pondělí 17. října 2016

Můj knižní tip #37

Přeji vám krásný začátek nového týdne :)

Nedávno jsem na jednom blogu (samozřejmě zas už nevím na jakém) objevila recenze na autobiografickou trilogii. Docela mě zaujala a tak vám ji také představím. Možná knihy znáte a pokud ne, třeba se inspirujete. Knihy vydalo nakladatelství Alpress v edici Klokan.


Jde o knihy Barbory Koudelkové Útěk z afrického pekla, Návrat do českého pekla a Na rozcestí – Kolotoč nástrah se opět roztáčí

Útěk z afrického pekla
V devatenácti letech se Barbora zamilovala do afrického černocha a odjela s ním do Ghany.Na začátku jejího nového života probíhalo vše v pořádku, ale později si Barbora začala uvědomovat, že se stává bílým otrokem.Jak utéct z tohoto pekla plného ponižováním, znásilňováním a strachu o své děti?






Návrat do českého pekla
Celý národ měl možnost sledovat příběh mladé Češky, která se zamilovala do Afričana, odjela za ním do Ghany a stala se zajatkyní nigerijské mafie. Báře se podařilo přežít brutální mučení černošským přítelem, nelidské podmínky ghanského vězení a uprchnout i s dvěma dětmi do své původní vlasti. Konečně se žena, životem víc než zkoušená, s nadějí vrací, ale žádný růžový sen ji nečeká. Ona ani děti nemají české doklady, je zadlužená, bezradná a na konci sil. Ocitne se úplně na dně, a tak jí úřady obě děti odeberou. Dokáže se Bára ještě zvednout?



Na rozcestí – Kolotoč nástrah se opět roztáčí
Kdo si myslel, že se Bára konečně usadí a stane se průměrnou manželkou a matkou, je na omylu. Utekla z Ghany od despotického partnera, bojovala s úřady o své děti, prožila měsíce na psychiatrii po pokusu o sebevraždu. Až konečně našla přítele. Bára jako by však byla magnetem na problémy. Příběh navazuje na knihy Útěk z afrického pekla a Návrat do českého pekla.





Četli jste někdo tyto knihy? Já si je přidala na seznam a určitě se po nich časem ráda podívám. 

Mějte se moc krásně :)

Vaše Šárka ♥

12 komentářů:

  1. Ufff, ten seznam je nekonečný Šári, že? :-) chtělo by to víc peněz a času :) :) *Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Další položky na můj seznam! Budu muset Tvoje knižní tipy přestat číst, Šári ;) Trilogie vypadá moc slibně, díky za tip :) Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle vypadá opravdu hodně dobře. Někde už jsem to zahlédla, ale až teď, ve Tvém tipu jsem si přečetla i anotace. Hodně lákavé a asi velmi emotivní. Podívám se po nich v knihovně...

    OdpovědětVymazat
  4. Knihy vypadají hodně zajímavě. Skvělý tip. Ach jo.. se snad nikdy nevyhrabu z toho předlouhého seznamu k přečtení :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Velice zajimave knihy.Tak me pribydou na muj seznam knih.

    OdpovědětVymazat
  6. Knihy vypadají zajímavě, na mě možná trochu víc depresivní, chce to tu správnou náladu na takové téma, ale do seznamu si je přidávám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, depresivní budou, ale i takové knihy má někdy člověk chuť si přečíst :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥