středa 4. listopadu 2015

Knižní přírůstky 23

Všechny vás zdravím :)

Dnes tady mám rozbalovací příspěvek a rovnou trojitý. Netroškařím, já vím, ale nebude to žádná hromada knih, to se nebojte...
Mám tady jeden dárek z Knižního klubu, jeden recenzní výtisk z Grady a jednu svou objednávku z buxu.

Nejprve tedy dáreček od Knižního klubu, který jsem si mohla sama vybrat.



Ano, vybrala jsem si knihu Harlana Cobena Chybíš mi. Vizuálně je nádherná. A určitě se mi bude líbit.


Anotace:
Nový špičkový psychothriller Harlana Cobena, autora celosvětového bestselleru Šest let.
Na začátku to vypadalo jen jako obyčejná profilová stránka tak jako spousta jiných na internetové seznamce. Kat Donovanová, osamělá policistka newyorského sboru, dostala předplatné na tenhle web od své kamarádky Stacy. Ale pak si Kat lépe prohlédne fotografii muže, který ji zaujal, a najednou jako by její svět kolem ní i v ní vybuchl. Ze snímku na ni hledí její bývalý snoubenec, Jeff, který jí zlomil srdce a kterého osmnáct let neviděla. A to ještě netuší, co všechno se kliknutím na jeho stránku otevře… Kat nejprve doufá, že se možná její život od téhle chvíle začne ubírat lepším směrem. Pak ji však osloví mladičký Brandon, který tvrdí, že jeho matka zmizela a že v tom má prsty Jeff. A z minulosti se začnou vynořovat nejen Jeffova tajemství, ale i znepokojivé otázky týkající se všech lidí, které kdy Kat milovala…

Další balíček je moje objednávka z buxu, kterou jsem si včera konečně vyzvedla. A to na mě ještě některé čekají v zásilkovně :-D


Tady už vidíme některé kousky, které balíček obsahuje...


K objednávce bylo přiloženo i srpnové číslo časopisu Záhady života...


Moře klidu - Katja Millay
Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý.
Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu. Ta se naopak Joshe drží jako klíště a postupně se stává součástí každé stránky jeho života.
Táhne je to k sobě, jiskří to mezi nimi stále silněji. Ale zároveň se Josh začíná zamýšlet nad tím, jestli se někdy dozví všechna tajemství, která před ním Nastya skrývá. A vlastně ani sám neví, jestli se je dozvědět chce.

Nad touto knihou jsem dlouho přemýšlela, nakonec jsem do ní šla.



Vyvolená k smrti - Lisa Jackson
Detektiv Regan Pescoliová pracuje na případu Vraha od Medvědí řeky už několik měsíců. Ani v nejhorším snu by ji však nenapadlo, že sadistický maniak zaútočí i na ni. Regan moc dobře ví, že v jeho zvrácené mysli existuje jakýsi šílený plán, jehož základní součástí jsou oběti přivázané k osamělým stromům v mrazivé pustině montanských hor. Tam je pochopitelně nečeká nic jiného, než osamělá smrt, která přichází až po dlouhých hodinách nesnesitelného trápení.
Nate Santana doposud nepotkal ženu, která by se jen vzdáleně podobala Regan Pescoliové. Teď ale zmizela a Nate tuší, že jí hrozí smrtelné nebezpečí – a že jediný člověk, který mu Regan pomůže najít, je její kolegyně Selena Alvarezová. S každým krokem, který v pátrání učiní, jsou však blíže strašlivé pravdě o podrobnostech Reganina zmizení i údělu, k němuž ji vrah předurčil.
V liduprázdných montanských lesích se skrývá zlo. Pokud mu chtějí policisté a Nate Santana učinit přítrž, musí pochopit vrahův zvrácený plán a rozluštit vzkaz, který jim postupně zanechává na každém místě činu…

První díl série Osamělá smrt už jsem si také pořídila.


Zázračný pes Wally - Marsha Boulton
Wally je bulteriér svérázné povahy. Je umíněný, ztřeštěný, dovádivý a především nezničitelný. Miluje kvíkající gumové hračky, všechno ve tvaru koule a na jídlo se vrhá s úctyhodnou vervou. Ovšem ostré zuby nepoužívá jen jako nástroj na uspokojení hladu. Se zuřivostí hladové pirani se vrhá na všechny zajímavé předměty kolem sebe. Nejedna hadice na zahradě se během vteřiny promění v rozstřikovač, pneumatiky koleček jsou stále splasklé, podpatky lodiček se mění v párátka a z brýlí dioptrických se stávají děrované. Wally se samozřejmě se stejnou energií, kterou věnuje povyražení a fotbalu s míči všech typů a velikostí, dokáže zapojit i do každodenního chodu na farmě – přikuluje balíky sena, loví veverky a myši, vede válku na život a na smrt s krtky, pořádá závody s ovcemi, prohání žáby v rybníku a funguje jako sněžný pluh. Stejné úspěchy sklízí i jako mediální celebrita – přeborník v lízání uší. Ale především se vždy a všude drží své moudré životní zásady: „Když to není zábava, nestojí to za námahu!“

Oddechovka se zvířecím hrdinou není nikdy na škodu.


Útulek pro padlé ženy - Katy Darby
Literární historický román z Anglie 19. století. Teolog Frazer a medik Chapman jsou nadaní studenti a oddaní přátelé. Jejich pouto přetrhne až Chapmanovo šokující rozhodnutí propůjčit své lékařské znalosti osvětě mezi padlými ženami v útulku pro prostitutky. Útulek vede Diana Pelhamová, krásná a tajemná vdova, jejíž minulost je však plná šokujících tajemství. Kdysi stála modelem malíři, který později zemřel za temných okolností. A jak se zapletla s libertinem Vilmotem a jeho otřesně proslulým „pánským klubem“?

Tuto knihu jsem objevila u někoho na blogu, ale už nevím, na kterém. Docela mě zaujala, i když hodnocení nemá nijak zvláštní. No uvidím, třeba překvapí :)


Talisman - Nicholas Sparks
Mariňák Logan Thibault na své misi v Iráku najde v písku fotografii usměvavé mladé ženy. Nikdo se po ní neshání, a tak si ji Logan vezme k sobě. Od té chvíle se ho začne až nápadně držet štěstí a stane se jeho talismanem. Když se vrátí zpět do Ameriky, je už přesvědčen o tom, že ta neznámá žena drží klíč k jeho osudu. Prochodí půl země, než ji nakonec najde, ale tím vše teprve začíná. Stane se křehká a zranitelná Elizabeth jeho opravdovým talismanem?

Toto je první knížka od Sparkse, kterou mám, zatím jsem nic od autora nečetla, tak jsem zvědavá, jak mě jeho tvorba osloví.


Teď ještě nějak získat spoustu času na všechny ty knihy :)


A třetí balíček mi dnes přišel z nakladatelství Grada a jsem z něj absolutně nadšená.


Obálka sice byla roztržená, ale kniha byla v pořádku, protože ji chránily dvoje bublinky... v obálce a ještě byla do bublinek zabalená. 


Kniha opět jako Poslední nádech od Lucy Clarkeové vypadá úžasně, jak zvenku, tak uvnitř.
Takže Modrá...



No řekněte, není krásná?



Přemýšlela jsem, jakou knihu dnes večer začnu číst, no a mám rozhodnutou... večer se bude odvíjet v modrém odstínu :)

Anotace:
„Co se stane, když je pravda unášena vlnami pryč z našeho dosahu…“
Poklidný výlet na moři? Ani náhodou! Koupání v průzračné vodě a popíjení tropických koktejlů se až příliš brzy promění ve zlověstnou noční můru…
Lana a její nejlepší kamarádka Kitty se vydají hledat svobodu a dobrodružství. Jejich sen volně cestovat se jim splní, když získají možnost plavit se na Modré – jachtě, která pluje z Filipín na Nový Zéland. Spolu se svými novými přáteli rychle podlehnou kouzlu vzdálených ostrovů a divokých večírků na jachtě. 
Z ráje se ale brzy stává peklo – Lana a Kitty zjišťují, že každý na palubě má nějaké tajemství, a navíc jeden z jejich nových přátel po jedné hádce záhadně zmizí...
Nebezpečné vlny nedůvěry a lží ohrožují nezávazné letní dobrodružství na lodi, někteří se však svého vysněného ráje nehodlají jen tak vzdát… a to za jakoukoli cenu!
Zaujala vás některá z knih? Četli jste nějakou? Moc se těším na vaše komentáře.

Noel...

20 komentářů:

  1. Moře klidu bych brala. Taky jsem uvažovala, že si jej objednám. Ale někomu přijde nudná. Tak uvidíme, co ty na ni. Jinak ta kniha od Grady vypadá zajímavě..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tu knihu od Grady se úplně třesu, tak brzy bude recenze :) A na to Moře klidu jsem zvědavá, uvidím, jaká bude, ale vůbec nevím, kdy se na ni dostane :) Ještě mě čekají další recenzáčky :) Nějak nestíhám a to teď nechodím ani do práce :)

      Vymazat
  2. Moc pěkné knihy to zase bude kocháníčko :-D
    Přeji pěkné čtení :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tomu se říká nadílka =) Docela mě zaujal Útulek pro padlé ženy. Možná ho taky někde seženu. =)

    http://fantasyalatriel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem na něj docela zvědavá, i když hodnocení není závratné. Ale už jsem se několikrát přesvědčila, že na něj nesmí člověk úplně dát. :)

      Vymazat
  4. podle anotace mě, stejně jako Tebe, zaujala Modrá. včera jsem dočetla Divočinu, tak se do knihkupectví skočím podívat na tuhle knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divočinu mám doma už docela dlouho, tak snad se k ní taky v dohledné době dostanu. A ta Modrá... jsem na ni opravdu moc zvědavá. Poslední nádech od autorky byl skvělý.

      Vymazat
  5. Moc hezké knihy! Nejvíce bych byla asi zvědavá na Modrou :)

    OdpovědětVymazat
  6. to je knizek :) na Modou se taky chystam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední nádech mě pohltil, tak věřím, že Modrá udělá totéž :)

      Vymazat
  7. Kniha Modrá mě taky zaujala :-). Pěkné přírůstky! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji :) Právě se jdu do Modré začíst :)

    OdpovědětVymazat
  9. To jsou všechno skvělé knihy! :) Moře klidu jsem četla, něčím se mi hodně líbila (byla zkrátka jiná, trochu zvláštní). Tak snad se bude líbit i tobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Hodně jsem o té knížce slyšela, tak uvidím, jestli mě osloví :)

      Vymazat
  10. Moře Klidu mám doma také,tak se k němu snad už brzo dostanu :/
    Přeji krásné čtení! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥