čtvrtek 3. prosince 2015

Knižní přírůstky 30

Všechny vás zdravím :)
Dnes tady mám tři balíčky na rozbalování. Dva mi přinesla paní pošťačka, jeden je výhra z Kola štěstí od Ledy a druhý je recenzní výtisk od Metafory. A třetí balíček jsem si přinesla ze zásilkovny, je to moje poslední předvánoční objednávka z buxu. Potom už bude jen Ježíšek :)

Jako první tady mám balíček z Metafory.


Je to kniha islandské spisovatelky Yrsy Sigurdardóttir Pamatuji si vás všechny.


Kniha má krásnou obálku. Jakmile dočtu Dominika Dána, hned se do ní pustím. Ještě jsem od autorky žádnou knížku nečetla, tak jsem moc zvědavá a těším se.

Anotace:
U ledového islandského fjordu leží vesnice duchů... královna islandské krimi přichází s mrazivým thrillerem, poprvé bez právničky Tóry, ale i tak naberete dech až na konci.
Když se tři mladí lidé z Reykjavíku rozhodnou, že koupí dům v opuštěné obci v pustých západních fjordech, netuší, co všechno je tam čeká. Co bude odhaleno a co probuzeno.
Gardar, jeho žena Katrín a společná kamarádka Líf se chtějí pustit do renovace domu, ale brzy se začnou dít divné věci. Na podlaze se objevují mokré šlápoty, někdo trousí po pokojích mořské mušle, ozývají se podivné zvuky. Mobily se jim záhadně vybijí a loď pro ně má přijet až za několik dní. Jiná cesta z oněch mrazivých pustin nevede. Jsou tu úplně sami. Nebo ne...?
V malém městečku na druhé straně fjordu vyšetřuje policistka Dagný spolu se svým kamarádem, psychiatrem Freyrem, sérii nepřirozených úmrtí. Stopa vede do zaprášených archivů s policejními složkami z minulého století. Jak by ale tehdejší zločiny mohly souviset s nedávným záhadným zmizením Freyrova malého syna?

Záhady se vrší jedna na druhou a pomalu se začínají propojovat do řetězce děsivých událostí. Příšerná pravda musí být odhalena. Mrtví si někdy pamatují víc, než bychom si přáli...


Druhý balíček je od nakladatelství Leda.


Je to kniha Doktore, poplach, jde o všecko! od Patricka Taylora. Taky jsem žádnou knihu od autora zatím nečetla, ale mám doma už Doktore, ne tak zhurta! Trošku humoru nezaškodí a z výhry mám radost :)

Anotace:
Vítejte znovu v malebném irském městečku Ballybucklebo mezi jeho bodrými obyvateli, jejichž radosti i trable humorně a s láskou líčí Patrick Taylor. Opět se setkáváme s Fingalem O’Reillym, svérázným a občas drsným, ale obětavým doktorem, za nímž pacienti chodí nejen s neduhy, ale i s osobními trampotami. Teď se ale doktor ohlíží do mladých let, kdy se chtěl jako čerstvý absolvent lékařské fakulty oženit s půvabnou porodní asistentkou Deirdre Mawhinneyovou. Jeho plány tehdy překazila válka; on narukoval jako vojenský lékař na bitevní křižník a Deirdre…
Vzpomínky na dobu, kdy odpovídal za zdraví dvanácti set členů lodní posádky a léčil mnoho zraněných, už naštěstí vybledly a života v městečku se dávno netýkají. Doktor a jeho mladší kolega se ale i tak musejí vypořádat s náročnými úkoly – zastavit epidemii zarděnek nebo potlačit výskyt podivné tropické nemoci. A pak jsou tu problémy, které do medicíny rozhodně nespadají, třeba nesmiřitelný boj účastnic soutěže o nejlepší domácí ovocný koláč nebo spor otce a syna, v němž jde o synovu budoucnost. Empatický a moudrý O´Reilly snad má recept na každou bolest a potíž – dokud se nevynoří tajemství z jeho bouřlivé minulosti.


Další balíček je zmíněná objednávka z buxu.



Tentokrát jsem trochu namíchnutá, protože knížky od Charlotte Link jsou docela pomordované, hlavně V údolí lišek. Naštěstí je nemám jako dárek ale pro sebe, jinak bych byla opravdu pěkně naštvaná. 


V údolí lišek - Charlotte Link
Co když tvůj únosce beze stopy zmizí a nikdo neví, kde jsi? Nádherný letní den, osamělé parkoviště uprostřed polí a luk. Vanessa Willardová čeká na svého muže, který se šel projít se psem. Ponořená do myšlenek si nevšimne auta, které se blíží. Když se jí zmocní nepříjemný pocit, je už pozdě. Objeví se neznámý člověk, přemůže ji, omámí a odvleče. Zavřenou v bedně, v níž je jen voda a jídlo na týden, ji ukryje v jeskyni. Avšak dřív, než pachatel stačí požadovat po jejím manželovi výkupné, je zatčen za jiný delikt. A unesenou ženu ponechá jejímu osudu...


Zapomenuté dítě - Charlotte Link
V poklidném městečku na severním pobřeží Anglie byla nalezena brutálně zavražděná studentka Amy. Za pár měsíců dojde na nedaleké farmě k dalšímu podobnému zločinu. Nic nenapovídá tomu, že by obě oběti něco spojovalo. Policistka Almondová se upne na druhý případ, ale stále jí uniká otřesné tajemství, které rodinu navždy poznamenalo. Při pátrání se musí vrátit hluboko do minulosti. Až k děsivému odhalení jednoho prosincového dne před více než třiceti lety. A dokonce ještě dál, do doby 2. světové války, kdy záhadným způsobem zmizelo malé dítě... Než vyšetřovatelka pochopí, že duševně nemocný pachatel dodnes neuhasil svou nenávist a touhu po pomstě, s hrůzou si uvědomí, že už může být pozdě...


Knihu Už mě vidíš? jsem si koupila proto, že jsem nedávno vyhrála Volavku a to je druhý díl série. Tak abych měla i ten předešlý. :)

Už mě vidíš? - Sharon J. Bolton
Novodobý Jack Rozparovač děsí Londýn. Je tady ovšem jeden podstatný rozdíl...

Konec devatenáctého století. Londýnskými ulicemi obchází vražedný přízrak, který si nechává říkat Jack Rozparovač. Své oběti zohavuje a vyřezává jim vnitřnosti. Policii posílá výsměšné dopisy a je na své činy zjevně pyšný. Nikdy není dopaden.
Začátek jednadvacátého století. Jack Rozparovač se vrací. Jako by se zhmotnil jeho duch, jen tentokrát nevraždí laciné prostitutky, ale dobře situované ženy středního věku. Postupuje systematicky a brutálně, přesně podle svého vzoru: obětem podřízne hrdlo a vyjme orgány. Opět posílá dopisy na policii. A policie je bezradná stejně jako tenkrát. Jeden rozdíl tady ale přece jenom je: vrah je podivně fixovaný na mladou policistku Lacey Flintovou. Proč se jí v dopisech vysmívá? Proč si vybral zrovna ji? Co od ní chce? Možná je klíč k dopadení pachatele právě v odpovědích na tyto otázky. A možná si nakonec bude Lacey přát, aby ty odpovědi nikdy nenalezla...




A abych nezapomněla... dnes jsem se ještě stavila v Levných knihách a koupila jsem si Final Cut od Veita Enzolda. Kniha se teď docela často objevuje v recenzích a je chválena, takže jsem přece nemohla odolat.

Anotace:
Vrah, který si počíná jako počítačový virus: je neviditelný a všudypřítomný. Říká si Bezejmenný a jeho činy vyvolávají hrůzu a strach po celém Berlíně. Vrchní komisařka Clara Vidalisová a její tým jsou v oddělení patopsychologie pro těžké případy kompetentní, ale postupy tohoto zločince vyrážejí dech i jim. Pachatel vždy geniálně navede vyšetřovatele na falešnou stopu. Teprve postupem času si komisařka uvědomí, že vrah svou děsivou hru nehraje s policií, ale pouze s ní samotnou.




Četli jste nějakou z knih? Nebo máte na některou zálusk? Napište mi do komentářů :)

Krásný den :)

Noel... 


10 komentářů:

  1. Gratuluji k výhře :-) Máš pěknou zásobičku :-D
    Pěkné čtení ti přeji.

    OdpovědětVymazat
  2. Pamatuji si vás všechny jsem teď viděla na blogu Marcelky - jsem zvědavá, co na ni řeknete :) Jinak pořádná nálož pěkných knih :)

    OdpovědětVymazat
  3. Díky, Luci :) Jojo, máme stejný recenzáček a obě se těšíme. Já teď musím dočíst rozečtenou knížku, ale už bych se do Yrsy nejraději pustila, jsem na ni hodně zvědavá :)

    OdpovědětVymazat
  4. Opravdu krásné knihy, už se těším na případné recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Recenze na Pamatuji si vás všechny bude v dohledné době, plánuji, že v pondělí bych ji mohla začít číst. S těmi ostatními knížkami to bude asi malinko horší :)

      Vymazat
  5. Děkuji za tento blog........čerpám z něj inspiraci,strašně ráda si čtu recenze.Odebírám i rss kanál na mobil, aby mi nic neuniklo:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásný komentář, jsem nadšená, když se na můj blog čtenáři rádi vrací :)

      Vymazat
  6. Všechny tyto knihy bych chtěla mít doma a snad se mi to co nejdříve povede :-D
    Přeji krásné čtení a už se těším na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Třeba některou z nich najdeš pod stromečkem :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥