úterý 3. května 2016

Můj knižní tip #18


Přeji vám krásný večer :) 

Dnes mám pro vás ještě jeden příspěvek a to pravidelný knižní tip. Vybrala jsem tentokrát dvě knihy od jednoho velmi populárního autora, i když si myslím, že právě tyto knihy od něj celkem zapadly a skončily nakonec ve výprodeji a v Levných knihách. Mám doma ještě jednu knihu, ta má název Chybíš mi. Takže určitě už víte, že jde o spisovatele Harlana Cobena. A mám tady knihy Drž se a Přistižen.


Kniha Drž se vyšla v Čechách v roce 2009 u Knižního klubu, má 400 stran a řadí se mezi thrillery s lehce nadprůměrným hodnocením. Jsem zvědavá, jak kniha zaujme mě. Objevila jsem ji na buxu ve výprodeji, anotace mě zaujala a tak putovala ke mně domů :)

Anotace:
Tia a Mike Bayeovi si nikdy nedovedli představit, že by své děti mohli špehovat. Jenže jejich šestnáctiletý syn Adam se jim po sebevraždě svého nejlepšího kamaráda Spencera Hilla strašně vzdálil a jejich starosti s ním se ještě znásobí, když pár dní po nainstalování sledovacího programu do Adamova počítače zachytí tajemný vzkaz od neznámého odesílatele: „Už je dávno po všem. Jen klid a nic nám nehrozí.“
Jako by doktor Mike Baye neměl svých problémů dost, přijde na to, že Lucas Loriman, roztomilý klučina ze sousedství a zároveň jeho pacient, nutně potřebuje transplantaci ledvin. Aby však mohl být nalezen vhodný dárce, musel by Mike prozradit tajemství, které rodinu Lorimanových nepochybně zničí.
Zatímco zoufalí rodiče kličkují mezi vlastními pohromami i démony a musejí se rozhodovat, jestli existují nějaké hranice, které by nebyli ochotni kvůli ochraně svých nejbližších překročit, děti mají vlastní hlavu. V blízké čtvrti je navíc objevena neznámá žena ubitá k smrti a další žena, matka dvou malých dcer, se náhle ztratí. A obyvatelé do té chvíle poklidného předměstí Livingstonu začnou zjišťovat, že jejich životy jsou propletené víc, než sami tuší...


Kniha Přistižen u nás vyšla v roce 2012 také u Knižního klubu, má 336 stran a na databázi o trochu lepší hodnocení než Drž se. Nevím, jestli jsem knihu objevila ve slevě na buxu nebo Neoluxoru a nebo v LK, to už si nevzpomínám. Každopádně anotace vypadá skvěle. Na obě knížky se těším, potom bych se teprve chtěla pustit do těch novějších od autora. Doufám tedy, že mi Cobenův styl sedne.

Anotace:
Chynna má stejně jako většina mladistvých, jimž Dan Mercer pomáhá, vážné problémy. Telefonicky ho naléhavě žádá o návštěvu. Dan ví, že pokud jí vyhoví, zničí si život. Přesto to udělá. Past sklapne – televizní reportérka Wendy Tynesová ve svém pořadu Dana usvědčuje z pedofilie. Soudu se sice Dan vyhne, nenávisti rozezlených rodičů však nikoli – záhy je před reportérčinými zraky brutálně zavražděn. Po čase začne Wendy trápit svědomí, zda nepřímo nezapříčinila smrt nevinného člověka. Za každou cenu chce znát pravdu, a tak se na vlastní pěst snaží rozkrýt pozadí kauzy, jejíž kořeny podle všeho sahají kamsi do minulosti. Neuhne, ani když dávné tajemné stigma začne ohrožovat i ji…



Patří Harlan Coben mezi vaše oblíbené autory? Doporučíte mi svou oblíbenou knihu od něj? Nebo je někdo, komu třeba nesedl? Na všechny vaše komentáře se moc těším a na všechny odpovídám :)

Mějte se krásně a přeji pěkný večer v knižní společnosti :)

Vaše Šárka ♥




16 komentářů:

  1. Tohoto chlapíka neznám, přitom anotace k oběma knihám vypají dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem ho zatím taky ještě nečetla a to mám doma tři knihy :D

      Vymazat
  2. Hodně mě zaujaly obě, zapisuji na svůj TBR list.
    Díky, Šári - tahle rubrika je prostě skvělá!

    OdpovědětVymazat
  3. Přistižen se mi docela líbí, těším se na tovji recenzi :))
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se k ní nějak výhledově brzy dostanu, už ji mám doma opravdu dlouho. :)

      Vymazat
  4. To vypadá dobře... A Coben se čte velmi příjemně, jen mě úplně neláká. Mám větší favority... Četla jsem Šest let a ty mě moc nenadchly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, já ho taky ještě nečetla, tak jsem zvědavá, jak mi sedne. :)

      Vymazat
  5. Tyhle knížky mám taky, tak snad na ně brzy přijde řada :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že se brzy najde čas. Knížky přibývají a do popředí se dostávají novější a nebo recenzní výtisky :)

      Vymazat
  6. Jeho knihy mám na čtečce a stejně jako ty chci začít s těmi staršími :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě mi z těch starších byly doporučeny Temné lesy :)

      Vymazat
  7. Cobena si pochvaluje moje mamka, já jsem se k němu zatím nedostala, ale snad to brzy napravím (což říkám cca o 587 knihách :D). Bezvadné tipy, tyto tituly jsem od autora neznala, tak se po nich mrknu :) Hezký večer, Šári :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, ten náš nekonečný seznam, viď, to je hrůza :D :D Krásný den přeji :)

      Vymazat
  8. Od Cobena jsem jeste nic necetla, podle anotace vypadaji obe knihy zajimave :-)

    OdpovědětVymazat
  9. To je pravda, anotace jsou lákavé, tak snad se někdy výhledově ke knížkám dostanu, už je mám doma dost dlouho.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥