středa 5. července 2017

Červencové knižní novinky

Krásný den vám všem, milí knihomolové :)

Jako voda utekl první letní měsíc a já pro vás mám knižní novinky pro měsíc červenec. Na jaké krásky se tedy můžeme těšit o prázdninách?

Náměsíčná – Chris Bohjalian
nakladatel: Ikar
thriller

Mrazivý, vzrušující psychothriller o lžích, ztrátách a touhách skrytých v hlubinách spánku…
Krásná Annalee Ahlbergová zmizela. V noci odešla z domu a zůstal po ní jen útržek noční košile na větvičce uschlého stromu u řeky. Městečkem se šíří strach a fámy. Stala se obětí zločinu, nebo opustila manžela a dvě dcery, aby mohla začít jiný život?
Její rodina však ví, k čemu došlo. Není to poprvé, co se Annalee vydala na bizarní noční výpravu – je totiž náměsíčná. A není to poprvé, co se kvůli tomu ocitla v ohrožení. Její starší dcera Lianna má dosud v živé paměti, jak matce zabránila vrhnout se z mostu do řeky.
O náměsíčnosti ví své i detektiv Gavin Rikert, který zmizení vyšetřuje. Snad právě to na něm Liannu přitahuje – ale co všechno ho vlastně spojuje s Annalee? A kdo ještě před Liannou ukrývá tíživá tajemství?

Náhodně hraběnkou –Valerie Bowmanová 
nakladatel: Ikar
romantika

Lady Cassandra čekala dlouhých sedm let, až se muž jejích snů vrátí z války. Stačilo jí, že žije, i když byl zasnoubený s její sestřenicí Penelope. A teď je Julian zpátky – a ani ji nepoznal! Cassandra se nejdřív náhodou, a pak čím dál ochotněji vydává za krásnou Patience, kterou si nezdárná Penelope vymyslela, aby utekla společenským povinnostem. Cass tedy s Julianem je, a zároveň není, a on se dvoří jí, ale přitom zároveň někomu jinému… Jak tahle zamotaná hra dopadne?

Dokonalá partie – Kristan Higginsová
nakladatel: Ikar
romantika

Honor Hollandová dostala od své celoživotní lásky kopačky. A jen o tři týdny později se její milovaný zasnoubí s její nejlepší kamarádkou. Honor se sice snaží dělat, jako by se jí to nedotklo, ale na maloměstě se stejně nic neutají. Z náhlého popudu (a také trochu z pomsty) navrhne šarmantnímu Britovi Tomu Barlowovi dočasné manželství z rozumu. Je to ale opravdu tak dobrý nápad? Začíná pro ni hektické období – snoubenec, kterého vlastně nezná, hádka s bývalou kamarádkou, náročná práce v rodinném vinařství. Naštěstí aspoň předstíraná láska funguje tak dobře, že by snad mohla být i pravá…

Pochopíš, až budeš velká – Virginie Grimaldi
nakladatel: Ikar
společenský román

Dvaatřicetiletá Julia určitě nesnila o tom, že by i jen dočasně chtěla pracovat jako psycholožka v domově seniory; zvolila tu možnost jako útěk od ztráty v rodině a hlavně útěk od partnera, který ji zklamal. O životě mezi starými lidmi si iluze nedělá, avšak stačí pár týdnů a sblíží se s nimi i se svými kolegy, jako by našla novou rodinu. K pocitu naplnění a štěstí jí zbývá už jen krok – jenže, jak se říká, kovářovic kobyla chodí bosa, a tak Julia musí zapracovat také na sobě a překonat strach z nové lásky… Román vás vtáhne do světa pestrých a živoucích postav, v němž se každý den servíruje tak vydatný i osvěživý koktejl slz a smíchu, že vám bude líto ho dopít.

Tichá modlitba – Angela Marsonsová
nakladatel: Knižní klub
thriller
3. díl série s Kim Stoneovou

Ztratily se dvě.
Vrátí se jen jedna.
Ti druzí mají smůlu.
Jejich holčička
zemře…
Zmizení Charlie a Amy, devítiletých nejlepších kamarádek, znamená pro jejich rodiny tragédii. Textová zpráva potvrzuje to, čeho se všichni obávali: obě se staly oběťmi únosu. Další esemeska jim však vyrazí dech – nutí rodiče postavit se proti sobě a bojovat o život svého potomka. V tu chvíli se do případu vkládá Kim Stoneová a její tým.
Zdá se, že tentokrát budou mít co do činění s neobyčejně krutými zločinci. Klíč k případu však nejspíš tkví v temné rodinné minulosti. Čas se však krátí a Kim nechce dopustit, aby něčí dítě zaplatilo za chyby dospělých nejvyšší cenu…

Tekutý písek – Malin Persson Giolito
nakladatel: Knižní klub
thriller, krimi

Osmnáctiletá Maja Norbergová, obyčejná dívka, výborná žačka a oblíbená kamarádka, se ze dne na den stala nejnenáviděnější osobou ve Švédsku, obviněnou z účasti na masakru na střední škole a vraždy svého chlapce a nejlepší přítelkyně. Maja však nebyla sama, kdo ten den střílel… Po devíti měsících začíná soudní proces. Po devíti měsících absolutní izolace se Maja pokusí dokázat, že se jen bránila. Veřejnost ani média jí ale nevěří. Případ však odkrývá mnohem hlubší příčiny – maska zdánlivě uhlazeného, bezproblémového života bohaté mládeže padá a vynořuje se skutečnost plná rasové i sociální šikany, drog, lhostejnosti a bezcitnosti… Tekutý písek byl vyhlášen nejlepší švédskou krimi roku, vychází ve 23 zemích.

Lhostejné srdce – Patricia Cornwellová
nakladatel: Knižní klub
detektivka, thriller

Doktorka Kay Scarpettova pracuje na místě činu, kde došlo ke smrti dcery filmové magnátky, když se jí v mobilu objeví podivný starý videozáznam. Další videa, která mohou ohrozit kariéru Kayiny neteře Lucy, na sebe nenechají dlouho čekat. Kay se bojí komukoli svěřit a začne pátrat na vlastní pěst. Něco ďábelského, někdo s lhostejným srdcem se noří z minulosti, aby zničil celý její svět a všechny, které miluje, a dává to jasně najevo. O Lucy se brzy začne zajímat FBI a budovat případ, jenž by ji mohl poslat na zbytek života do vězení…

Nadobro ztracený – Harlan Coben
nakladatel: Knižní klub, 2. vydání
thriller

Tak jako každý chlapec měl i Will Klein v dětství svého hrdinu – staršího bratra Kena. Jedné noci však byla v městečku Livingston v New Jersey nalezena mrtvola brutálně znásilněné a uškrcené dívky. Podezření z hrůzného činu padlo na Kena a ten ještě téže noci zmizel neznámo kam.
Po jedenácti letech nachází Will důkaz, že je jeho bratr naživu. A je to jen začátek – další a další ohromující odhalení ho postupně přinutí čelit nepříjemným zjištěním o Kenovi – i o sobě. A to nejpodstatnější překvapení ho teprve čeká…

Severská rapsodie – Jiří Hanibal
nakladatel: Knižní klub
historický román
  
V druhé polovině padesátých let devatenáctého století se životem v Praze znechcuený Bedřich Smetana vydává do Goteborgu, kde naváže vztah s Fröjdou Beneckovou. Jejich vášnivá láska však stále naráží nejen na bouřlivou tvorbu génia, ale i na přízrak Smetanovy mrtvé ženy Kateřiny. Román Severská rapsodie ukazuje modlu české hudby jako člověka – vášnivého, milujícího, ale také chybujjícícho a trpícího.

Slon pro Karla Velikého –  Dirk Husemann
nakladatel: Knižní klub
historický román

POSEL MÍRU, NEBO ZPLOZENEC PEKLA?
Píše se rok 802
Frankové a Saracéni nelítostně bojují o politickou a náboženskou nadvládu. V této napjaté situaci posílá bagdádský chalífa svému odpůrci Karlu Velikému obrovský dar jako znamení míru: slona. Žid Izák a jeho saský otrok Thankmar mají tlustokožce bez úhony dopravit do Cách. Je to ožehavá mise, protože lidé, které při své dlouhé pouti franckou říší potkávají, považují slona za zplozence pekla. Jeho smrt by však velkoříše Franků a Saracénů uvrhla do strašlivé války.
Román vypráví příběh o pravděpodobně největším hrdinovi středověku. Slon Abúl Abbás byl dar chalífy Hárúna ar-Rašída císaři Karlu Velikému. Jeho cesta z Bagdádu do Cách je historicky písemně doložena.

Trojhra – Blanka Hošková
nakladatel: Jota
společenský román 

Patříte mezi ty, které vyhrály v loterii a na první dobrou si našly životního partnera, se kterým prožívají spokojený a plnohodnotný partnerský život, anebo jste vybíraly tak dlouho, až jste přebraly či si dokonce nevybraly vůbec?

Trojhra vypráví příběh dvou žen, jejichž povahy, způsob života i životní priority jsou diametrálně odlišné, přestože jejich náručí i srdcem prochází ve stejném období jeden a tentýž muž aneb…
Příběh muže, jenž udržuje dva paralelní vztahy a miluje dvě ženy. Zatímco má potřebu ochraňovat křehkou květinku před nástrahami života a náladami despotického manžela, pomalu ale jistě se mu pod kůži dostává žena zcela opačného vzezření i chápání smyslu života, kterou kdysi bytostně miloval.
Různé druhy vztahů, které, ač závratně krásné, nemusí být v životě těmi vítěznými…

Girl Online 3 – Jde svou cestou – Zoe Sugg
nakladatel: Jota
Young Adult

„Jsem Zoella a každý měsíc mě na YouTube sleduje víc než 12 milionů fanoušků.“ Pokračování britského bestselleru Girl Online.
Život Penny Porterové se po létě plném zážitků a nečekaných zvratů pomalu vrací do zaběhaných kolejí. Školní rok začal a Penny je připravená vzít život do svých rukou a být na světě sama za sebe. Noah, její Kluk z Brooklynu, nečekaně zrušil všechny koncerty a není po něm ani vidu ani slechu. Nikdo netuší, kde se skrývá. A neví to ani Penny. A tak když se Penny vypraví do Londýna na návštěvu umělecké školy, kde studuje její spolužačka Megan, zdá se, že by to mohla být dobrá příležitost najít si nové přátele.
Netrvá dlouho a v Pennyině životě se objevuje i nový kluk – okouzlující a talentovaný student fotografi e Callum. Pomůže Callum Penny zapomenout na Kluka z Brooklynu? A dokáže vůbec Penny začít nový život, když to vypadá, že ji Noahův stín pronásleduje téměř na každém kroku?

Když šeptá listí – Hope Jahrenová
nakladatel: Jota
světová současná literatura

Uznávaná vědkyně Hope Jahrenová vybudovala tři laboratoře, v nichž studuje stromy, květiny, semena a půdu. Její knižní prvotina odhaluje mnohé ze života rostlin, ale nejen to. Je to kniha o práci a lásce, o životě a radosti a také o nevyhnutelných součástech vědecké práce – zklamáních, úspěších i zajímavých objevech.
Autorčin zkoumavý pohled na rostliny, její úžasná duševní houževnatost a bystrá pozorování oživují každou stránku této nevšední knihy. Otevře vám dveře ke krásným a složitým mechanismům uvnitř každého listu, stébla trávy a okvětního lístku, a tím navždy změní váš pohled na svět přírody. Je to výmluvný příklad toho, co se může stát, když v sobě objevíte vášeň, energii a odvahu, abyste žili tím, co opravdu milujete, a postupně se stali osobou, jíž jste se stát měli.
To je táááák krásná obálka ♥ 

Tvář za zrcadlem – Markéta Harasimová 
nakladatel: Jota
krimi, detektivky

Nina přistihne svého přítele Petra při nevěře. Záhy po rozchodu zjišťuje, že je těhotná, o nenarozené dítě však brzy přichází. Ve stejnou dobu jí začínají chodit výhružné anonymy. Nezůstane ale jen u pohrůžek, neznámý pisatel začíná hrdinku pronásledovat také osobně a obtěžuje ji hrůznými „dárky“. Policie po pachateli pátrá, žádná ze stop se však nezdá být tou pravou. Nina je nakonec donucena k útěku z domova. Prchá do daleké zapadlé vesničky, kde se setkává s charismatickým záchranářem Danielem, jehož osobnímu kouzlu i přes vlastní přesvědčení podléhá. Ninina situace se vyhrocuje, když se dovídá o záhadné smrti jedné z Petrových milenek, a k tomu tragicky umírá i její labilní sestra Ivana. Hrdinka se musí vrátit zpět domů a čelit svému osudu…
Napínavý detektivní román, který vás naprosto pohltí.

Láska v Provence – Constance Leisureová
nakladatel: Argo
společenský román

Starobylá městečka, vinice, vůně bylin, slunce a vítr. Působivý román o lásce a pečlivě střežených tajemstvích vás vtáhne do spleti osudů obyvatel dvou vesniček v malebné Provence. V ovzduší zdánlivého venkovského klidu se během sedmi dekád odehrává mozaika příběhů, v nichž figuruje láska ve všech podobách, láska dospívajícího mladíka a vdané starší ženy, láska v předem domluveném sňatku arabské dívky, manželské odchody a návraty, láska ke krajině, která vás i z velké dálky přiměje vrátit se zpět.

Údolí ticha – Nora Robertsová
nakladatel: Alpress
společenský román

V Údolí ticha vrcholí rozhodující boj s královnou démonů Lilith, vyvolení ji musí porazit, jinak zlo ovládne světy. Mladičká Moira, královna bájné země, chce ochránit svůj lid, navíc ještě svádí bitvu ve svém srdci. Cian vztahem k Moiře dává v sázku vše. Jak dokáže milovat ženu, která musí zemřít – ať už rukou Lilith, nebo později přirozenou mocí času?


Dárek za všechny prachy – Otilie K. Grezlová
nakladatel: Alpress
společenský román

Adam dobrovolně neopustí teplý pelíšek s cateringovou službou a dalšími vymoženosti. Řešením je oženit ho. I když on se ženám nevyhýbá, právě naopak: zlatovlasá Klára, černovlasá Luciana a další ženy k Adamovi patřily, jenomže pouze na dobu určitou. A rodiče? Ti mají svůj domek snů, prostě idyla. Pak před Vánocemi dostanou dárek – novou sousedku…

Boží oko – Barry Eisler
nakladatel: Plus
thriller

Bezpečí, nebo soukromí? Bestsellerový román, kvůli kterému už napořád budete mít dojem, že se někdo dívá
Theodore Anders, ředitel Národní bezpečnostní agentury (NSA), má jednoduchý cíl: zaznamenat každý telefonní hovor, email a ťuknutí klávesy, které souvisí s činností na internetu. Ví, že bezbřehý dohled je jediný způsob, jak zajistit bezpečnost Spojených států. Evelyn Gallagherovou nic takového příliš nezajímá. Chce se držet v ústraní a jen se v NSA starat o kamerové sítě a program na rozpoznávání tváří, aby zvládla zaplatit soukromou školu pro svého neslyšícího syna Dashe. Když však v rámci NSA odhalí existenci programu s kódovým označením Boží oko a spojí si ho se záhadnými úmrtími celé řady novinářů a whistleblowerů, kvůli svým nenadálým pochybnostem se ocitne v hledáčku dvojice vládních zabijáků: Delgada, sadistického strůjce bomb a hackera; a Manuse, deprivovaného obra, kterému doposud záleželo pouze na tom, jak co nejlépe ochránit ředitele. Na pozadí spletitého politického vydírání, teroristických provokací a intrikaření z útrob Bílého domu zuří globální válka -- válka mezi lidmi, kteří se zoufale snaží tutlat ta nejtemnější státní tajemství, a lidmi, kteří je chtějí vyzradit. Válka, v níž se Evelyn pokusí přežít jen s vynaložením veškerého svého špionážního umu a výcviku. Válka, v níž má ředitel NSA zásadní informační výhodu: možnost pohledu Božím okem.

Černé lekníny – Michel Bussi
nakladatel: Motto
thriller
 
Jedna vražda. Jeden ztracený obraz. A tři ženy, které znají pravdu.
I malebná města skrývají temnou tvář a nebezpečná tajemství z minulosti. Francouzské městečko Giverny je domovem zahrad, kde maloval své obrazy Claude Monet. Koloběh města, přes den plného turistů, navždy změní nejen tři vraždy, ale i záhadně zmizelý obraz černých leknínů. Kdo zabil školáka, starého malíře a úspěšného očního lékaře? Kam zmizely obrazy z Monetova domu, zejména Černé lekníny, o nichž se povídá, že je slavný malíř namaloval těsně před smrtí? Policistům znesnadňuje vyšetřování mnoho matoucích stop, zamlčovaných faktů, ale také láska a ničivá vášeň. Uprostřed dění, v němž se prolíná přítomnost s minulostí, jsou tři ženy: velice talentovaná jedenáctiletá dívka, nebezpečně svůdná učitelka a stará vdova, která všechno pozoruje z věže svého mlýna. Pouze ony znají pravdu. Co všechno skrývají?

Tisíc východů slunce – Sabina Zelená
nakladatel: Fragment
společenský román
 
Skvěle napsaný příběh o lásce a smutku, naději a víře v nové začátky.
Pavla ztratila během jediného okamžiku manžela i otce – dva lidi, které nejvíc milovala. Navíc v době, kdy prožívá své první těhotenství. Potřeba sdílet svůj smutek s někým blízkým ji zavede k její babičce, ke které se rozhodne přestěhovat. Poznává nové lidi, mezi nimi Zbyška, který se také vypořádává s nepřízní osudu. Najdou tito dva lidé cestu k sobě? Smíří se s tím, co jim život vzal, a naleznou naději na nové štěstí?

Dítě soumraku – Virginia C. Andrewsová
nakladatel: Moba
rodinná sága – 3. díl

Láska a smrt, bolavá duše a vnitřní síla…
Dawn se vdává za Jimmyho a zdá se, že po dlouhém trápení konečně bude šťastná. Společně vedou hotel Cutlerova Zátoka – a hlavně čekají miminko. Jenže pak přichází zdrcující rána. Dawn po hádce se svojí nevlastní sestrou potratí a od té chvíle se nic nevyvíjí tak, jak by si ona sama přála.


Almužna jen pro bohaté – Hana Marie Körnerová 
nakladatel: Moba, 2. vydání
společenský román

Román s kriminální zápletkou je časově situovaný do neurčitého období první poloviny dvacátého století do prostředí české maloměstské honorace. Autorka proplétá příběhy dvou žen, jejichž životy se osudově střetly v rodině bohatého podnikatele na malém českém městě. Obě pocházely z lepší společnosti, obě ztratily otce a o svou budoucnost se musely postarat samy, každá však zvolila jinou cestu...


Smrtelná rána – Thomas Enger
nakladatel: Moba
krimi, detektivky

Henning Juul sedí v loďce, klouzající po vodní hladině temného lesního jezírka. Naproti němu sedí ozbrojený muž a na dně loďky leží černý igelitový pytel s mrtvolou, kterou muž zanedlouho svrhne do vody. Henning ví, že ho brzy potká stejný osud, a snaží se vnitřně přijmout svůj úděl. Uplynuly dva roky ode dne, kdy Juul při požáru ve svém bytě, který někdo úmyslně zapálil, přišel o syna Jonase. Od té doby vytrvale pátrá po viníkovi této tragédie. Postupně rozkrývá jeden kriminální případ za druhým a stopy, které sleduje, nyní konečně vedou k rozuzlení.

Kruté časy – Ian Manook
nakladatel: Kniha Zlín
krimi, detektivky

Čtenáři se společně s komisařem Jerúldelgerem pohybují po mongolské stepi, zavítají do dalekého Ruska i do Číny, a budou se na to muset pořádně teple obléct. Jerúldelger je vzdělaný člověk, mluví i francouzsky, zná francouzskou i italskou literaturu. Přátelí se s mladou inspektorkou Ojún, jež o vlásek unikla smrti, když ji surově znásilnili a ještě dostala kulku do srdce. Miluje ho krásná soudní lékařka Solongo. Komisař má ale hluboké rány v duši a srdce plné zloby, nedojde klidu, dokud se mu nepodaří vyřídit všechny staré účty. Pátrání se rozjíždí s objevem zmrzlého těla v Otgontengerských horách. Další oběti na sebe nenechají čekat. Arménský profesor, jehož se snažil zachránit jeho věrný jak, je nalezen mrtvý kousek od vypáleného srubu, kde vybudoval muzeum. Prostitutka Colette, informátorka, jež se stala Jerúldelgerovou blízkou přítelkyní, skončí v hotelu s podřezaným krkem. Hlavním podezřelým je však nečekaně… sám komisař Jerúldelger. Ian Manook mistrně popisuje atmosféru, kde panuje led, sníh a třicetistupňové mrazy. V divokém a nepřívětivém kraji, kde se při pátrání běžně užívají iPhony a Google Maps, používají tajné služby i armáda skutečně podivné metody.

Vraždy aristokratek – Christine Trent
nakladatel: Brána
historický román

Královna Viktorie, stále truchlící po svém dávno zemřelém manželovi princi Albertovi, nachází útěchu v záhadném palácovém sloužícím Johnu Brownovi, který se věnuje okultním vědám a baví smutnou královnu vykládáním tarotových karet. Královna pozve majitelku pohřebního ústavu Violetu Harperovou na jednu z těchto seancí, během níž pan Brown naznačí, že v brzké době zahalí Buckinghamský palác roucho smrti. Violeta, pro kterou je smrt denním chlebem, tomu nevěří, dokud se jeho tajemná předpověď nezačne vyplňovat. Za záhadných okolností začnou umírat mladí přátelé královniny dcery, ale také jeden ze skupinky „londýnských moralistů“, bojujících za zrušení zákona o prostituci. 
Violeta svádí závod s časem, aby odhalila pravdu dřív, než vrah znovu udeří. Když má odhalení vraha na dosah, uvědomí si, že si tím může kopat svůj vlastní hrob…

Prokletý princ – Erin Watt
nakladatel: Baronet
Young Adult

Reed Royal má vše, co by si mohl přát: vzhled, postavení, peníze. Dívky na elitní akademii Astor Park stojí frontu, aby si s ním mohly vyrazit, a kluci mu závidí, jenže Reedovi nikdy nezáleželo na nikom jiném než jeho rodině – dokud mu do života nevstoupila Ella Harperová.
To, co začalo spalující nenávistí a plánem, jak nové otcově chráněnce udělat ze života peklo, se brzy změní v něco silnějšího. Chce ji mít nablízku a zajistit jí bezpečí. Když ji však Reed jedinou hloupou chybou odežene a uvrhne tím rodinu Royalů do chaosu, začne se mu život rozpadat pod rukama.
Ella ho už nechce. Tvrdí, že jeden druhého jen ničí.
Možná má pravdu.
Tajemství. Zrada. Nepřátelé. Nic podobného Reed dosud nepoznal, a pokud chce získat svou princeznu zpět, musí dokázat, že jí za to stojí.

Letní dny a noci – Stephanie Perkinsová 
nakladatel: CooBoo
Young Adult

Možná za to můžou ty dlouhé a líné dny, nebo je to možná to teplo, co lidi dohání k šílenství. Ať tak či tak, léto je tím správným časem na lásku. Letní dny a noci vám přináší 12 kouzelných prázdninových políbení od těch nejznámějších young adult autorů. Vytáhněte svou plážovou stoličku a nasaďte si sluneční brýle, máte před sebou dvanáct příběhů, ze kterých sálá letní nálada a do kterých se zamilujete.

Tisíc polibků – Tillie Coleová
nakladatel: YOLI
Young Adult

„Možná jsme jako ten třešňový květ. Jako padající hvězdy. Možná jsme se milovali příliš moc, příliš mladí a zapláli tak jasně, že musíme zaniknout. Extrémní krása, rychlá smrt.“
Jeden polibek trvá okamžik. Tisíc polibků však může vydržet na celý život.
Jeden chlapec, jedna dívka. Pouto mezi nimi je ukováno v jediném okamžiku a střeženo v srdci celou dekádu. Jejich pouto vydrží navždy. Nebo tomu alespoň věří. 
Když se sedmnáctiletý Rune Kristiansen po dvou letech vrací z rodného Norska do ospalého městečka Blossom Grove v Georgii, kde se v dětství spřátelil s Poppy Litchfieldovou, vrtá mu hlavou pouze jediné: Proč mu dívka, která byla druhou polovinou jeho duše a která mu slíbila, že bude věrně čekat na jeho návrat, přestala před dvěma lety odpovídat na jeho dopisy a telefonáty? Poppyino mlčení zlomilo Runovi srdce. Zatrpkl a zatvrdil se. Když však odhalí pravdu, zároveň zjistí, že ještě větší bolest ho teprve čeká. 
Samostatný román pro čtenáře od 14 let. Přichystejte si kapesníky.

Odmítnutá – Jodi Ellen Malpasová
nakladatel: XYZ
společenský román
  
Spalující, nebezpečná láska Když chcete být jeho světlem…
Nezkrotná vášeň, která se rozhořela mezi Livy a tajemným Millerem v Jedné noci: Zaslíbené, může oba dva nemilosrdně zničit. Pro Livy už ale neexistuje cesta zpět, její krásný a bohatý londýnský eskort jí stále přináší rozkoš, o níž neměla ani tušení a která ji tolik láká. Doslova ji uchvátil, za žádnou cenu se jí nechce vzdát a ona mu slibuje, že se stane světlem v jeho hříšném světě. Jejich touha tak přerůstá ve vzájemný cit, který musí čelit mnoha překážkám, především jeho temné minulosti, nepřátelům, milenkám, drogám, a hlavně samotnému Milleru Hartovi. Vyjdou najevo mnohá tajemství z jeho života, s nimiž se budou muset vypořádat bez kompromisů, a oba počítají s tím, že cena za jejich lásku nebude malá a vyžádá si oběti…

Poslední anglická královna – Steve Robinson
nakladatel: Mystery Press
thriller

POUZE MUŽ S POMSTOU V SRDCI MŮŽE OCHRÁNIT POSLEDNÍ ANGLICKOU KRÁLOVNU…
Když americký genealog Jefferson Tayte dorazí do Londýna, zemře mu v náruči jeho starý přítel a kolega. Nedlouho poté se Tayte a profesorka historie Jean Summerová vydají po mrtvolami poseté cestě, která je zavede až do roku 1708 k Londýnské královské společnosti.
Co si mají myslet o příběhu pěti vědců, kolegů Isaaca Newtona a Christophera Wrena, kteří byli za tajuplných okolností oběšeni za velezradu?
Jak se blíží k odhalení pravdy, Tayte a Summerová zjišťují, že se ocitli ve smrtelném nebezpečí. V jejich blízkosti se pohybuje vrah, odhodlaný obnovit to, co považuje za jedinou pravou královskou linii – a rovněž machiavelistický „lovec dědiců“, který v nejnovější sérii vražd, únosů a skandálů vidí jedinečnou obchodní příležitost.

A to je ode mne, co se knižních novinek měsíce červenec všechno. Není jich tolik jako jindy, ale i tak je rozhodně z čeho vybírat :) Na jakou krásku máte políčeno?

Vaše Šárka ♥

20 komentářů:

  1. Zaujal mě Slon pro Karla Velikého, Černé lekníny (autorovy předchozí dvě knihy mi doma leží stále nepřečtené, tak jsem zvědavá, kdy na ně dojde :D) a hrozně se těším na Poslední anglickou královnu. :)

    Máš taky něco vyhlédnutého? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky na mě doma čeká Vážka od Bussiho pěkně dlouho :D Mě zaujala Náměsíčná, Nadobro ztracený a docela i Tisíc východů slunce. Přemýšlím také nad Angelou Marsons, četla jsem první dva díly série, bavilo mě to, ale nebylo to takové to přímo wow. Tak nevím, jestli jít do další :)

      Vymazat
  2. Za mě Tichá modlitba a Anglická kralovna. Tyto série mam doma a musím je mít i nadále :D těším, těším :D

    Katy - Bilbovy knihy

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujaly mě samozřejmě opět historické romány, ale i Láska v Provance. Tak nevím, jak tu letní knižní výzvu dodržím. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vždycky se objeví něco nového a objevovat bude, je to tááák těžké :D

      Vymazat
  4. Zaujaly mě knížky Tekutý písek a Láska v Provence, ty si určitě pořídím.

    OdpovědětVymazat
  5. Zase mé zaujala víc jak polovina z těhle knih.. Jakto, že pořád vychází tak zajímavé knihy?? :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Odpovědi
    1. Nic nezaujalo? Někdy to není od věci, zbydou penízky na další měsíc ☻

      Vymazat
    2. jedině Tichá modlitba, ale ještě nemám ani první dva díly... takže to nechám na jindy, konec roku bude horší...

      Vymazat
    3. První dva díly jsem četla, bylo to dobré, ale protože okolo toho taky byl docela humbuk, tak jsem samozřejmě čekala víc a malinko jsem byla zklamaná. Ale kdybych neměla očekávání, myslím, že budu velmi spokojená. Série za zmínku rozhodně stojí :)

      Vymazat
  7. To je teda zase nálož knížek :) Thrillery vypadají všechny super, Hošková, Harazimová - skvělé :) :)

    OdpovědětVymazat
  8. Mě tedy tento měsíc naštěstí nechává docela chladnou, nemám žádné vyložené must have - více mě zajímá pouze nový Bussi, nicméně od toho jsem stále ještě nepřečetla ani Vážku a zajímavě pak vypadá Tekutý písek a Boží oko :) Taky mě zaujala zmínka o novém případu s Jerúldelgerem, nicméně opět, zatím jsem ještě nečetla ani první díl. Prokletí sérií - já mám prostě radši ty stand alonenky :)
    Měj se krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, tak s tou Vážkou jsme na tom stejně, stále čeká na poličce :) Nedá se vše stíhat, bohužel :) Měj se krásně :)

      Vymazat
  9. Můj výběr znáš, Šári, u Tebe mě ale zaujaly ještě ty Kruté časy, to vypadá zajímavě... Jenže teď čtu Hančin komentář, že je to série, takže bych musela začít od začátku. A to tedy nevím, zda těch nedočtených sérií nemám na krku už dost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, taky mám doma spoustu sérií :D A tím jsi mi připomněla, že jsem úplně zazdila rubriku o knižních sériích, kterou jsem loni v létě začala a bohužel zůstala u toho prvního dílu. Musím s tím něco udělat :) Měj se krásně :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥