středa 4. října 2017

Můj knižní tip #23

Všechny vás srdečně zdravím :)

Dlouho jste u mě na blogu nenašli knižní tip, když pominu hromadu knih v novinkách ☻, tak si ho dnes dáme. A vybrala jsem rovnou tři knihy, abyste to měli pestré.

Vy, kteří jste četli knihu Vše, co jsme si nikdy neřekli od Celeste Ng a zaujala vás, jistě si nenecháte ujít její další knihu s názvem Ohníčky všude kolem.

Anotace:
V Shaker Heights, poklidném předměstí Clevelandu, dbají lidé na to, aby měli všechno přesně podle šablony – stejné trávníky, stejné domy, a také aby žili stejné životy. Elena Richardsonová ztělesňuje tuhle idylku úspěšné americké středostavovské rodinky devadesátých let naprosto dokonale. Richardsonovi, kteří mají čtyři děti, pronajmou byt nekonformní chudé fotografce Mie s dospívající dcerou. Tyhle dvě rodiny se postupně pořád víc prolínají, ale od začátku víme, že se jejich odlišné světy střetnou a povede to ke katastrofě…

Já jsem autorku ještě nezkoušela, ale určitě ji mám na seznamu, tak snad jednou... Ohníčky všude kolem vyjdou u nakladatelství Odeon začátkem listopadu a čítají 376 stran.




Dalším kouskem je třetí kniha od Eleny Ferrante Geniální přítelkyně 3 – Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou. Milovníci série jistě jásají ☻

Anotace:
Po zlatých šedesátých letech přišla jako drsné procitnutí ze snu „olověná“ léta sedmdesátá, kdy se v Itálii přihlásí o slovo pravicový i levicový extremismus. Tato doba se podepisuje i na osudech Eleny a Lily, nyní už dospělých žen. Opět se objevuje leitmotiv vzájemného ovlivňování osudů obou protagonistek. Předmětem jejich soupeření už není „genialita“, ale muž. Elena a Lila se na dlouho ztratí jedna druhé z očí a stanou se jen „střípky hlasů“ při občasných telefonních rozhovorech. Za příběhem jejich přátelství se ale dále otáčí kaleidoskop životů obyvatel jejich čtvrti, propletenec lásek, křivd, nevraživosti, žárlivosti, věrnosti i zrady.

Kniha vyjde u nakladatelství Prostor cca za dva týdny a bude mít 360 stran.  



A nakonec se mohou radovat milovníci psychothrillerů a hlavně všichni, které nadchla Spálená obloha. Tedy jsem natěšená i já, samozřejmě. Gilly Macmillan byla totiž přeložena další kniha s názvem Dokonalá. Juchůůůů ☻

Anotace:
Bestsellerová autorka Gilly Macmillanová přichází po Spálené obloze s novým znepokojujícím psychothrillerem.
Pro všechny, kteří ji znají, je Zoe Maiseyová – dětský génius a hudební senzace – jednoduše dokonalá. Jenomže před několika lety zavinila Zoe tragédii. Svůj trest si odpykala a teď je zase volná. Matka a otčím ji a jejího nevlastního bratra všemožně podporují v jejich nadání ke hře na klavír.
Ten den je čeká životní vystoupení. O půlnoci však Zoeyinu matku naleznou mrtvou…

Jsem zvědavá, jaká bude obálka. Kniha by měla vyjít ke konci listopadu u nakladatelství Knižní klub. Nemůžu se dočkat.




Zaujaly vás knižní tipy? Já doufám, že každý z vás si alespoň jeden vybral.

Mějte se krásně.

Vaše Šárka ♥
 

10 komentářů:

  1. Zaujaly mě všechny tři. To zas bude utracených peněz :-) Ta první má navíc krásnou titulní stranu.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se celkově odeonovské obálky líbí, jak Světová knihovna, tak klasika - ty jednoduché jednobarevné jsou luxusní :)

      Vymazat
  2. Ohníčky všude kolem mají krásnou obálku:) Už jsem koukala i po té první knížce od autorky, kterou zmiňuješ, tak je pak možná objednám obě naráz :) A Ferrante si samozřejmě nemůžu nechat ujít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jedno lákadlo vedle druhého :) Odeonky se mi celkově graficky moc líbí :)

      Vymazat
  3. Tak to jsou skvělé tipy, od Ferrante jsem teď nedávno dočetla Geniální přítelkyni a plánuji pořídit i další dva díly; od Celeste mám doma první knihu, takže když se zalíbí, aspoň vím, po čem pak sáhnout, kniha má v zahraničí dost pozitivní ohlas :) No a na Spálenou oblohu se taky chystám, tak uvidíme, jak si s autorkou sednu :)
    Měj se krásně, Šári

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Spálená obloha moc líbila, takže na novinku se hodně těším. Celeste chci taky vyzkoušet a nad Ferrante váhám, pořád nevím, jestli budu ta správná cílovka a taky se pro příběh nadchnu :)

      Vymazat
  4. Ferrante mě hodně láká, ale trochu se toho bojím, mám strach, že mě to nebude tolik bavit :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty nově vycházející knihy jsou příšernou připomínkou všech restů... Celeste Ng plánuji, Neapolskou ságu také a Spálenou oblohu mám doma přes rok... Achjo.. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, vidím to stejně :) Celeste si chci přečíst, ráda bych zkusila i Geniální přítelkyni, ale pořád váhám, Spálenou oblohu jsem teda četla, takže na další knihu se těším moc :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář ♥