neděle 2. července 2017

Knižní přírůstky – červen #4

Krásný pozdní večer všem knihomolům :)

Doháním resty, a tak byť už je červenec, mám tady ještě několik červnových přírůstků. A jdeme hned na ně.

Dnes vám tedy ukážu sedm nových knih. Pět z nich jsem si koupila v Levných knihách. Mají tam teď vážně za pakatel skvělé kousky. Rozhodně tedy stojí za to do LK zavítat, anebo se podívat na jejich stránky.


Slepičí polévka pro duši – Co mě naučil pes – Jack Canfield
Báječné čtení, jež dojme i rozveselí. Tento bohatý soubor psích příběhů přináší překvapivé, často neuvěřitelné zápletky a rozuzlení, ale i laskavá poučení do života vnímavého čtenáře. Vždyť hesla jako "Vyznač a chraň hranice svého území" nebo "Nespouštěj z očí své okolí" jsou platná pro naše psí přátele, stejně jako pro každého z nás. Psi jsou nám věrnými společníky, nejlepšími přáteli, jsou pro nás ale také mnohdy těmi nejlepšími učiteli, jak se jejich - rovněž věrní - majitelé shodují. Přečtěte si příběhy o obdivuhodné psí intuici a inteligenci, o psech, kteří člověka naučili radovat se ze života, o psech, kteří ho přiměli k nadhledu nad všedními starostmi, o psech, kteří lidem změnili život, o úžasných psech, kteří zachránili život, o psech, kteří mají schopnost uzdravovat. 


Továrna na štěňata – Šmejdi v psím světě – Simona Smith
Mimořádně užitečný manuál, který všem, kdo si chtějí pořídit pejska, radí, čeho se mají vyvarovat a jak postupovat při výběru budoucího člena rodiny. Varuje především před technikami, taktikami a postupy komerčních množitelů obchodujících se žádanými psími plemeny. Tito „šmejdi“ množí štěňata v otřesných podmínkách, jež se dají označit jako týrání. Feny rodí jak na běžícím páse dvakrát ročně, a to tak dlouho, dokud neuhynou; štěňatům se nedostává ani minimální, natož pak veterinární péče atd. Autorka uvádí nejčastější lži a polopravdy, jimiž se „šmejdi“ snaží prodat nemocná a jinak neprodejná štěňata nezkušeným zájemcům, bez příkras popisuje praktiky množíren a její příběhy z praxe šokují.


Cena za dokonalost – Céline Raphaël
Když malá Céline projevila hudební nadání, koupil jí otec klavír a rozhodl se, že z dcerky vychová virtuosku. Jeho praktiky se však velmi odlišovaly od běžných rodičovských a pedagogických metod. Spočívaly v ponižování, týrání, bití, odpíral dcerce stravu, nebo ji naopak nutil sníst zbytky smíchané v odpornou šlichtu. Běžně ji zamykal, vyhrožoval jí a jeho slova: Jsi horší než pes, se dítěti nesmazatelně vryla do paměti. Holčička se nakonec ocitla na pokraji smrti. Kniha je otřesný a neuvěřitelně silný dokument, který se ve Francii zařadil mezi bestsellery.


O ženách a lásce – Edith Holá
Ženy jsou složeny z mnoha barevných provázků. Člověk nikdy neví, za který má zatáhnout. Ať už zatáhne za jakýkoli, vždy se stane něco, co vůbec nečeká… Nová kniha Edith Holé vypráví silný příběh o ženách, šílených nápadech, vyrovnávání se s vlastním životem, různých druzích lží, ale především o lásce. Autorka opatrně vystřihuje záhyby příběhu tří žen, dvou matek a jedné dcery. Román o surogačním (náhradním) mateřství ukazuje jev, který je díky medicíně už mnoho let možný, není zakázaný, ale ani legislativně zcela upravený, a tak se často odehrává tajně a bez jasných pravidel. Spojení matky a dítěte ovšem není možné přerušit.


Bílá jako sníh, rudá jako krev – Alessandro D´Avenia
Leo je šestnáctiletý kluk jako každý jiný: rád se poflakuje s kamarády, hraje fotbal, prohání se na mopedu a žije v dokonalé symbióze se svým iPodem. Dlouhé školní hodiny by nejraději vymazal a učitele vidí jako živočišný druh, v jehož brzké vyhynutí nepřestává doufat. Takže když přijde nový supl na dějepis a filozofii, Leo ho přivítá pořádnou dávkou cynismu a nasliněných kuliček.
Ale zdá se, že tenhle mladý profesor je mezi ostatními vyučujícími nečekanou raritou. Když přednáší, dokáže všechny strhnout, často zabrouzdá mimo osnovy a každým slovem nenápadně pobízí své žáky, aby žili naplno a šli za svými sny. A Leo jeden velký sen má – jmenuje se Beatrice, nejhezčí holka ve škole. Beatrice je ztělesněním vášně, její rudé vlasy září na miliony světelných let a jediný její pohled Leovi otevírá brány ráje…
Ale než Beatrice vůbec zjistí, že ji někdo dokáže milovat tak opravdově a upřímně, onemocní leukémií. Leo si poprvé v životě klade otázky, na které nenajde odpověď na internetu, ale musí se s nimi vypořádat sám, a vydává se bojovat za svůj sen. Pochopí nakonec, že sny neumírají, a najde sílu věřit v něco většího, než je on sám?


Když jsem tam tuto knížku viděla za 19 Kč, no vůbec jsem neváhala. Už kdysi dávno jsem po ní pokukovala.

A dvě knihy jsem si pořídila v knihkupectví Dobrovský. Měli tam teď v akci za 99Kč (některé byly i levnější) knihy od Omegy, tak jsem toho využila.

Dívka beze jména – Marina Chapman
V roce 1954, v odlehlé vesnici v Jižní Americe, byla čtyřletá dívka unesena a poté se ztratila hluboko v kolumbijském pralese. Tak začíná neuvěřitelný pravdivý příběh Mariny Chapman. Poté strávila několik let sama v džungli a její jedinou rodinou byla tlupa malp. Instinktivně po nich vše opakovala a učila se a brzy se uměla o sebe postarat. Za deset let ji zcela divokou a „zvířecí“ objevili lovci, přivedli ji zpět do civilizace a byla prodána do nevěstince. Denně byla znásilňována a bita. Podařilo se jí utéct a dospívání trávila jako dítě ulice. Marinin divoký život tím však neskončil. V mnoha ohledech tím teprve začal. Její ohromující příběh si právě můžete přečíst i vy. "Všechno se seběhlo tak rychle... V jednu chvíli jsem byla v podřepu na zemi, zaujatá sbíráním lusků. Najednou se objevila černá ruka a než jsem měla šanci vykřiknout, zakryla mi celou tvář...“


Poppy Day – Amanda Prowse
Co byste obětovala, aby se váš miláček vrátil domů?
Od té doby, co si kadeřnice Poppy Day vzala svého miláčka Marta, byli spolu šťastní. Nyní je Mart na misi v Afghánistánu a Poppy počítá každý den, až se vrátí domů.Avšak jednoho dne zaklepou na její dveře neznámí lidé a její svět se zhroutí. Mart byl vzat jako rukojmí a pro armádu je příliš nebezpečné, aby se ho pokusili zachránit.Poppy je odhodlána přivést ho domů sama. Ale brzy bude stát před nejtěžší otázkou svého života: není cena za záchranu muže, kterého miluje, příliš vysoká?
Silný příběh o ztrátě a odvaze od autorky, která z vlastní zkušenosti moc dobře ví, o čem píše.


A to je úplně všechno z knižních přírůstků za červen. Alespoň doufám, že jsem na žádnou knihu nezapomněla :) 

Zaujaly vás knihy? Chystáte se také některou z nich číst? A taky vymetáte pravidelně LK jako já? Určitě mi napište. A můžete se brzy těšit na červencové knižní novinky.

Krásnou dobrou noc vám všem...

Šárka ♥

13 komentářů:

  1. Ke knihám gratuluju, hlavně Cena za dokonalost vypadá zajímavě. Jinak ale přeju příjemné čtení a budu se těšit na tvé recenze... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tentokrát žádná nezaujala, ale přeji ať se knihy líbí.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné kousky :) Pošilhávám po Poppy Day a Bílé jako sníh, rudé jako krev :) Hezké čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Na Poppy jsem před nějakým časem četla dost pozitivní ohlasy, takže teď v akci jsem neodolala. A o knihu Bílá jako sníh... si můžeš u mě teď zasoutěžit :)

      Vymazat
  4. Nejvíce mě zajímá Bílá jako sníh, rudá jako krev, té asi taky neodolám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, zkus štěstí u mě v soutěži, knihu lze vyhrát :)

      Vymazat
  5. Knihy zajímavé, ale krom té Krve nic pro mě :D

    Katy - Bilbovy knihy

    OdpovědětVymazat
  6. Mě asi zaujala Bílá jako sníh, ale asi to bude hodně smutné. A O ženách a lásce jsem si pořídila také :) Přeji moc pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Bílou jsem koukala už hodně dávno a jsem ráda, že je te´d za pár kaček k mání. Jsem na ni moc zvědavá, ale jak říkáš, veselé to rozhodně nebude. Měj se krásně a děkuji :)

      Vymazat
  7. Cenu za dokonalost jsem četla a musím říci, že je to velmi silný příběh. A musím říct, že nedokážu pochopit lidi, kteří jsou tohle schopni páchat na svých vlastních dětech..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥