pondělí 11. ledna 2016

Měsíční shrnutí za listopad a prosinec

Přeji všem krásné pondělí :)
Mám tady ještě rest z minulého roku, takže dnes vám přináším měsíční shrnutí a to hned za dva měsíce... za listopad a prosinec.
Protože je to tedy shrnutí za dva měsíce a knih je hodně, nebudu tentokrát vkládat anotace, aby příspěvek nebyl kilometrový :)

Za listopad a prosinec jsem přečetla celkem deset knih, z toho za listopad necelých sedm... jedna byla už rozečtená a za prosinec pouze tři.

Listopad:
V podezření - Michael Robotham
Modrá - Lucy Clarke
Čmeláci v srdci - Petra Hülsmann
Levandulové noci - Kerstin Gier
Pod kůží - Sabine Durrant
Kavárna na pláži - Lucy Diamond
Řez - Vicki Pettersson

Prosinec:
Popel všechny zarovná - Dominik Dán
Pamatuji si vás všechny - Yrsa Sigurdardóttir
Elegantní hřích - Kendall Ryan


Recenze na všechny přečtené knihy najdete zde.

Za listopad se mi nejvíce líbila kniha Čmeláci v srdci od Petry Hülsmann a  také Kavárna na pláži od Lucy Diamond. Za prosinec je to jednoznačně kniha Pamatuji si vás všechny od Yrsy Sigurdardóttir.
Nejhorší knihou za oba měsíce a celkově i za celý rok je Elegantní hřích od Kendall Ryan.

A teď se vrhneme na nové přírůstky.

Za listopad se mi nashromáždila tato nádherná hromádka. Knih je dvacet tři, dvě knihy na fotce nejsou, protože je momentálně nemám doma, a sice Kavárna na pláži a Talisman. Má je půjčené mamka. Nakladatelství jsem tentokrát tak nějak rozprostřela... nejvíce Knižní klub, Domino, Moba.


Za prosinec je to dvacet čtyři knih, z toho také dvě na fotce nemám, a sice Pamatuji si vás všechny, kterou mám také u mamky a Elegantní hřích, který jsem poslala dál. Nejvíce knih je od Knižního klubu a Ikaru.


Za oba měsíce jsem nejvíce nakupovala pochopitelně na svém oblíbeném buxu. Ani se mi knihy do jednoho záběru nevešly :-D Fotografie také nejsou nijak zvláštní, fotila jsem při umělém osvětlení, takže bída :-(




Další skupinka knih je různorodá. Manžela na objednávku a Final Cut jsem objevila v Levných knihách. Žluté oči krokodýlů jsou také z levných knih, ale zase z jiných, hodně je teď můžeme potkávat na nádražích. Prostřední řadu knih - Patricii Cornwell a Thomase Engera jsem koupila na Arara.cz. Mráz jsem si objednala na e-shopu Dobré knihy za vyhranou slevu 300Kč při nákupu. A Sběratele kostí mám z antikvariátu Bohumín.


Další čtyři knihy jsem si mezi svátky koupila u Dobrovského, kdy probíhala akce 30% sleva na vše.


Na další fotografii jsou recenzní výtisky, ale tři tam ještě chybí... Kavárna na pláži, Pamatuji si vás všechny a Elegantní hřích. Jak už jsem se zmínila, půjčila jsem je mamce :)


A poslední skupinka jsou výhry... ať už z různých blogů či soutěží na fb. Pouze Harlana Cobena jsem dostala jako dárek od Knižního klubu. Ještě tady chybí Kruh od Bernarda Miniera, který jsem vyhrála v listopadu u XYZ knih. No, snad někdy dorazí, uvidíme.


Tak a jsme na konci :) Knih se mi opravdu nakupilo hodně. Mám teď ještě nějaké objednávky na buxu, ale potom už to nakupování budu muset omezit... nebo se o to aspoň snažit, protože pomalu dochází na knihy místo.

Mějte se krásně, přeji vám krásný večer s krásnou knihou :)

Noel


14 komentářů:

  1. Super stohy knih, to by se ke mě domů bohužel nevešlo :-( Knihy musím skladovat na chalupě. Těším se na další recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. To je pěkná nadílka :-D Za chvíli aby jsi si pořídila pokoj navíc na knihy :-D Ale moc pěkné kousky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, tak ten pokoj by se fakt hodil a ještě pěkně s kanapíčkem a lampou... to by bylo žůžo labůžo :-D

      Vymazat
  3. Teda, Šárko, to je knih!! Nádhera. Snad máš ještě pořád místo, kam knihy ukládat :) já se budu muset krotit a vybírat s rozumem :D i když..znám se :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Luci :) Místo se mi už právě povážlivě tenčí, takže už taky budu muset přemýšlet, jestli nechci být doslova knihami zavalena. Ale jen jestli to dokážu :-D

      Vymazat
  4. Páni,poslední dva měsíce byly pro tebe hodně úrodné :-D
    Musím přiznat,že na tom nejsem o moc lépe,jelikož moje knihovna brečí z toho jak už se do ní nic nevejde,ale pro mě je to asi závislost a nevím jak to dělám,ale vždycky tu knihu někam narvu :D
    Mrazivé ticho jsem četla a Temné šílenství mi půjčil kamarád,takže se moc těším.
    Obyvatele jsem četla asi rok nebo dva zpátky (teď nevím kdy vyšla) a byla super.
    Moře klidu mám naplánovanou na Únor.Snad ji už konečně přečtu a bude se mi líbit :)
    No a Final Cut jsem také kupovala v LK a Dívku ve vlaku mám ve čtečce-
    Pamatuji si vás všechny,V údolí lišek,Skrýš,Pusinku a asi všechny knihy z této hromady bych si někdy chtěla také pořídit.
    No a dál už se radši rozepisovat nebudu :-D
    Přeji příjemné čtení a už se těším na recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za krásně dlouhý komentář :) Vidím, že jsme na to všichni s knihami stejně, vždy někde to místečko najdeme. A závislost to asi bude, už to na sobě pozoruji delší dobu :) Ale tak není to zdraví škodlivé, tím se uklidňuji :-D Pamatuji si vás všechny a Pusinka se mi moc líbily, můžu doporučit :) Měj se hezky :)

      Vymazat
  5. Velice zajímavé. To já knihy v prosinci též nakupovala. Dostala jsem k narozeninám slevový kupon do Levných knih a pak jednu dostala k Vánocům, jinak knihy nekupuji, protože jsem už dostala ultimátum, že se s knihami vystěhuji, pokud ještě nějaké donesu :D. Nicméně tyto články jsou super, najdu v nich vždy inspiraci na to, co si přečíst. S čtečkou se stěhovat nikam nemusím :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych taky nějaké to ultimátum potřebovala, jinak celý náš byt zaknihuji :D

      Vymazat
  6. To je zase lákadel....ach jo... :) Jinak pěkný článek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Lákadel je pořád hodně, jak má člověk odolávat :-D

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥