úterý 3. října 2017

Knižní přírůstky – září #5

Krásný den vám všem, milí knihomolové :)

Tak babí léto skončilo a máme zpět sychravý podzim. Ale nevadí, bude víc chuti do čtení. Jelikož mi asi bude chvíli trvat, než se dopracuji sepsat měsíční shrnutí, mám tady ještě dva poslední knižní přírůstky za září.

Od Presco Group mi dorazil doslova slaďoučký recenzáček a sice Bake & the City. Už se těším, až z ní něco upeču, byť nejsem úplně zdatná v tomto směru.


Bake & the City – Tobias Müller
Tato kuchařka zve všechny milovníky pečení a mlsání na lákavou okružní cestu za evropskými moučníky. Autorem je sympatický kuchař Tobias Müller, který je mezi bloggery, kteří se věnují pečení sladkostí, opravdovým pojmem. Jeho blog můžete sledovat na www.kuchenbaecker.com. Sladké pozdravy z Tobiasových cest po evropských městech jsou inspirovány místní pekařskou klasikou, regionálními specialitami i kuriozitami typickými pro konkrétní město. Zažijte mnoho zábavy při pečení a mlsání! Kniha je plná: • inspirativních nápadů, kreativních variací, oblíbených moučníků a specialit z 60 měst • tipů a triků pro kreativní pečení s jednoduchou výbavou a stylových dekorací jako bonusu • originálních fotografií Publikace je rozdělená do 7 cest, které začínají vždy mapou s vyznačením jednotlivých měst. Z Londýna a Paříže přes Lisabon, Kodaň a Řím až do Prahy, Istanbulu a Moskvy – s jednou sladkou odbočkou do New Yorku. Kromě receptů a srozumitelného vysvětlení jednotlivých kroků pečení se dozvíte i zajímavosti o městech a zasvěcené informace z cest. Tato kniha pečení Vám vypráví příběhy!




A druhou knihu jsem ulovila v knihobudce. Je to vůbec můj první úlovek z knihobudky. První díl Robina mám doma a četla jsem ho už dvakrát, tak jsem ráda, že jsem objevila pokračování.

Robin Druhý a jeho rodina – Zdena Frýbová
Robin druhý je pokračováním bestseleru Robin. Vnučkám vypravěčky Anince a Karince je nyní deset let, svérázné tetičce Haně je přes osmdesát, pejskové z první knihy již zemřeli, ale jejich nástupci si s nimi v ničem nezadají - foxteriér Robin Druhý, skotští teriéři Edy a Tony, nalezenec Jean-Paul.. Nyní žije rozvětvená rodina společně ve velké vile, kde je dostatek prostoru pro legraci, trampoty i malá dramata, na kterých se podílejí zejména obě holčičky a všichni psi. Zábavná, vtipná a mile rozverná kronika plyne v laskavé atmosféře, v níž se všichni navzájem milují, všichni navzájem si jdou na nervy, ale co především: přes všechny svízele a maléry se dokážou přenášet s humorem.


A to je ze zářijových přírůstků už opravdu všechno. Mějte se krásně a čtěte :)

Vaše Šárka ♥

14 komentářů:

  1. Je, Sarko. Kucharka je vyborna. :) a mas nadherne fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sabi, děkuju :) Nad kuchařkou jsem už kdysi přemýšlela, a pak jsi mi ji připomněla ve svém videu, tak jsem si o ni zkusila požádat :) Doufám, že se mi podaří něco upéct a nafotit do recenze, já jsem občas umělec, co se pečení týče :))

      Vymazat
  2. Ta kuchařka vypadá výborně *.* Ty bábovičky s whiskey bych si i dala :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Sarko, moc se mi libi ta kucharka :-)a mimo to, krasne fotky v podzimnim kabatku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani děkuji, kuchařka vypadá skvěle :) A byly jsme s pejskem na procházce, tak jsem si nasbírala domů trošku podzimu. Chtěla jsem fotit ještě druhý den, ale lilo a nebylo vůbec světlo. A obávám se, že do pátku, kdy mám volno, mi to už seschne :))

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Jo Míšo a pro nás (mě) milovníky sladkého naprosto hříšná :))

      Vymazat
  5. Jee, tuhle kuchařku mám na blogu taky. Je krásná a zajímavá. A Robin...Robin je srdcovka, dělala mi společnost ve volných chvilkách při učení na maturitu. A to už je hooooodně dlouho.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já po ní pokukovala už loni, ale cestu si ke mně našla až teď :) A Robin je Robin, to je jasná věc :) Jen prý pokračování je snad slabší, nevím, uvidím, až se k ní někdy dostanu :)

      Vymazat
  6. Kuchařku mám taky a je fakt krásně udělaná. A hlavně každý recept má svůj obrázek což mám ráda :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky mám ráda kuchařky plné fotografií :)

      Vymazat
  7. Moc pěkné kousky, Kuchařka vypadá famózně, zrovna nějakou sháním, tak možná padne volba právě na ni - nebo si raději napíšu Ježíškovi :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, pokud jsi milovnice sladkého, pak je to skvělá volba :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥