neděle 15. listopadu 2015

Měsíční shrnutí - říjen

Konečně jsem se v polovině listopadu dostala k tomu, sepsat shrnutí za měsíc říjen. Je to ostuda, ale konečně je teda zde hotové :)

Za měsíc říjen jsem dočetla rozečtenou knihu Vyšinutí od M. K. Krefelda, přečetla Kdo miluje nejvíc od Tess Stimson, My, sex a podpatky od dvojice dam Lucie Mullerové a Kamily Tomsové, Tonutí od M. K. Krefelda, Měl to být hezký život Andrey Coddington a rozečetla V podezření Michaela Robothama.


Nejvíce se mi asi líbila kniha mé oblíbené Tess Stimson Kdo miluje nejvíc, i když zrovna mezi těmito knihami je těžké vybírat favorita, protože nějaké obrovské nadšení se nekonalo, ale s knihami jsem byla navýsost spokojená, pěkně se četly, rozhodně nelituji času, který jsem s nimi strávila. Velkým a příjemným překvapením pro mě byla kniha Tonutí, ke které jsem si díky politickému tématu vytvořila zpočátku trochu averzi, ale úplně zbytečně. Kniha byla skvělá. Kdo ví, možná mě i oslovila nakonec víc než Tess Stimson. No vidíte, nejde to nějak vybrat jednu nejlepší :)

Bohužel ale mohu jednoznačně vybrat pro mne největší zklamání a sice Andreu Coddington a její knihu Měl to být hezký život. Čekala jsem něco jiného, jiný směr, kterým se bude kniha ubírat a čemu se bude děj věnovat, takže za mě jen průměr. Docela mě to mrzelo.

Na všechny knihy jsem napsala recenze, takže pod známou rubrikou je lehce najdete a můžete nakouknout.

A teď tady mám knihy, které jsem si v říjnu pořídila. Díky super výprodeji na Arara.cz, kde jsem ukořistila hned deset kousků, se mi jich za tento měsíc podařilo nasyslit opravdu hodně. Neuvěřitelných 28... to snad ani není možné. 

Ovšem tento měsíc se mi ještě podařilo obdržet nějaké recenzní výtisky a výhry, takže ne všechny knihy jsem nakoupila.

Nejvíce knih jsem tentokrát vybrala z nakladatelství Knižní klub a Ikar.

Takto je máme všechny pohromadě.... ach jak já je zbožňuji. :) Anotace ke knihám vám v měsíčním shrnutí již psát nebudu, najdete je v knižních přírůstcích, kdy je při rozbalovačkách píšu ke každé knize.


Jak už jsem zmínila, nejvíce najednou jsem jich pořídila ve výprodeji na Arara.cz. A opravdu nádherné kousky, ze kterých jsem byla neskutečně nadšená.


Dál tady mám několik knih, které jsem koupila přes internet v antikvariátu Bohumín, a sice Skočný příliv, Sběratele kostí, Špatnou lásku a Doktore, ne tak zhurta!

Knížky Jako voda a Vražda v Průhonickém parku jsem sehnala přes bazar knih.


Na další fotografii jsou knihy, které jsem buď dostala jako recenzní výtisk k recenzi a nebo jsem je vyhrála.

Měděného jezdce a Sedmilhářky mají na svědomí z e-shopu Beletrie.eu, kde jsem vyhrála slevu 500Kč na nákup knih. To mě velmi potěšilo a tyto dvě krasavice záhy skončily v košíku :)
Rudého kapitána od Dominika Dána jsem vyhrála v soutěži na blogu A little piece of books. Prozatím je to moje první Dánovka.
Volavku od Sharon J. Bolton jsem vyhrála v soutěži na blogu Books in Ashes. Takže také radost veliká.
Knihy V podezření a Levandulové noci jsem dostala od nakladatelství Moba jako recenzní výtisky. V podezření jsem už přečetla, pokud chcete mrknout na recenzi, můžete zde. Levandulové noci právě čtu.
Čmeláci v srdci... přece jen zvláštní název, ale úžasná kniha. Čmeláky jsem dostala jako recenzní výtisk od Omegy. Knihu jsem četla a recenzi si můžete přečíst zde.


Na poslední fotografii jsou knihy, které jsem si koupila na bux.cz a knihu První láska jsem si koupila od kamarádky.
Moc se těším na Deník mého stínu a Smrt má oči mojí dcery. Doufám, že se k nim co nejdřív dostanu.


Tak a máme to shrnuto všechno :)

Taky se vám někdy podaří nashromáždit obrovský kopec knih a ani nevíte, jak je to možné? Četli jste nějakou z knih? Zaujala vás některá?

Těším se na vaše komentáře :)

Krásný zbytek neděle... podle počasí bude asi nejlepší, když si uvaříte čaj a pěkně se zachumláte pod deku s nějakým krásným příběhem.

Noel...


22 komentářů:

  1. Tolik knih za měsíc aaaaa :3 Chtěla bych konečně někdy přečíst Měděného jezdce ! Přeji krásné čtení v listopadu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Candy. Na Měděného jezdce se taky moc těším, tak doufám, že snad brzy se k němu dostanu :)

      Vymazat
  2. Tak to valím oči :) Tolik pěkných přírůstků :) Ovšem když bych se drasticky nekrotila, možná by to u mě vypadalo podobně :D Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) Já mám s tím krocením právě taky velké problémy a takhle to dopadá. :)

      Vymazat
  3. Wow, to je doslova hromada překrásných knih :)

    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. To teda je, až jsem byla sama překvapená, že jich je opravdu tolik :D

    OdpovědětVymazat
  5. Máš riadne veľa kníh :)
    www.vanesasworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Takových knih na jednom místě. Slintám, těže slintám :3 Já se bohužel držela zkrátka, ale tak za měsíc jsou Vánoce! :)

    http://gabux-creativity.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už to zase nebudu přehánět na vánoce, vybírám si to postupně :) Tak přeji bohatého knižního ježíška :)

      Vymazat
  7. Páni tak tolik skvělých knih! :O
    Snad budu mít něco podobného na Vánoce pod stromečkem,za to ale chudák moje peněženka :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si to vybírám už teď, tak pod stromečkem už bude asi jen nějaká kniha symbolicky, i když vánoční seznam mám obří :) Přeji bohatého ježíška a ať peněženka moc nepláče :)

      Vymazat
  8. To je úžasné, tolik nových knih! Jak mám čtečku, tak knížky tolik nekupuji.
    Četla jsem Medeneho jezdce, i další dvě pokračování. Moc se mi to líbilo, i když je to na smutném pozadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Měděného jezdce se taky moc těším, slyšela jsem samé pochvalné a nadšené názory. Zatím o čtečce neuvažuji, miluji papírové knihy, jejich obálky, vůni... prostě všechno :-D

      Vymazat
  9. Tak to je solidni balik :D a same super kousky! To se to bude cist :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ježišmarjájózefecotoje? :D Já původně myslela, že je to jen ilustrační obrázek, a ono jsou to fakt všechno měsíční přírůstky! Tiše zelenám závistí a uklidňuji se tím, že takovou hromadu bych tak jako tak neměla kam dát :)

    OdpovědětVymazat
  11. Páááni! :oo Také bych chtěla takových přírůstků! :) Hodně knih vypadá zajímavě, určitě si přečtu recenze. :)
    Mimochodem, tady je můj blog, budu moc ráda za jeho případné sledování, nebo komentář... Jsem nováček, snad nějak zaujmu.. :)) http://knihomolka01.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda se na tvůj blog podívám. Taky se řadím mezi nováčky, blog funguje teprve od června a stále je co vylepšovat :) A ještě bude :)

      Vymazat
  12. Šárko, úžásná hromada knih!!! Já si v té hromádce našla svoji srdcovku a to Měděného jezdce, pro mě naprosto dokonalá kniha :) Za listopad očekávám taky podobnou nálož v podobě knižních přírůstků :D Horší je, že už to u sebe nemám kam dávat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, děkuji :) No, já jsem to trošku přerovnala nedávno ve stěně v obýváku, protože pořádnou knihovnu zatím nemám. Ale už se stejně zase rvu s knížkama i do skříně :-D Za chvíli mě taky vytlačí :-D Měděný jezdec mě zaujal, když jsem viděla jedno video s Rodaw a potom video ze srazu, kde jste z něj byly tak nadšené, že jsem do něj šla a doufám, že mě taky osloví. Jen doufám, že se k němu nějak v bližší době dostanu :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥