, Alice zmizela. Jenna byla tehdy ještě maličká, přesto celé ty roky touží matku najít. Nevěří totiž, že by ji jenom tak opustila. Jde za vědmou, najme si soukromého detektiva, zkouší cokoliv, jen aby celé záhadě přišla na kloub. Někdy se však i zdánlivě jasné odpovědi mohou docela zamotat a svět nemusí být takový, jaký se zdá.


Pokud budete mít chuť dozvědět se o knize více, přečtěte si recenzi.

Hodnocení: 4/5


Kniha Dobrý manžel... který nemlsá mě moc nenadchla. Průměrná oddechovka na jedno-dvě odpoledne. 

Anotace:
Měla se stát lékařkou - ale vzepřela se rodinné tradici, a přestože ji vykázali z domu, stala se herečkou. 
Luboš jí vstoupil do života náhodou, a kdyby nebylo matičky přírody, rychle by ho z něj zase vyšachovala. Jenže dítě na cestě... Adriena kývla na sňatek, i když tušila, že ji nic dobrého nečeká. Tušení bylo prorocké. Přesto se pár let po Adamovi narodila Louisa a trvalo léta, než Adriena našla sílu vyvzdorovat si návrat do práce. Pak už to šlo ráz na ráz. Jakmile měla vlastní peníze, našla si milence, koupila byt a najala si právníka. K rozvodovému stání se přihnala v lodičkách na vysokém podpatku jako holywoodská hvězda. Brzy jí ale sklaplo. Za soudcovskou stolicí seděl Jarda, její dávná láska, muž, s nímž se rozešla, aby jí nestál v cestě ke kariéře.

Recenzi najdete zde.

Hodnocení: 3/5


Thriller Myši se mi naopak líbil moc. Určitě bych ho doporučila všem, kteří mají jako já rádi psychologické knihy. Vývoj hlavních postav rozhodně překvapí. 

Anotace:
Šestnáctiletá Shelley a její matka jsou jako šedé myšky – nervózní, plaché a přeochotné. Je snadné je využít a zneužít, což si dobře uvědomoval otec Shelley i její spolužačky ze střední. Právě před nimi uprchnou matka s dcerou do nového domova na venkovské samotě, kde obě nečekaně rozkvetou a svět se zdá konečně snesitelným místem.
Nově nabytý klid však záhy naruší lupič, který se jedné noci vloupe do domu. Shelley se probudí, slyší, jak vržou schody, a v následujících mrazivých minutách se její život obrátí vzhůru nohama. Moc dobře totiž ví, že když už se kočka dostane do myší díry, neodejde bez kořisti.



Recenzi na příběh Shelley a její matky si můžete přečíst zde.

Hodnocení: 5/5


Poslední nádech je pro mě jedna z nej... knih za poslední dobu. Velmi čtivě napsaná, zasazená do atraktivního prostředí, napínavá. Moc se mi líbila. Velké plus získává i obálka a celkové zpracování knihy. Za mě velké ANO.

Anotace:
Devětadvacetiletá Eva několik měsíců po svatbě zjišťuje, že její manžel Jackson nebyl tím, kým tvrdil, že je, a uvědomuje si, že se zamilovala do muže, kterého vlastně vůbec neznala…
Eva je vdaná pouhých deset měsíců, když její manžel Jackson při jednom ze svých rybářských výletů tragicky zemře. Jeho tělo však není nalezeno…
Sklíčená Eva se rozhodne vzít si dlouhou dovolenou a odhodlá se k návštěvě Jacksonovy rodiny v Tasmánii, s níž se do té doby nikdy nesetkala. Doufá, že budou truchlit společně a že se tím její zármutek zmírní. Místo toho však zjistí, že muž, kterého tak hluboce milovala, byl ve skutečnosti někým úplně jiným. 
Jacksonův otec a bratr jí postupně odhalí Jacksonovu temnou minulost i dávné události jejich rodiny. Eva s hrůzou zjišťuje, že jejich manželství bylo postaveno na podvodu. Že vše byla jedna velká lež… Dokáže jít Eva dál, nebo ji lži jejího manžela budou pronásledovat navždy?


Recenzi najdete zde.

Hodnocení: 5/5


Nataša je příběh ukrajinské dívky, která je po příjezdu do Čech okradena a zůstává tak bez prostředků, naivní a důvěřivá, v cizí zemi. 

Anotace: 
Krásná Nataša z Ukrajiny odjíždí do České republiky za studiem medicíny. Při příjezdu je však okradena a když doufá v pomoc, připlete se jí do života nepravý člověk. Nataša jeho ochotu přijímá, ale spadá přímo do pasti. Samozvaný zachránce se ukáže jako pasák a chce nádhernou Natašu prodávat svým klientům za nemalé peníze.

Recenzi na e-knihu si můžete přečíst zde.

Hodnocení: 3/5


Na samém konci měsíce jsem rozečetla thriller od Michaela Katze Krefelda Vyšinutí. Na tuto knihu jsem si dělala zálusk už dlouho, tak jsem byla ráda, když mi ji nakladatelství Paseka nabídlo spolu s dalším pokračováním jako recenzní výtisk. Jsem zatím v první třetině a vypadá to dobře :)

Anotace:
Stopy vedou do Stockholmu, na místo temnější než peklo. Dánský kriminalista Thomas Ravnsholdt, přezdívaný Havran, se jen stěží vypořádává se smrtí své ženy, kterou neznámý pachatel brutálně zavraždil v jejich bytě. Je postaven mimo službu, útočiště hledá na staré lodi kotvící na kanálu v kodaňské čtvrti Christianshavn. Z osamělého přežívání jej vytrhne kamarád, když ho požádá o pomoc při pátrání po dívce, jež před několika lety beze stopy zmizela. Vše nasvědčuje tomu, že ji někdo prodal mezinárodnímu zločinci Slavrosovi, muži, který po Evropě vlastní síť nevěstinců. Vyšetřování zavede Havrana do švédské metropole. Nastává závod s časem - a také se sadistickým vrahem, který své oběti vystavuje na vrakovištích a jenž si právě vyhlédl další kořist.



Jaké knihy jste přečetli v září vy? 
Budu ráda, když mi napíšete :)

Mějte se krásně.

Noel...









4 komentáře:

  1. Přečetla jsi toho hodně :) Takové pěkné čtenářské skóre bych taky chtěla mít :) Čas odejít a Myši vypadají zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zas tak moc toho není, Čtyři celé, ale z toho jedna byla opravdu tenká a dvě napůl, takže cca pět. Taky mi k tomu teď dopomohl zánět průdušek a neschopenka, že mám víc času. Ale zas není důležité kolik, ale hlavně, jestli se líbily a to většinou líbily :)

      Vymazat
  2. Hodně knih jsi zvládla přečíst! Z Tvého výběru teď dočítám Natašu :) Jinak mě zaujaly Myši a jak jinak než Jodi Picoult ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem zvědavá, co na Natašu řekneš :) A Myši byly skvělé, alespoň mně se moc líbily. Jodi Picoult byla pro mne zpočátku trochu oříšek, nemohla jsem se začíst, ale nakonec to byl moc pěkný příběh s překvapivým koncem .)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥