neděle 5. června 2016

Knižní přírůstky 38

Všechny vás srdečně zdravím :)

Dnes tady mám pro vás rozbalovačku balíčku z buxu, který jsem si vyzvedla v zásilkovně už asi před více než dvěma týdny. Jenže opět jsem reklamovala knížku. Když jsem balík obdržela, jímala mě hrůza, jestli budou knížky v pořádku, protože krabice byla v dost děsném stavu. Celkově byla nějaká měkká, takže se ani nemůžu divit, že přepravou tak utrpěla. 



Když jsem balík otevřela, na první pohled vypadalo vše v pořádku. Alespoň tedy bylo jasné, že žádná kniha neutrpěla vinou přepravy. Zničená totiž byla kniha Miniaturista, která je uložena vespod. Kniha měla úplně skrz naskrz proraženou vazbu. 




Myslela jsem, že mě fakt trefí. Jsou to dva měsíce, kdy jsem z jedné zásilky čtyř knih tři vracela a jedna z nich měla také proraženou vazbu. Ale ne tak hodně, jako Miniaturista. Knihu mi tedy Knižní klub bez problémů vyměnil a zaslal novou a poštovné zpět na účet. To by bylo v pořádku. Proč ale někdo vůbec dá do balíku takto zničenou knihu? Nebyla to vada neviditelná, byl dost protržený přebal, takže poškození bylo hodně znatelné. To si opravdu myslí, že si to necháme líbit a budeme si kupovat zničené knihy? Jsem v KK od ledna 2011 a do konce loňského roku bylo vše v naprostém pořádku. Letos ale stále něco řeším a to nejen reklamace, ale také problémy, týkající se objednávek a podobně. A přestává mě to bavit. Kdyby na buxu neměli tak veliké slevy, dávno už bych v KK nebyla a nakupovala bych jinde. Je mi jasné, že stát se může cokoliv i jinde na e-shopu, ale určitě chápete, že to je prostě nepříjemné, hlavně když se to opakuje. Kdykoliv si teď půjdu vyzvednout zásilku, tak místo, abych se na ni těšila, budu trnout hrůzou, co na mě z balíku zase vykoukne :(

No a proto vám knihy ukazuji až dnes, kdy už z nich můžu mít zase radost a objednávka je kompletní a v pořádku.


Miniaturistu od Jessie Burtonové jsem měla v hledáčku od té doby, co kniha vyšla. Okouzlila mě obálkou a anotace se mi také líbila. A bux ji teď na časově omezenou dobu nabízel za 149Kč, takže jsem neodolala.

Anotace:
Jednoho podzimního dne roku 1686 klepe na dveře velkolepého domu v nejbohatší části Amsterodamu osmnáctiletá Nella Oortmanová. Přijela z chudé venkovské rodiny, aby se ujala role manželky zámožného kupce Johannese Brandta, avšak místo milujícího manžela ji přivítá jeho odměřená sestra, černý sluha a prostořeká služebná. Když se Johannes později vrátí z cest, věnuje Nelle velice zvláštní svatební dar – skříňkovou repliku jejich domu. Nella si do ní objedná zařízení od tajuplného miniaturisty a od té chvíle se začnou dít prapodivné věci… Román zachycuje dramatické osudy rodiny Brandtových na pozadí Amsterodamu sedmnáctého století, kdy toto město patřilo k nejbohatším a nejvlivnějším centrům své doby.

Stín banyánu od Vaddey Ratnerové mě rovněž lákala už dlouho. A nyní byla za akční cenu 99Kč, takže také jsem ji prostě musela mít :)

Anotace:
Výjimečný debutový román Vaddey Ratnerové, autorky s nevšedním citem pro jazyk, o naději, síle dětské představivosti, lásky k příběhům i k životu samotnému, který se odehrává na pozadí jedné z nejtemnějších a nejbrutálnějších kapitol lidské historie.
Píše se rok 1975 a pro sedmiletou Raami ze dne na den končí dětství. Její otec se za rozbřesku vrací ze své pravidelné procházky se zprávou o bojích, které právě zachvátily ulice Phnompenhu, hlavního města Kambodže. Chaos revoluce a následný teror záhy rozdrtí všechny představy, které doposud holčička o světě měla. Ve světě novém, v němž se smrt, hladovění a tvrdá práce na hranici fyzických možností stanou něčím tak hrůzně všedním a všudypřítomným, se malá Raami upne k tomu jedinému, co jí z násilně přervaného dětství zbylo – k tradičním kambodžským mýtům a legendám, které jí vyprávěl otec. V ovzduší brutálního systematického teroru, kde je paměť brána jako nemoc a záminka popravě, se dívka snaží s jejich pomocí bojovat o každý další den, kdy zůstane naživu.

Po knížce Osm týdnů  v blázinci Evy Lohmann jsem také pokukovala už od jejího vydání. A teď byla za 79Kč, takže jsem ji taky vzala :)

Anotace:
Osm týdnů v blázinci je autentický, působivý román o šílenství v časech normálnosti.
Třicetiletá Mila se s diagnózou deprese octne na psychosomatické klinice. Její ambiciózní rodiče jsou z toho šokovaní a nejen u nich, ale i u Milina přítele vyvolá tento fakt jisté obavy a úzkost. Nikdo z těch, kdo se v takovém zařízení octnou, přece nemůže být normální, že? Ale nakolik je vlastně Mila blázen?



A v akci byly také knihy od Agathy Christie, takže jsem si tři objednala :) Já, milovník detektivek, krimi a thrillerů, a nečetla jsem ještě nic od královny detektivek. Ostuda :))

Vražda v Mezopotámii
Amy Leatheranová, anglická opatrovnice, se má vrátit z Bagdádu zpět do Anglie, když se dovídá, že jakýsi archeolog, Dr. Leidner, shání někoho ke své manželce, která je pod silným nervovým vypětím. Je totiž přesvědčena, že její bývalý manžel, který měl zemřít při železničním neštěstí, je stále naživu a hodlá jí překazit nové manželství. Objevily se dokonce výhružné dopisy a pokusy manželskému páru ublížit. Členové expedice však vše přičítají nevyrovnanosti a představivosti paní Leidnerové. Jednoho dne je ale Louisa Leidnerová nalezena mrtvá. Naštěstí se v oblasti právě vyskytuje i slavný Hercule Poirot a místní úřady ho žádají o pomoc při vyšetřování případu…

Temný cypřiš
"Včas pamatujete na svou závěť," mohla by Agatha Christie vzkázat všem čtenářům. Paní Laura Welmanová, velmi bohatá a velmi nemocná žena, náhle zemřela. O tom, kdo bude jejím dědicem, nebylo zdánlivě pochybností, vždyť neměla bližší příbuzné než půvabnou neteř Elinor. Skutečně však nechtěla odkázat své jmění nikomu jinému? Neměla být dědičkou třeba její oblíbenkyně Mary Gerrardová? Další smrt upozorní nejen na problém dědictví, ale i na bouři lidských osudů a vztahů, z nichž některé mají kořeny hluboko v minulosti. Elinor je obviněna z vraždy a všechno nasvědčuje tomu, že zabila i svou tetu. Jen jediný člověk nevěří v její vinu a povolá Hercula Poirota. Zkušený detektiv zvolí zvláštní metodu. Tentokrát mu není vodítkem pravda, ale lež. Co způsobuje, že lidé lžou? Co lze z jejich lží odvodit? Proč lžou i nevinní? Jakmile zná odpověď na tyto otázky, není pro něho těžké odhalit vraha.

Prasklé letadlo
Slečna Jane Marplová prožívá snad až příliš poklidné dny v St. Mary Mead a touží po rozptýlení. Náhoda ji svede dohromady s Heather Badcockovou, znalou nejžhavějších místních klepů – především o filmové hvězdě Marině Greggové a jejím manželovi, režiséru Jasonu Ruddovi, nových obyvatelích Gossington Hall. Nedlouho poté se v jejich sídle koná dobročinný večírek – a jedna z návštěvnic na něm za podivných okolností umírá. Místní policie je bezmocná a Scotland Yard také s rozumem v koncích. Naštěstí mohou těžit z pozoruhodných postřehů slečny Marplové – a ta se nikdy nemýlí.




Tak to je z dnešního rozbalovacího článku všechno. Napište mi třeba vaše zkušenosti s buxem, jestli jste spokojení, či jste také řešili nějaký problém. Já jsem ráda, že u nich není problém s reklamací, ale ještě radši bych byla, kdyby knížky chodily v pořádku. Přece jen stojí nemalé peníze. A s mými věčnými nákupy... :)

Napište mi taky, jestli jste nějakou knížku četli, jak se vám líbila, vaše dojmy a pocity :) Na všechny vaše komentáře se moc těším :)

Vaše Šárka ♥


27 komentářů:

  1. Miniaturistu jsem měla v košiku několikrát, ale nemá moc dobré recenzé, tak jsem ho vyměnila za jinou. Jsem zvědavá na tvoji recenzi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě kvůli těm rozporuplným názorům jsem pořád taky váhala, ale teď za poloviční cenu jsem to riskla a uvidím :) Asi už nebudu tolik očekávat, tak třeba budu příjemně překvapená :)

      Vymazat
  2. Hezké knihy. Miniaturista mě taky zaujal. Já mám v buxu asi větší štěstí, protože mi zatím (klep, klep) nikdy poškozená kniha nepřišla. Tak doufám, že to vydrží a tobě přeji další objednávky bez problémů.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Katko, taky bylo vše v pořádku až do letoška, nechápu to. No snad už mám vybráno :)

      Vymazat
  3. Moc pekne knihy, tentokrat mne lakaji vsechny :-)Agatha Christie je ma oblibena autorka a dnes rano jsem zacala cist jeji knihu Hadi doupe a bud dnes vecer, nebo zitra ji doctu, nemohu se od ni odtrhnout.Ty tri, co ti prave dosly jsem jeste necetla , tak se moc tesim na recenzi a preji pekne cteni :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuji, na Hadí doupě mám taky ještě políčeno :) Určitě si pak přečtu tvou recenzi :) Hezký večer :)

      Vymazat
  4. Pěkné knihy,ale jsem tedy dost v šoku z toho v jakém ti to přišlo stavu. :-(
    Nechápu to. Doufám,ze mě se to nestane. Nemůže být problém v té zasilkovne ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, zásilkovnou to určitě není, to by musela být zničená kniha, co ležela nahoře. Ta poškozená byla totiž vespod, takže se to stát při přepravě nemohlo. Jinak ta krabice se samozřejmě mohla poničit kdekoliv a jakkoliv, klidně i v zásilkovně, ale jindy je to v takových pevných kartonech, tohle byl takový měkký šunt, nevím, kde to sebrali. Navíc díra byla z boku, nahoře to sice bylo porvané, ale ne skrz. Tu knihu tam prostě dali poškozenou. Proto jsem si to všechno nafotila, aby bylo vidět, že ta zničená knížka byla z vrchu chráněná. No doufám, že už mám opravdu vybráno, protože tohle člověka dokonale otráví :(

      Vymazat
    2. Navíc posledně to bylo to samé a v úplně neporušené krabici. Prostě kdo ty knihy balí, tak na to kašle a je mu jedno, co zabalí. Bohužel.

      Vymazat
  5. no tak to je sila ty rozbity :( uplne mi to trha srdce chudinky knizky :-D jinak vyber mas super, znam vsechny (necetla, ale slysela) a to je co rict :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No když jsem viděla tu děravou krabici, tak jsem teda šílela. Ale holt problém byl jinde. No doufám, že už se nestane nic do třetice... pověstně :))

      Vymazat
  6. Krásné úlovky!
    Ale tedy staršné zkušenosti..
    Nám se s přítelem stalo nedávno něco podoného. Objednal si vážně drahý komiks. Když mu přišel, nestačili jsme se divit. Zadná strana knihy měla asi 10 cm šlinec. Kniha byla v černé barvě a ten krásný šlinec byl jako pěst.
    Strašný,...
    bilbovy-knihy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :)
      Tak to je taky krása :( Člověk má hned po náladě. A reklamovali jste? Já mám teď zálusk na knihu o Alfonsi Muchovi, stojí asi kolem 800-900Kč, ale docela se to bojím taky objednat přes net. Tak uvidím ještě :)

      Vymazat
  7. Já jsem s buxem také ještě žádný problém neměla... naštěstí. Osm týdnů v blázinci vypadá zajímavě :) Člověk by měl vědět, kde možná jednou skončí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, já pět let taky ne. A ta knížka mě docela zajímá, uvidím, v jakém stylu bude pojatá :)

      Vymazat
  8. Šárko, krásné knihy. Jen škoda, že máš stále smůlu s doručením knih v pořádku.
    Přeji ti pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcel, díky :) Jak už jsem psala výše, doufám, že mám se smůlou vybráno :))

      Vymazat
  9. Krásné přírůstky, Šári. Přeji, aby se tyhle problémy už neopakovaly, i když já jsem s buxem taky nervózní. Teď poslední objednávka byla teda fenomenálně rychle u mě, to musím uznat, ale jedna knížka byla taky trochu bouchnutá - ne tak, jako Miniaturista, ale přeci jen. Trochu mě to u nich dráždí, ale za tu cenu bych to výhodněji nepořídila a pokud není poškození tak markantní, jako u Tebe, jsem schopná nad tím přimhouřit oko. Tak snad to už bude jen lepší a lepší a už se podobných karambolů vyvarují. Držím palce a přeji, ať si novinky pořádně užiješ :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Kristý :) Já taky neřeším každou hloupost, kór když je kniha třeba ve výprodeji, i když mi teda jednou psali, že i výprodejová kniha musí být v pořádku, protože není prodávaná jako poškozená. Ale pokud to vypadá takhle, tak to už je docela nářez :( Měj se krásně :)

      Vymazat
  10. Moc pěkné přírůstky :) Ale to, v jakém přišli stavu, krabice i Miniaturistu, to je děs. Ani se ti nedivím, že tě problémy s KK a reklamacemi už nebaví. Četla jsem jen Miniaturistu a měla jsem co dělat, abych ho vůbec dočetla do konce, pro mě zklamání :( Ale snad se ti bude líbit více a ostatní knihy také :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) No, četla jsem dost negativních recenzí na Miniaturistu a kdyby nebyl za poloviční cenu, tak do něj asi nepůjdu. Takhle jsem mu dala šanci a uvidím :)

      Vymazat
  11. Nechci to zakřiknout, ale zatím mám s buxem dobrou zkušenost :) Já se do Agathy Christie pustila taky teprve nedávno a byla jsem mile překvapena. Mám přečtené už dvě - Vždyť je to hračka a Sittafordská záhada a rozhodně to nebudou poslední, které jsem od Agathy přečetla :)
    Přeju, ať je další objednávka už v pořádku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, to je dobře, přeji ti, ať jsou tvoje zkušenosti pořád jen dobré. Na Agathu se opravdu moc těším, klasická detektivka se nikdy neomrzí. A děkuji :)

      Vymazat
  12. Moc pěkné přírůstky, Šári. Agatha je nestárnoucí klasika, na Miniaturistu se chystám už dlouho, takže se budu těšit na tvůj názor, ale naopak třeba Stín banyánu jsem nedočetla, kniha mě (i přes velmi závažné téma, kterému se věnuje) nedokázala vůbec zaujmout...Třeba se ti ale zalíbí :)
    Jinak tedy, to poškození Minaturisty je fakt hodně přes čárů, já mám naštěstí s buxem zatím jen samé pozitivní zkušenosti, tak ti přeji, aby se to už nikdy neopakovalo.
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji a přeji ti, ať si pozitivní zkušenosti udržíš dál :) Jinak Stín bych si asi taky za plnou cenu nekoupila, stejně tak Miniaturistu, ale za akční ceny jsem to riskla a jsem zvědavá. Na Agathu se taky moc těším :)
      Měj se pěkně, Hani :)

      Vymazat
  13. Já musím zaklepat- zatím mi nic tak moc poničeného nepřišlo.
    Když jsem v květnu objednávala velkou objednávku z výprodejů, tak jsem také trnula hrůzou, protože tam byly fakt skvělé kousky a po otevření krabice jsem byla překvapená. Všechny byly úplně nové, takže jsem skákala radostí.
    Vlastně si teď vzpomínám, že mi někdy na začátku roku přišly knihy, které měly skoro každá vzadu natržený přebal (necelý 1 cm), ale nad tím jsem nakonec mávla rukou, protože to byly knihy, které se ve výprodeji objeví a za pár sekund jsou vyprodané :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že máš jen samé pozitivní zkušenosti :) Měj se krásně :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥