středa 23. listopadu 2016

Můj knižní tip #42 – Tipy na knižní vánoční dárky #1 – napětí

Zdravím všechny knihomoly :)

Jelikož máme vánoce za dveřmi a nadělovat knihy nám rozhodně dělá velkou radost, pokud tedy máme ve svém okolí knihomola, rozhodla jsem se do vánoc dělat knižní tipy pestřejší. Bude více knih a budou rozděleny podle žánrů. A to by v tom byl čert, abyste se u mě neinspirovali :)

A jdeme na to. Jako první žánr mám pro vás thrillery, detektivky, krimy, horory. Zkrátka tipy pro všechny milovníky napětí.

Maminka neříká pravdu – Michel Bussi
Jak věrohodné může být svědectví malého chlapce? Hledání pravdy, ze které mrazí…
Tři a půl roku starý Malone tvrdí školnímu psychologovi Vasileovi, že jeho maminka není jeho skutečná maminka, a i když se zdá, že je to nemožné, psycholog mu věří. Jenže paměť dítěte je nestálá a vzpomínky rychle mizí. Vasile si musí pospíšit. Zprvu pátrá na vlastní pěst, ale když se mu nedaří zjistit skoro nic, jen to, že Malone se nikdy neodlučuje od své plyšové hračky Goutiho, s níž si povídá, obrátí se na policii. Policistka Marianne Augresseová má zrovna plné ruce práce s podivnou loupeží a vraždou, ale psychologovo naléhání ji přiměje, aby se případu malého chlapce věnovala. Kdo je tedy vlastně Malone?

Vydává Motto.

Nikomu ani slovo – Harlan Coben
„Harlan Coben je novodobý mistr příběhů, které okamžitě zaujmou a jsou plné nečekaných zvratů.“ – Dan Brown 
Davida Becka ta ztráta naprosto zdrtila. A od chvíle, kdy k ní před osmi lety došlo, prožívá znovu den co den hrůzu, která se stala. Třpytící se jezero. Bledý svit měsíce. Pronikavé výkřiky. Noc, kdy jeho žena Elizabeth zmizela. Poslední noc, kdy ji viděl živou…
David se uzavřel, žije jen pro svou práci pediatra. Každý ho nabádá, že je čas překonat minulost. David se tomu brání, navíc ho tíží temná událost, ke které se nikdy nikomu nepřiznal. A pak začne dostávat e-maily, v nichž kdosi zmiňuje to, o čem věděl jen on a Elizabeth. A taky varování: Nikomu ani slovo. David poslechne. Je ochoten se všeho vzdát, opustit ty, kterým věřil, a vydat se za záhadnou osobou, jejíž zprávy mu poskytují zoufalou naději. Zároveň je tu však někdo, kdo chce za každou cenu odhalit Davidovo tajemství…

Vydává Knižní klub.

Dívka v ledu – Robert Bryndza
Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. 
Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. 
Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? 
Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. 
Dopadne ho dříve, než udeří znovu?

Vydává Cosmopolis.

Pod vodou – James Marrison
Tak jako díla Agathy Christie či populární televizní seriál Vraždy v Midsomeru ukazuje i strhující románový debut Jamese Marrisona odvrácenou stranu zdánlivé idyly anglické venkovské komunity, ve které vládne nedůvěra a strach a nic není tak, jak se na první pohled zdá.
Když je detektiv Guillermo Downes povolán do malebné anglické vesnice, aby vyšetřil brutální vraždu Franka Hursta, okamžitě se mu vybaví jiné mrtvé tělo: před lety vyšetřoval na stejném místě tragickou smrt Hurstovy manželky. Hurst byl navíc v minulosti rovněž jedním z podezřelých v případu zmizení dvou místních školaček, který zůstal neobjasněn. 
Vrhne mužova smrt na předchozí kauzy nové světlo a bude Downes konečně schopen splnit svůj někdejší slib, že únosce dívek dopadne? Neodbytné vzpomínky na dávné trýznivé události z detektivova vlastního života jen posilují temnou atmosféru příběhu, který nekompromisně míří ke svému mrazivému vyústění.

Vydává Paseka.

Před pádem – Noah Hawley
Mlhavá letní noc. Soukromé letadlo do New Yorku. Jedenáct pasažérů, šestnáct minut letu. A pak se stroj zřítí do oceánu… Přežijí pouze dva – neúspěšný malíř a čtyřletý chlapec. Devět obětí patřilo k privilegovaným, vlivným kruhům. Každý z nich měl svůj příběh, osud, minulost. Možná je něco spojovalo. Nebo to byla jen hloupá náhoda? Co se vlastně dělo před pádem? Přichází thriller roku od scenáristy Sběratelů kostí a tvůrce seriálu Fargo.

Vydává Knižní klub.


Dívka v červeném kabátku – Kate Hamer
Carmel Wakefordová se ztratí své matce na místní dětské slavnosti. Najde ji muž, který o sobě tvrdí, že je její dědeček, jenž se s rodinou v minulosti přestal stýkat.
Tvrdí, že její matka měla nehodu a že Carmel s ním nyní bude muset žít. Když se pak z několika dnů života v nové rodině stávají celé týdny, Carmel zjišťuje, že tento muž věří, že má jakýsi zvláštní dar.
A zatímco se matka zoufale snaží najít svou dceru, Carmel se vydává na neobvyklou pouť – během, níž je nucena položit si otázku, kdo je, a kým by se mohla stát.
Tato kniha je více než jen obyčejným thrillerem. Tím hlavním v celém příběhu není, kdo nebo proč něco udělal, ale to, jak matka i dcera svádějí boj se vzájemným odloučením a jak v sobě hledají sílu, aby to vše dokázaly snést.

Vydává Baronet.

Druhá oběť – Karin Slaughter
V Atlantě je v opuštěném skladišti nalezena mrtvola bývalého policisty. Od okamžiku, kdy se do případu zapojí Georgijský úřad pro vyšetřování, zvláštní agent Will Trent tuší, že ho čeká nejtěžší pátrání v kariéře.
Sára Lintonová – soudní lékařka a Willova milenka – zjišťuje, že krev na místě činu nepatří jen mrtvému policistovi, ale že je tu ještě jedna oběť. Žena, která zmizela… a která pravděpodobně zemře, pokud se ji nepodaří co nejrychleji najít. Proč byl bývalý policista zavražděn? A jak souvisí jeho smrt s majitelem skladiště, kterým je slavný a bohatý sportovec s vazbami na místní smetánku a politické kruhy? 
To nejhorší zjištění však agenta Willa Trenta teprve čeká. Odhalení souvislosti případu s jeho problematickou minulostí a následující události obrátí život naruby nejen Willovi, ale i všem v jeho okolí: těm, které miluje… i těm, které pronásleduje. 

Vydává Harper Collins.

Past – Melanie Raabe
Známá spisovatelka Linda Coradsová je pro své fanoušky i média hádankou. Je jí osmatřicet let a již více než jedenáct let nepřekročila práh své vily. Navzdory tomu je velmi úspěšná. 
Málokdo tuší, že ji trápí strašlivá vzpomínka z minulosti. Před lety našla totiž svou mladší sestru Annu mrtvou v jejím bytě - a zároveň zahlédla vraha. Jeho tvář ji pronásleduje všude, i ve snech. Proto když jednoho dne spatří ten děsivý obličej v televizi, je v šoku. 
Po zralé úvaze vymyslí plán, jak vraha dopadnout a usvědčit – nastraží mu past.
Co se vlastně tenkrát v tu osudnou noc u její sestry odehrálo? 

Vydává Knižní klub.

Hercule Poirot - povídky – Agatha Christie
Jedinečné vydání souboru povídek s Herculem Poirotem, jenž letos oslaví sto let od okamžiku, kdy se jako postava zrodil v hlavě Agathy Christie, nejúspěšnější spisovatelky všech dob. Luxusně vypravená, ilustrovaná sbírka zahrnuje více než padesát kratších případů tohoto proslulého belgického detektiva včetně jednoho, který byl ve Velké Británii publikován až sedmdesát let po svém vzniku: Poirot a záhada na regatě vychází česky poprvé.

Vydává Knižní klub.


Říše milosti – Jorgen Brekke
Detektivní román o středověkých knihách, nebezpečných vrazích a křivdách, které potřebují svůj čas…
V roce 1528 se mladý putující františkánský mnich krátce zdrží během svých cest v Bergenu. Když odjíždí na sever, jeho zavazadlo je plné různých nožů a kusu neopracované kůže. O téměř pět set let později se objeví v muzeu Edgara Alana Poea v Richmondu ve Virginii mrtvola stažená z kůže. Další mrtvola je nalezena mezi vzácnými svazky v knihovně v Trondheimu. Zdá se, že oba zločiny mají souvislost se zvláštním starým textem napsaným na pergamenu – Johannesovou knihou. Tak začíná první román, jenž čtenářům představí novou ústřední policejní dvojici - Američanku Felicii Stone a norského policejního inspektora Odda Singsakera, který se zotavuje po prodělané rakovině.

Vydává XYZ.

Terror – Dan Simmons
Zatím poslední kniha Dana Simmonse, Terror, je ve všech smyslech toho slova „mrazivý“ horor, vycházející z historických událostí. Simmons jako kulisu svého příběhu použil výpravu sira Franklina, která se roku 1845 vydala hledat tzv. „severozápadní cestu“ a jejíž osud je dodnes zahalen tajemstvím a je předmětem mnoha odborných i laických spekulací. V pestrém kaleidoskopu, proloženém četnými retrospektivními pasážemi, sledujeme osudy námořníků, kteří uvázli v ledové arktické pasti, docházejí jim potraviny, sužují je kurděje i jiné choroby a pronásleduje je tajemný a nelítostný netvor. Výprava se postupně mění v zoufalý boj o přežití.
Kniha je navzdory rozsahu plná nepřetržitého napětí, nesporného vypravěčského umu a dokonale zvládnutých dobových reálií.

Vydává BB/art.

V tomto domě straší – John Boyne
Román V tomto domě straší od irského spisovatele Johna Boynea, který proslul celosvětově knížkou pro děti Chlapec v pruhovaném pyžamu, je strhující poctou duchařským příběhům z devatenáctého století. Boyne mistrně využívá prostředky dickensovského stylu i klasické duchařské motivy. Je rok 1867 a Eliza Cainová se po smrti otce, jehož stála život návštěva přednášky Charlese Dickense, ocitne bez prostředků a přijme místo guvernantky na odlehlém norfolském sídle Gaudlin Hall. Řada neblahých zážitků, které jí otřásly už cestou tam, pokračuje, když ke svému překvapení zjistí, že jsou v celém domě jen dvě děti: Isabella a Eustace. Kdo je její tajuplný zaměstnavatel, se od nich nedozví a večer, když uléhá, ji vyděsí další nevysvětlitelná událost, jež ještě posílí čím dál neodbytnější dojem, že se tu děje něco zlého. Od příštího rána jako by na každém kroku narážela na přítomnost čehosi velmi zlověstného, co spolu s ní a dětmi obývá zdi Gualdlinu... Má-li sebe i děti zachránit, bude muset přijít na kloub dávno pohřbenému tajemství domu a čelit démonům z minulosti.

Vydává Plus.

To – Stephen King
Bylo jich sedm a byli velmi mladí, když se jejich první klopýtnutí změnilo v horor. Jako dospělí se teď rozprchli do světa, aby v něm dosáhli úspěchu a štěstí. Minulost je ale stále živá – živější, než by si přáli. Nikdo z nich se nemůže ubránit síle, která je táhne zpátky na ono zvláštní místo jejich dětských let, do městečka Derry, kde se před lety spojili, aby čelili nezvladatelnému zlu. Vracejí se tedy, aby stanuli tváří v tvář noční můře bez konce a beze jména… Dokážou se jí postavit i dnes?

Vydává Beta-Dobrovský.

Tak to je, tak to bude – S. J. Bolton
Když jde o sérii vražd, kdo by věřil jedenáctiletému klukovi?
Ví to každý, ví to tedy i jedenáctiletý Barney: momentálně nejobávanější londýnský vrah brzy udeří znovu. Obětí bude další chlapec přibližně v jeho věku. Bezkrevné tělo bude nalezeno na břehu Temže. Vyšetřovatelé se nebudou mít čeho chytit, protože nenaleznou žádné stopy. Ze stejného důvodu nedokážou ani vydedukovat, kdy vrah udeří zas.
Barney je těmi vraždami posedlý. Kromě toho má ale další děsivé tajemství, které mu nedá spát. Dost na jednoho jedenáctiletého kluka... A tak se svěří sousedce Lacey Flintové, která se zotavuje z traumatického zážitku předchozího případu.
Lacey nemá jediný rozumný důvod, proč do tohoto případu strkat nos. Zároveň ale nemá ani nejmenší šanci na to, aby dokázala zůstat stranou. Čas běží až příliš rychle, vrahova brutalita se stupňuje a Lacey s Barneym vědí, že stačí tak hrozivě málo, aby z toho všeho nevyšli živí...

Vydává Domino.

Kolibřík – Kati Hiekkapeltová
Napínavý začátek nové detektivní série posílá Annu Feketeovou do ledové Arktidy, aby se zabývala palčivými problémy přistěhovalectví
Maďarka původem, Jugoslávka místem narození. Někdejší uprchlice Anna Feketeová začala svou kariéru vyšetřovatelky v severofinském přímořském městečku. Ačkoli se již zcela integrovala ve své nové domovině, cítí se jako imigrant a cizinec — a to hlavně sama pro sebe. Navíc jejím kolegou je muž ve středních letech, který se netají svou xenofobií.
Annina kariéra ještě skoro ani nezačala a už se dostala k případu, který uchvátil celou zemi. Mladou ženu kdosi z bezprostřední blízkosti zastřelil brokovnicí. V její kapse policie nalezla přívěsek zobrazující aztéckého boha. Další vražda brzy následuje. Vše naznačuje, že se bude jednat o sériového vraha. Dokáže ho Anna dostihnout, než udeří znovu?
Kromě toho Annu trápí osud kurdské dívky Bihar. Dívka kontaktuje policii, ale bojí se pomsty a odmítá spolupracovat během výslechu. Má snad strach z vlastní rodiny? Dokud Bihar nezačne mluvit, musí Anna hledat důkazy jinde.

Vydává Host.

Němý – Co všechno viděl desetiletý chlapec? – Andrew Taylor
Naprosto strhující a výtečně napsaná kniha, kterou až do poslední věty nedokážete odložit. Taylorova dokonale propracovaná zápletka a mistrně vykreslené postavy dohromady tvoří mimořádně působivý příběh, jehož hloubce se vyrovná jen málokterý historický detektivní román.
Paříž, 1792. Městem zmítají revoluční bouře a kanály se valí krev. Londýnský makléř Edward Savill se dozvídá o smrti svojí manželky, která po rozchodu s ním žila ve Francii. Francouzští uprchlíci se rozhodnout odvézt jejího desetiletého syna Charlese s sebou na Charnwood Court, sídlo ukryté na odlehlém anglickém venkově.
Edward Savill se vydává Charlese vyzvednout, zjišťuje však, že chlapec je němý. Ačkoli byl svědkem nepředstavitelných hrůz, děsivé tajemství mu brání o nich promluvit. Uvězněn ve vlastní mysli věří, že mlčení je to jediné, co ho dokáže ochránit.
Alespoň v to doufá…
Andrew Taylor je vysoce ceněným a prodávaným autorem historických románů. Za román Němý dostal v Británii ocenění Historická krimi roku 2014.

Vydává Práh.

Něžná fata morgána – Dominik Dán
Třetí příběh z období detektivních začátků Richarda Krauze se odehrává v listopadu 1989. Richard Krauz pracuje na oddělení vražd už půldruhého roku, ale starší kolegové na něj stále hledí jako na kriminalistické ucho. Jeho učitel, starý detektiv Burger má na stole tři staré nevyřešené vraždy mladých žen, které vrah zardousil, sexuálně zneužil a jejich mrtvoly zanechal v městském parku na lavičce. Způsob provedení všech tří vražd napovídá, že se jedná o jednoho a téhož pachatele. Vyšetřování vyžaduje specializovaný tým, ale vedení a stranický orgán tento požadavek ignorují. Nechtějí vyvolat mezi obyvatelstvem nežádoucí paniku. Měsíc před revolucí dojde ke čtvrté vraždě a ta potvrdí Burgerovo varování, že vrah pokračuje dál. Bohužel je pozdě. Přijde revoluční listopad 1989 a společenské poměry se radikálně mění ze dne na den. Osudy lidí se setkávají a protínají na náměstí a v cinkotu klíčů zanikne osamělý výkřik, že jeden z nich je bezcitný surový vrah.

Vydává Slovart. Vychází 28. 11. 2016.

Ledové srdce – Tami Hoag
Danu Nolanovou, nadějnou televizní reportérku, unese nepolapitelný sériový vrah, známý pod přezdívkou Doc Holiday. Ač ji nelidsky týrá – mladá dívka se má stát jeho „mistrovským dílem“, jak slibuje –, Daně se podaří jako zázrakem přežít a svého trýznitele z posledních sil zabije… 
I po deseti měsících léčení a rehabilitace je však Dana stále v žalostném stavu, zejména kvůli zranění mozku. Na podrobnosti onoho traumatického zážitku nemá žádné jasné vzpomínky, na svůj předchozí život se rozpomíná jen pozvolna a pronásledují ji ty nejtemnější noční můry. Když je propuštěna z nemocnice, vrací se z Minneapolisu do rodného městečka, aby našla klid na úplné zotavení v péči své úzkostlivé matky a otčíma. Stane se však přesný opak – to když místní média při příjezdu domů Daně připomenou starý případ Casey Grantové, její nejlepší kamarádky z dětství, která záhadně zmizela o prázdninách, kdy obě dokončily střední školu. A Dana se přímo posedle pouští do pátrání po tom, co se vlastně kdysi stalo…

Vydává Knižní klub. Vychází 7. 12. 2016.

Tam, kde ji našli – Kimberly McCreight
Na konci nebývale dlouhé zimy je v potoce poblíž slavného univerzitního kampusu v Ridgedale v New Jersey nalezeno tělo novorozence. Nikdo neví, kdo to dítě je, jak se do potoka dostalo či jak zemřelo. O hrozivém nálezu informuje zdejší obyvatele Molly Andersenová, píšící pro místní deník Ridgedale Reader, jež se sem přestěhovala teprve nedávno – a která se doposud úplně nevzpamatovala z traumatického potratu. Když se mladá novinářka pustí do vlastního pátrání, začínají navíc z minulosti malého městečka vystupovat děsivá temná tajemství…
„Kimberly McCreightová se dostává do první ligy žánru po bok takových stálic, jako jsou Jodi Picoultová nebo Harlan Coben.“ 
USA TODAY

Vydává Ikar. Vychází 14. 12. 2016.

Nikdy neumírej sama – Lisa Jackson
Měl to být nejlepší den jejich života. Bohužel byl nejhorší.
Zoe a Chloe Denningovy vyrazily na oslavu svých jednadvacátých narozenin, ale návrat domů se šeredně zvrhl. Za své další oběti si je totiž vybral muž, který vraždí zásadně dvojčata a své činy plánuje se zvrácenou pečlivostí. Namísto vstupu do dospělosti tak dívky čeká jen utrpení.
Pro Briannu Haywardovou je zmizení sester Denningových nepochybným znamením, že Vrah 21 se přesunul do New Orleans. Jak ale přesvědčit policii, že z rituálních vražd dvojčat obvinila nesprávného člověka? Proč nikdo nechce pochopit, že dokud skutečný pachatel běhá na svobodě, jsou v ohrožení další životy? Zoufalá Brianna osloví novináře Jasona Bridgese, a ten jí přislíbí pomoc, protože tento příběh by se mohl stát odrazovým můstkem jeho další kariéry.
Ani detektiv Rick Bentz nebyl nikdy úplně přesvědčen o tom, že za mřížemi sedí opravdu Vrah 21. Nyní jako by se jeho pochybnosti začaly naplňovat – a navíc je docela dobře možné, že se tento obávaný zabiják přesunul do jeho policejního rajónu. Dostane se mu na stopu dřív, než neznámý šílenec uskuteční svůj plán: spojit Zoe a Chloe navždy poutem smrti?

Vydává Domino. Vychází 7. 12. 2016.

Ďábelské hry – Angela Marsonsová
Čím větší zlo, tím ďábelštější hra…
Inspektorku Kim Stoneovou a její vyšetřovací tým povolají k nálezu zmrzačeného, ubodaného těla – oběť je však zároveň i zločincem, pachatelem brutálního znásilnění. Že by vzal někdo spravedlnost do svých rukou? Kim současně pátrá po skupině pedofilů, brzy však začne být jasné, že se stala sama terčem nebezpečné osoby. Ta zná každou její slabinu. A rozhodla se vyzkoušet na Kim vlastní zvrácený experiment. Kim ví, že každý další krok může být smrtící. A tentokrát – je to osobní.
Ďábelské hry, druhý román Angely Marsonsové, jednoznačně potvrzuje, že jeho autorka (debutující v roce 2015 knihou Němý křik) je vycházející mezinárodní hvězdou žánru krimi.

Vydává Knižní klub. Vychází v nejbližších dnech.

Dívka o půlnoci – Katarzyna Bonda
Dívka o půlnoci se v Polsku okamžitě po vydání stala naprostým bestsellerem a porazila i tituly Stephena Kinga a Joa Nesboho.

Zima 1993. 
V luxusním hotelu v Gdaňsku je nalezeno tělo mladinké dívky. O několik hodin později umírá při autonehodě její starší bratr. Obě úmrtí zůstávají neobjasněna.
Velikonoce 2013. Policejní psycholožka a bývalá alkoholička Saša Załuská se po absolvování univerzity v Huddersfieldu vrací do rodného Polska, aby zde se svou šestiletou dcerou začala nový život. Stačí ale jeden telefonát, který ji donutí připomenout si démony minulosti a otevřít všechny rány, s nimiž se poslední roky snažila vyrovnat.
Tajemná zakázka ji dovede až do klubu Jehla, ovládaného mafií, kde je hned druhý den, o Velikonocích, zavražděn známý písničkář, jeden z majitelů podniku. Zdá se však, že je případ komplikovanější a nitky vedou až do devadesátých let, kdy za tragických okolností zahynuli dva sourozenci.
Jak odhalit vraha, když na místě činu zůstane jako důkazní materiál jenom pach? A co všechno se skrývá v jednom starém hitu, jehož autorství je zahaleno tajemstvím?
Detektivní thriller od „královny polské krimi“

Vydává Jota. Vychází v nejbližších dnech.

Tak to je z mých tipů na napínavé čtení všechno. Určitě mi napište, jestli vás některá z knih zaujala a dáte ji někomu pod stromeček :)

Mějte se krásně...

Vaše Šárka ♥

9 komentářů:

  1. Moc pěkné kousky jsi pro nás připravila! :) Za sebe můžu říct, že bych rozhodně nepohrdla knihou To. (Tu už mám z části odposlouchanou, ale nad knížku v psané podobě není! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba ji Ježíšek nadělí :) Já jsem si s Kingem moc do noty nepadla, ale je to spíš můj problém, než autorův :)

      Vymazat
  2. Past mam uz objednanou z KK tak jsem na knihu zvedava :)
    Ostatní bych ale brala taky 😂😂
    Katy

    OdpovědětVymazat
  3. Dívka v ledu, Dívka v červeném kabátku a Tam kde ji našli. Kdybych si měla vybrat tři knihy. Jinak ostatní vypadají také moc dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dívka v ledu si ke mně už cestu našla a další dvě z tvého výběru bych si taky ráda pořídila. Od autorky knihy Tam, kde ji našli jsem četla Případ Amelia a to se mi moc líbilo :)

      Vymazat
  4. Tak v téhle kategorii bych si rozhodně dokázala vybrat, což tě asi nepřekvapí :D Moc by se mi líbilo třeba to jubilejní vydání To, nicméně když už ho mám jednou doma, tak mi to přjde takové "ujeté", pořídit si další.
    Měj se krásně, Šári a těším se i na další tipy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, další tipy budou hned po neděli :) Já Kinga nemusím, ale to vydání vypadá fakt dobře :)

      Vymazat
  5. Ani nebudu vypisovat, co všechno mě zaujalo, ale o jedné knize se zmíním - Maminka neříká pravdu. Tu knížku vidím tady u Tebe poprvé, ale neskutečně mě zajímá. Vážku mám v plánu už dlouho, ale možná začnu nejdříve tímto titulem. Vypadá moc slibně. Díky za tip, Šári!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥