úterý 9. května 2017

Můj knižní tip #11

Zdravím všechny knihomoly :)

Včera jsem na internetu objevila velmi zajímavou knihu, a tak jsem si řekla, že si to nenechám pro sebe a podělím se o svůj objev. Myslím, že by mohla zaujmout, i když rozhodně nebude pro všechny.

Kniha na mě vykoukla na stránkách vaseliteratura.cz a okamžitě putovala na můj seznam. Vydalo ji v roce 2016 nakladatelství Columbus, autorkou je Irene Kelly a má název Matčiny hříchy.

Anotace:
Srdcervoucí pravdivý příběh snahy jedné ženy o únik z její minulosti a ceně, kterou za to zaplatila její rodina. Kniha pojednává o pobytech autorky v irských sirotčincích vedených katolickou církví v druhé polovině minulého století, o týrání, ponižování a sexuálním zneužívání, které tam tehdy bývaly běžné, o autorčině marné snaze o potrestání viníků a o psychických následcích, jimiž po zbytek života trpěla. Jména v této knize byla změněna, včetně sirotčince sv. Grácie, protože Irene Kelly přijala odškodné a bylo jí zakázáno zveřejnit jména lidí, kteří ji týrali, i místo instituce, v které k tomu docházelo. Kdyby podle irského zákona z roku 2002 tuto dohodu nedodržela, mohla by skončit ve vězení.

Už z anotace vidíte, že jde o biografii, tedy žádný smyšlený příběh. Kniha by měla mít 320 stran a rozhodně si bude žádat pevné nervy. Ukázku z knihy si můžete přečíst ZDE.

Zaregistrovali jste již tuto knihu? Já myslím, že do včerejška mi úplně unikala, vůbec si nevybavuji, že bych ji někdy někde viděla, četla o ní, slyšela o ní. Nic.

Pokud vás kniha zaujala, určitě si ji přečtěte a pokud to není váš šálek kávy, vyčkejte na další knižní tip. Třeba se příště trefím do vkusu naopak právě vám.

A ještě maličkost na konec... KLIKNĚTE a dozvíte se, kde zakoupit knihu nejlevněji.

Mějte se krásně :)

Vaše Šárka ♥

12 komentářů:

  1. Já už jsem knihu postřehla, ale zatím jsem neměla odvahu a hlavně ani čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky myslím, že budu odvahu chvíli sbírat a o času ani nemluvím :))

      Vymazat
  2. Začátkem roku jsem četla recenzi a hned jsem si ji běžela koupit. Pro mě kniha, kterou jsem musela dlouho rozdýchávat. Z představy, kolik hrozného je možné zažít za jeden život mi bylo doslova zle. Hlavně tomu asi přispělo to, že že se příběh odehrává v relativně nedávné době (autorka není o moc starší než já) a v zemi se stejným kulturním základem, jako naše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to na hodně silné čtení, s tím počítám. I když je mi jsané, že to mnou otřese.

      Vymazat
  3. Knihy s touto tématikou čtu ráda (zní to docela divně), ale musím na mě mít správnou "náladu" a klid. Jsou to příběhy dost šokující a kolikrát mám husí kůže ještě několik nocí po dočtení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky to tak mám, občas se ráda ponořím do psychicky náročných knih. Ale musí na to být opravdu ta správná chvíle.

      Vymazat
  4. Sákryš, ta taky vypadá dobře! To není možné :D

    OdpovědětVymazat
  5. Krása ale jak psaly holky, ta odvaha !!

    OdpovědětVymazat
  6. Rozhodně to vypadá na jeden z těch příběhů, které by měl člověk přečíst... Až nastane ten pravý čas, do knížky určitě půjdu také.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥