středa 4. ledna 2017

Knižní přírůstky 84

Podruhé vás dnes zdravím... A ještě to není naposledy :)))

Ještě dnes publikuji recenzi na Nehodu, mám tady jednu malou rozbalovačku. Jde o zbyteček mých knižních vánočních dárků, proto ještě čísluji za minulý rok. 


Na buxu jsem si objednala dvě knihy od českých autorů. Na knihu Nebe nemá dno od Hany Andronikové jsem měla políčeno dlouho a k ní jsem si vzala Petra Prouzu a jeho román Život střídá smrt.

Nebe nemá dno
Ama je mladá žena, které umírá náhle otec a u ní samotné je diagnostikován zhoubný nádor. Věří, že jsou i cesty, které vedou mimo klasickou medicínu, a tak cestuje mezi peruánské domorodce a indiány v nevadské poušti...zde nachází část pravdy a vrací se domů, kde podstoupí chemoterapii a radioterapii a tento příběh opustí jako vyléčená.


Život střídá smrt
Psychologický román o tom, jak se člověk loučí se životem a ten, kdo mu je nejbližší, o něj bojuje. Pavel Rajtera je postaven před nezvratnou skutečnost, že jeho mladá žena, matka dvou dětí, trpí zhoubnou leukémií. V reminiscencích se vrací k prehistorii a historii jejich manželství, k minulým osobním a milostným krizím, křehkým líčením ohrožené lásky. Jaký čas je ještě Hedvice vyměřen? V této nejistotě Pavel vše hluboce prožívá a uvědomuje si, čím vším pro něj byla jeho žena. Zůstane z ní něco v dětech? Skončí někdy jeho zoufalství? Jen těžce se smiřuje s osudem, ale jak postupně život střídá smrt, pociťuje novou sílu a naději vše překonat.



Četli jste některou z knih? Určitě mi dejte vědět :)

Ahoj Šárka ♥

10 komentářů:

  1. Nečetla jsem žádnou, ale Nebe nemá dno mám už dlouho v hledáčku. Jsem moc zvědavá, jak se Ti bude líbit. A i ta druhá vypadá dobře. Díky za další bezva tipy. Z

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, rádo se stalo a doufám, že knihy budou stát za to :)

      Vymazat
  2. Nebe nemá dno dostala mamka kdysi od babičky, nějak to kolovalo po rodině a nikdo z toho nebyl nadšený. V létě jsem to babičce z knihovny ukradla, ale k přečtení jsem se zatím nedostala. Snad brzy a doufám, že budu muset s ostatními nesouhlasit a že to bude nakonec pěkné čtení. Užij si obě novinky Šárko a měj se báječně :) A těším se na recenzi, moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristý, tak uvidím, jak mě kniha osloví. Každopádně je psaná specifickým stylem, jak jsem koukala, tak snad mi to nebude nějak zásadně vadit.
      Měj se moc krásně :)

      Vymazat
  3. Nebe nemá dno vůbec neznám, ale na Andronikovou se chystám už dlouho, tak se budu těšit i na tvůj názor :)
    Užij si obě a měj se krásně, Šári ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji, jsem na autorku fakt dost zvědavá :)
      Měj se krásně :)

      Vymazat
  4. Knihy vůbec neznám, nicméně vypadají lákavě a to obě dvě. Poslední dobou mě čeští autoři začínají zajímat čím dál víc. Přeji hezké čtení 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pinky, mám to taky tak, myslím, že v českých autorech toho ještě spoustu zajímavého objevíme :)

      Vymazat
  5. Vůbec knihy neznám, ale přeji hodně pěkných chvilek s těmito poklady. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥