neděle 29. ledna 2017

Únorové knižní novinky

Přeji vám krásnou neděli :)

Opět máme za rohem nový měsíc a tak přicházím s výběrem knižních novinek. Jak jsem tak projížděla předprodej na bux.cz, tak výběr je opravdu bohatý. 

A na můj výběr se můžete podívat teď hned a tady...

Příliš krátký provaz – Matthew FitzSimmons
nakladatel: Knižní klub
thriller

Je to už deset let, co beze stopy zmizela čtrnáctiletá dcera senátora Lombarda. Případ nikdy nebyl vyřešen. Když však Gibson Vaughn, bývalý mariňák a mimořádně schopný hacker, dostane fotografii, na níž je Suzanne, jeho nejlepší kamarádka z dětství, zachycena v době, kdy už se pohřešovala, pouští se do vlastního pátrání. Jenomže podle všeho není jediný, kdo se o osud ztraceného děvčete začne znovu zajímat… Vynikající, akcí nabitý politický thriller!

Můj boj 2: Zamilovaný muž – Karl Ove Knausgard
nakladatel: Odeon
světová současná literatura

Karl Ove Knausgard se vrací ve vzpomínkách do doby, kdy ze dne na den opustil manželku i rodné Norsko, zamířil do Stockholmu a spřátelil se s jiným exulantem, intelektuálem a boxerem Geirem. A potkal Lindu, do níž se bláznivě a hluboce zamiloval, usadil se, stal se otcem. Minulost – stejně jako četné úvahové odbočky – funguje jako únik od současnosti, protkané peripetiemi života se třemi dětmi, prázdninovými výlety, narozeninovými oslavami, rodinnou každodenností života ve městě, pulzující, frustrující, naplňující. 
Leitmotivem druhé části autobiografického románu Můj boj je láska – ovšem v knausgardovském pojetí. I láska, stejně jako život, totiž znamená boj. Brilantní dílo důrazně plní slib, kterému nikdo nevěřil: že se čtenář i po několika stech stranách bude dožadovat pokračování.

Chladná krev – Lisa Jackson
nakladatel: Domino - 2. vydání
thriller

Děsivá vize vraždy, která se právě děje. A ještě děsivější vize vraždy, která se teprve stane…

Na podlaze omšelého bytu leží zmasakrované tělo mrtvé ženy. Vrah si je naprosto jistý, že žádný svědek neexistuje. Mýlí se. Každý jeho krok sledovala jistá žena. Ne, nebyla přítomna na místě činu. Ležela ve své posteli na opačném konci města a snila hrůzný sen o brutální vraždě. A ráno ke svému zděšení zjistila, že její sen se opravdu udál…
Když Olivii Bechettovou o pár týdnů později probere ze spaní další hrůzná vize, rozhodne se jít na policii. Popíše detektivu Bentzovi, co ve snu viděla, ale on zůstává skeptický. Nepřesvědčí ho ani nález mrtvoly, zavražděné přesně tak, jak popsala Olivie. 
A pak vyděsí Olivii další sen. Tentokrát však nespatří pouze tvář oběti, ale také vraha. A obě tváře dobře zná…

Horká krev – Lisa Jackson
nakladatel: Domino - 2. vydání
thriller

I domnělý hřích se může stát důvodem k vraždě.

V rozhlasovém studiu sedí psycholožka Samanta Leedsová a ve svém pravidelném nočním pořadu rozdává rady a útěchu zoufalým posluchačům. Jeden telefonát se ale velmi liší: podivný volající se představí jako Otec John a Samantě oznámí, že brzy bude muset pykat za těžký hřích, který spáchala. 
Krátce poté je v omšelém hotelovém pokoji nalezena uškrcená prostitutka. A pak další… a další. Vyšetřující detektiv Rick Bentz je přesvědčen, že tento vrah je nějakým způsobem spojen s osobou Samanty. A co víc – že dosavadní vraždy jsou jen předehrou toho, co má v jeho smrtnosném plánu následovat. 
I Samanta se už začíná bát. Cítí, že příští obětí samozvaného vykonavatele spravedlnosti má být právě ona...

Spáčův hrad – Barbara Erskinová
nakladatel: Brána
společenský román

Děj dalšího, netrpělivě očekávaného románu oblíbené autorky se odehrává v 15. a zároveň v 21. století a jeho hrdinkami jsou dvě ženy – Catrin a Miranda. 
V roce 1400 se na velšských hranicích schyluje k válce. Catrinin otec je věštec a hraje nebezpečnou hru v centru zuřivého soupeření mezi velšskými knížaty a anglickými pány. Catrin se ocitne ve zdech hradu Sleeper a je vyzvána, aby předpověděla osud Walesu, ona však vidí jen blížící se válku a krev… V roce 2015 odjíždí Miranda na hrad Sleeper, aby unikla realitě a uspořádala si myšlenky. Pomalu cítí, že se v samotě hor probouzí k životu, ale pokaždé, když zavře oči, její sny ožívají. Setkává se v nich s mladou dívkou, která křičí a vztahuje k ní ruce. Zdá se, že jí může pomoct jen Miranda

Superpozice – Kat Kaufman
nakladatel: Odeon
román

Všechny postavy v této knize se vymyslely samy, nebo z nich to, čím jsou, udělali matka, otec, spolužáci, svině a kreténi. Peprné motto románu Superpozice, což je termín z kvantové fyziky i geologie, nás uvádí do světa šestadvacetileté hudebnice Izy Lewinové: jako dítě přišla do Německa s ruskožidovskými rodiči na začátku devadesátých let. Izy se ptá: Jsem Ruska, Židovka, Němka? Rozhodně si myslí, že říkat o někom, že má migrační pozadí, je blbost; ona říká „migrační popředí“. A tak glosuje svou každodennost, chodí na mejdany, hraje pro peníze, bloumá po Berlíně… Poetický jazyk se střídá s politicky nekorektním a vytváří zajímavou románovou mozaiku.

První láska, poslední pomazání – Ian McEwan
nakladatel: Odeon
povídky

Soubor povídek První láska, poslední pomazání je vůbec první autorovou publikovanou knihou. Dílo, za něž McEwan roku 1976 obdržel cenu Somerseta Maughama, se lyrickým způsobem vypořádává s řadou tabuizovaných témat, jakými jsou kupříkladu sexuální zneužívání či incest, a ukazuje svět v jeho často kruté a tragické podobě. McEwanovi hrdinové jsou lidé nacházející se na okraji lidské společnosti. Autorova prvotina tak připomíná jakéhosi průvodce, který nás provede oblastí přináležející odvrácené straně lidské existence.

Muži Marie Terezie – Hanne Egghardtová
nakladatel: Ikar
literatura faktu - dějiny

V době vlády Marie Terezie byly vedle krvavých válek taky uskutečněny reformy s dalekosáhlou, dodnes platnou účinností. 
V devíti bohatě ilustrovaných, živoucích portrétech představuje autorka ty muže, kteří měli pro Marii Terezii velký význam. Na jedné straně soukromé vztahy, na druhé její politické rádce a generály.


Univerzita výjimečných 2: Zrada – Joelle Charbonneau
nakladatel: Fragment
sci-fi, fantasy

Hunger Games byly skvělé, tahle série je výjimečná! 2. díl světového bestselleru Cie se podařilo zvládnout náročné zkoušky a prožívá své první dny na univerzitě v Tosu. Vzpomínky na brutální testování, při kterém umírali lidé, ji však děsí ze spaní. Ostatní studenti, kterým vymazali paměť, žijí v blahé nevědomosti. Cia však ví své. Ve snaze odhalit odpornou pravdu o vražedných praktikách nejvyšších vládních úředníků vystavuje sebe i své blízké velkému nebezpečí. Zrádci, kteří usilují o moc, a nehodlají se jen tak vzdát, už totiž tuší, že Cia ví víc, než by měla…

Zázrak v plechovce – C. D. Payne
nakladatel: Jota
humor

Zapomeňte na Nicka Twispa, teď je tady Divočák Flint!
Další nálož nekorektního humoru od autora kultovního Mládí v hajzlu.
Užijte si nejnovější zábavné dobrodružství s Divočákem Flintem, který jako by byl starším bratrem ďábelsky inteligentního Nicka Twispa, a Univerzitou, skoro jeho starší sestrou se sexy hříšným tělem.
Je léto roku 1949. Studená válka nabírá na obrátkách, do amerických domácností proniká televize, na stříbrném plátně vzdychají prsaté filmové divy, dělníci stávkují a lidé se houfně přesouvají z měst do kempů, aby strávili dovolenou v přírodě. A z ohijského Erie vyráží ve starém veteránu po strýci, obývaném léta jen myší kolonií, čerstvý maturant Wilder S. Flint, aby pátral po tajemném prodejci zázračného krému, se kterým mu utekla dívka jeho srdce. Putování to bude dlouhé, provázené zajížďkami, bizarními setkáními a zastávkami, díky kterým Divous Wilder pochopí, že život nikdy neběží tak, jak si ho naplánujeme. Jaké štěstí, že ho na cestě provází nekonvenční a nebojácná stopařka Verity zvaná Univerzita, se kterou je každý den plný nečekaných příhod a noc plná překvapení.

Kniha zahrnuje i bonus v podobě povídky o jednom poněkud kuriózním recyklačním projektu.

Země odpoledního slunce – Barbara Woodová
nakladatel: Ikar
historický román

Píše se rok 1920 a dvacetiletá Elizabeth Van Lindenová se stejně jako její vrstevníci pokouší co nejrychleji se vymanit z konvencí, na kterých lpí generace jejích rodičů a které po válce už nemohou platit. Svobodný život se vydá hledat s milovaným mužem do jihozápadní Kalifornie, kde pořád ještě na odvážlivce a dobrodruhy čekají skvělé příležitosti. Brzy zjistí, že si vzala člověka, kterého vůbec nezná, sobeckého, bezohledného a s násilnickými sklony. Ale nevzdá se, snaží se najít smysl života v práci pro místní bílou i indiánskou komunitu a přitom tajně sní o nové lásce. Dosáhne štěstí, jež si zaslouží?

Mrazné květy na skle – Jiří Hanibal
nakladatel: Knižní klub
historická romance

Oblíbený autor především historických románů tentokrát přibližuje čtenářům křehký milostný příběh. Studentská láska Tomáše a Denisy se odehrává v Táboře v pohnutém období od podzimu 1937 do podzimu roku 1939, kdy dobové okolnosti se surovou bezohledností zasahovaly do životů obyčejných lidí jako vichřice, která rozvrací a proměňuje vše kolem. Z krátkého epilogu po osvobození v roce 1945 se pak čtenář dozvídá o dalších osudech hrdinů.

Kosti svaté Brigity – keltská detektivka – Philip Freeman
nakladatel: Knižní klub
historický román

Historický dobrodružný román s kriminální zápletkou Kosti svaté Brigity je prvním dílem příběhů z Irska na počátku šestého století, kdy se v Irsku šířilo křesťanství. Vypravěčkou je mladá sestra Deirdre, půvabná a vzdělaná, která putuje po kraji a pátrá po vzácných ostatcích svaté Brigity, které někdo vzal z kostela. I když se jako bard těší velkým výsadám, dostává se do mnoha nebezpečných situací.

Chci to taky – Ellen Bergová
nakladatel: Ikar
humor, satira

Charlotte má fantastickou práci, fantastický byt, fantastickou psychoterapeutku – ale bohužel žádného chlapa. V devětatřiceti! Náhle se objeví muž s neodolatelným úsměvem. Ovšem jako naschvál je to – instalatér! Už to jméno: Uwe. Tak se přece nikdo pořádný nejmenuje! 
Jenže právě s Uwem Charlotte snídá masové kuličky, tančí v dešti a vůbec dělá všechno, co ji baví a těší. Je blažená, zato její okolí je zděšené.
Downdating? Z toho nemůže nic být!

Skleněný trůn – Krvavé ostří – Sarah J. Maas
nakladatel: CooBoo
fantasy

Staňte se svědky vzestupu a pádu Celaeny Sardothien coby adarlanského zabijáka!

Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu. Jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela, přesto však důvěřuje pouze jedinému člověku – svému kolegovi a příteli Samovi. V těchto novelách nabitých akcí se Celaena vydává na několik odvážných misí, které mají prověřit její schopnosti. Ocitne se na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobození otroků. Ovšem ne vždy jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.

Siréna – Kiera Cass
nakladatel: CooBoo
Young Adult

Láska je vždycky risk i zisk Oceán zachránil Kahlen před smrtí. Je to už dávno, co ji nenechal utonout, a od té doby mu slouží jako siréna. Svým zpěvem láká bezpočet neznámých do hlubin moře, aby tak splatila dluh. Může se pohybovat také na zemi mezi lidmi, ale protože by i jediným slovem mohla způsobit smrt, musí držet jazyk za zuby. Dívá se, jak žijí obyčejní lidé a těší se, až bude taky smět hlasitě mluvit, smát se a svobodně žít. Je smířená se samotou až do konce služby… ale pak se seznámí s Akinlim. Je to kluk, který má všechno, o čem kdy snila. Vypadá dobře, je srdečný, vtipný a bezprostřední, zajímá ho nejenom její krása. Všemožně se s ní snaží komunikovat, úžasně si rozumějí a vztah mezi nimi rychle přeroste kamarádství. Ať chtějí nebo ne, jsou spojeni poutem lásky… A Kahlen chce. Jsou tu však pravidla daná Oceánem a zamilovat se do člověka? To by jistě žádná siréna neměla. Bude muset Akinliho opustit. Žádný člověk nesmí v životě poznat mořský svět sirén. Jenomže poprvé po létech poslušnosti je Kahlen rozhodnutá následovat hlas srdce.

Skóre – Elle Kennedy
nakladatel: Baronet
Young Adult, romantika

Allie Hayesová má problém. Blíží se promoce a ona zatím pořád netuší, co bude dělat po škole. Navíc si po krachu dlouhodobého vztahu léčí zlomené srdce a o žádný nový vztah nemá nejmenší zájem. Sex rozhodně nic nevyřeší, jenže pohlednému hokejistovi Deanu Di-Laurentisovi je nemožné odolat. Alespoň na jednu noc touží Allie zapomenout na nejistou budoucnost, v níž na ni určitě nečeká král rychlovek na jednu noc.
Dean vždycky dostane, co chce. Holky, dobré známky, holky, slávu… holky. Holt si rád užívá a zatím nepotkal ženu, jež by byla vůči jeho kouzlu imunní. Dokud nepoznal Allie. Za jedinou noc mu divoká blondýnka obrátila život vzhůru nohama – a teď se chce jenom přátelit? Tak to ani náhodou.
Když ale jeho život nabere nečekaný směr, Dean začne uvažovat, jestli není načase přestat skórovat a místo toho dát šanci lásce.

Vášnivý lhář – Christina Laurenová
nakladatel: Jota
romantika, erotika

Na dvojku, co nechce randit ani se do sebe zamilovat, jsou spolu nějak často nazí.
London Hughesová se po několika letech strávených na vysoké škole oddává surfování, po nocích pracuje za barem, vysedává s kamarády a důkladně zkoumá, jak to vlastně v životě chodí. Všechno jí jde skvěle, nic neřeší, nic neplánuje.
Ale když ji jednou ráno spláchne pořádná vlna a večer ji úplně převálcuje sexy úsměv Luka Suttera, vychýlí se trochu ze svého kurzu… a nabere jeho směr. Jasně, Luke je na první pohled plejboj, ale vytrvalý hlas v hlavě jí pořád opakuje: Prostě to zkus – je to jen jednorázovka.
Luke funguje v módu děvkaře tak dlouho, že už se ani nepozastavuje nad tím, co vlastně dělá. Ale po úžasné noci s London si uvědomí, že se od zničujícího rozchodu vůbec nikam neposunul, ať už se vrhal kamkoliv – a s kýmkoliv. Díky London zatouží zase po něčem víc.
Každý vztah tvoří vždycky dva… a jejich minulost. London si s Lukem sice užívá, ale když zjistí, jaká je jeho minulost – konkrétněji, kdo je kdo v ní – všechno se nějak zamotá, což je přesně to, čemu se chtěla vyhnout. Pak už je to na Lukovi, aby změnil svůj život a přesvědčil ji, že nemá přehazovat výhybku.

Čtvrtá kniha v sérii Vášnivých, která začala Vášnivým svůdníkem (knihou roku v Romantic Times, kterou Sylvia Day označila za „sladce vzrušující poklad“) a pokračovala Vášnivým sprosťákem a Vášnivým hříšníkem.

Bratr – Joakim Zander
nakladatel: Host
thriller

Nejžhavější politická témata naší doby v pokračování bestselleru Plavec...
Jasmine Ajamová utekla před svou minulostí z drsné stockholmské čtvrti Bergort do New Yorku. Jednoho dne dostane zprávu, že nepokoje v ulicích Stockholmu mají co do činění s náhlým zmizením jejího bratra. Lidé říkají, že se radikalizoval a zemřel v Sýrii v boji za Islámský stát. Ale co se mu doopravdy stalo?
Mezitím si v Londýně Klara Walldéenová našla práci ve výzkumném institutu pro lidská práva a připravuje zprávu o důsledcích možné privatizace policie, kterou má prezentovat nejvyšším politickým činitelům Evropské unie. Ale když v jejím okolí začne docházet k podivným děsivým událostem, pochopí, že může nevědomky přispívat k velice temné agendě.

Případ ukradeného zubu – William Ritter
nakladatel: Host
Young Adult, napětí


Abigail Rooková a podivínský detektiv R. F. Jackaby znovu zasahují.

Rok 1892, New Fiddleham, Nová Anglie. Věci tu nikdy nejsou takové, jaké se zdají být, zvláště když jsou Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby opět vyzváni, aby vyšetřovali nadpřirozené jevy.
Nejprve se objeví zákeřní měňavci zamaskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neidentifikovatelná bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou jen zmrzačená těla. Policista Charlie Cane, který se do údolí odstěhoval z New Fiddlehamu, žádá o pomoc, a tak se Abigail s Jackabym vydávají chytit zloděje, příšeru a vraha."


Kouzelníkův únik z reality – Lars Vasa Johansson
nakladatel: Host
humor, satira

Může magický les změnit domýšlivého kouzelníka?

Po všech stránkách neúspěšný profesionální kouzelník Anton zabloudí v národním parku Tiveden mezi nadpřirozené
bytosti a jako trest za to, že odmítl pomoci víle, je označen znamením smrti. Ochránci parku mu radí splnit tři
úkoly, aby se prokletí zbavil a přestaly ho stíhat nehody, které ho mají dohnat k sebevraždě. Anton však ničemu z toho nevěří a ani přes očividné důkazy ze sebe nehodlá dělat hlupáka, poskakovat nahý okolo májky a ládovat se tajemnou malinovou roládou. Nakonec se do světa kouzelného lesa nechá vtáhnout, jen aby vzápětí zjistil, že kdyby zmizel, nikomu by nechyběl, a že je ještě větší ztroskotanec, než si o sobě myslel. Má dvě možnosti — buď se bude chovat tak jako dosud, nebo se pokusí splnit úkoly, zbavit se znamení smrti a svůj život změnit.

Pojď sem, ať ti můžu dát pusu – Griet Op de Beecková
nakladatel: Host
humor, satira

Příběh plný humoru, jízlivosti a bezostyšné upřímnosti o tom, proč se stáváme tím, kým jsme.

Mona jako dítě, jako čtyřiadvacetiletá dívka a jako pětatřicetiletá žena.
Román o dítěti, ale také o rodičovství. O zlomených lidech a o tom, jak neúmyslně ubližují ostatním. O tom, kde končí
odpovědnost a začíná vina. O tajemstvích a samotě. O nemoci a mlčení. O tom, jak je nebezpečné být silný. O zapomínání a neschopnosti zapomenout. O odvaze zachránit sama sebe. A samozřejmě také i o lásce. Protože ta je vše, co máme, nebo alespoň téměř vše.

Toskánské věže – Carol M. Cramová
nakladatel: Jota
historický román

Román Toskánské věže, odehrávající se v klikatých uličkách sluncem rozpálených náměstí středověké Itálie,je příběhem mladé ženy, která se odváží vykročit vlastní cestou a prosadit se v muži ovládaném malířském umění a řemesle. Sofia, dcera věhlasného malíře Barducciho, žije v rodném San Gimignanu provdaná za sobeckého a ješitného obchodníka se šafránem, ale tajně touží prosadit svůj talent v malířském umění, do nějž ji svéráznou výchovou zasvětil otec. Ten však nečekaně umírá a dceru už stihne pouze vybídnout, aby svůj sen nevzdávala a nepromarnila tak dar od Boha,kterého se jí dostalo.O pár měsíců později se v Sieně objevuje otrhaný mládenec, a žádá o práci v malířské dílně Maestra Manziniho, bývalého přítele Antonia Barducciho…Příběh mladé svérázné ženy – malířky,zasazený do prostředí středověkých italských měst, upoutá nejen romantické duše, ale i milovníky výtvarného umění a starých řemesel.

Všichni jsme utkáni z hvězd – Rowan Coleman
nakladatel: Domino
společenský román

Odejít z tohoto světa je snazší, když vás netrápí nedokonané a nevyřčené…

Stella Careyová je provdaná za válečného veterána Vincenta, který po návratu z bojů tráví večery ve společnosti traumatických vzpomínek, úplně uzamčen před vnějším světem. Aby unikla před neútěšnou realitou domova, bere si Stella stále více nočních směn v hospicu.
Rozmluvy s pacienty jí přinášejí zvláštní klid. Seznamuje se s jejich osudy; vnímá, jak odlišně lidé přijímají blízkost smrti. A především stále silněji chápe, jak je pro umírajícího člověka důležité urovnat a uzavřít vztahy s blízkými. A právě tehdy začne Stella psát dopisy, jejichž prostřednictvím se její pacienti loučí se svými milovanými. Některé jsou plné humoru či lásky, jiné obsahují souhrn praktických rad, z dalších čiší lítost… 
Všechny dopisy Stella odešle, až jejich faktický pisatel zemře. Tento slib dodržuje až do jedné noci: tehdy sepíše dopis, který je pro pacienta poslední šancí na odčinění dávné viny – pokud ovšem bude doručen včas…

Nečekaně vévodkyní – Valerie Bowmanová
nakladatel: Ikar
romantika


Lady Lucy Uptonová má ostrý jazyk, kuráž a ochranitelské sklony. Když její cudná přítelkyně Cassandra potřebuje odradit nežádoucího ctitele, kdo jiný by jí pomohl než ona? Skvělý plán, zahrnující úkryt ve křoví, se neukáže tak docela bez chyb, a Lucy musí ctiteli čelit sama. Chápe, proč Cassandra vévodu z Claringdonu nechce – vždyť je tak nafoukaný! I když zároveň opravdu velmi pohledný… Lucy je natolik odhodlána ubránit kamarádčino srdce, že v zápalu boje nakonec ztratí své vlastní.
Přechod 3 – Město zrcadel – Justin Cronin
nakladatel: Knižní klub
horor

BESTSELLER NEW YORK TIMES #1 „Jeden z nejvýraznějších úspěchů americké fantasy.“ (Stephen King)
Prošli jste Přechodem. Čelili Dvanáctce. Teď vejděte do Města zrcadel k poslednímu zúčtování. 
Dvanáctka byla rozprášena. Ve světě skončilo století vlády nepředstavitelných hrůz. Potomci těch, kteří přežili, začínají opouštět hradby města s odhodláním vybudovat novou společnost. Daleko od nich, v mrtvé metropoli na východě kontinentu, však čeká Nula, první nositel viru. Jeho nenávist dokáže utišit pouze porážka Amy, jeho protipólu, jediné naděje umírajícího lidstva. Dívky z Neznáma, která je pro zničení Nuly ochotná obětovat vše. A nejspíš bude muset…

Jsem máma – Kristýna Farkašová
nakladatel: Ikar
biografie

Úspěšná slovenská herečka a moderátorka Kristína Farkašová je šťastnou maminkou dvojčat, holčiček Ely a Matildy. Ve svých blogových zápiscích, které loni shrnula do knižního bestselleru, vtipně popisuje svoje zkušenosti s těhotenstvím a mateřstvím. Její pohled na život s neposednými dvojčaty je láskyplný a optimistický a zároveň vtipný a občas mírně sarkastický. Mateřství je skvělá věc, ale někdy to dá zabrat. Půvabně graficky upravenou knížku ilustroval Kristínin otec, herec Boris Farkaš.

Návraty domů – Debbie Macomberová
nakladatel: Ikar
společenský román

Cassie Carterová si se svými sestrami byla v dětství velmi blízká, ale jistá nešťastná událost jejich pouta zpřetrhala a Cassie hned po střední škole od rodiny utekla, jen aby se vdala za nesprávného muže a zahodila těžce vydřená studia. Její rozhodnutí zlomí jejím rodičům srdce a ještě víc proti ní sestry zatvrdí... Nyní je jí jednatřicet, od manžela odchází a touží se s rodinou usmířit, ale to není vůbec snadné. Jednoho dne jí zavolá starší sestra Karen a Cassie po své šanci ke smíru skočí. Má se však ještě ke komu vracet?

Nestydaté neviňátko – Dominik Dán
nakladatel: Slovart
krimi, detektivky

Dvojice detektivů z oddělení vražd Richard Krauz a Josef Fischer zvaný Chosé vyšetřují nový případ: bestiální vraždu studentky architektury Moniky, kterou vrah uškrtil doma u rodičů, v jejím pokoji. Jako obyčejně nejsou největším nepřítelem zkušených detektivů úskoky zákeřného vraha, ale čas, který letí víc než neúprosně… Ale ne vždy zákonitě dopředu. Minulost se nedá změnit ani vymazat… Události minulého roku pronásledují Krauze, vystupují do popředí a promítají se do současnosti. Kdo Moniku zneužil a zavraždil? Je smrt bosse, který je taktéž zavražděn, závažnější než smrt mladé studentky? Kdy už konečně skončí mafiánské vraždy? Kdo přesvědčí prominentní rodiče zavražděné a věčně nespokojeného šéfa kriminálky, že detektivové z mordparty dělají, co je v jejich silách?

Poslední deska – Andrew Cartmel
nakladatel: Knižní klub
krimi, detektivky

Bydlí se dvěma kočkami, prvotřídním gramofonem, velkou sbírkou jazzových nahrávek a na živobytí pro sebe i obě ochočené šelmy si vydělává jako „vinylový detektiv“. Raritní gramofonové desky, o které sám nemá zájem, prodá se ziskem na internetu. Zkrátka poklidná, nevzrušivá existence… Jenomže pak u jeho dveří zaklepe tajemná Nevada, jejíž ještě tajemnější zaměstnavatel touží po raritní nahrávce z roku 1955. Historie desky je trochu zvláštní – vydavatel krátce před vydáním alba spáchal sebevraždu kvůli problémům s konkurencí a vydíráním… Ale je to snad důvod práci odmítnout, když je nabídka finančně štědrá a Nevada tak krásná?Brzy ovšem za podivných okolností umírá detektivův kamarád, znalec jazzu a majitel obchodu s deskami, následují další podezřelá úmrtí a dvojici se na paty pověsí nájemní zabijáci…První díl detektivní série od spoluautora scénáře legendárního seriálu Dr. Who.

Kočárová cesta – Jana Klimečková
nakladatel: Moba
historický román

V poutavé historické próze sledujeme osudy české dívky za vlády Marie Terezie. Šestnáctiletá Markéta, dcera hajného, se stává komornou kněžny Paarové a odjíždí s ní do Vídně. Leckdo si ji plete se zesnulou princeznou a císařovou chotí Isabelou Parmskou, tak moc jí je podobná. I díky své kráse prožije milostný románek s budoucím majitelem výrobny kočárů, a coby knížecí komorná se ve Francii účastní svatby Marie Antoinetty. Roku 1771, po smrti kněžny Paarové, vstupuje do služeb samotné císařovny Marie Terezie. A to její postup vzhůru, až do nejvyšších pater monarchie, ještě zdaleka nekončí…

Hříšní lidé města písku – Ladislav Beran
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

V každém městě, a dokonce i v každé obci žijí tací, kteří stojí na druhé straně zákona a ze svých hříchů se pak zpovídají před soudem. A právě o nich pojednává další povídková kniha bývalého kriminalisty Ladislava Berana. Jednotlivé příběhy nás uvádějí do každodenní práce písecké pátračky na sklonku první republiky. Autor vychází ze skutečných případů a suchou řeč archivních protokolů převádí do čtivé formy.


Svítání – Virginie Cleo Andrews
nakladatel: Moba
rodinná sága

Čtrnáctiletá Dawn přichází na novou školu. Poznává okouzlujícího Phillipa Cutlera a začíná žít svůj sen. Konečně může studovat zpěv, prožívá svou první lásku… jenže pak jí umírá matka a její svět se obrací naruby. Záhy přichází další rána. Dawn zjišťuje, že byla jako nemluvně unesena a jejími biologickými rodiči jsou právě Cutlerovi. Dostává se do cizí rodiny, snaží se překonat staré bolesti a od základů si vybudovat svůj vlastní život.

Manžel, který štěká, taky kouše – Alena Jakoubková
nakladatel: Moba - 2. vydání
román

Když šestnáctiletá Sonja neplánovaně otěhotní, převrátí to život naruby nejen jí. Pro rodiče je to tragédie a za dceřin poklesek se stydí, takže ji záhy odklidí k tetě do města na druhém konci republiky, navíc ji přinutí, aby dítě ihned po porodu dala k adopci. Sonja pod nátlakem udělá, co si rodiče přejí, ale nikdy jim to neodpustí...



Jedinečná dovolená Franka Derricka, 82 let – J. B. Morrison
nakladatel: Moba
román

Svérázný stařík Frank Derrick je zpět. Přestože oslavil už 82. narozeniny, je stále plný elánu. Jeho dcera v Los Angeles prožívá špatné období, a tak Frank neváhá a opouští rodnou Anglii. Co na tom, že ještě nikdy neletěl letadlem… Autor je mistrným pozorovatelem a skvělým vypravěčem lidských příběhů, do nichž tak akorát dávkuje moudrost míšenou s břitkým anglickým humorem. Lehce úsměvné, optimistické i sladkobolné… takové je stáří v podání J. B. Morrisona.

Bičování mrtvého koně – Roman Cílek
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

„Nezavraždila jsem ho, ale když se nyní o něm dozvídám to, o čem jsem neměla ani tušení, přeji si, aby byl skutečně mrtev!“ vykřikla při výslechu manželka úspěšného, ale nyní nezvěstného podnikatele. Krátce nato se zhroutila a musela jí být poskytnuta lékařská pomoc. Dramatická scéna v jedné z povídek naznačuje bolestně vypjaté lidské vztahy, v jejichž líčení je Roman Cílek nadmíru zkušeným tvůrcem.

Bláto a mršiny – Ann Granger
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

Lucas Burton nesnáší venkov. Nevidí v něm nic víc než bláto, hnůj a mršiny. A to ještě ani neví, jak moc se blíží pravdě. Když dorazí na jednu opuštěnou farmu s nadějí, že uzavře obchod, zakopne o tělo neznámé dívky. Tím ale vše teprve začíná. Penny Gowerová ve zdejších stájích totiž zahlédla stříbrný mercedes, jak odjíždí z místa činu. Od té chvíle jako by se všechno obracelo proti Lucasovi… Vyšetřování se ujímá Jess Cambellová s novým komisařem Ianem Carterem za zády. A zanedlouho naleznou další tělo…

Pohřeb – Neil Cross
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

Nathan nikdy nezapomněl na nejhorší noc svého života, kdy náhle a strašlivě zemřela mladá žena. Jenom on a Bob, jeho starý známý, vědí, co se tehdy doopravdy stalo, a míní to tak nechat. Ale o mnoho let později, za jedné deštivé noci, se u Nathanových dveří objeví Bob a nese děsivé zprávy. Staré rány jsou znovu otevřeny a hrozí, že celý Nathanův svět rozcupují na kousky. Protože Nathan teď má svá vlastní tajemství… tajemství, která mohou zničit všechno, o co bojoval a co vybudoval. A Bob si nejspíš ani neuvědomuje, jak daleko je Nathan ochoten zajít, jenom aby je udržel v tajnosti.

Fixed 3: Oddaná tobě – Laurelin Paigeová
nakladatel: Ikar
erotika

Vztah Alayny Withersové a Hudsona Pierca prošel mnoha zkouškami. Oba jsou přesvědčeni, že i přes minulé chyby si dokážou odpustit a milovat se ještě oddaněji. Slíbí si se vší vážností, že od teď mezi sebou nebudou mít žádná tajemství. Proto je Alaynino srdce zlomeno tím bolestněji, když přijde na to, že Hudson svůj slib porušil, a navíc jí odmítá cokoliv vysvětlit. Jakkoliv ho miluje snad víc, než kdy dřív, tato poslední zrada její lásku málem pohřbí navždy. Ještě ke všemu se kolem ní motá bezcitná Celia, která je ihned ochotná toho využít…

Lovec králíků – Lars Kepler
nakladatel: Host
thriller

Šestý díl série o komisaři Joonu Linnovi.

Mistr thrilleru Lars Kepler je zpět s novým knižním trhákem o komisaři Joonovi Linnovi.
Joona Linna je už dva roky ve vězení s vysokou ostrahou. A teď ho odvezli na tajnou schůzku. Po vraždě jednoho ze švédských ministrů totiž policie potřebuje, aby jí pomohl vypátrat a zastavit pachatele, který nejspíš plánuje další vraždy v politických kruzích. Policie pracuje s verzí teroristického pozadí případu, Joona však tuší, že oběti, kterých brzy bude víc, spojuje cosi jiného… On i Saga Bauerová musejí pracovat tajně a proti rozkazům svých nadřízených, aby vraha zastavili dřív, než bude příliš pozdě.
Hříčka osudu nečekaně postaví do centra dění populárního kuchaře Rexe Müllera. Má v plánu poprvé se postarat o svého syna Sammyho. Ale místo tří týdnů dovolené ho čeká děsivý boj o přežití.
Až se z vašeho telefonu ozve dětský hlas odříkávající básničku o králících, dejte se na útěk, protože právě tu slyšely všechny oběti před smrtí.

Rosemary Beach 3: Nevinná navždy – Abbi Glinesová
nakladatel: YOLI
Young Adult

Dva nevlastní sourozenci. Dva rozdílné světy. Osudová přitažlivost. Rush slíbil Blaire věčnou lásku… ale sliby není lehké dodržet. Dokážou spolu šťastně žít, nebo už vše zašlo příliš daleko? Rush musí volit mezi svou rodinou a láskou k Blaire, přitom nechce ani jedno ztratit. Bude si muset vybrat, co je pro něj důležitější. Ale jde to vůbec? Blaire nechce opustit svoji pohádkovou představu o láskyplném vztahu s Rushem, ale sama sobě musí přiznat, že už to dávno není pravda. Oba se navzájem zraňují a Blaire už nemůže zastírat, že téměř nic není v pořádku. Díky své lásce k Rushovi a touze po spokojené rodině dál věří, že přijdou na způsob, jak všechno skloubit. Nakonec ale musí udělat to, co bude nejlepší pro ni a pro miminko. I kdyby jí to mělo zlomit srdce. Dovedou svůj vztah Rush a Blaire udržet, aby každý z nich neztratil příliš? Třetí kniha úspěšné série Rosemary Beach od bestsellerové autorky NEW YORK TIMES.

Skleněný zámek – Jeannette Wallsová
nakladatel: Mladá fronta
biografie

Autorka v něm vzpomíná na své dětství a mládí, prožité v šedesátých a sedmdesátých letech 20. století na mnoha hostinných i nehostinných místech USA. Rose Mary a Rex Wallsovi a jejich čtyři děti bydleli v karavanu, pod stanem, v autě, nádherném starém domě (ovšem prožraném červotoči), v rozpadlé staré barabizně…na poušti, v Kalifornii, ve Phoenixu a nakonec ve Welchi, nejztracenější důlní díře v celých Spojených státech. Potýkali se s nedostatkem jídla, peněz, se špínou, matčinou leností a otcovým opilstvím, ale přesto… rodina žila pohromadě a všichni se měli navzájem rádi. To jen rodiče neuměli a snad ani nechtěli vytvořit svým ratolestem život v dostatku a pohodlí. Přes to přese všechno (anebo možná právě proto) ale vychovali silné osobnosti, které se umějí poprat s nesnázemi a nepřízní života. Kniha je silným zážitkem, který čtenáři ukáže i odvrácenou stranu neustále opěvovaného amerického dostatku. Zároveň nám také ukáže, že v našem světě žijí ještě lidé, kteří se nenechají spoutat zažitými konvencemi, ale věčně sní svůj sen o svobodě myslet a jednat podle svého nejniternějšího přesvědčení. Jen ten skleněný zámek nějak nedokáží vybudovat…

Aféry privilegovaných – Nora Roberts
nakladatel: HarperCollins
romantika

Skandál v knížectví
Princezna Gabriela z knížectví Cordina uteče ze zajetí, ale na cestě k rodině má nehodu a ztratí paměť. A únosci jsou stále na svobodě! Proto jejímu otci nezbude nic jiného než najmout bodyguarda, který s Její Výsostí princeznou Gabrielou bude ve dne v noci… 
Jediný muž, který se na tuto práci hodí, je Američan Reeve MacGee. Přitažlivý a charismatický bývalý policista dokáže ochránit Gabrielu před únosci, možná jí i vrátit paměť, ale zabránit tomu, aby jeho srdce propadlo lásce k ní, neumí…

Dokonalé představení
Když Američanka Eve před lety navštívila knížectví Cordina – tehdy ještě jako školačka –, setkala se s neodolatelným princem Alexanderem a od té doby o něm nepřestala snít. Jenže princové si obyčejnou dívku berou jen v pohádkách. 
Teď se do téhle malé země na břehu Středozemního moře znovu vrací, aby tu na divadelních prknech představila svou hereckou společnost. Alex je překvapený, v jakou sebevědomou, nezávislou a krásnou ženu Eve vyrostla. Přestože to vůbec neměl v plánu, najednou touží Eve dokázat, že on je tím pravým, koho by si měla vzít za manžela!

Dýchej za mě – V žáru bezpečí 4 – Maya Banks
nakladatel: HarperCollins
společenský román

Agentka Eliza se odvážně vrhá do všech úkolů, i přes děsivé tajemství ze své minulosti. Kdysi se ocitla v moci zločince, kterého se jí podařilo dostat za mříže, jenže teď je Thomas na svobodě! Eliza nemůže čekat, až si pro ni přijde, ale musí ho jednou provždy zneškodnit. 
Wade nikdy nikomu nedovolil nahlédnout pod svou masku – kromě Elizy. Ta se mu dostala pod kůži a nic mu ji nedokáže vyhnat z hlavy. Když však v jejích očích zahlédne paniku a strach, ví, že je něco špatně. Tentokrát to nebude Eliza, kdo se postaví do role ochránce. A stojí za to, aby se za ni Wade bil do posledního dechu…!

Noční lov – Robert Bryndza
nakladatel: Grada
thriller

Jedné horké červnové noci je detektiv šéfinspektor Erika Fosterová přivolána k vraždě. Oběť, vážený praktický lékař, je nalezen ve své posteli udušený. Zápěstí má svázaná a oči pod průhledným sáčkem utěsněným pod hlavou vypoulené.
O několik dní později umírá za podobných okolností další muž a Erika a její tým tuší, že čelí sériovému vrahovi. Ten své oběti sleduje, pozoruje a čeká na vhodný moment, kdy udeří. 
Co mají oba mrtví společného? Je v jejich minulosti nějaké tajemství, které by je mohlo spojovat? A co je spojuje s vrahem?
Erika udělá vše pro to, aby Nočního lovce zastavili a dopadli, i když opět riskuje a dostává se do konfliktů s nadřízenými. A navíc možná vrah sleduje i ji…

Tak tuhle každopádně musím mít. Dívka v ledu mě totiž nadchla.

Zkurvenej příběh – Bernard Minier
nakladatel: XYZ
thriller

Bernard Minier opět potvrzuje, že patří mezi nejlepší autory detektivek, thrillerů a kriminálních románů.

V románu Zkurvenej příběh Bernard Minier potvrzuje své mistrovství a definitivní členství v exkluzivního klubu velkých spisovatelů detektivek, thrillerů a jiných kriminálních románů. Opouští tentokrát Martina Servaze, Toulouse i Pyreneje a vezme čtenáře na sever od Seattlu, kde se táhne řetězec jen trajektem přístupných ostrovů, tři sta šedesát dní v roce obklopených mlhou, kde každý zná každého. Na jednom z nich – Glass Islandu – žije teprve šestnáctiletý Henry. Ten se po vraždě jeho přítelkyně dostane do centra pozornosti všech obyvatel, kteří na ostrově žijí. Je právě on pachatelem vraždy? Minier se vrhá do světa, který je nebezpečnější, než jsme tušili, a kde soukromí je jen iluze. Své vyprávění tentokrát opírá o napínavý a temný, zkurvený příběh.

Skryto v Paříži – Corine Gantz
nakladatel: Motto
společenský román

Příběh o přátelství, lásce a třech ženách, které utíkají od svých životů do samotného srdce Paříže, aby začaly znovu a lépe. Ztracena ve Francii, v cizím prostředí, mezi lidmi, kterým sotva rozumí, se Annie vzpamatovává z náhlé smrti svého manžela. Jedinou jistotou v jejím životě je dům uprostřed Paříže, ve kterém se ukrývá před světem a který láskyplně opečovává, dům provoněný jídlem, protože Annie je nejen dokonalá hospodyňka, ale také nadšená kuchařka. Za žádnou cenu se milovaného domku nechce vzdát a když jí hrozí bankrot a vystěhování, rozhodne se do svého domova přijmout nájemníky. S příslibem nových začátků v Paříži přiláká Lolu, bývalou modelku, která s dětmi prchá od manžela, a záhadnou tichou dívku Altheu. Když se k nim připojí ještě nevyzpytatelný francouzský umělec a nesnesitelný Francouz s aristokratickým chováním, životem v domě to pěkně zamíchá. Annie chtěla zachránit svůj dům, ale brzy zjistí, že ještě naléhavěji potřebují pomoc její nové nájemnice – a možná by v průběhu mohla zachránit i sebe samotnou…

Kouzelné koláče – Ellery Adams
nakladatel: Motto
krimi, detektivky

Když se s ní život nemazlí, Ella Mae hledá útěchu v pečení koláčů. Takže v momentě, kdy přistihne svého manžela při nevěře, vrátí se domů za svou matkou a tetami do malebného městečka Havenwoodu, kde může zahánět smutek v kuchyni. Její koláče ale nejsou jen skvělou terapií a dobrotou ke kávě – mají také kouzelné účinky na všechny, kdo je ochutnají… Její schopnost přivede Ellu Mae k myšlence otevřít si obchůdek, ve kterém by své koláče mohla nabízet. Všechno ale komplikuje Loralyn, se kterou se Ella Mae už od dětství nesnáší, a aby toho nebylo málo, objevuje se také Hugh Dylan, její dětská láska. A když je Loralynin snoubenec nalezen mrtvý, zavražděný válečkem na těsto, který patří Elle Mae, bude muset hodně kouzlit, aby očistila své jméno od podezření.

Sladký život v Paříži – David Lebovitz
nakladatel: Motto
román

Tak jako mnozí další, známý autor kuchařek a cukrář David Lebovitz snil o životě v Paříži od chvíle, kdy toto kouzelné město poprvé navštívil. Nyní se mu to konečně povedlo a začíná nový život v hlavním městě Francie, ale brzy odhalí, že žít v Paříži není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Naštěstí má tajný recept na přežití – své kuchařské dovednosti. Žádný protivný francouzský úředník totiž neodolá čokoládovému dortíku… David s vtipem a nadhledem vypráví o svých zážitcích v tomto úchvatném, občas šíleném městě, o tom, jak se do Paříže zamiloval a jak se jí pokoušel porozumět. Jeho zábavné historky jsou prokládány autentickými recepty na sladké i slané pochutiny, jako jsou vepřová pečeně s glazurou z hnědého cukru a bourbonu, krocan dušený v Beaujolais Nouveau se sušenými švestkami, koláč se slaninou a sýrem s modrou plísní, čokoládovo-kokosové marshmallows, čokoládové dortíky s mandlemi nebo madlenky s citronovou polevou.

Vražedná diagnóza – Ingrid Hedströmová
nakladatel: Motto
krimi, detektivky

Jedné listopadové neděle roku 1978 poslala matka svého třináctiletého syna přes dvůr do dřevníku pro koš dřeva, protože potřebovala rychle přiložit. Jenže Mikael se už nikdy nevrátil. O třicet let později se diplomatka Astrid Sammilsová vrátila do venkovského domu svých předků, který zdědila po osamělém strýci Larsovi. V jeho věcech našla čepici, která podle toho, co jí utkvělo v paměti, patřila nezvěstnému chlapci. Okamžitě v ní vzklíčilo podezření, že dobrácký podivín Lars měl možná s Mikaelovým zmizením něco společného. Nebo by si to alespoň lidé i policie mohli myslet. Pustila se tedy do pátrání na vlastní pěst a kolem ní najednou začali umírat lidé. Objevila nepředstavitelné a hrozné zločiny, které se kdysi v okolí děly a jejichž součástí byl i její strýc. Zločiny, které sahají až k velice mocným lidem.

Jmenuji se Lucy Bartonová – Elizabeth Stroutová
nakladatel: Motto
společenský román

Jsou pouta, která nepřetrháte, ať se snažíte sebevíc... Působivý román od držitelky Pulitzerovy ceny.

Lucy Bartonová vyrůstala v chudobě a izolaci na venkově v Illinois. Matka ji sice milovala, ale nedokázala ji ani její sourozence ochránit před hrubostí otce. Pro své rodinné prostředí se Lucy stala terčem posměšků ostatních dětí a jejím jediným přítelem byl osamělý strom v poli. Podařilo se jí však získat stipendium a naději, že studiem unikne drsnému prostředí a své minulosti. Snažila se stát spisovatelkou a zcela zpřetrhala vazby na rodinu. Po letech se ocitla na delší dobu v nemocnici a stále se nemohla zotavit. Pak ji přijela navštívit matka a Lucy s překvapením zjistila, že některá pouta se nepřetrhnou nikdy.

Já myslím, že je z čeho vybírat a to jsem rozhodně nevyhledala všechny novinky, které vychází. Takže vybírejte, pište si seznamy a čtěte :) A určitě mi nezapomeňte napsat, jaké novinky vás nejvíce lákají. Já rozhodně musím mít Noční lov od Roberta Bryndzy. Dál mě hodně zaujala B. Erskinová, B. Woodová, R. Coleman a V. C. Andrews. Láká mě samozřejmě víc knih, ale třeba od Keplera jsem sérii ještě číst nezačala, takže Lovec králíků určitě zatím počká :)

Vaše Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Uffff, naštěstí mě lákají jen dvě od Motta z Paříže :))) plus Erskinová :-) (však ty víš jak to myslím, Šári vid :D ) :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo, toho zase bude :D Určitě musím mít Noční lov, Přechod a pokračování Jackabyho :D

    OdpovědětVymazat
  3. V únoru je toho opravdu požehnaně. Já sama mám na seznamu hromadu knih. Mezi nimi Univerzitu výjimečných 2, Jackaby 2, Krvavé ostří, Mizeru atd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tedy je zase pořádná nálož novinek, to máš pravdu :)

      Vymazat
  4. Pěkné kousky :D To budu při každém placení brečet :D

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě si chci přečíst Sirénu, zaujaly mě taky Kosti svaté Brigity a Toskánské věže :) Stoprocentně budu pořizovat Štvanici, která vychází taky někdy v únoru :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem hrozně šťastná, že pro mě únor, stejně jako byl leden, bude docela chudý na tituly, které by mě fakt hodně lákaly. Z Tvého výběru zatím opravdu chci jen dva, a ani těmi si nejsem na sto procent jistá - konkrétně tedy Bratra a Lovce králíků. Od Zandera jsem četla Plavce a nebylo to špatné, ale na zadek jsem si z toho nesedla, tak nevím, zda mu dát ještě šanci. No a Keplera mám doma kompletně celého, ale nepřečteného, takže zatím s dalším dílem přeci jen počkám :) Jinak asi nic moc nepotřebuji, a jsem fakt vděčná, moje peněženka se loni naplakala dost :) Tobě přeji, ať se k Tobě všechny vyhlédnuté novinky dostanou co nejdříve a ať se Ti jich spousta líbí - určitě mě nakonec zase na některé z nich nalákáš :) Měj se hezky, příjemný vstup do nového týdne přeji :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak, těším se na hodně knih. Hlavně na Abbi Glines, Keplera a Zandera - jeho Plavec byl celkem dobrý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se k tomu Keplerovi musím taky někdy konečně dostat. Těch knih je prostě mooooc :))

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥