pátek 5. února 2016

Knižní přírůstky 10

Přeji všem krásný páteční den :)

Jsem zde opět s rozbalovačkou, ale nebojte, teď zase na chvíli s poslední :) Postupně si vybírám objednávky z buxu a další mám až na březen, jsou tam v předobjednávce Tess Geritsen a Liane Moriarty. Tak jedině že by mi dorazil nějaký recenzáček :)

A copak to máme tedy dnes?


Dnes mi knihovničku obohatily tyto tři krasavice. Všechny byly za luxusní cenu, no pak odolejte. To prostě nejde :)


Na sérii jsem hodně zvědavá, četa jsem samé pochvalné komentáře a názory, tak doufám, že se mi knihy budou také líbit :)

Čokoláda
Když se do francouzské vesnice Lansquenet nad Tannou bůhvíodkud přistěhuje exoticky vyhlížející cizinka, Vianne Rocherová, a otevře si tu prodejnu čokolády přímo proti kostelu, otec Reynaud v ní od počátku vidí vážné nebezpečí pro své stádečko, především nyní, na počátku období půstu, kdy by si lidé měli tradičně odpírat světská potěšení. Kněz proto nově příchozí, v níž odhaluje pokušitelku k hříchu, vyhlašuje otevřený boj.
Viannin obchod se najednou stává předmětem tajemné šeptandy, skvělou příležitostí pro donašeče, farizejsky rozhořčené ovzduším hříchu a toužícími se osvědčit jako poslušné ovečky. Na druhé straně krámek je místo, jež neodolatelně přitahuje mlsné jazýčky. Kdo by také mohl odolat tak sladkému pokušení? Za ty dva zdrávasy, které otec Reynaud za porušení půstu nařizuje, to přece stojí! Vianne se však svých odpůrců nezalekne a rozhodne se, že na Velikonoce uspořádá Čokoládový festival. Její plán rozdělí obec na dva tábory. Následuje střet, jenž je církví vyostřen v "čokoládovou bitvu". Začíná to vypadat, že velebnost církve může být ohrožena pohanskou vášní pro čokoládové opojení.
Můžete si být jisti, že při čtení tohoto hravého a možná i trochu uličnického příběhu budete mít bez ustání chuť na čokoládu.


Krysařovy střevíce
Vianne Rocherová, kterou si zamilovali čtenáři i filmoví diváci, se znovu objevuje na scéně, tentokrát v zapadlém obchůdku s čokoládou na pařížském Montmartru. Na první pohled byste ji nepoznali. Změnila si jméno, odložila jasně červené šaty a zahalila se do nenápadné šedi. Ze všech sil se snaží zapomenout na městečko Lansquenet a jeho obyvatele, jejichž životy od základu změnila, i na osudovou lásku. Dokonce se chce provdat za úctyhodného a poněkud nudného obchodníka a dopřát svým dcerám klidnou, spořádanou a finančně zaopatřenou rodinu. Jednoho podzimního dne se však u její chocolaterie objeví výstřední dívka Zozie de l´Alba a věci se dávají do pohybu. Minulost se vrací, kouzla ožívají a sen o poklidném životě mizí v nenávratnu…


Broskve pro otce Francise
Vianne Rocherová se vrací! Hrdinka románů Čokoláda a Krysařovy střevíce žije spokojeně v Paříži spolu s Rouxem a dcerami Anouk a Rosette, přesvědčená, že konečně nalezla způsob, jak překonat svůj neklid a neustálou touhu po změně – jak se usadit. Vše ale vezme za své ve chvíli, kdy Vianne dostane dopis od kamarádky Armande, v němž píše, že vesnička Lansquenet bude Vianne brzy zase potřebovat a zve ji k návštěvě – i kdyby jen měla položit květiny na její hrob. Armanda už je totiž osm let po smrti…


Máte někdo sérii přečtenou? Líbila se vám? Budu ráda, když mi napíšete do komentářů :)

Mějte se krásně a užijte si víkend :)

Noel♥

11 komentářů:

  1. Knížky vůbec neznám, takže se těším na recenze. :)
    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím tedy nevím, kdy se ke knížkám dostanu, teď mi jich přibylo docela hodně. Ale těším se na ně :)

      Vymazat
  2. Knihy neznám,ale autorka mi něco říká :D
    Přeji příjemné čtení a těším se na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snad se k nim brzy dostanu, jsem teď nějak zavalená :)

      Vymazat
  3. Film Čokoláda je jeden z mých nejoblíbenějších. Vůbec jsem netušila, že existuje kniha, natož víc knih o Vianne.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film jsem zatím neviděla, takže až přečtu, taky zkouknu :)

      Vymazat
  4. Panečku, poslední dobou je to samý unboxing! :-) Líbí se mi to :). A krásné knihy :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Ano, nahromadili se mi objednávky, ale teď už čekám jen nějaké recenzní výtisky. A potom bych ještě potřebovala nafouknout den, abych to stíhala číst :D

      Vymazat
  5. Ja uz mam cokoladu prectenou, doporucuji nakoupit zasoby cokolady :-) a Krysarovy strevice jsem objednavala asi pred tydnem a uz je mam doma a nemuzu se dockat , az se do nich pustim. Posledni dil se chystam take dokoupit. Ja je ctu v nizozemskem jazyce, ale strasne bych si chtela aspon ten prvni dil precist i v cestine. Cokolada se mi libila hooodne moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čokoládu miluju, takže se budu muset ke čtení zásobit :)

      Vymazat
  6. Jeste jsem zapomela napsat, ze kratky komentar ke knize Cokolada mam na blogu:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥