neděle 16. července 2017

Knižní přírůstky – červenec #2 – úlovky z antikvariátu ♥

Krásnou neděli všem knihomolům :)

Ano, slibovala jsem na víkend recenzi Psího poslání a červnové shrnutí, ale změna je prostě život ☻ Včera jsem totiž strávila celý den v Praze s Kačenkou z Knižního večírku. A byl to úžasný den, za který Kátě moc a moc děkuji a už teď se těším na další takový, který nastane jistě brzy.

Hned po příjezdu jsme se vydaly hledat výtvarné potřeby Zlatou loď. Chtěla jsem si tam totiž koupit pár kusovek pastelek FC Polychromos. Při své červnové návštěvě jsem prodejnu nenašla, ale včera už naštěstí ano. A šest pastelek jsem si odvezla. Určitě si říkáte, no to si toho pořídila, ale jelikož pastelka stojí 42Kč jedna, tak musím syslit po pár kouskách ☻

No a potom jsme zamířily do antikvariátu na Národní, kam jsme se hoooodně těšily. Minulý měsíc jsem antík jen proběhla a odešla s jednou knihou. Ovšem tentokrát... To byla úroda. Měly jsme spoustu času a tak jsme antikvariát vzaly opravdu poctivě regál od regálu ☻ A odešla jsem s deseti kousky. Jojo, čtete dobře. A to jsem ještě nad některými knihami váhala, ale kdo by to už vlekl, že.


Takže takovouhle krásnou hromádku jsme si odnesla. Pět knih bylo po desetikoruně a ostatní taky za skvělé ceny. Celkově jsem za těch deset knih zaplatila 460Kč, takže luxus.

Toto jsou kousky po té zmíněné desetikačce. Nechápala jsem. Českou autorku Kláru Janečkovou jsem chtěla už dlouho vyzkoušet, takže jsem obě její knihy popadla. Vlčí jámu jsem možná kdysi viděla zfilmovanou, ale už si ji moc nepamatuji a ráda si ji přečtu. Určitě všichni znáte film Už zase skáču přes kaluže, ale četli jste knihu? Já ne. A občas si ráda přečtu něco o hercích a celkově známých osobnostech z dob minulých, takže jsem tam nemohla nechat knihu o Adině Mandlové.


Knihu Nejdelší jízda mi v antikvariátu našla Kačka. Sama ji už četla, prý je skvělá a tak jsem na ni taky zvědavá. Od Sparkse jsem zatím nic nečetla, ale v knihovničce mám Talisman, který na přečtení čeká. A Krycí jméno Verity mám na seznamu dlouho. Pořád jsem váhala, jestli ji koupit, jestli mě zaujme, ale když jsem ji teď objevila za 80Kč, tak jsem neváhala.


Postmortem jsem si nedávno chtěla koupit na Knižním klubu, vyšlo další vydání. Ale zatím jsem se k tomu nedostala a teď jsem starší vydání objevila za 60Kč, takže super. John Steinbeck mě už nějakou dobu zajímá. Kniha O myších a lidech mě nadchla. Potom jsem četla ještě Čistý plamen, tu považuju za takový průměr. Další dvě knihy mám doma. A když jsem objevila Na plechárně a Sladký čtvrtek v jedné knize, tak bylo jasné, že ji tam nenechám. Myši Natálie Mooshabrové je prý skvělá kniha. Od pana Fukse bych si ráda něco přečetla, ale musím říct, že třeba velmi známý Spalovač mrtvol mě úplně neláká. Ani film jsem celý zatím neviděla. Ale ještě mě od autora láká kniha Pan Theodor Mundstock. Tak jsem zvědavá, jestli mě zaujmou Myši a potom bych se teprve poohlédla po dalších knihách.


Skvělé úlovky, co říkáte? Taky milujete antikvariáty? Já myslím, že tenhle pražský bude pro mě odteď pořádné lákadlo. Ještě že v Praze nebydlím, to by byla zhouba ☻

No a po návštěvě antikvariátu jsme ještě zamířily do Levných knih. Tam jsem si vzala jen dvě knihy, přestože jich mám v hledáčku víc. Ale ty ostatní si pořídím v Pardubicích, protože bych to vážně vše neodvlekla. A ukážu vám je v dalším přírůstkovém článku.

A jelikož nákupy knih řádně vyčerpají, vydaly jsme se na kafíčko. Nevěděly jsme, kam konkrétně jít, nakonec jsme se usadily v Café Grévin v Celetné ulici a dobře jsme udělaly. Takový mrkvový dort, jaký jsme tam dostaly, jsem v životě nejedla. Naprostý chuťový orgasmus. A tak jsme u kafíčka, dortíku a vody s citronem povídaly a povídaly a povídaly. No prostě úžasná sobota.

Knížka od Kačenky, o které se zmíním v dalším článku :)


Pro dnešní článek je to vše, mějte se krásně a určitě mi napište, pokud jste některou z knih četli :)

Vaše Šárka ♥

13 komentářů:

  1. Úžasné úlovky, Šárko, gratuluji :-)
    Největší překvapení bylo pro mne Postmortem, protože to je úplně první případ Kay a ten jsem ještě nečetla (nebyl k sehnání) a o ceně ani nemluvím :-D
    Je vidět, že jsi si tu Prahu krásně užila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, moc děkuju :) Jojo, Postmortem je běžně ke koupi od ledna, kdy vyšlo druhé vydání. Mám doma několik dílů série, tak jsem ráda, že už konečně mám i první :D

      Vymazat
  2. Všechny vypadají skvěle - parádní úlovky!
    Znám a chystám se pouze na Krycí jméno Verity (kterou mám v elektronické verzi).
    A jak jsme již psala na fcb - ten antikvariát bych měla někdy navštívit - nikdy jsem tam nebyla a to se čas od času na Národní pohybuji... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Moni a určitě se tam podívej, věřím, že s prázdnou neodejdeš :)

      Vymazat
    2. Mrknu, jen co budu mít cestu kolem a čas na prolejzání regálů .-)

      Vymazat
  3. Ze všeho nejvíc se mi líbí ten dort :-D. Každopádně užij si nové knihy :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera nádhera nádhera. Tenhle antikvariát je prostě srdcovka, také nikdy neodcházím s prázdnou a už jsem tam našla neskutečné poklady. Z článku úplně dýchá to, že jste si ten den užily. Tak víc takových! Měj se moc pěkně, Šári ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten antikvariát je fakt boží. Káťa tam byla prvně a taky byla nadšená. Bude to te´d velké lákadlo, když se objevím v Praze :)

      Vymazat
  5. Když jedu na odpolední, tak to občas vezmu právě přes Spálenou... ale dvojkombinace LK a antikvariát, je vražedná :-) Ještě doporučuji ulici Dlážděnou, kde je také vyhlášený antikvariát a hned vedle v Hybernský je 1. podzemní antikvariát, naprosto úžasný... :-) Perfektní úlovky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, máš pravdu, je to vražedné :) V Dlážděné už jsem jednou taky navštívila oba antikvariáty a i v Podzemním jsem už byla, ten je taky úžasný. Jen nikdo nepochopí, že jedu na výlet do Prahy a vracím se s taškama plnýma knih :D Naštěstí vy tady na blogu to chápete naprosto :)

      Vymazat
  6. Teda Sarko, peknou sobotu jsi mela :-) Ja jsem kolem te Narodni projizdela, ale jak to tak vidim, tak pri pristi navsteve Prahy, budu muset zavitat i do antikvariatu :-)Skvele kousky jsi ulovila a o cene ani nemluvim :-)No a nakonec ten dortik...parada:-)Mej se krasne a uzivej leta :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, rozhodně až budeš opět v Praze, tak zajdi dovnitř, stojí to za to. Ale chce to hodně času, než to člově projde :) Ovšem stojí to za to :) Taky užívej léta :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥