sobota 17. října 2015

Knižní přírůstky 19

Mám tady slibovanou rozbalovačku balíku z Arara.cz. Tyto knihy z výprodeje jsou prostě famózní, nemohla jsem se na ně vynadívat, úplně šíleně jsem nadšená. Nezasvěcení by si mysleli, že jsem zralá pro psychiatra, ale vy moji euforii určitě chápete :)


Byl to tedy pořádný balík... Ale úplně plný tedy nebyl :)



A tady už je máme... Áááách...


Deset nádherných knížek za 1010Kč, poštovné zdarma. Luxusní...

Třetí hlas je další díl série autorů Skočného přílivu.

Anotace:
Zaměstnanec švédské celní správy Bengt Sahlmann byl nalezen oběšený ve svém domě – jeho nedobrovolná smrt nejspíš souvisí se zabavením velké dodávky drog. V Marseille objevili brutálně zavražděnou slepou ženu, kdysi asistentku proslulého cirkusového vrhače nožů. Stockholmský komisař (a bývalý bezdomovec) Tom Stilton se na žádost přítele vydává do Francie zjistit, co se ve skutečnosti stalo. Olivia Riverová (dříve Rönningová, studentka Policejní akademie) znala Sahlmanna a chce vypátrat jeho vraha. Oba případy se záhy protnou a donutí Toma a Olivii ke spolupráci, ač se navzájem nemohou vystát. Sužováni nočními můrami se ocitají tváří v tvář další...


Na Šmíráka jsem měla zálusk už hodně dlouho a v hledáčku mám i další knihy od Charlotte Linkové.

Anotace:
Šmíruje život úplně cizích žen. Identifikuje se s nimi a chce o nich všechno vědět. Jako pozorovatel. Na útěku před svým vlastním bytím, které je plné neúspěchů a odmítání. Jen z dálky, avšak s naprostou oddaností, miluje krásnou Gillian Wardovou. Podílí se na jejím dokonalém životě s pohledným manželem a roztomilou dcerkou. Jednoho dne však ke svému zděšení zjistí, že se nechal ošálit vnější fasádou. Život té ženy není takový, jak se zdá. V téže době začne obyvatele Londýna děsit série vražd. Vrah si vybírá osaměle žijící ženy, které pomstychtivým, sadistickým způsobem zabíjí. Policie hledá psychopata, muže, který nenávidí ženy.


V zemi korálového stromu je první díl argentinské ságy a přivedl mě na ni vlastně třetí díl, který vyšel letos v září. No a ta obálka... prostě nádhera :)

Anotace:
V létě roku 1863 se při plavbě do Buenos Aires poznají dvě mladé ženy Anna a Viktoria. Obě jsou na cestě za svými manžely, kteří tam cestovali před nimi.Viktoriina muže povolaly naléhavé obchody na jeho usedlost na severu Argentiny. Annina rodina naopak nebyla schopná dát dohromady prostředky na společnou plavbu. V daleké zemi, s níž si obě spojují velké naděje, se jejich cesty na čas rozejdou. Avšak Viktoriina zdánlivě šťastná budoucnost se utváří jinak, než čekala, a Annu očekává po příjezdu hrozná zpráva...



Knihu V plamenech od Rosamund Luptonové jsem chtěla také už dlouho. Četla jsem první její knihu Sestra a moc se mi líbila. Takže jsem teď ráda, že jsem si ji konečně pořídila.

Anotace:
Ve škole vypukl ničivý požár. Uprostřed ničivý plamenů zůstanou i děti Grace, sedmnáctiletá Jenny a osmiletý Adam. Grace, která je shodou okolností zrovna poblíž školy, v tu chvíli myslí jen na jediné – musí své děti zachránit. Za každou cenu... Zatímco Grace i Jenny leží v bezvědomí v nemocnici, jejich duše se oddělují od poraněných tělesných schránek a vidí, co ostatní vidět nemohou. Byl požár jen nehoda, anebo ho někdo založil úmyslně? Kdo by to udělal? A proč? S každou odpovědí se však vynořuje jen stále více a otázek… Grace musí odhalit totožnost pachatele a ochránit před ním svoje děti, protože indicií, které naznačují, že se jim žhář pokusí znovu ublížit, je až podezřele mnoho. Aby se jí to podařilo, musí dokázat nemožné – překročit hranice fyzických slova a pokusit se o zázrak. Psychologický thrilleru s prvky detektivního románu od britské autory Rosamund Luptonové, jejíž prvotina Sestra se stala bestsellerem a získala v roce 2010 ocenění za nejlepší prozaický debut.


Lovce očí jsem tam nemohla nechat, přestože zatím nemám Sběratele očí. Ale tak někdy určitě bude, zatím tato kniha pěkně počká v knihovničce.

Anotace:
Volné pokračování thrilleru Sběratel očí. Doktor Zarin Suker vede dvojí život psychopata. Ve dne provádí ty nejtěžší a nejsložitější operace lidského oka. Jeho vášeň však patří pacientkám v noci: ve sklepě své kliniky jim pečlivě odstraní oční víčka a potom je znásilní – a nechá odejít. Následně všechny oběti spáchaly sebevraždu. Policie kvůli nedostatku svědků a důkazního materiálu požádá znovu o spolupráci Alinu Gregorievovou. Nevidomá fyzioterapeutka, jež má od případu Sběratele očí pověst média, dostane za úkol získat stopu vedoucí k Sukerově příští pacientce.


Knihy Poselství růží, Dlouhé stíny a Sen o Somersetu mě díky obálkám zaujaly už před časem. Jsou prostě nádherné, anotace mě také oslovily, takže jsem vůbec neváhala.

Poselství růží
Mimořádně oblíbená autorka stvořila nesmírně poutavý román, připomínající slavný Jih proti Severu Margaret Mitchellové. Její romantická rodová sága se odehrává v Texasu v letech 1914- 1985 a čte se jedním dechem. S vypravěčským mistrovstvím román líčí životní příběh Mary Toliverové, majitelky bavlníkových plantáží, a přibližuje životní osudy tří generací.

Dlouhé stíny
Nový bestseller úspěšné spisovatelky, u nás proslulé fascinující rodinnou ságou POSELSTVÍ RŮŽÍ, sleduje tři přátele v letech jejich dospívání až do ukončení studia na střední škole, kdy je několik tragických událostí hluboce poznamená a vzájemně vzdálí. Stáváme se svědky jejich úspěchů i porážek až do chvíle, kdy se po letech znovu shledávají.

Sen o Somersetu
Strhující příběh Sen o Somersetu líčí životní osudy rodin Toliverových, Warwickových a DuMontových, známých z fascinující autorčiny ságy Poselství růží, které dějově předchází. Láska, manželství, přátelství, zrada a triumf – v tomto skvostném románu si podává ruku Jih proti Severu Margaret Mitchellové s Černobílým světem Kathryn Stockettové.


Roztržená šněrovačka od Susanne Kubelky je tedy krok do neznáma. Autorku neznám, nečetla jsem od ní žádnou knihu, tak to bude premiéra a uvidím, jestli příjemná.

Anotace:
Když mladičká Minka přijela v roce 1875 do rozverným životem kypícího posádkového města Enže, ještě toho o životě a o lásce příliš nevěděla. Jedno však věděla naprosto přesně – v žádném případě se nenechá utáhnout na dvaačtyřicet centimetrů v pase do šněrovačky, ve které se nedá ani nadechnout. Ke svému báječnému vynálezu, jenž popřel dosavadní ideál krásy, a také ke štěstí s mužem svého srdce, však musí ještě ujít pořádný kus cesty…
Napínavý, tajuplný, humorný milostný příběh, jež začíná vzrušující sázkou a končí nečekaným zvratem. A také roztrženou šněrovačkou, a to doslova!


Děvčátko, rozdělej ohníček... autor Martin Šmaus. Nevím, jestli mě tato kniha osloví, jestli mi něco dá, ale stála 29Kč, tak jsem si říkala, že ji zkusím. Všimla jsem si jí na e-shopech už několikrát... no uvidíme...

Anotace:
Příběh o životní pouti Roma Andreje Dunky začíná v osadě na Poljaně, těsně vedle sovětské hranice, ale brzy se přesouvá na pražský Žižkov. Rodina posílá malého Andreje krást. Chlapec projde různými „asimilačními institucemi“, křižuje republiku vlakem, setkává se s lidmi... Jde o krásný, krutý, jedinečný i typický příběh – příběh o poválečné anabázi slovenských Romů do českých zemí. Autor v knize spojuje literární dovednost s poutavým vyprávěním a zřetelným sociálně-etickým posláním.
Autorův debutový román se stal vítězem 10. ročníku Literární ceny Knižního klubu.


A málem bych zapomněla. Knihu Seznam tajných přání jsem si v týdnu koupila v knihkupectví Dobrovský.

Anotace:
Brett Bohlingerová si až do svých 34 let žila jako princezna. Ze dne na den ale přichází o všechno, když zjišťuje, že milovaná maminka, majitelka obří kosmetické firmy, ji vynechala ze své závěti. Přesněji - její díl dědictví jí připadne pouze v případě, že dokáže do roka splnit všechna svá dětská přání, jejichž seznam si jako malá sepsala a na které už dávno zapomněla. Na rozdíl od matky. Jenomže proč by se měla Brett najednou stát učitelkou a ve volném čase dělat sólového komika, když se tak tvrdě připravovala na to, že jednou převezme rodinné impérium? A k čemu by jí byl kůň? Brett se cítí podvedená a ponížená, navíc přichází o práci, jistý příjem i dlouholetého přítele. S vidinou dědictví začíná plnit jeden bod seznamu za druhým a brzy si s překvapením uvědomuje, že jí ten starý ušmudlaný list papíru úplně ovládá. A že jí to vlastně vůbec nevadí … Půvabný románový debut americké autory o cestě za štěstím a o snech, jichž bych se člověk neměl nikdy vzdávat.


Tak a to je vše :) Jsem opravdu šťastná jak blecha. Napište mi, jestli jste některou knihu četli, jak se vám líbila nebo jestli máte nějakou na seznamu. Těším se moc na vaše komentáře.

Mějte krásný víkend,
Noel...

14 komentářů:

  1. Četla jsem jen Seznam tajných přání a opravdu stojí za to. přečetla jsem ji jedním dechem, ani jsem kvůli ní nešla spát.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Ted lituju že jsem si vzala jen tři :-D krásná nadílka :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný balíček, nadšení hraničící s euforií zcela chápu :-) A ta cena...!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Ivanko, cena je opravdu luxusní :) Takže jsem prostě nadšená :)

      Vymazat
  4. Vždycky hrozně závidím,. když vidím jak někomu přišla taková spousta knížek :D :D Ale přeju ti je :), Neslyšela jsem ještě ani o jedné :)
    Hezký článek :)
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné knihy! Gratuluji ke skvělému nákupu! :).

    OdpovědětVymazat
  6. Paani, krásné přírůstky :) Jsi na tom lépe než já, mě přibyly jen tři knihy za poslední měsíc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Já už jsem s těma knihama jak nemocná. No, co se dá dělat. Když já je tak zbožňuju :-D

      Vymazat
  7. Nádherné knižní úlovky, Šárko!!! :) Hned jsem se musela na stránky arara.cz podívat, děkuji za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Nevěděla jsem, kterou objednat dřív, opravdu skvělé ceny :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥