úterý 15. listopadu 2016

Můj knižní tip #41

Všechny vás moc zdravím při úterním večeru :)

Máme nový týden a s ním samozřejmě nový knižní tip. Nedávno jsem si připomněla knihu, kterou si chci už dlouho přečíst. Myslím, že ji spoustu z vás zná, a kdo ne, třeba se inspiruje a knihu si přečte.

Jde o knihu Spočítej hvězdy od Lois Lowry. Je to útlounká kniha, ale vzhledem k námětu, bude příběh určitě silný, nehledě na počet stran. 

Anotace:
Kniha světoznámé americké autorky, jejíž mnohonásobně vyznamenaný román Dárce se dočkal také filmové podoby, zavede čtenáře do Dánska v době druhé světové války. Dvě kamarádky Annemarie a Ellen si zatím válku nijak neuvědomují, pociťují ji snad jen v tom, že už se v obchodech nedá koupit tolik věcí, zvláště jejich oblíbených sladkostí. Válečné hrůzy však náhle a brutálně vtrhnou do jejich života, když Němci začnou v okupovaném Dánsku pronásledovat Židy. Ellen je totiž Židovka a ocitá se v ohrožení života. Annemariini rodiče se rozhodnou malou kamarádku své dcery zachránit... 

Kniha vyšla u nakladatelství Argo v roce 2015 a má 128 stran. Možná od autorky znáte knihu Dárce. A nyní jí vyšla nová kniha s názvem Hledání modré, což je pokračování Dárce.

Určitě se po knize podívám, mám pocit, že by mě mohla oslovit jako Kdysi, která vyšla také u Arga.

Četli jste někdo knihu? Znáte autorku? Určitě mi napište :)

Mějte se moc hezky...

Vaše Šárka ♥

2 komentáře:

  1. Knihu ani autorku neznám, ale zaujala mě natolik, že se po ní určitě podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky budu moc ráda, pokud se mi kniha dostane do ruky a určitě tomu napomůžu :)))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥