úterý 5. července 2016

Můj knižní tip #26


Přeji vám všem krásný sváteční večer :)

Užíváte si volných dní? My docela ano. Včera jsme se byli podívat na Sázavě a objevila jsme nádherný zámek, který mi bylo dosud utajen, a sice ve Zruči nad Sázavou.

A dnes večer mám pro vás nový knižní tip pro tento týden. Jde o knihu, na kterou se moc těším, ale nějak jsem se k ní zkrátka ještě nedostala. A mám takové tušení, že by se mi mohla moc líbit. Film jsem zatím neviděla a ani se na něj nepodívám, dokud nepřečtu knížku. Je to Pokání od Iana McEvana. Knihu si dávám na hromádku k dalším kouskům, ke kterým se chci dostat co nejdřív. Od autora jsem zatím nic nečetla, ale ráda bych si pořídila ještě Betonovou zahradu.

Toto filmové vydání vyšlo v roce 2008 u nakladatelství Odeon a má 325 stran. Film byl natočen v roce 2007.




Anotace:
Je to svědomí, co nutí člověka stále znovu a znovu zpytovat duši, anebo existuje cosi mnohem hlubšího, kam obyčejný smrtelník nedosáhne, ale o čem jen tuší, že číhá vyrazit každý okamžikem do útoku? Ian McEwan tuto myšlenku dovedl k dokonalosti. Třináctiletá Briony odvíjí svůj život v jistých představách, které ji mají neomylně dovést ke konkrétnímu, jasně vytyčenému cíli. Těmto snům přizpůsobuje vše, co přizpůsobit lze. Co nelze, tomu je třeba pomoci. S fantastickou úporností pubescenta a fantazií, rozvinutou až do krajnosti, dohání protagonisty své soukromé hry na život k tragédii, za kterou by měla po zbytek života činit pokání.



Myslím, že spoustu z vás knihu určitě četlo, líbila se vám? Jsem moc zvědavá na vaše dojmy. A kdo knihu nezná, třeba se u mého článku inspiruje :)

Mějte se krásně, čtěte a užívejte si krásného, letního počasí :)

Vaše Šárka ♥


18 komentářů:

  1. Od tohoto autora jsem četla Betonovou zahradu v rámci povinné četby a bylo to takové zvláštní :) Na Pokání se asi spíš podívám na film.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betonová zahrada mě docela láká, tak jsem zvědavá :) Na obě :)

      Vymazat
  2. Knížka vypadá úžasně. Mám v plánu si ji koupit už nějakou tu dobu, ale pořád jsem to odkládala a vybírala si jiné knížky. Teď už ale čekat nebudu, dost jste mě těmi fotkami navnadila :) Hned v pondělí se jdu podívat jestli ji náhodou nemají u nás v knihkupectví :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že jsem nalákala :) Přeji pěkné čtení :)

      Vymazat
  3. Viděla jsem pouze kousek filmu, knihu bych si také ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
  4. Film byl naprosto perfektní a hodlám si přečíst i tento skvost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, že se ke knize brzy dostanu, abych se mohla pokochat filmem :)

      Vymazat
  5. Film jsem videla, knizku necetla. A nepamatuju si to presne, ale myslim, ze jsem tehda ten film obrecela :/ :D

    OdpovědětVymazat
  6. Toto je skvelá knižná voľba, aj keď trošku náročnejšia na čítanie a možno aj pochopenie. Každopádne stojí za to jej venovať čas. Film je rovnako kvalitný ako knižná predloha. Želám Ti príjemný zážitok a som zvedavá na Tvoj názor na ňu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počítám s tím, že to nebude oddechovka na dva večery, ale moc se na ni těším :) A moc děkuji :)

      Vymazat
  7. Já se asi chystám jen na film, slyšela jsem, že je to náročnější čtivo a to já moc nemusím :)
    Ať se Ti líbí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já si občas ráda dám něco náročnějšího pro zpestření, tak jsem moc zvědavá. Snad mě kniha osloví :)

      Vymazat
  8. Viděla jsem film - a ten se mi tuze líbil. Knihu jsem četla/nečetla - byla na mě náročnější, tak jsem ji nepřekousala úplně celou :( Ale třeba jednou se odhodlám znovu ji otevřít a třeba ji (a sebe) překonat :-) Hezký zbytek svátečního dne a pěkné čtení přeji.. MH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že mě knížka chytne a přečtu ji. Ale člověk opravdu dopředu neví. Nechám se překvapit. Chystám se na ni během léta, takže určitě se potom podělím o dojmy :)

      Vymazat
  9. Četla jsem od McEwana Cizince ve městě a moc mě to nebavilo, takže jeho další knihy nevyhledávám. Přesto, na Pokání se chystám. Film jsem viděla a byl nádherný, chci si tedy přečíst i knižní předlohu :) Super tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zatím od autora nečetla nic, tak uvidím, jak mi kniha sedne. Měj se hezky, Kristý :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥