čtvrtek 16. března 2017

Knižní přírůstky – březen #2

Krásné jarní odpoledne všem knihomolům :)

To počasí je nádherné, že? Neuvěřitelně nabíjející. 
Dnes mám pro vás rozbalovačku, protože se mi tady nakupilo několik nových knih.


Tyto dvě krásky jsem asi před týdnem objevila v Levných knihách. Pro Chomejní... jsem šla cíleně a přihodila jsem k ní ještě Strach a chvění, protože mě taky docela zaujala. A odejít jen s jednou knihou se mi zdálo prostě málo :)) Jsem moc ráda, že Levné knihy otvírají ráno v osm hodin, tudíž si tam mohu doběhnout v klidu kdykoliv před prací, protože náš obchod otvírá v devět. A do Levných knih to mám asi pět minut od obchodního centra. Takže mám takový dojem, že se tam zas zítra stavím a mrknu, co mají nového. Teď tady u psaní zároveň koukám na stránky LK a vidím, že mají spoustu knih od E. Zoly po 29Kč. Takže je to jasné, zítra tam jdu každopádně ☻


Ale zpět k dnešnímu článku. Chomejní, Sade a já od A. Shalmani jsem zaregistrovala už, když loni vycházela. To, že se letos objevila v LK, mě hodně překvapilo. Takže jsem neváhala a zakoupila.

Anotace:
V Teheránu osmdesátých let se šestiletá holčička bouří proti nošení šátku, připadá jí totiž nesmyslné se podvolovat zlovůli „vousáčů“ a „vran“, přísných strážců morálky a šacení. Její otec ji podporuje, a aby se rodina vyhnula nátlaku a šikaně, odchází do Paříže. Tam však Abnousse Shalmaniová odhaluje, že svoboda není přesně taková, jak o ní snila. Její vzpoura tedy ještě nekončí, tentokrát je ovšem Abnousse vyzbrojena francouzskou literaturou. Z holčičky se stává žena a se Sadem, Victorem Hugem, Colette a dalšími v zádech vede boj s útlakem, zejména pak s útlakem ženského těla. Ve vyprávění plném živého humoru autorka čtenářům předává nejen své příběhy z osobního života, ale zprostředkovává jim i vlastní pohled na společenské a politické události.



Amélii Nothomb jsem donedávna vůbec neznala. Potom se mi do ruky dostala kniha Antikrista, takže jsem se pídila, o jakou autorku vlastně jde, co napsala dalšího. Antikristu jsem zatím nečetla. V Levných knihách jsem ale objevila dvě knihy od Amélie. Strach a chvění, kterou jsem si vzala a dále Kyselinu sírovou. Nad tou ještě váhám, ale možná za těch 39Kč zkusím. Mám dojem, že jsem tam viděla i knihu Životopis hladu, ovšem na stránkách jsem ji už nenašla, takže si nejsem jistá.

Anotace: 
Mladá belgická dívka přijíždí do Japonska na jednoroční stáž a nastupuje na místo tlumočnice ve významné obchodní společnosti. Tady se ocitá tváří v tvář těžkému vystřízlivění z dávného snu a začíná chápat, jak složitá je cesta za slávou v hierarchii společnosti, kde každý má svého nadřízeného a kde se skutečně tvrdě pracuje. Navzdory všemu dostává ty nejhorší a nejprimitivnější úkoly a postupně padá až na samé dno pracovního žebříčku. Dokáže se s tím vyrovnat?


Další knihu nemusím vůbec představovat. Kulka od M. L. Kelly po svém vydání doslova obletěla knižní blogosféru. Já jsem si ji pořídila až teď a to díky bodům z konta Ibod. Takže se těším, až mi vyjde čas a pustím se do ní.

Když profesorku francouzské literatury Caroline začne pobolívat zápěstí, ani v tom nejdivočejším snu by ji nenapadlo, že preventivní magnetické rezonance odhalí kulku v oblasti krčních obratlů… Šokovaná Caroline se následně dozvídá, že je adoptovaná, protože její biologické rodiče zastřelili v Atlantě, když jí byly tři roky. Ona sama byla postřelena také, ale přežila. Pachatel nebyl nikdy dopaden. 
Caroline tedy vyhledá novináře, který o vraždě kdysi psal. Ten jí navrhne, že s ní udělá interview, což by mohlo přitáhnout pozornost veřejnosti, aby se o své minulosti mohla dozvědět více. A opravdu, Caroline se začínají ozývat pamětníci – bývalí sousedé, policista, jež případ vyšetřoval či otcův kamarád. Jenomže i vrazi čtou noviny…



A poslední kniha si ke mně našla cestu dnes a sice z nakladatelství Grada - Cosmopolis. Dorazilo mi třetí pokračování Lásky podle Shakespeara od G. Guthrie. Nese název Sen noci univerzitní. A stejně jako první dva díly je krásně graficky zpracovaná s nádhernou obálkou.

Anotace:
Daniel a Aubrey se těší na budování jejich společného života. Bolestivé poznání, že nemůžou budoucnost uchopit do vlastních rukou, dokud se nevyrovnají s minulostí, vede k objevení síly odpuštění a bezpodmínečné lásky.
Stejně jako v prvních dvou knihách série, Sen noci univerzitní je romantický příběh, s vtipným škádlením, s vášní a dramatem.


V knize byla vložená magnetická záložka. To potěšilo :)



To je pro dnešek vše. Napište mi, jestli vás některá z knih zaujala. A docela by mě zajímalo, jestli znáte Amélii Nothomb a její tvorbu. Určitě mi dejte vědět.

Mějte se krásně a čtěte :)

Vaše Šárka ♥

21 komentářů:

  1. Krásné úlovky :) Kulku mám doma, měla jsem ji v posledním knihobitovi. Jestli jsem ji četla? Ještě ne :D Tak jsem zvědavá, co na ni budeš říkat :)
    Možná se pletu, ale anotace, kterou máš u Strachu a chvění patří právě Kyselině sírové :) Já jsem od autorky nic nečetla, ale Kyselinu jsem měla jednou v ruce.
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji za upozornění, už jsem to opravila :) To je tak, když člověk něco píše a ještě bloumá na internetu :)) Tak snad se nám Kulka bude líbit :)

      Vymazat
    2. Moc pěkné kousky :) Nejvíc mě láká asi Kulka a Láska podle Shakespeara :) Přeji hezké čtení :)

      Vymazat
  2. Do Kulky bych se taky chtela brzo pustit. Ten namet je zajimavej :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kulka byla strašný boom ale abych řekla pravdu, žádná recenze nebyla přímo do očí bijící. Tu knihu si musíte prosě přečíst. Dej pak vědět, jinak bych do ní i šla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem docela ráda, že ji budu číst až poté, co opadl boom kolem knihy. Už nemám přehnaná očekávání, tudíž bych mohla být v rámci možností spokojená :)

      Vymazat
  4. Jedine co znam je Laska podle Shakespeara a to od videni, moc se mi na prvni pohled knihy libi, ale nejak vice jsem je nezkoumala. Ani nevim, kolik to mam mit celkem dilu, protoze tohle je myslim uz treti...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, je to třetí díl, jsou to příjemné oddechovky, ale přece jen už pro jiný věk, než mám já :)) Ale čte se to pěkně a mladší ročníky si to určitě užijí víc. Ovšem když už jsem přečetla první dva díly, dám si další :)

      Vymazat
  5. Krásné přírůstky! :)
    Třetí dí Lásky podle Shakespeara mám na cestě a opravdu se ho nemohu dočkat :3
    Kulka mě láká už delší dobu :)
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavé přírůstky, Šárko. Jsem zvědavá co na ně řekneš :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkné přírůstky! :) O Kulce jsem už slyšela, ale nečetla jsem ji. A na sérii Lásky podle Shakespeara se chytám a jsem na ně strašně zvědavá :) Ať se ti všechny ty kousky krásně čtou! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že Láska podle Shakespeara se bude líbit :) Na Kulku jsem moc zvědavá, tak uvidím, jak mě osloví :)

      Vymazat
  8. to jsou bezvadné ceny u nás nic takového není

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levné knihy mají i eshop, takže lze nakoupit přes internet :)

      Vymazat
  9. Tak tentokráte asi odolávám, nicméně i já častokrát zaskočím do LK, vlastně pokaždé, když jsem v Praze a málokdy odcházím s prázdnou. Už jen pro ty klasiky si stojí za to dojít :)
    Jsem ráda, že sis udělala radost a měj se moc pěkně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tam byla opět a pořídila jsem i několik knih od Zoly :) Takže brzy bude určitě další článek s přírůstky z LK, protože ještě pár kousků mám na seznamu. Něco v Pardubicích vůbec nemají, tak asi budu i objednávat :)

      Vymazat
    2. A děkuji Hani, krásný víkend si užij :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥