pondělí 24. října 2016

Můj knižní tip #38

Přeji vám všem krásný večer :)

Původně jsem chtěla dnes zveřejnit recenzi na knihu Dům na Baker Street, dokonce ji mám už napsanou. Ale nepovedly se fotky. Bylo už šero a jsou máznuté. Takže zítra nafotím nové a dnes mám pro vás alespoň knižní tip.

Vybrala jsem jednu z letošních jarních novinek. Autorku Waris Dirie netřeba představovat. Před lety jsem četla její knihu Květ pouště. A nyní mi padl zrak na příběh malé Safy ze somálského slumu. Kniha má název Safa – Zachraňte kvítek pouště.

Anotace:
Další bestsellerový titul z pera slavné autorky popisuje příběh malé Safy, která pochází ze somálského slumu. Neměla ani tři roky, když si zahrála v životopisném filmu o topmodelce Waris Dirie, a hrůznostrašná scéna, při které děvčátko musí podstoupit obřízku, zapůsobila na miliony diváků po celém světě. Ve skutečném životě však Safa tento barbarský zákrok podstoupit nemusela – tak se k tomu alespoň zavázali její rodiče ve smlouvě podepsané před natočením filmu, která jejich dcerce zabezpečila i školní docházku a prostředky ke skromnému živobytí. Po čase se však Waris dozvídá šokující zprávu: Safina matka svého rozhodnutí lituje, sedmileté dcerce se lidé posmívají a rodina čelí kritice, že nerespektuje tradice. Waris odcestuje do Somálska, aby se pokusila dívku zachránit.



Díky anotaci jsem navíc zjistila, že je Květ pouště zfilmován. Což mi nějak uniklo.

Znáte Waris Dirie? Četli jste někdo tuto knihu? Určitě mi napište :)

Mějte se moc krásně a čtěte :)

Vaše Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Parádní tip,vubec knihu neznám. Ale vypadá to na silný příběh.
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Tu jsem měla v hledáčku když vyšla (nějak v létě tuším) pak jsem na ní zapomněla a koukám, že na seznamu jí nemám :-) Takže si počkám, až jí někdo přečte :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, taky jsem ji už zaregistrovala a pustila z hlavy a teď na ni náhodně padla. Takže jsem si ji hned napsala na seznam :))

      Vymazat
  3. Knížka vypadá, že to bude docela síla... Nečetla jsem, a ani nevím, jestli k tomu někdy najdu odvahu... Pokud se na ni chystáš, tak ať se líbí :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle vypada hodne dobre. Podivam se po ni...

    OdpovědětVymazat
  5. Kniha vypadá doopravdy zajímavě. Jistě to bude velice emotivní příběh.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥