pondělí 21. prosince 2015

Můj knižní tip #24

Zdravím vás všechny při posledním pondělku před vánoci :)

Mám pro vás opět nový knižní tip a dnes se zastavíme u mého oblíbeného žánru... thrilleru. Všechny knihy, které vám dnes představím, mám v plánu si co nejdřív pořídit.

Jako první zde mám tip na Sběratele očí od Sebastiana Fitzka. Na autora jsem slyšela samou chválu, za skvělou cenu jsem si koupila další pokračování ze série a sice Lovce očí, tudíž je Sběratel pro mě příjemná nutnost :)

Anotace:
V Berlíně dochází k opakovaným vraždám malých dětí. Pachatel napřed usmrtí matku a poté odvleče do úkrytu dítě, které posléze nechá zemřít. Předtím mu navíc odstraní levé oko. Tentokrát úchylný sériový vrah, který si vysloužil přezdívku Sběratel očí, unesl devítiletá dvojčata Leu a Tobiáše a vyšetřovatelům předhodil časové ultimatum, do kterého lze děti najít. V opačném případě jim hrozí smrt udušením v úkrytu, kde ve stanovenou dobu dojde vzduch. Důležitým vodítkem při pátrání se policii stávají vidiny minulosti slepé fyzioterapeutky, která tvrdí, že měla Sběratele očí ve své ordinaci…


Další knížkou je Černý úsvit od R. a C. Börjlind. První dva díly trilogie mám doma, takže musím ucelit svou sbírku a třetí díl si samozřejmě pořídit :)

Anotace:
Poslední případ Olivie Rönningové a Toma Stiltona. Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá holčička, která se do Švédska dostala adopcí. Děsivý a nepochopitelný čin se nedaří objasnit a brzy se ve Stockholmu objeví další mrtvé dítě, chlapec Aram. Obě děti byly zabity stejným způsobem. Vraha se nedaří vypátrat a nikdo neví, kdy a kde udeří znovu. Tým vyšetřovatelů pracuje s verzí rasového motivu a objevují se souvislosti, které tuto teorii podporují, ale potom vyšetřování nabere nečekaný směr, sahající daleko do minulosti...


Taktéž tato kniha je poslední díl do trilogie. Jsou to Pýthiiny rady od Erika Axla Sunda. První dva díly mám taktéž doma, takže toužím doplnit sérii.

Anotace:
Závěrečný díl temného psychothrilleru Vraní dívka. Victoria podrobí samu sebe terapii a snaží se scelit svoje rozštěpené nitro. Zbývá už jen sedmá, nejsilnější z jejích podosobností. Záhadná Madeleine i nadále s úspěchem uniká kriminální komisařce Jeanette Kihlbergové. Ta za pomoci Sofie podniká hon na muže, který nenávratně zničil život nejen Victorii, ale i její dceři. Stopa vede k tajnému spolku pedofilů Sihtunum, k obskurní náboženské sektě a do ukrajinského Babího Jara, na jedno z nejpříšernějších popravišť nacistů. A mstitelka opět bere právo do vlastních rukou…


Další knížka mě svou anotací hodně zaujala a ráda bych si ji také přečetla.  Hodná holka od Mary Kubicy.

Anotace:
Napínavý a strhující thriller Hodná holka je překvapivý literární debut, který odhaluje, že ani v dokonalé rodině není nic takové, jak to na první pohled vypadá...
Rozhodla se však jít svou vlastní cestou a stala se učitelkou na obyčejné státní škole. Jednoho večera se vypravila do baru, kde se měla sejít se svým příležitostným přítelem, ale když on na schůzku nedorazí, odchází s tajuplným cizím mužem. Colin Thatcher jí zpočátku připadá jako ideální kandidát pro vztah na jednu noc, ale záhy se ukáže, že když souhlasila, že s ním půjde domů, udělala největší chybu svého života.
Colin měl za úkol Miu unést a předat ji svému zaměstnavateli, který ji hodlal použít k vymáhání výkupného. Ale celý plán se radikálně změní v okamžiku, kdy se Colin rozhodne Miu místo toho ukrýt v odlehlé chatě v hlubokých lesích, kde ji nenajde ani policie, ani nelítostní zločinci, kteří si ho najali. Miina matka Eve a detektiv Gabe Hoffman jsou ochotni udělat cokoli, aby Miu našli, ale nikdo z nich netuší, že emocionální zmatky, které vypjatá situace vyvolá, nakonec život celé rodiny doslova roztrhají na cucky.


Na další knihu mě navnadila Míša z Knižního deníčku. Má je vina od Claire Mackintosh.

Anotace:
Jednoho deštivého listopadového dne jsou šéfinspektor Ray Stevens a inspektorka Kate Švandová povoláni k případu, které se policistům příčí nejvíc: k usmrcení dítěte. Pětiletého Jakoba srazil rychle jedoucí vůz, po autě a jeho řidiči jako by se ale slehla zem. Všechny stopy vedou do slepých uliček. Ray ani Kate se však nechtějí vzdát; mají pocit, že aspoň tohle mrtvému chlapci dluží…
Janně Grayové se toho osudného večera navždycky změnil život. Před pocitem viny, že nedokázala zabránit Jakobově smrti, prchá do odlehlé velšské vesničky na břehu mořské zátoky. Snaží se skrývat před světem i před svými démony, ale neúprosná setrvačnost života ji vtahuje zase zpátky. Jenna se ocitá rozpolcená mezi výčitkami svědomí a prostou touhou po štěstí, ale krutá minulost se jen tak nevzdá. Když ji dostihne, zdá se, že už není úniku…
Napínavý psychologický thriller se šokující zápletkou. Clare Mackintoshová jako bývalá policistka dokázala napsat naprosto presvedcivý príbeh. S tak dokonalým debutem je jasné, že ztráta pro policii znamená zisk pro krimi literaturu.


A poslední kniha dnešního knižního tipu je Spouštěč od Wulfa Dorna. První dvě knihy od autora mi nadělí Ježíšek, takže pokud mi autor sedne, ráda bych si pořídila i tuto, protože anotace mě hodně zaujala.

Anotace:
Kdo se bojí Černého muže?Případ zneužívané pacientky se pro psychiatričku Ellen Rothovou stává noční můrou. Žena tvrdí, že ji pronásleduje Černý muž, a krátce nato beze stopy zmizí. Při pátrání se cílem neznámého přízraku stává i Ellen. Při šíleném závodu o čas je ve hře život lékařky i její pacientky. Psychiatrička stále hlouběji zabředá do labyrintu strachu, násilí a paranoie. A čas na splnění ultimáta co nevidět vyprší…



Četli jste některou z knih? Nebo máte zálusk jako já? Napište mi do komentáře, uděláte mi radost :)

Přeji krásný den :)

Noel ♥

8 komentářů:

  1. Zrovna čtu od Wulfa Dorna Mrazivé ticho a už teď vím, že si s chutí přečtu i jeho další knížky!

    OdpovědětVymazat
  2. Výborně vypadají všechny. Jenže ten čas... pořád tu mám nějakých 20knih, co chci přečíst a to budou Vánoce, takže dalších pět přibude. A do toho dorazí recenzní výtisky... :D Ach jo. Potřebovala bych se naučit spát čtyři hodiny denně, abych to stíhala. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky vůbec nestíhám číst všechno, co mám doma nasyslené. Kdyby jich bylo jen dvacet :) Ale snad se k nim jednou postupně ke všem dostanu. Musím :) Teď jsem si objednala nějaké knihy na antikvariátu Bohumín... nekupte novou knížku za 100Kč. Takže se mi zásoby ještě rozrostou. Teď bylo taky hodně recenzních výtisků, četla jsem prakticky jenom je. :)

      Vymazat
  3. Četla jsem jen Hodnou holku a ta se mi docela líbila :) Myslela jsem si, jak je předvídatelná, ale nakonec to stejně bylo úplně jinak :) A ty ostatní vypadají taky dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodnou holku už jsem si stihla objednat v antikvariátu Bohumín, tak se na ni těším :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥