pátek 30. června 2017

Knižní přírůstky – červen #3

Krásný páteční podvečer všem :)

Tak dlouho jsem odkládala rozbalovačku, až tady mám dvě pěkné hromady knih. No jo, prostě jsem se opět rozšoupla. A aby to nebylo pro jeden článek moc, to by byl opravdu hoooodně dlouhý, rozdělím je tedy na dva.

Dnes tady mám tuto krásnou hromádku, která pochází ze čtyř zdrojů. 


Tyto tři knihy jsem si objednala na Dobrých knihách ze sekce poškozených knih. Ovšem poškození bylo patrné pouze na knize Pokoj, ale nebylo to nic tragického. Takže s nákupem jsem byla nadmíru spokojená.


Od Luca Di Fulvia jsem zatím nic nečetla, ale na jeho tvorbu čtu samé superlativy. Takže jsem zvědavá, až se do něj jednou pustím.

Chlapec, který rozdával sny
New York, 1909. Zaoceánským parníkem spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa dorazí mladá žena se svým malým synkem. Pocházejí z Itálie, z oblasti, kde panují téměř středověké poměry, aby si v Americe splnili svůj sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí trhliny, neboť ve zbídačelém italském ghettu v newyorské čtvrti Lower East Side, kde najdou útočiště, diktují pravidla brutální gangsteři a jejich kriminální poskokové. Stát se mužem znamená pro Christmase čelit realitě. Pokud chcete přežít, nesmíte měnit pravidla. Ledaže máte charisma a neuvěřitelný dar fantazie.


Od Sandry Brown jsem četla Skryté zlo a byla jsem nadšená. Takže jsem si ráda pořídila další knihu.

Nízký tlak
Bellamy bylo pouhých dvanáct let, když její starší sestra přišla násilně o život. Když po osmnáct letech napsala podle skutečných okolností Susaniny vraždy knihu, novináři odhalili její totožnost a Bellamy se stala terčem neznámého útočníka. Ve snaze tohoto útočníka identifikovat se mladá žena musí postavit duchům minulosti a vypořádat se nejen se složitým pletivem rodinných vztahů. Přesto se nehodlá zastavit, dokud se jí nepodaří Susanina vraha odhalit.


Na knihu Pokoj od Emmy Donoghue jsem měla už kdysi dávno políčeno, ještě když bylo v prodeji staré vydání. No, nepořídila jsem si ho a pak už nebylo. Naštěstí se objevilo nové, toto paperbackové s filmovou obálkou.

Pokoj
Strhující román o síle dětské nevinnosti a odvahy, nominovaný na Man Booker Prize. Kniha byla v roce 2015 také úspěšně zfilmována. – Pokoj je to jediné, co pětiletý Jack za svůj život poznal. Je to místo, kde se narodil, kde vyrůstá, kde žije v bezpečí se svou Mami. Celý den si hrají, učí se, cvičí nebo si čtou. V noci ho Mami schovává do Skříně, aby ho neviděl muž, co za ní občas chodí. Jack má z něho strach. Jackova mladá matka ví, že Pokoj je ve skutečnosti vězení. Jednoho dne se v její hlavě zrodí plán úniku. Pomyslela ale na to, co je vlastně doopravdy čeká Venku?


Knihu Sophie od Emmy Pearse jsem měla v minulosti také vyhlédnutou ve výprodeji na Knižním klubu. No samozřejmě jsem ji prošvihla. A teď nedávno jsem ji objevila v antikvariátu na Národní v Praze, kam jsem vlezla, když jsem výletila. Protože antikvariát se přece nedá minout, to je jasné.

Sophie 
Když rodině Griffithových přepadne při bouři jejich milovaný pes Sophie přes palubu lodě, obávají se toho nejhoršího. Sophie je ovšem bojovník s náturou drsného „Australana“. Zvládne uplavat v rozbouřeném moři plném žraloků několik kilometrů až na vzdálený ostrov Whitsunday, kde přežije řadu měsíců a shodou náhod se nakonec setká se svojí „rodinou“. Kniha popisující skutečnou událost potěší všechny milovníky zvířat a čtenáře, kteří hledají inspirující příběh plný odvahy, loajality a přátelství.


Kniha Zmizelý od C. L. Taylor mi dorazila včera od Domina jako recenzní výtisk. Z Nehody od téže autorky jsem byla nadšená, takže věřím, že Zmizelý bude také skvělý.

Zmizelý
Pouto mezi matkou a dítětem je neprolomitelné. Co když ale matka cosi děsivého skrývá?
Čtrnáctiletý Billy uprostřed noci záhadně zmizel z domu. Každý člen rodiny to klade za vinu sobě samému. Wilkinsonovi jsou zkrátka tajnůstkáři, a tak nění divu, že trvá celý rok, než díky veřejné prosbě o pomoc začne vyvstávat na povrch děsivá pravda.
Billyho matka Claire je na pokraji šílenství. V podivném stavu mysli se ocitá v omšelých hotelových pokojích nebo bloumá neznámými ulicemi, aniž by tušila, jak se tam vlastně dostala. V její kabelce se objeví předměty, které nikdy předtím neviděla. Claire ztrácí vědomí vlastní identity.
Když se to stane poprvé, lékař to připisuje neobvykle silné reakci na stress. Když se ale jednoho dne Claire probudí s krví na rukách, nikdo nechápe, jak se to mohlo stát. A nejméně ze všech tomu rozumí právě Claire...


A poslední knihou tohoto článku je americká klasika od Johna Steinbecka Hrozny hněvu. Knížku jsem objevila v sekci antikvariátních knih v knihkupectví Papyrus za 20Kč. To nemůžete nekoupit ☻

Hrozny hněvu
Rozsáhlý sociální román zobrazuje život amerických zbídačelých farmářů z Oklahomy, putujících v době hospodářské krize 30. let za výdělkem. Farmáři, kterým banky vyvlastnily půdu a vyhnaly je z jejich domovů, se vydávají na tragickou pouť za prací do Kalifornie. Dílo je označováno za jeden z největších sociálních románů 20. století.


Zaujala vás některá z knih? Četli jste nějakou? Určitě mi napište, na všechny vaše komentáře se moc těším.

Vaše Šárka ♥

26 komentářů:

  1. Moc pěkné nové kousky :) Mám ráda knihy o psech a kdysi jsem četla Sophii,která se mi líbila :) A chystám se i na Pokoj :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co máme pejska, taky trošku syslím psí příběhy :) A děkuji :)

      Vymazat
  2. Knihy vypadají zajímavě. :) Žádnou z nich jsem nečetla ale Zmizelý vypadá hodně zajímavě. Přeju příjemné čtení a budu se těšit na recenze. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Zmizelého se hodně těším. Kniha Nehoda od autorky mě hodně bavila, tak věřím, že bude i tato :)

      Vymazat
  3. Četla jsem jen Pokoj, je to už pár let. Pokud vím, tak minulý rok se podle knihy natočil i film.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, je i film, proto jsem si konečně pořídila knihu, abych ji přečetla, než se na něj podívám :)

      Vymazat
  4. Asi nic pro mě :-) ale přeji hezké čtení...

    OdpovědětVymazat
  5. Nevybrala bych si, ale tobě přeju hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
  6. Díky za doporučení dobře-knihy.cz, už z tama mám objednanou Dívku ve vlaku za 70kč, o tom jsem neměla ani zdání, super!! :))

    OdpovědětVymazat
  7. Super knihy. Četla jsem Pokoj, byla jsem nadšená, krásná kniha.

    OdpovědětVymazat
  8. Super tipy, zaujala mě knížka Nízký tlak, takže si jí musím v co nejbližší době pořídit.
    Svět nad hlavou

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Sarko :-)Ja jsem z techto zadnou necetla, ale vybrala bych si urcite, a to konkretne POkoj, Hrozny hnevu a Chlapec, ktery rozdaval sny. Preji pekne cteni a budu se tesit na recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Pokoj si chci také přečíst, kéž by jen seznam TBR nebyl tak dlouhý a já ho tento měsíc nerozšířila o více knih, než budu schopna v několika dalších měsících přečíst... ^▽^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si radši ani TBR neplánuji, protože teď čtu momentálně poměrně málo, ale knihy přibývají a přibývají :D Ale se zimou to potom půjde lépe, ubydou venkovní aktivity :)

      Vymazat
  11. Krásné knihy, nečetla jsem ani jednu z uvedených, ale Chlapce, který rozdával sny mám doma v hromádce k přečtení ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Parádní novinky... Pokoj mi tu leží už skoro rok a pořád jsem se k němu nedostala. Děsná ostuda. A na Zmizelého se neskutečně těším, věřím, že to bude pecka :) A di Fulvia chci také brzy zkusit, ale je toho prostě tolik :D Měj se moc pěkně, Šári!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, knih je moooc, a nedá se to stíhat :D Měj se krásně, Kristýnko :)

      Vymazat
  13. Tady už bych si vybrala více než jednu. To je ta správná kupicka pro me :D

    Katy - Bilbovy knihy

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥