sobota 30. ledna 2016

Knižní přírůstky 7

Všechny vás zdravím o krásné, slunečné sobotě :)

Mám pro vás opět rozbalovačku, jojo :-D Ale nebojte, chystám i jiné příspěvky... recenzi na knihu Pořád jsem to já a na nové omalovánky z nakladatelství Grada, knižní novinky na měsíc únor, přečteno za leden, měsíční shrnutí a další :) 

Ale dnes tedy rozbalujeme. Včera jsem si byla vyzvednout zásilku z buxu, kterou jsem si objednávala už koncem roku 2015, ale protože se mi těch objednávek nakupilo víc, musela jsem si je vyzvedávat pěkně postupně.


Tady už vidíme dvě knížky z balíčku...


A zde už všechny čtyři krasavice :)


Po přečtení knihy Pamatuji si vás všechny jsem si musela koupit další Yrsu :) Mám doma už dlouho Žhavý hrob, ale protože je to, tuším, třetí pokračování série, musela jsem si pořídit první díl. Jen mě docela mrzí, že přebal knihy je takový docela pomuchlaný, jako by šlo o knížku z výprodeje :-(

Poslední rituál - Yrsa Sigurdardóttir
První případ sympatické islandské právničky Tóry. 
Na místě vraždy zůstalo tělo bez očí... Co skrývá třetí znamení? 
V budově univerzitní katedry historie v Reykjavíku je nalezena zohavená mrtvola německého studenta Haralda. Má vypíchnuté oči a jeho tělo je označeno magickou runou. Bohatá rodina zavražděného najme bývalého kriminalistu Matthiase a islandskou právničku Tóru. Brzy vyjde najevo, že Harald založil spolek zájemců o čarodějnictví a vášnivě studoval islandské čarodějnické procesy. Sám měl na těle spoustu tetování, nechal si rozpůlit jazyk, aby vypadal jako hadí, a zajímal se o mučení, které možná kdysi vyzkoušel i v praxi.
Tóra s Matthiasem tedy logicky hledají vraha mezi adepty magie. Další stopa, báseň psaná krví, vede pro změnu k Haraldově rodině, kde očividně není všechno v pořádku. Do toho se ještě přimíchá tajemný rukopis, plán cesty k záhadnému předmětu, k němuž má hledače dovést „třetí znamení“. 
Poslední rituál není rozhodně pouhou detektivkou. Barvitě vylíčený, pracovní i milostný, život rozvedené právničky Tóry a jejích dospívajících dětí dělá z knihy to pravé čtení pro všechny milovníky napínavých, přesto však lidských příběhů. Příznivce tajemna a magie potěší realistickým pohledem do této nanejvýš zajímavé oblasti a milovníky kriminálních příběhů napínavým pátráním po vrahovi.


Knížku Ve stínu černých ptáků od Cat Winters jsem měla už hodně dlouho na seznamu „chci si koupit“. Anotace zní zajímavě, tak jsem zvědavá, jak mi kniha sedne.

Anotace:
V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega. Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka. Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci.
Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?


Třináctý příběh od Diane Setterfield jsem objevila u někoho na blogu, už nevím přesně u koho, možná u Ohany, nevím. Anotace mě taky zaujala, tak uvidím, jak mě knížka nadchne.

Anotace:
Spisovatelka Vida Winterová již po desetiletí okouzluje čtenáře po celém světě svými strhujícími příběhy, ale ten nejúžasnější si dosud nechávala pro sebe. Teď však cítí, že konec se neodvratně blíží, a tak se rozhodne konečně odhalit dlouho očekávaný třináctý příběh: tajemství svého života. Ale i mladičká badatelka Margaret, kterou si slavná spisovatelka zvolila za autorku svého životopisu, v sobě dusí bolest z minulosti. Obě ženy pomalu rozkrývají své osobní příběhy plné vášně, lásky, krutosti a oddanosti, protože jen pravda může ulehčit umírání a otevřít cestu kupředu. 
Bestseller Diane Setterfieldové navazuje na největší klasiky ženského románu a podobně jako Jana Eyrová nebo Na Větrné hůrce nabízí hluboce romantický příběh, v němž nechybí napětí, láska, tajemství ani magická a strašidelná atmosféra.


Poslední knížkou jsou Všechny malé zázraky od Jennifer Niven. O knížce jsem přemýšlela hodně dlouho, ale téma mě zajímá, tak se nechám překvapit, jak se mi bude zpracování líbit. Knížka se u nás rozhodně neztratí, určitě si ji přečte i dcera. A obálka je nádherná.

Anotace:
Strhující příběh o hledání a (ne)nalézání, o lidských předsudcích a první lásce.
Theodora Finche fascinuje smrt. Violet Markeyová zase žije pro budoucnost – těší se na den, kdy dokončí střední školu a bude moct opustit rodné městečko, které jí připomíná nedávnou tragickou smrt sestry. Když se ti dva potkají na římse školní zvonice, není ale docela jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat.
Finch je obyčejný kluk, až na to, že trpí bipolární poruchou. Violet je obyčejná holka, až na to, že Finchovi přijde úplně neobyčejná. Ty dva svede dohromady školní projekt, jehož cílem je objevovat „krásy Indiany“, a oba při tom učiní zajímavé objevy...



Četli jste některou z knih? Jaké jsou vaše dojmy? Napište mi o nich do komentářů, které mě vždy moc potěší. 

Přeji vám všem krásný víkend, užijte si pěkného počasí a čtěte :)

Noel ♥


26 komentářů:

  1. Nádherné knihy! :) Všechny malé zázraky mám taky doma :) Hodně mě zaujala kniha Ve stínu černých ptáků a Třináctý příběh :)

    OdpovědětVymazat
  2. Z týchto kníh som zatiaľ nečítala ani jednu, na Všetky malé zázraky som však počula samé dobré ohlasy, tak snáď sa bude páčiť aj tebe a ostatné knihy samozrejme tiež :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že se mi zázraky budou líbit, jsem na ně dost zvědavá :)

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky! :)
    Všechny malé zázraky a Ve stínu černých ptáků mám na wishlistu také dlouho.Třináctý příběh si teď budu pořizovat,tak snad mi dojde v pořádku :)
    Přeji příjemné čtení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ty naše nekonečné wishlisty :) Pár položek odškrtnu a přibudou další :-D

      Vymazat
  4. Moc pekne knizecky at se ti pekne ctou :)
    http://thevalerine.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Tak přece jenom ses rozhodla pro nějakou tu young adultovku ;) pak dej vědět, jak se ti líbila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dlouho mě lákala, tak uvidím, jestli jsem nešlápla vedle :) Určitě potom napíšu recenzi, jen nevím, kdy se do ní pustím. Těch knih je tolik :-D

      Vymazat
  6. Na další Yrsu bych neměla nervy :-) Možná bych zvládla Ve stínu černých ptáků

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tohle bude něco jiného, než byla ta duchařina, tak jsem zvědavá a těším se. I na ve stínu černých ptáků. Vlastně na všechny :-D

      Vymazat
  7. Všechny malé zázraky je úžasná kniha, která ve mě probudila spoustu emocí. Je opravdu nádherná.

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkné přírůstky, na Všechny malé zázraky se taky těším, snad se k nim brzy dostanu ^^

    OdpovědětVymazat
  9. Skvela objednavka, ja jsem cetla Vsechny male zazraky a ta se mi libila hodne, zanechala stopu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Moc se na ni těším, doufám, že mě taky osloví :)

      Vymazat
  10. Všechny malé zázraky se mi moc líbily :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý výběr! :) Všechny malé zázraky mám doma od Vánoc, takže se na ně v brzké době taky vrhnu. :) Moc hezké knížky, všechny vypadají skvěle. :) Těším se na recenze.

    OdpovědětVymazat
  12. Moc děkuji :) Snad se na ně taky brzy vrhnu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥