pátek 23. října 2015

Knižní přírůstky 20

Dnes mám pro vás rozbalovací příspěvek. Na stránkách Beletrie.eu jsem totiž vyhrála v soutěži bonus 500Kč na příští nákup. Takže jsem měla neskutečnou radost, to se přece nestává každý den. Horečně jsem začala přemýšlet, co si vlastně objednám...

A co tedy jsem nakonec vybrala?


Balíček byl pečlivě zabalený...


A tady už je vidíme...


Sedmilhářky jsem měla vybrané hned, protože vím, že je určitě mít doma chci. Druhá knížka už byla oříšek. Váhala jsem mezi knihami Jsou světla, která nevidíme, Vypravěčka, Měděný jezdec, a určitě tam byly ještě další. Nakonec to tedy vyhrál Měděný jezdec. Hodně jsem poslední dobou o knize slyšela, tak jsem moc zvědavá.

Sedmilhářky: Liane Moriarty
Jane je hloubavá, do sebe uzavřená šedá myška a v životě to vůbec nemá jednoduché, protože sama vychovává pětiletého syna. A ten se teď navíc začal ptát po svém tátovi. 

Madeline je velká parádnice a přitom neřízená střela. Momentálně jí ztrpčuje život její exmanžel: po letech si zničehonic vzpomněl, že by se mohl taky podílet na výchově jejich společné dcery. 
Celeste je věčně zasněná, poněkud vynervovaná místní kráska. Co ji ale může trápit, když má tak hodného, hříšně bohatého manžela a přepychový dům? Snad jen ta jejich dvojčata jsou občas na zabití.
Každá z nich je úplně jiná, a přesto jsou nejlepší kamarádky. Jsou však k sobě skutečně upřímné? Vždyť i drobné lži a polopravdy můžou časem vyústit v obrovskou tragédii.
Román světově úspěšné autorky bestselleru Manželovo tajemství je příběhem tří matek, jimž se jejich na pohled všední životy krůček za krůčkem nebezpečně vymykají z rukou. HBO natáčí podle této knižní předlohy minisérii s Nicole Kidmanovou a Reese Witherspoonovou v hlavních rolích.



Měděný jezdec: Paullina Simons
Poutavá historická freska je zároveň nezapomenutelným příběhem o lásce vzdorující hrůzám války i lidské zášti. 17letá Taťána vyrostla v Leningradě, v městě, kde památníky zašlé slávy kontrastují s šedivou realitou stalinského Ruska. V roce 1941, ten den, kdy Němci napadnou Rusko, se Taťána poprvé zamiluje - vzápětí pocítí trpkost zakázané lásky: nadporučík Alexandr Bělov je vyvolený její sestry Dáši. Navíc má Alexandr temné tajemství - pochází z rodiny amerických komunistů, kterou zlikvidovalo NKVD. Lásce Taťány a Alexandra není přáno: město drtí německá blokáda, hladomor, zima a všudypřítomný strach ze smrti. Ale jindy slabá Táňa se ukáže jako nejsilnější člen rodiny a s Alexandrovou pomocí překonává všechny útrapy. Nejtěžší zkouškou však bude odolat vlastní touze.




Takže mi na Beletrii.eu udělali velikou radost, jen jsem si pár korunek doplatila, ale to nestálo za řeč.

Napište mi, jestli jste některou z knih četli a jak se vám líbily, či jestli máte taky v plánu si je pořídit.

Ahoj :)
Noel...♥





14 komentářů:

  1. Skvělý výběr, obě si chci také přečíst:)

    OdpovědětVymazat
  2. Měděného jezdce bych si ráda jednou přečetla, hodně jsem o něm slyšela :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě také, takže se moc těším a jsem zvědavá, jak zapůsobí na mne :)

      Vymazat
  3. Krásné knihy! :) Sedmilhářky mám doma a chystám se na ně. Liane Moriarty píše skvěle. A Měděného jezdce si přeji pod stromeček. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od Liane jsem četla Manželovo tajemství a byla jsem absolutně spokojená. Souhlasím, píše skvěle. Na co Alice zapomněla mi koupila dcera k narozeninám, ale zatím jsem nepřečetla. Jsem ráda, že už mám všechny tři doma. A na Měděného jezdce jsem tedy opravdu hodně zvědavá :) Přeji ať Ježíšek přinese nejenom Měděného jezdce :)

      Vymazat
  4. Skvělé knihy, Já osobně něvím jestli budu někdy číst "Sedmilhářky" tak si počkám na recenzi zda se ti líbila :) "Měděněho jezdce" si chci jednou přečíst :) Až zase budeš někdy moc, rozhodně si kup "Výprávěčku" kniha podle mě je velmi skvělá ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Nad Vypravěčkou přemýšlím už od jejího vydání, takže si myslím, že na ni určitě jednou dojde :)

      Vymazat
  5. Sedmilhářky by mohly být zajímavé. :) Také bych si je chtěla přečíst, ale nějak na ně nespěchám. Zato Měděného jezdce mám půjčeného z knihovny a počítám, že tak příští týden se na něj vrhnu. Těším se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také se těším na obě, na Měděného jezdce teď možná asi víc :)

      Vymazat
  6. Krásná objednávka! :) Sedmilhářky jsem si pořídila teď nedávno a celkově jsem na autorku moc zvědavá. Mám sice její všechny knihy vydané u nás, ale nepřečetla jsem ještě žádnou. Zato Měděného jezdce jsem přečetla už několikrát a je to pro mě nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla. A budu se k ní vracet zas a znovu. Snad ze čtení budeš také nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já od Liane četla Manželovo tajemství a to se mi moc líbilo. Na co Alice zapomněla mám taky doma, ale zatím jsem nečetla, tak jsem na ni zvědavá i na Sedmilhářky. A na Měděného jezdce mě nalákala Rodaw, potom jsem se dívala i na váš sraz a prostě jste mě všechny zlákaly :) Vím o něm už co byl vydán, ale tenkrát jsem ještě tolik po knížkách nebláznila a neměla jsem pocit, že bych ho potřebovala. No a teď jsem na něj fakt zvědavá, tak doufám, že na něj dojde řada někdy v bližší době :)

      Vymazat
  7. Krásné knihy! :)
    Ani jednu jsem nečetla,ale obě bych si chtěla v nejbližší době pořídit.
    Přeji krásné čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥