čtvrtek 4. srpna 2016

Knižní přírůstky 52


Přeji vám všem krásný, horký čtvrtek :)

Vyrážíte k vodě? Dnes to opravdu láká, je vedro už od rána. Tak než vyrazíte zchladit své rozpálené tělo... a možná i mysl :)) ... mrkněte na mé dva nové přírůstky.

Na stránkách Sevt.cz jsem vyhrála poukázku v hodnotě 400Kč, což je úžasná výhra. A nastalo dilema. Co si objednám z toho mého seznamu knih, po kterých toužím?

Nakonec to vyhrály tyto dvě krásky, něco jsem si doplatila a jsem nadšená ♥


Na Starý kraj autorky Dörte Hansen mě hodně navnadila, stejně jako na Zelený stan, Kamila z blogu Hlava plná knih. A potom jsem knihu ještě zaznamenala u Sabiny z blogu Knižní kavárna u Nely, které se také moc líbila. Takže první kniha byla jasná v podstatě hned.


Anotace:
Pětiletá Vera uprchne se svou matkou v roce 1945 z východního Pruska na sever Německa do regionu Altes Land. Útočiště najdou na starém statku s rákosovou střechou. Vera se ve velkém, chladném selském stavení celý život cítí cize, ale přesto z něj nedokáže odejít. O šedesát let později se jí přede dveřmi nečekaně objeví neteř Anna. Utekla i se svým malým synem z předměstí Hamburku, kde ambiciózní ekorodiče nosí svoje děti ulicemi jako vítězné trofeje — a kde se Annin muž zamiloval do jiné. Vera a Anna se téměř neznají, přesto toho mají společného víc, než tuší. 

Dörte Hansenová, vládnoucí bystrým okem i suchým humorem, v této knize vypráví příběh dvou samotářek, které nečekaně najdou něco, co ani nehledaly: rodinu.

Kniha je tak překrásně zpracovaná, že když jsem ji vybalila, nemohla jsem se vynadívat :)



A druhou knihou je Dvojí život od Diane Chamberlain. Mám doma od autorky ještě knihu Před bouří, kterou jsem však zatím nečetla. A myslím, že určitě se nejdřív pustím do Dvojího života. 

Na tuto knihu mě pro změnu nalákala Míša z Knižního deníčku. Byla z knihy velmi nadšená, takže mi bylo hned jasné, že kniha musí být skvělá.


Anotace:
Když Tara a Emerson najdou dopis jejich blízké přítelkyně Noelle, která se dobrovolně rozhodla opustit tento svět, uvědomí si, že celé roky vedla druhý život, o kterém ony ani Noellini nejbližší neměli ani tušení. Proč se rozhodla odejít? Vždyť dávala lidem život – pracovala léta jako porodní asistentka a zdála se všem okolo spokojená a šťastná. Co ji vedlo k tomu, aby dlouhá léta tajila, že byla náhradní matkou jiným párům? A mohla tahle podoba jejího pokání napravit pocity viny? Kniha rozplétá soukromá dramata čtyř žen a jejich rodinných tajemství, která měla zůstat navždy skryta.

Láká vás některá z knih? Nebo už jste četli? Já se na obě strašně těším. A také se těším na vaše komentáře :)


Mějte se moc krásně :)

Vaše Šárka ♥

24 komentářů:

  1. Gratuluji k výhře, Šárko :) moc pěkné přírůstky!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná výhra, Starý kraj bych si taky někdy moc chtěla přečíst :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kniha Starý kraj má opravdu krásný design a láká mě i příběh. Stejně jako Dvojí život. Super výběr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Graficky je Starý kraj opravdu nádherně zpracovaná kniha a jsem moc zvědavá na obsah :) I na Dvojí život se těším.

      Vymazat
  4. Nádherné přírůstky do knihovny, taky by se mi hodily :-))) Hezké počteníčko

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké přírůstky, Dvojí život bych si také chtěla přečíst :-) Užij si čtení, Šárko :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkná výhra!
    Snad se ti knížky budou líbit:)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné přírůstky a gratuluji k výhře! :)
    Ať se pěkně čtou :)

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluji k výhře a přeju ti, ať se knihy líbí :)

    OdpovědětVymazat
  9. Stary kraj ma vazne hezkou obalku. A ta druha, no, puvodne me fakt vydesil ten prebal, ale podle anotace uz to neni tak zle :) kazdopadne super vyhra, vic takovych vid :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvojí život je prý skvělý, tak se na něj moc těším. Snad se k němu dostanu co nejdřív :)

      Vymazat
  10. Gratuluji k vyhre Sarko, obe knihy vypadaji lakave a Stary kraj mne laka hodne:-)Preji hezke cteni:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Gratuluji k výhře :-) Docela mě láká Starý kraj, tak uvidíme :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥