pondělí 5. října 2015

Můj knižní tip #13

Máme nový týden a já pro vás mám další knižní tip :)

Knihu, kterou jsem dnes do knižního tipu zařadila, jsem četla letos na jaře. Moc se mi líbila, je napínavá, svižně napsaná. Navíc je obohacena o poznatky ze soudní antropologie, čímž získala na ještě větší atraktivnosti. Jedná se o knihu Simona Becketta Chemie smrti.

Anotace:
V Norfolku nedaleko zapadlé vesničky Manham je nalezeno znetvořené ženské tělo. Doktora Davida Huntera, který se v těchto odlehlých končinách snaží zapomenout na tragickou smrt svých blízkých, se tento nález dotkne i proto, že oběť – Sally Palmerovou – znal osobně. Když ho osloví místní policie s prosbou o pomoc při pátrání po vrahovi, nejprve odmítne. Poté co se začnou objevovat v okolí další znetvořená těla, lidská i zvířecí, zasáhne vesnici vlna paniky a nikdo už nevěří nikomu. Podezření padne i na Huntera, jedině on však má dostatek znalostí na to, aby brutálního vraha odhalil a zastavil. Napínavý debut, který dovedně kombinuje metody forenzního vyšetřování ve stylu Patricie Cornwellové a žánr psychothrilleru. Autor už vydal dvě pokračování.



Druhá kniha dnešního tipu mě zaujala minulý týden, náhodou jsem na ni padla na stránkách Dobrovského. Je to zářijová novinka a myslím, že by nemusela být vůbec špatná. Docela mám chuť se po ní podívat, i když s humorem obecně mám v knižním světě trošku problém. Ale je to žánr detektivní... no uvidím :) Každopádně bych ji chtěla zkusit. Je to první kniha trilogie.

Minna Lindgren: Babičky: Mrtvý kuchař

Anotace:
Neumíte si představit, že by mohlo v domově důchodců dojít k něčemu nezákonnému - ať už k podezřelému úmrtí, krádeži nebo obchodu s léky? Jeho devadesátileté obyvatelky Siiri, Irma a Anna-Liisa ano!
Životy obyvatel soukromého domova důchodců Podzimní háj jsou většinou vyplněny nekonečně dlouho ubíhajícím časem tráveným pitím červeného vína, jízdami tramvají a pohřby. Vyšetřování náhlého úmrtí místního kuchaře však dokazuje, že je na světě i zajímavější zábava než hraní karet, umělecké a řemeslné lekce, tělocvik nebo večery s harmonikou (těch se ostatně obyvatelé domu zúčastňují jen ze soucitu se zaměstnanci).
První díl detektivní trilogie, která vychází pod názvem Babičky, je ďábelsky zábavný a napínavý příběh o stáří, přátelství a životě v relativně normálním domově důchodců. Tady vás může potkat jen jedna věc horší než smrt – být zavřený na oddělení demence. Ani ten nejbystřejší senior však nemůže rozluštit všechna tajemství tohoto místa. Naštěstí několik mladých lidí, včetně členů motorkářského gangu, nabídne svou pomoc…

Minna-Liisa Gabriela Lindgrenová (1963, Helsinky) je finská autorka a novinářka, kterou proslavila zejména její humorná detektivní série odehrávající se v domově důchodců Podzimní háj.
První dva dosud vydané díly této trilogie se dostaly do finského žebříčku bestsellerů. Práva k vydání
byla prodána do osmi světových jazyku včetně angličtiny. Pod názvem Babičky ji vydává v češtině
nakladatelství XYZ. 


A to je z dnešního knižního tipu vše. Užívejte si podzimu s krásnou knihou.

Zaujala vás některá z knih? Těším se na vaše komentáře :)

Noel...


4 komentáře:

  1. Babičky vypadají naprosto senzačně!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď Lucko, taky mě zaujaly hned na první pohled :) Jak jsem viděla obálku, hned jsem se pídila, co se za ní skrývá. A mohlo by to být dobré :)

      Vymazat
  2. Žádnou neznám,ale Babičky vypadají zajímavě a docela mě zaujali :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥