čtvrtek 30. června 2016

Knižní přírůstky 44

Krásný podvečer vám všem knihomolům :)

Dnes tady mám pro vás krátký článek o mých úlovcích z antikvariátu. Jsou jenom dva, takže to opravdu nebude žádné dlouhé povídání/psaní :)

Když jsem v Pardubicích, moc ráda chodím do jednoho antikvariátu na Starém městě. Ceny jsou tam úžasné a dost často si tam něco vyberu, jak jinak. 


A tentokrát jsem si opravdu udělala velkou radost, protože jsem konečně sehnala Saturnina . Už jsem ho kdysi četla, ale měla jsem ho půjčeného z knihovny. A prostě jsem měla pocit, že ho musím mít doma. A chtěla jsem nějaké starší vydání a nejlépe v pevné vazbě. A konečně se poštěstilo ♥
Druhou knížkou, kterou jsem si tam vybrala, jsou Kalné vody.


Saturnin – Zdeněk Jirotka
Slavná humoristická kniha, která pobavila již několik generací čtenářů. Na jejích stránkách se čtenáři dozví, co se stane, když věrný sluha Saturnin přestěhuje svého pána z pohodlného bytu na loď, kde se pak objeví teta Kateřina se synem Miloušem, a co se přihodí při rodinné dovolené u dědečka, jehož dům je díky povodni načas odříznut od civilizace. Všem nepříjemnostem, katastrofám a přetvářce tety Kateřiny naštěstí umí s jiskřivým vtipem čelit Saturnin. Jeho schopnosti jsou téměř geniální, jak o něm píše v jednom dopise dědeček: „V bláznivých nápadech toho chlapíka je kus poezie, jeho humor, fantazie a podivuhodné myšlenkové přemety dovedou udělat detektivku z jízdního řádu."


Kalné vody – Patricia Cornwellová
Násilná smrt novináře ve střežené loděnici, kam americké námořnictvo odkládá vysloužilé lodě, otevírá závažný případ celosvětového významu, na jehož vyřešení se významnou měrou podílí Kay Scarpettová, poradkyně FBI pro soudní patologii. Se svými nejbližšími spolupracovníky objeví spojitost vraždy novináře s utajovanou akcí fanatické sekty, která se snaží získat štěpný materiál k výrobě atomových zbraní z odložených plavidel americké armády. Teroristé obsadí jadernou elektrárnu a hrozí katastrofou - ve chvíli, kdy všechna opatření selhávají, odvážná lékařka neplánovanou akcí obrátí situaci ve prospěch oficiálních složek.


Dvě úžasné knihy za 90Kč celkem. Úžasná koupě ♥

Máte v oblibě detektivní příběhy od Patricie Cornwell? A co Saturnin? Četli jste? Určitě mi napište, těším se na vaše komentáře.

A to je pro tento článek všechno, zítra bude další díl knižních novinek měsíce červenec.

Mějte se krásně :)

Ahoj Šárka ♥


12 komentářů:

  1. Ja som Saturnina čítala koncom minulého roka a hneď som si ho zamilovala. Mám to najnovšie vydanie, aké Šulc a Švarc zrovna predával, no ja som skôr na tie novšie knižky (nemôžem si pomôcť, tie staršie sa mi až na výnimky nepáčia, takže i klasické príbehy si radšej kúpim nové vydania, než by som siahla po tých v knižnici rodičov).
    Ale neskutočne moc sa mi páčilo divadelné spracovanie v brnenskej Mahenke, s Martinom Siničákom v úlohe Saturnina. To je dokonalosť a prišlo mi to dokonca lepšie ako film a kniha. Takže pri návšteve Brna rozhodne odporúčam (ale lístky sa hodí rezervovať pár mesiacov dopredu, býva to rýchlo vypredané). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky radši ve většině případů nové knížky, ale tady jsem prostě měla pocit, že to staré vydání mi k němu sedí :)) A Saturnina dost často i poslouchám jako audio, byť jinak audio vůbec nevyhledávám. Do Brna se asi nedostanu, ale věřím, že představení bylo skvělé :)

      Vymazat
  2. Saturnin je moc příjemné, humorné čtení :-) Byla to jedna z knih povinné četby, kterou jsem si doslova užila :-) Moc pěkný kup

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovéhle knihy v povinné četbě... to je potom poklad :)

      Vymazat
  3. Saturnin je skvela kniha, ktera pobavi :-)Urcite po ni zase nekdy sahnu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, někdy si jen přečtu kousek, odstaveček, stránku a zas si ten příběh vybavím a pobaví mě :)

      Vymazat
  4. Jak málo nám stačí ke štěstí.. Pořídit si knihu/(y) :) já čekám balík z Megaknihy a nemůžu se už dočkat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, Luci :) My si umíme udělat radost :) Tak to jsem moc zvědavá, co sis na Megaknihách objednala :))

      Vymazat
  5. Tak ten Saturnin je naprosto úžasný, taky jsem ho kdysi četla z knihovny a do budoucna plánuji jeho koupi, tak snad se mi taky poštěstí v nějakém pěkném vydání :)
    Měj se krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nejnovější vydání s ilustracemi Adolfa Borna je taky moc hezké, ale já prostě chtěla staré :))
      Měj se krásně, Hani :)

      Vymazat
  6. Satuurnina mám přesně takového :) Je úžasný :)
    Katy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥