neděle 8. listopadu 2015

Knižní přírůstky 24

Přeji všem krásnou neděli :)

Tak jsem si zase byla vyzvednout jednu objednávku z buxu. Jsem hrozná, ještě to nebyla poslední :) Ale to vždycky něco objevím a prostě to musím mít, takže zase objednám... No znáte to.

A o jaké kousky jsem tentokrát obohatila svou knihovnu?


Tady už je vidíme... jsou to tři krásné kousky...


Na knihu V lese visí anděl jsem měla zálusk hned od vydání. Skrýš jsem objevila v akci a na Oko rudého cara mě přivedla Lucka z blogu "5 minut" s knihou.

Johan Theorin: Skrýš
Jan Hauger, devětadvacetiletý učitel, přichází pracovat do mateřské školky v jednom větším městě na západním pobřeží Švédska.
Mýtina ale není běžná školka – sousedí totiž s psychiatrickou Klinikou svaté Patricie, jíž se mezi lidmi říká Svatá Psycho, zvláštním zařízení s ostrahou, kde jsou internováni psychicky narušení pachatelé násilných trestných činů. Mezi nimi jsou i rodiče dětí z Mýtiny. Smyslem pobytu dětí ve školce je, aby jim byl s rodiči umožněn kontakt. Jedním z Janových pracovních povinností je eskortovat děti podzemním tunelem, který školku a kliniku spojuje.
Jan je schopný pedagog, který ovšem leccos tají – například to, proč tolik stojí o místo právě v Mýtině, nebo to, k čemu došlo o několik let dříve, kdy šel se skupinou dětí ze školky, v níž tehdy působil, na procházku do lesa a při návratu mu jedno z nich chybělo.



Od Johana Theorina jsem ještě nic nečetla, tak jsem zvědavá, jak mi sedne.


Samuel Bjørk: V lese visí anděl
Holger Munch miluje vážnou hudbu, matematické hádanky a pokuřování cigaret. Kromě toho je policejní detektiv. Už se chystá do důchodu, v němž si tohle všechno užije, jenže Norskem právě otřásají podivné vraždy šestiletých holčiček, které někdo obléká do bílých šatiček a nechává v lese s cedulkou „Cestuju sama“ na krku. Munch se tak musí postavit do čela speciální jednotky a hlavně přesvědčit Miu Krügerovou, slavnou vyšetřovatelku, aby se vrátila do služby. Podaří se mu to? Dokáže Mia Měsíční paprsek, jak jí přezdívají norská média, vyřešit případ plný symbolů a slepých uliček? Vrah si s detektivy evidentně pohrává a celé Norsko se může jen strachovat, že se v lese objeví další malý anděl.


Na tento thriller jsem opravdu hodně natěšená.

Sam Eastland: Oko rudého cara
Inspektor Pekkala, známý jako Smaragdové oko, býval kdysi nejslavnějším detektivem celé Rusi a spřízněnou duší cara. Teď ho vězní ten, koho kdysi stíhal. Jako miliony dalších skončil na Sibiři v gulagu a v sovětském Rusku po něm zůstala jen legenda. Stalin ho ale po letech dočasně omilostní... Je totiž jediný, kdo by mohl vypátrat skutečného vraha carské rodiny a najít carův poklad. Pokud se mu to podaří, má být jeho odměnou svoboda a naděje na shledání se ženou, kterou mu vzala revoluce. Neuspěje-li, čeká ho smrt. Oko rudého cara představuje milovníkům kriminálních románů novou působivou postavu, nahlíží do temných dob bolševické hrůzovlády a zkoumá, jak pevný dokáže člověk zůstat v jejích mechanismech. Sam Eastland ale rozhodně není jediný, komu případ zavraždění Romanovců nedá spát. Autor svou přiznanou fikci porovnává se skutečným průběhem oněch posledních vypjatých měsíců. S postupným objevováním kosterních ostatků jednotlivých členů dynastie pokračuje vyšetřování dodnes - nedávno je znovu otevřel i moskevský soud. Pro českého čtenáře rozhodně nezůstává bez zajímavosti ani účast československých legionářů ve vývoji celé události.


Tak to je z dnešní rozbalovačky všechno. 

Četli jste některou z knih? Budu se těšit na vaše komentáře. Krásný zbytek víkendu :)

Noel...




6 komentářů:

Děkuji za tvůj komentář ♥