sobota 22. října 2016

Knižní přírůstky 70

Krásné sobotní odpoledne všem knihomolům :)

Mám tady pro vás jednu víkendovou rozbalovačku. Včera mi dorazily poslední dva nasmlouvané recenzní výtisky. A samozřejmě vám je musím ukázat, protože se jedná o úžasné knihy.



První kniha je z nakladatelství Jota. Napsal ji Otto Weiss a má název I viděl Bůh, že je to špatné. Anotace mě hodně zaujala, protože se jedná o období 2. světové války. Kniha i po grafické stránce vypadá nádherně.



Anotace:
Výjimečné osobní svědectví z terezínského ghetta, které přečkalo válku zazděné na půdě místních kasáren.
Novela Otty Weisse I viděl Bůh, že je to špatné je jedinečným literárním počinem a zároveň silným osobním svědectvím historického významu. Otto Weiss tuto knihu napsal v Terezíně v roce 1943, kresbami ji doplnila jeho dcera Helga, autorka Deníku 1938–1945, tehdy 13letá. Společně pak knihu věnovali Helžině matce Ireně k narozeninám. Krátce poté byl Otto Weiss zařazen do transportu do Osvětimi, odkud se už nevrátil.
Bůh, který na sebe vzal lidskou podobu, se přichází podívat do Terezína, aby se na vlastní kůži přesvědčil, jaká je mezi vězněnými Židy situace. Do prostého příběhu je vložena vážnost i hloubka, předstíraný úsměv zakrývá hořkost a smutek. Kniha odhaluje zrůdnost a rafinovanost lživé nacistické propagandy užívané k utajení pravdy a k oklamání světa.


Druhá kniha mi dorazila z nakladatelství Domino a úplně se na ni třesu :)) Jde o momentálně hodně populární Vdovu od Fiony Barton.


Anotace:
Temný psychologický thriller pro čtenáře, které uhranula Zmizelá nebo Dívka ve vlaku.
Jeho tvář byla všeobecně známá z titulních stránek novin: opovrhované monstrum, které podle všeobecného mínění spáchalo hrůzný zločin. Nebyl však za něj nikdy odsouzen. A Jean Taylorová byla ženou toho monstra.
Většinu svého života strávila v roli dokonalé manželky. Neochvějně stála po boku svému muži i poté, co byl obviněn z vraždy dítěte, přestože kvůli tomu musela snášet zlostné pohledy, přišla o přátele i o práci. Teď je ale její muž mrtvý a lidé chtějí vědět, jaké to bylo, žít po jeho boku. Co se vlastně tenkrát stalo. Jean může konečně vyzradit všechna tajemství.
Pravda – to je to, co po ní všichni chtějí. Zajímá se o ni novinářka, pro kterou je exkluzivní rozhovor s ženou pedofilního vraha vrcholem kariéry. A ještě intenzivněji se snaží pravdu odhalit inspektor Sparkes, pro něhož je tento případ letitou noční můrou. Policajtský instinkt mu napovídá, že se Jeanina maska mlčenlivosti bortí, že se brzy stane něco zásadního...


Na obě knížky se moc těším. Na Vdovu fakt hodně :)) Radši bych měla svá očekávání trochu krotit, víme jak to potom dopadá. Ale psychothrillery... to je moje. Věřím, že nadchne :)

Zaujaly vás knihy? Máte je na svém seznamu? Napište mi, všechny vaše komentáře mi dělají obrovskou radost.

Mějte krásný víkend :)

Vaše Šárka ♥

18 komentářů:

  1. Já se tak moc těším na tvůj názor na Vdovu, doufám, že se ti bude líbit tolik jako nám s Týnkou :)
    I knížka od Joty vypadá lákavě, i já si chvíli pohrávala s myšlenkou, že si o ni napíšu, ale pak jsem dala přednost Měsíčnímu svitu nad Paříží, tak uvidíme. I tady jsem zvědavá na tvou recenzi :)
    Užij si obě a měj se krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, strašně se na Vdovu těším a doufám, že mě nadchne. Měsíční svit vypadá taky moc pěkně, tak ať se ti líbí. Měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Ježiši, já se tak strašně nemůžu dočkat, co řekneš na Vdovu! Ale věřím, že se Ti bude líbit :) A protože mě znáš, tak víš, jak moc mě láká knížka od Joty, asi ji připíšu na seznam Ježíškovi. Užij si přírůstky a měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, já se Vdovy taky nemůžu dočkat :)) Ale ještě asi dvě knihy vezmu před, ale potom už to asi nevydržím a pustím se do ní. Na knížku z Joty jsem taky moc zvědavá, potěšilo mě, jak je pěkně graficky zpracovaná.
      Měj se moc hezky :)

      Vymazat
  3. Mě žádná z nich neláká, ale přeji ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máme společnou lásku - psychthrillery :-) O Vdově vím, je na mém dlouhatánském seznamu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, psychothrillery rozhodně ano :)) A ty naše seznamy... stále se prodlužující... :)))

      Vymazat
  5. Obě knížky vypadají skvěle, čtu moc ráda jak psychothrillery, tak knihy s tématikou 2. světové. O knížce I viděl Bůh, že je to špatné, jsem poprvé slyšela před pár dny, ale vím, že jednou si ji prostě budu muset přečíst

    OdpovědětVymazat
  6. Celkom ma zaujala Vdova... keďže Dievča vo vlaku sa mi páčilo :)

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Dívku ve vlaku zatím nečetla, ale mám ji připravenou už dlouho :)

      Vymazat
  7. Vdovu závidím,mam ji v přáních od drahé polovičky 😂
    Katy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem na ni moc zvědavá, doufám, že to nějak nezhatí má velká očekávání :)

      Vymazat
  8. Vdova mě opravdu dost láká, tak se těším na recenzi :)
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥